Boston – Carolina 1:4 (kon.) | Detroit – Washington 1:2 (kon.) | Florida – Ottawa 2:0 (kon.)
Montreal – Philadelphia 9:3 (kon.) | NJ Devils – Toronto 2:5 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 4:2 (kon.)
Tampa Bay – Columbus 5:2 (kon.) | Dallas – Buffalo 3:2 (kon.) | Nashville – Winnipeg 3:4 (po pr.)
Colorado – Minnesota 5:2 (kon.) | Anaheim – LA Kings 3:1 (kon.) | Seattle – Arizona 5:0 (kon.)
San Jose – Calgary 2:3 (po pr.)
koniec
Boston Bruins
1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Carolina Hurricanes
cz Streda 10.04.2024, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:44
    Skjei ujel do samostatného úniku, ale na Swaymana nevyzrál. Ten jeho ránu vyrazil betonem.
     
    57:23
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Jesper Fast – 2 min., podrážení.
    53:22 Seth JARVIS - 1:4
     
    53:22
    Carolina právě vstřelila branku! Je tu gól v oslabení! Vyhozený puk dojel SETH JARVIS a z levého kruhu vystřelil. Puk se odrazil od mantinelu zpět na hůl Jarvise, který obkroužil branku a zakončil do odkryté brány. Puk se do branky nakonec dostal po odrazu od brusle Swaymana. Asistence: Brady Skjei a Jordan Staal.
     
    53:12
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Jake Guentzel – 2 min., hákování.
    50:14 Jake GUENTZEL - 1:3
     
    50:14
    Carolina právě vstřelila branku! Je tu třetí gól hostů! Jarvis od zadního mantinelu nejprve našel na levém kruhu Orlova, jehož střelu vyrazil Swayman. K odraženému puku se nejrychleji dostal JAKE GUENTZEL, který ho poslal na bránu a puk zůstal na brankové čáře. Odtud se ho snažil odehrát do bezpečí Zacha, ale smolně trefil nohu Swaymana, od které se puk odrazil za brankovou čáru. Asistence: Dmitrij Orlov a Seth Jarvis.
     
    48:20
    Lauko se skvěle protáhl až před Kočetkova, ale svou akci do úspěšného konce nedotáhl a Kočetkov zasáhl.
     
    44:06
    Pastrňák obloučkem nahrál Zachovi, který ihned nahrával zleva před branku, kde byl Heinen, ale jeho střela skončila ve výstroji Kočetkova a vhazuje se před jeho brankou.
    36:56 Charlie MCAVOY - 1:2
     
    36:56
    Boston právě vstřelil branku! Boston snižuje! Lauko nabil Fredericovi, ale jeho střela byla zblokovaná. Puk se následně vrátil k Laukovi, který chtěl střílet, ale nakonec zvolil nahrávku na levý kruh, kde stál CHARLIE MCAVOY, který tvrdou ranou překazil Kočetkovovi čisté konto. Asistence: Jakub Lauko a Jesper Boqvist.
     
    34:22
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Brady Skjei – 2 min., podrážení.
    33:05 Teuvo TERÄVÄINEN - 0:2
     
    33:05
    Carolina právě vstřelila branku! Je tu druhý gól! Burnsova rána se odrazila na druhou stranu, kde byl Slavin. Jeho přihrávku ještě posunul Svečnikov byla před branku, kde stál nikým nehlídaný TEUVO TERÄVÄINEN, jenž dorazil puk do branky. Puk prošel pod betonem domácího brankáře. Asistence: Andrej Svečnikov a Jaccob Slavin.
    30:55 Andrej SVEČNIKOV - 0:1
     
    30:55
    Carolina právě vstřelila branku! Je tu první gól zápasu! ANDREJ SVEČNIKOV nabral za brankou puk na čepel a předvedl trik zvaný "Michigan" a po vzoru gólu Mikaela Granlunda z MS 2011 překonal Swaymana. Puk se odrazil od tyčky a skončil pod horní tyčkou. Rozhodčí si gólu nejprve nevšimli, ale pak dostali pokyn, aby přerušili hru a celou situaci ověřili u videa. Záznam odhalil, že puk skutečně byl celým objemem v brance. Asistence: Jordan Staal a Jaccob Slavin.
     
    28:19
    Jarvis dostal parádní nahrávku od Aha do jízdy a ujížděl sám na bránu, ale jeho šanci skvěle vychytal Swayman, který odhadl jeho kličku.
     
    22:22
    Kapitán Brad Marchand fauloval kolenem Noesena a míří také na trestnou lavici. 13 sekund přesilovky 5 na 3 pro Carolinu.
     
    20:35
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Morgan Geekie – 2 min., podrážení.
     
    16:41
    Jarvis se protáhl přes Carla až před branku a zakončil. Swaymana nepřekonal a domácímu brankáři nejspíš pomohla branková konstrukce!
     
    14:51
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Charlie McAvoy – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Jake Guentzel – 2 min., hrubost.
     
    12:20
    Frederic dostal nahrávku za obranu Caroliny a už se chystal zakončovat, ale Kočetkov celou situaci výborně vyřešil, když natáhl svou hůl a vypíchl kotouč Fredericovi a zabránil případnému zakončení.
     
    01:59
    Carolina právě vstřelila branku! Je tady první rychlý gól! MARTIN NEČAS nahazoval puk od pravého mantinelu. Swaymanovi se puk odrazil od ramene a vypadalo to, že udrží puk u své tyčky, ale puk se nakonec od jeho brusle odrazil za brankovou čáru. Celou situaci ještě zkoumají rozhodčí u videa, jestli puk prošel přes brankovou čáru. Branka ale nakonec neplatí, protože puk zůstal těsně na brankové čáře. Skóre tedy zůstává nerozhodné.

    Mateo

    Góly a asistencie: 37. McAvoy (Lauko, J. Boqvist) – 31. Svečnikov (J. Staal, Slavin), 34. Teräväinen (Svečnikov, Slavin), 51. Guentzel (Orlov, Jarvis), 54. Jarvis (Skjei, J. Staal)


    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – H. Lindholm, McAvoy (A), Grzelcyk, Carlo, P. Wotherspoon, Peeke – Heinen, Zacha, Pastrňák (A) – Marchand (C), Coyle, Geekie – DeBrusk, J. Boqvist, Frederic – J. van Riemsdyk, Beecher, Lauko.
    Tréner: Jim Montgomery

    Carolina Hurricanes: Kočetkov (S. Martin) – Slavin (A), Burns, Skjei, Pesce, Orlov, Chatfield – Guentzel, S. Aho II (A), Jarvis – Teräväinen, Je. Kuzněcov, Nečas – Martinook, J. Staal (C), Svečnikov – Noesen, Drury, Fast.
    Tréner: Rod Brind´Amour

    Rozhodca: Blandina, Hebert – Cherrey, Murray

    Diváci: 17 850