Boston – Florida 3:2 (po pr.) | Chicago – Dallas 3:2 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 2:4 (kon.)
San Jose – St. Louis 3:2 (po pr.) | Columbus – Philadelphia 6:2 (kon.) | Montreal – Toronto 2:4 (kon.)
Ottawa – NJ Devils 3:4 (kon.) | NY Islanders – Nashville 2:0 (kon.) | LA Kings – Vancouver 6:3 (kon.)
Calgary – Edmonton 2:4 (kon.) | Detroit – Buffalo 3:1 (kon.) | Chicago – Minnesota 0:4 (kon.)
Carolina – Columbus 3:0 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
3:4 (0:3, 1:1, 2:0)
New Jersey Devils
cz Nedeľa 07.04.2024, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Zablokovanými střelami Chychruna a Bathersona chaos u branky Devils ještě neskončil. Allen vyrazil dorážku Tkachuka na Pinta a ten v ohromné příležitosti na vyrovnání trefil tyč!
     
    58:50
    Bratt nezkrotil prudkou přihrávku Jacka Hughese. Tkachuk rychle otočil hru a Joonas Korpisalo mezitím odjel na střídačku za šestého útočícího hráče!
     
    55:57
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils:
    Nick DeSimone – 2 min., držení.
    54:17 Brady TKACHUK - 3:4
     
    54:17
    Ottawa právě vstřelila branku!
    To, k čemu se už několik minut schylovalo, se stává skutečností. Sens snižují na rozdíl jediného gólu! Z nepřesné střely Hischiera se puk odrazil do rychlého kontru BRADYHO TKACHUKA. Domácí kapitán kopl do vrtule a zakončením z levého kruhu přetavil aktivitu Senators v gól na 3:4. Bez asistence.
     
    44:19
    Aj, tak Jacku Hughesovi se trestné střílení opravdu nepovedlo. Ve snaze o forhendovou střelu z mezikruží nechal puk za sebou.
     
    44:19
    Riskantní Zubova přihrávka podél modré čáry zavinila únik Jacka Hughese. Hostující útočník ho zakončil do Korpisalova pravého betonu, ale díky faulu Chabota dostane druhou šanci z trestného střílení!
    43:35 Claude GIROUX - 2:4
     
    43:35
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Devils neubránili ani druhé oslabení! Allena z levého kruhu propálil CLAUDE GIROUX, na jehož nechytatelném příklepu se jednoduchou přihrávkou podílel Sanderson. Asistence: Jake Sanderson, Drake Batherson.
     
    43:16
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils:
    Brendan Smith – 2 min., hákování.
    31:02 Nico HISCHIER - 1:4
     
    31:02
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Devils slaví gól na 4:1! Chabot nebyl připravený na Brattovu krátkou přihrávku od zadního mantinelu. Hokejku měl ve vzduchu a NICO HISCHIER u jeho pravé brusle zvedl klouzající puk nad Korpisalovo rameno. Asistence: Jesper Bratt, Brendan Smith.
     
    28:51
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Bokondji Imama – 2 min., nedovolené bránění.
    20:33 Jake SANDERSON - 1:3
     
    20:33
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Sens vstupují do druhého dějství přesilovkovým gólem na 1:3! Ze souhry na levém křídle mezi Bathersonem a Girouxem těžil JAKE SANDERSON, jehož střelu od modré čáry našel Allen až ve vlastní síti. Asistence: Drake Batheson, Claude Giroux.
     
    20:00
    Ze šarvátky v rohu kluziště vyfasovali menší tresty za hrubost Kevin Bahl a Brady Tkachuk. Obránce Devils to měl dokonce za čtyři minuty, takže si domácí mužstvo zahraje přesilovku.
     
    18:31
    Thomas Chabot podpořil v akci Girouxe. Zleva mu dal pěknou narážečku, ovšem bývalý kapitán Flyers nedokázal střelu z mezikruží dostatečně umístit k tyči.
     
    16:34
    Střídání v týmu Ottawa Senators:
    ze hřiště odchází Anton Forsberg, přichází Joonas Korpisalo.
    16:34 Brendan SMITH - 0:3
     
    16:34
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Chvilku po nevyužité přesilové hře se hosté radují z gólu na 3:0! Hischier vydoloval puk z mely za brankou pro Bratta. Z přihrávky k modré čáře pak profitoval BRENDAN SMITH a golfákem odraženým o pravou tyč dal svůj pátý gól v základní části. Forsberg ještě reklamoval, že nemohl pořádně chytat, nicméně jediný možný kontakt byl s vlastním spoluhráčem Zubem. Asistence: Jesper Bratt.
     
    14:22
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Drake Batherson – 2 min., vysoká hůl.
    12:36 Ondřej PALÁT - 0:2
     
    12:36
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Napadáním získaný puk si Alexander Holtz u levého mantinelu pokryl. Luke Hughes po jeho přihrávce nahazoval od modré a ONDŘEJ PALÁT šikovnou tečí mezi betony vsítil jedenáctý gól v sezóně. Asistence: Luke Hughes, Alexander Holtz.
     
    05:20
    V dresu Ottawy debutující Imama na sebe upozornil bitkou s MacDermidem, kterou si patrně domluvili už při rozbruslení. Za vítěze můžeme označit ostřílenějšího brouska ve službách Devils.
    03:48 Erik HAULA - 0:1
     
    03:48
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Ottawa se ani dnes nevyvarovala brzy inkasovanému gólu! Jack Hugles hladce projel středním pásmem a ERIK HAULA po jeho přihrávce do levého kruhu jednoduše skóroval do volného místa u bližší tyče. Asistence: Jack Hughes, Brendan Smith.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 21. Sanderson (Batherson, Giroux), 44. Giroux (Sanderson, Batherson), 55. B. Tkachuk – 4. Haula (J. Hughes, B. Smith), 13. Palát (L. Hughes, Holtz), 17. B. Smith (Bratt), 32. Hischier (Bratt, B. Smith)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (17. Korpisalo) – Sanderson, Zub, Chabot (A), Brännström, Chychrun, Bernard-Docker – B. Tkachuk (C), Greig, Giroux (A) – Kubalík, Pinto, Batherson – Katchouk, M. Joseph, Kelly – Imama, Kastelic, Smejkal.
    Tréner: Jacques Martin

    New Jersey Devils: Allen (Kähkönen) – L. Hughes, DeSimone, Bahl, B. Smith, Siegenthaler, Nemec – Meier, Hischier (C), Mercer – J. Hughes (A), Haula, Bratt – Palát (A), Nosek, Holtz – MacDermid, Tierney, Lazar.
    Tréner: Travis Green

    Rozhodca: Lee, Blandina – Smith, Berg

    Diváci: 19 146