Buffalo – Washington 4:2 (kon.) | Florida – Columbus 4:0 (kon.) | NY Rangers – Philadelphia 1:4 (kon.)
Pittsburgh – Detroit 6:5 (po pr.) | Tampa Bay – Ottawa 2:3 (0:1 po s.n.) | Toronto – NJ Devils 5:6 (kon.)
NY Islanders – Montreal 3:2 (po pr.) | Dallas – Winnipeg 0:3 (kon.) | Seattle – San Jose 1:3 (kon.)
LA Kings – Calgary 4:1 (kon.)
koniec po predl.
New York Islanders
3:2 (0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)
Montreal Canadiens
cz Piatok 12.04.2024, 01:30 • UBS Arena, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    61:17 Kyle PALMIERI - 3:2
     
    61:17
    Islanders právě vstřelili branku!
    Utkání rozhoduje KYLE PALMIERI! V útočném pásmu se chopil puku Brock Nelson. Ten si s ním od levého mantinelu vybruslil na střed. Pak ho předal doprava Palmierimu, jenž z ostrého úhlu překvapil Montembeaulta střelou na přední tyčku. Asistence: Brock Nelson.
     
    58:55
    Romanov nyní našel Bo Horvata, který operoval před brankou. Ten možná ještě i nahrával, ale kotouč prošel kolem vzdálenější tyčky, aniž by ho někdo uklidil za brankovou čáru!
     
    52:44
    Johnny Kovacevic poslal puk do hlediště a je vyloučen za zdržování hry. Přesilovka pro Ostrovany!
    46:30 Casey CIZIKAS - 2:2
     
    46:30
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí vcelku rychle srovnávají! Adam Pelech si sjel mezi kruhy na přihrávku Pulocka. Sice netrefil branku, ale za ní se dostal ke kotouči CASEY CIZIKAS, rychlým manévrem ho vytáhl k pravé Montembeaultově tyčce a než tam gólman Montrealu natlačil beton, zasunul Cizikas bekhendem puk za brankovou čáru – 2:2. Asistence: Adam Pelech a Ryan Pulock.
    43:42 Cole CAUFIELD - 1:2
     
    43:42
    Montreal právě vstřelil branku!
    Zatímco byl Martin vyřazen ze hry, hosté defacto početní výhodu využili! Nabídku Johnnyho Kovacevice usměrnil směrem na Varlamova COLE CAUFIELD a puk nějakým způsobem prošel zřejmě pod betony domácího gólmana za brankovou čáru – 1:2. Asistence: Johnny Kovacevic a Michael Matheson.
     
    42:08
    Před branku se z levé strany natlačil Josh Anderson, kterého vychytal Varlamov! Oba brankáři dnes zatím zaslouží pochvalu.
     
    39:50
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens:
    Michael Pezzetta – 2 min., vražení na hrazení.
     
    38:50
    Obrovský závar před hostující brankou! Puk za obranný val v čele s ležícím Montembeaultem nedostali Pierre Engvall, Jean-Gabriel Pageau ani Adam Pelech!
     
    37:50
    Joel Armia vložil před brankou hůl do nabídky spoluhráče. Varlamov puk lapačkou vyhodil za svou klec. To bylo hodně nebezpečné!
     
    35:50
    Pierre Engvall prahne po dalším gólu! Nyní najížděl sám na brankáře Montembeaulta, který však střelu mezi betony pokryl.
     
    35:22
    Domácí se dostali do přečíslení 2 na 1. Brock Nelson to řešil sám zakončením z levé strany. Montembeault vyrazil kotouč k Pierreovi Engvallovi, který si také vylámal zuby na brankáři hostí! Reklamní přestávka.
     
    32:26
    Při forčekinku za brankou si počínal neopatrně Juraj Slafkovský, který si přidržel Ryana Pulocka. Přesilovka NY Islanders začne po reklamní pauze.
     
    31:13
    Mathew Barzal vytvořil přečíslení 2 na 1 a nahrával Adamovi Pelechovi. Ten z levého kruhu netrefil branku!
     
    30:15
    Vyloučení v týmu New York Islanders:
    Jean-Gabriel Pageau – 5 min., bitka.

    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens:
    Brendan Gallagher – 5 min., bitka.
     
    30:15
    Domácí Jean-Gabriel Pageau se popral s Brendanem Gallagherem! Ani jeden z nich není klasický bitkař, ale Pageau nejprve narazil Gallaghera na hrazení a pak oba shodili rukavice!
     
    29:50
    Tvrdá střela Joela Armii z osy hřiště skončila na tyčce domácí branky!
    25:17 Pierre ENGVALL - 1:1
     
    25:17
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí srovnávají stav! PIERRE ENGVALL se ujal puku na levé straně útočného pásma. Vybruslil s ním více do středu a poté ho švihem vypustil nad lapačku gólmana Habs – 1:1. Asistence: Adam Pelech a Mike Reilly.
     
    23:39
    Teď nyli domácí zatím nejblíže ke gólu! Ryan Pulock získal puk ve středním pásmu, vyvezl ho dopředu a předal Mathewovi Barzalovi. Ten našel Bo Horvata, jehož ránu zastavila horní tyčka!
     
    19:12
    Hosté mohli navýšit náskok! Brendan Gallagher našel žabičkou Joela Armiu, který byl před brankou úplně volný. Ten však trefil nastavenou lapačkou Semjona Varlamova!
    17:58 Jordan HARRIS - 0:1
     
    17:58
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení! Dobré střídání první formace ukončil JORDAN HARRIS, kterému na modré čáře předal puk Cole Coufield a obránce Montrealu vypálil od modré čáry. Varlamov moc neviděl i přes clonu Juraje Slafkovského a kotouč zapadl za jeho záda. Otázkou je, zda ho slovenský útočník netečoval. Za střelce je zatím označen Harris. Asistence. Cole Caufield a Nick Suzuki.
     
    16:55
    Po buly se dostal puk k brankovišti, kde ho neprotlačil za Montembeaulta Casey Cizikas. K úspěchu nevedla ani dorážka Bo Horvata, který minul pravou tyčku!
     
    10:28
    Před brankou hostí se ocitl Casey Cizikas, kterého od zadního mantinelu našel Bo Horvat! Bekhendové zakončení Cizikase pokryl Montembeault a puk pak skončil na hostující střídačce. Následuje reklamní pauza.
     
    08:27
    Nick Suzuki najížděl sám na domácí branku! Po bekhendové kličce zasáhl pravým betonem Varlamov a volný puk odpálil z jeho brankoviště Casey Cizikas!
     
    06:12
    Michael Pezzetta dohrál u mantinelu Mathewa Barzala, který se těžce zvedá z ledu. Hráč Canadiens dostává trest za nedovolené bránění.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 26. Engvall (Pelech, Reilly), 47. Cizikas (Pelech, Pulock), 62. Palmieri (Nelson) – 18. Harris (Caufield, Suzuki), 44. Caufield (Kovacevic, Matheson)


    New York Islanders: Varlamov (Sorokin) – Dobson, Romanov, Pulock, Pelech, S. Aho I, Reilly – Barzal, Horvat, Cizikas – Palmieri, Nelson (A), Holmström – Engvall, Pageau, Lee (C) – Clutterbuck (A), MacLean, M. Martin.
    Tréner: Patrick Roy

    Montreal Canadiens: Montembeault (Primeau) – Savard, Matheson (A), Kovacevic, Harris, J. Barron, Struble – Slafkovský, Suzuki (C), Caufield – Armia, Newhook, Gallagher (A) – Jos. Anderson, J. Evans, Pearson – Harvey-Pinard, Dvorak, Pezzetta.
    Tréner: Martin St. Louis

    Rozhodca: McCauley, Blandina – Suchánek, Marquis

    Diváci: 17255