Fínsko – Švajčiarsko 3:1 (kon.) | Česko – Nemecko 1:0 (kon.) | Kanada – Švédsko 5:1 (kon.)
koniec
Česko
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Nemecko
cz Štvrtok 11.04.2024, 19:30 • Adirondack Bank Center, Utica • MS žien • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:07
    Němky jsou v šesti a bez brankářky.
     
    57:09
    Češky budou do konce třetí třetiny hrát v oslabení, Křížová dostala pětiminutový trest a do konce utkání a české barvy nyní čekají asi krušné chvíle.
     
    57:05
    Vyloučení v týmu Česko:
    Denisa Křížová – 5 min. + OK, napadení, odpyká Anna Kalová.
     
    54:37
    Daria Gleissnerová byla v obrovské šanci, když už překonala českou brankářku Peslarovou, ale za jejími zády zvoní tyč! Nyní si musela lavička národního týmu pořádně oddychnout.
     
    54:02
    Nyní si musely dávat pozor hráčky národního týmu, před kterými vznikla skrumáž, ale Peslarová zakročila. A o chvilku později pak zakročila proti teči Celiny Haiderové, která byla obzvláště hodně nebezpečná!
    52:54 Daniela PEJŠOVÁ - 1:0
     
    52:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    O dvě minuty později si to Češky vynahradily a nyní už je kotouč skutečně v německé síti. Od modré čáry natáhla ke střele DANIELA PEJŠOVÁ a ta si proklestila cestu až za záda jinak vynikající Sandry Abstreiterové – 1:0. Asistence: Aneta Tejralová a Michaela Pejzlová.
    50:44 Neuznaný gól Křížové
     
    50:44
    Z levé strany pálila Denisa Křížová a Češky se radovaly. Ovšem, předčasně. Následoval rozbor u videa a to potvrdilo, že puk se odrazil od tyče a vypadl ven před brankoviště, v síti německého týmu kotouč nebyl.
     
    22:34
    Vyloučení v týmu Německo:
    Ronja Harková – 2 min., hákování.
     
    06:23
    Vyloučení v týmu Česko:
    Andrea Trnková – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy).
    03:01 Šance Adély Šapovalivové
     
    03:01
    Adéla Šapovalivová se na pravé straně dostala do těsné blízkosti německé brankářky, její pokus zblízka ale neskončil za brankovou čarou díky zákroku Sandry Abstreiterové.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 53. Pejšová (Tejralová, Pejzlová)


    Česko: Peslarová (Škodová) – Tejralová (C), Pejšová, Čajanová, Radová, Trnková, Kosinová, Jandušíková – Křížová (A), Pejzlová (A), Vanišová – Šapovalivová, Hymlárová, Mlýnková – Plosová, Přibylová, Neubauerová – Kalová, Čabelová, Pištěková.
    Tréner: Carla MacLeodová

    Nemecko: Abstreiterová (Hemmerleová) – Harková (A), Gleissnerová (C), Strobelová, Jobst-Smithová, Schaffrathová, Botthofová, T. Schmitzová – Eisenschmidová, Klugeová (A), Nixová – Voigtová, Li. Welckeová, Lu. Welckeová – Schieferová, Feldmeierová, Haiderová – Wagnerová, Karpfová, Christofová.
    Tréner: Jeff MacLeod

    Rozhodca: Lieffersová (CAN), Nurmiová (FIN) – Cheyrouxová (FRA), Welshová (CAN)