Třinec – Sparta Praha 4:1 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
4:1 (2:0, 0:1, 2:0) Stav série: 1:3
HC Sparta Praha
cz Nedeľa 07.04.2024, 18:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga (ČR) • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:09
    S vylučováním ještě nekončíme. Forman obtěžoval v útočném pásmu Adama Smithe (TRI) a ten ho za to sekl. Zápas zřejmě bude dohrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    57:59
    Navíc byli vyloučení – Vladimír Sobotka (SPA) a Filip Chlapík (SPA) na pět minut za bitku a totéž Marko Daňo (TRI) a Tomáš Kundrátek (TRI). Oceláři hrají přesilovku pět na čtyři.
     
    57:59
    Hostující kapitán Michal Řepík (SPA) je druhým hráčem Sparty, který ve dvojutkání na ledě Třince obdržel trest do konce utkání za faul. Po kontrole na videu je mu uložen trest pět minut a do konce utkání za sekání.
     
    57:59
    Ve chvíli, kdy kotouč letěl do prázdné branky, zůstal na ledě ležet ve velkých bolestech Hrehorčák. Vypadá to na zásah do slabin, Hrehorčák se poměrně dlouho nezvedal. Následně došlo k šarvátce všech hráčů na ledě. Uvidíme, jak to nakonec rozřeší rozhodčí.
     
    57:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    PETR VRÁNA poslal puk z levé strany do opuštěné branky a domácí pojišťují vedení. Asistence: Patrik Hrehorčák, Marko Daňo. Stav utkání 4:1.
     
    57:40
    Kovář je na střídačce. Hosté hrají šest na pět.
     
    48:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ihned po vhazování poslal Marinčin puk na branku. Kovář kotouč vyrazil před sebe do brankoviště, kde si jej našel ANDREJ NESTRAŠIL a poslal jej do sítě. Asistence: Martin Marinčin. Stav utkání 3:1.
     
    48:33
    Vyhlášená komerční přestávka a poté bude hra pokračovat přesilovkou domácích. Oceláři dostali přesilovku, protože hosté hráli s šesti muži v poli. Trest odpyká David Vitouch (SPA).
     
    45:19
    Moravčíkovu střelu zablokoval Šenkeřík a následnou střelu Řepíka ze slotu odrazila zpět do hry levá Kacetlova tyč!
     
    41:37
    Daňo jel dva na jednoho s Voženílkem. Daňo zkusil vystřelit, kotouč padl před Kováře. Voženílek jako tank dojel do brankoviště a smetl Kováře i branku. Na zemi zůstali ležet oba domácí útočníci, jeden bek Sparty a Kovář. Emotivní situaci vyřešili rozhodčí svým uklidňujícím působením a bude se vhazovat po levici sparťanského brankáře.
     
    40:20
    Hrehorčák potáhl kotouč po levém křídle a nacentroval před branku, kde byl Nestrašil. Ten zakončil, ale kotouč Kovářovi propadl. Naštěstí pro hosty tak, že to nebyl gól.
     
    34:54
    Daňo měl teď na holi hattrick! Přímočarost Hudáčka s Ciencialou způsobila, že Daňo se ocitl sám na levém kruhu, kam dostal přihrávku zpoza branky. Jeho střela skončila v lapačce Kovářově, výborný zákrok hostujícího brankáře.
     
    34:07
    Helewka držel puk v útočné třetině, nahrnul jej směrem na branku. Tam jej vyrazil Kovář před sebe, kde byl Růžička. Ten neměl moc času na reakci, kotouč se ale od jeho bruslí odrazil těsně mimo.
     
    31:35
    Vyloučen jest Tomáš Kundrátek (TRI) za podrážení a Ondřej Mikliš (SPA) za hrubost. Hrajeme v pěti na obou stranách, vhazuje se ve středním pásmu.
    28:30 Jakub KREJČÍK - 2:1
     
    28:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    Kousal vyvezl z rohu puk poslal jej na modrou čáru, kde si jej obránci vyměnili a následně z podobného místa jako včera v prodloužení poslal kotouč do Kacetlovy sítě JAKUB KREJČÍK. Asistence: Ondřej Mikliš, Pavel Kousal. Stav utkání 2:1.
     
    21:22
    Obrovská šance na druhé straně! Puk z levé strany dostal na slot Růžička, ale třinecký kanonýr potvrdil, že se v play off zatím spíše trápí. Přestřelil Kovářovu branku!
     
    21:01
    Vitouch zahájil akci hostů a měl velkou šanci poté, co tečoval střelu od modré a následně se ještě angažoval v dorážkách. Kacetl se svou obranou měl co dělat, puk vyváží Voženílek.
    15:07 Marko DAŇO - 2:0
     
    15:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři pokračovali v pobytu v útočném pásmu a MARKO DAŇO vyjel od pravého hrazení do prostoru někam na hraně pravého kruhu, odkud prostřelil Kováře. Asistence: Tomáš Kundrátek, Richard Nedomlel. Stav utkání 2:0.
     
    12:26
    Daňo z vlastního pásma poslal do úniku Hudáčka. Ten jel sám, ale při snaze o zakončení se mu namotal puk na hokejku.
     
    06:57
    Trest pro hráčskou lavici za zdržování hry – neúspěšnou trenérskou výzvu, odpyká David Vitouch (SPA).
     
    06:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    Důraz do brankoviště a až za brankovou čáru! Tak byli odměněni Oceláři v této přesilové hře, která se jim na rozdíl od včerejšího utkání poměrně dařila sehrávat. Autorem gólu, který vznikl v důrazu na brankovišti, byl MARKO DAŇO. Gól byl uznán i po trenérské výzvě a hosté tak budou hrát dál v oslabení. Stav utkání 1:0.
     
    06:57
    Oceláři v přesilové hře vsítili branku, ale hlavní trenér hostujícího týmu Pavel Gross si ještě vyžádal přezkoumání situace pomocí trenérské výzvy.
     
    05:50
    Voženílek si ve středním pásmu obhodil Michala Kempného (SPA), který jej následně svalil k ledu. Přesilovku budou mít i Oceláři – za nedovolené bránění sparťanského obránce.
     
    02:44
    Viliam Čacho (TRI) to však přehnal s intenzitou při forčekingu a dostane menší trest. Publikum je v ráži – hosté mají hned zkraje zápasu 84 sekund přesilovky pět na tři. Přestupkem bylo sekání.
     
    02:08
    Vladimír Dravecký (TRI) – menší trest, sekání.

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 7. Daňo, 16. Daňo (Kundrátek, Nedomlel), 49. Nestrašil (Marinčin), 58. Vrána (Hrehorčák, Daňo) – 29. Krejčík (Mikliš, P. Kousal)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Švančara) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mar. Adámek, Šenkeřík, Polášek – Hrehorčák, Čacho, Nestrašil – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – M. Růžička (A), Helewka, Voženílek – Dravecký (A), Vrána (C), M. Roman.
    Tréner: Zdeněk Moták

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Mozík, Kempný (A), Mikliš, Krejčík, Irving, Němeček, Moravčík – Řepík (C), Sobotka (A), Forman – Chlapík, Horák, D. Vitouch – Konečný, Lajunen, Buchtele – P. Kousal, O. Najman, Hrabík.
    Tréner: Pavel Gross

    Rozhodca: A. Jeřábek, L. Květoň – Zíka, P. Šimánek

    Diváci: 5 400 (vyprodáno)
    Třinec 4 3 Sparta Praha
    #1 Utorok 02.04.2024 • 18:30
    Sparta Praha - Třinec 3:0
    #2 Streda 03.04.2024 • 18:00
    Sparta Praha - Třinec 3:2 koniec po predl.
    #3 Sobota 06.04.2024 • 17:00
    Třinec - Sparta Praha 2:3 koniec po predl.
    #4 Nedeľa 07.04.2024 • 18:00
    Třinec - Sparta Praha 4:1
    #5 Utorok 09.04.2024 • 18:30
    Sparta Praha - Třinec 2:3
    #6 Štvrtok 11.04.2024 • 17:00
    Třinec - Sparta Praha 2:1 koniec po predl.
    #7 Sobota 13.04.2024 • 13:00
    Sparta Praha - Třinec 2:3 koniec po predl.