Buffalo – Philadelphia 4:2 (kon.) | Carolina – Washington 4:2 (kon.) | Detroit – NY Rangers 3:4 (kon.)
Edmonton – Colorado 6:2 (kon.) | Anaheim – Seattle 1:3 (kon.) | Arizona – Vegas 7:4 (kon.)
Pittsburgh – Tampa Bay 5:4 (kon.) | Boston – Florida 3:2 (po pr.) | Chicago – Dallas 3:2 (kon.)
Minnesota – Winnipeg 2:4 (kon.)
koniec
Carolina Hurricanes
4:2 (0:2, 1:0, 3:0)
Washington Capitals
cz Sobota 06.04.2024, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:03:42)
     
    Statistika
    Střely na bránu: 46 – 15 | Přesilová hra: 2/4 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Pjotr Kočetkov (CAR) – 14 zákroků, 2 OG, úspěšnost 87,5 %, odchytal 59:48
    Darcy Kuemper (WSH) – 41 zákroků, 3 OG, úspěšnost 93,2 %, odchytal 59:26

    Česká a slovenská stopa
    Martin Nečas (CAR) – 1+0, 0 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:35
    Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 21:11

    Tři hvězdy utkání
    1. Jake Guentzel (CAR) 2+1
    2. Sebastian Aho (CAR) 1+0
    3. Martin Nečas (CAR) 1+0
     
    Ztráta dvougólového vedení a všech bodů způsobila Washingtonu bolestivou porážku, která je už pátá v řadě. V boji o play-off se toho pro Capitals přesto moc nezměnilo. Na desátém místě mají ztrátu jediného bodu na osmé Flyers, kteří v Buffalu prohráli už pošesté za sebou. To Carolina žádné podobné stresy řešit nemusí. Pět zápasů před koncem základní části je na Východě třetí s nejspíše neřešitelnou ztrátou pěti bodů na vedoucí Rangers.
     
    Více než polovinu zápasu Washington v PNC Areně vyučoval z efektivity. Ruku v ruce s dvěma Ovečkinovými zásahy z předbrankového prostoru Darcy Kuemper deptal střelce Hurricanes a ti se díky průniku Guentzela prosadili v souvislém tlaku až z třicáté střely na branku. Ve třetí části Kočetkov vyřešil jeden krizový moment a v případě Ovečkinovy šance na 31. hattrick v kariéře mu pomohlo břevno. Obrat na 3:2 si Carolina vystřílela v početních výhodách. V čase 51:40 mířil přesně Martin Nečas a necelé dvě minuty před koncem z dorážky Burnsovy střely rozhodl Aho. Poslední hřebíček do hostující rakve při hře bez gólmana zatloukl Jake Guentzel.
     
    Konec zápasu.
    59:54 Jake GUENTZEL - 4:2
     
    59:54
    Carolina právě vstřelila branku!
    Ze souboje mezi Slavinem a Ovečkinem se puk vznesl vysoko do vzduchu. Carlson na něj u červené čáry nedosáhl a toho JAKE GUENTZEL využil k dosažení gólu do prázdné brány. Asistence: Jaccob Slavin.
     
    59:16
    Sandin rozehrál puk po prknech do středního pásma na McMichaela. V tu chvíli Kuemper vyrazil na střídačku a Capitals hrají v šesti.
     
    59:01
    Carolina se drží na puku a nedává Kuemperovi možnost odjet na střídačku. Právě do zmiňovaného gólmana protečoval Aho rozehrávku z obranného pásma.
    58:09 Sebastian AHO - 3:2
     
    58:09
    Carolina právě vstřelila branku!
    Necelé dvě minuty před koncem se v PNC Areně slaví přesilovkový obrat z 0:2 na 3:2! Teräväinenovi během drzého slalomu ujel puk ke Guentzelovi. Po jeho přihrávce vystřelil Burns a Kuemper betonem vyrazil puk doleva, odkud měl dorážející SEBASTIAN AHO vcelku jednoduchou práci. Asistence: Brent Burns, Jake Guentzel.
     
    58:01
    Dowd si na buly připsal skalp Sebastiana Aha. Capitals neprodleně vyhodili a Burns si přijel pro puk až za Pjotra Kočetkova.
     
    57:41
    Vyloučení v týmu Washington Capitals:
    Rasmus Sandin – 2 min., podrážení.
     
    57:26
    Pacioretty udělal chybu u útočné modré čáry. Orlov rozvinul rychlý brejk a Kuemper měl práci s Teräväinenovou střelou z levého kruhu. Potenciálně dorážejícího Aha pak podrazil Sandin.
     
    56:38
    Jaccob Slavin přebral přihrávku od Burnse. Pak asi nahazoval na teč a tu uskutečnil Kuemper, od kterého šel puk do ochranné sítě.
     
    55:55
    Kuemper si v pravém dolním rohu brány poradil s Orlovem a jeho pokusem z ostrého úhlu. Jednalo se o ruskou spolupráci s Kuzněcovem.
     
    55:33
    Staalovu neadresnou rozehrávku napříč středním pásmem vyzvedl Sandin. Hurricanes využívají pomalého přechodu ke střídání.
     
    54:16
    Ahův ladný přechod do útoku předcházel střele Skjeie, o kterou se ještě před Darcym Kuemperem postaral Carlson.
     
    53:35
    Sandinova střela z větší vzdálenosti na překonání Kočetkova rovněž nestačila. Caps museli s pukem zpět na vlastní půlku.
     
    53:24
    Podobně jako v 34. minutě předvedl Kočetkov senzační dvojzákrok, kterým napravil chybu rozehrávajícího Burnse. Ruský brankář byl Ovečkinem trefen do levého betonu a tím pak zneškodnil i dorážku Stromea.
     
    52:46
    Noesen byl Drurym zahnán do rohu. Nástřelem ze záporného úhlu mohl Carolině spíše uškodit, propadnutí u modré čáry zamezil Orlov.
    51:40 Martin NEČAS - 2:2
     
    51:40
    Carolina právě vstřelila branku!
    Caps v oslabení přišli o druhou polovinu svého náskoku! S pomocí Skjeiovy přihrávky od modré čáry se nechytatelným volejem z levého kruhu prosadil MARTIN NEČAS, pro kterého je to 24. gól v sezóně. Asistence: Brady Skjei, Jevgenij Kuzněcov.
     
    51:28
    Domácí v plném počtu.
     
    51:14
    Vyloučení v týmu Washington Capitals:
    Sonny Milano – 2 min., nedovolené bránění.
     
    50:32
    Wilson neměl dostatek manévrovacího prostoru v pravém kruhu a Aho se získaným kotoučem odjel do klidných vod ve středním pásmu.
     
    49:32
    Strome vyhrál vhazování na Ovečkina. Tomu se nechtělo s nikým kombinovat a zpoza levého kruhu označkoval břevno Kočetkovovy branky. Málem to byl Ovečkinův 31. hattrick.
     
    49:28
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Stefan Noesen – 2 min., nedovolené bránění.
     
    49:20
    Skvělá reakce levým betonem od Darcyho Kuempera! Američan to neměl vůbec lehké potom, co Fast nebezpečně změnil směr Burnsova projektilu.
     
    49:02
    Carlsonova dlouhá rozehrávka poslala na zteč Ovečkina. V souboji dvou osmiček byl dvougólový střelec vyrušen Burnsem a puk mu z hokejky utekl.
     
    48:39
    Jordan Staal si vyhrané vhazování v obranném pásmu bude muset zopakovat. Jeho spoluhráči zbrkle odhodili puk na icing.
     
    48:25
    Z prakticky totožného spotu na modré čáře dvakrát pálil van Riemsdyk. Poprvé tím Kočetkova trochu zaskočil, ve druhém případě už ruský gólman komfortně přerušil hru.
     
    47:45
    Caps ukázali i špetku obětavosti. Chatfield od modré trefil Paciorettyho a dorážející Staal pro změnu Rasmsue Sandina.
     
    47:08
    Jensen jednoduše vyndal puk ven z vlastní poloviny. Od Fasta a obránců Caroliny začíná nový postupný útok Hurricanes, kteří disponují trojnásobnou střeleckou převahou.
     
    46:05
    Osmatřicátý zásah Kuempera měl na svědomí Pesce, který si sjel hluboko do útočného pásma pro zadovku od Staala.
     
    45:01
    Slavin zase využil vyhrané vhazování k zakončení. Darcy Kuemper na něj dosáhl a Caps poté našli cestu ven z obranné třetiny.
     
    44:56
    Pod vlivem aktivního napadání Caroliny poslal Sandin puk zpoza vlastní branky mimo hrací plochu. Důvod k vyloučení to není.
     
    44:06
    Dmitrij Orlov proměnil Ahovu přihrávku k vrcholku kruhu ve střelu příklepem, jež prosvištěla nad břevnem hostující branky.
     
    43:37
    Chatfieldova rána zaduněla o Kuemperův beton. Wilson pak nic nevymýšlel a zboku obranného pásma odhodil puk až do Kočetkovova pracoviště.
     
    43:23
    Alexandr Ovečkin si přijel pro puk až za vlastní branku. Přesně rozehrát se mu ale nepovedlo a kvůli icingu si pobyt na ledě ještě prodlouží.
     
    42:40
    Nečas individuálně projel z obranného pásma do útočného, ale Kuemper si s očekávanou střelou zápěstím jednoduše poradil s pomocí vyrážečky.
     
    41:53
    Po dalším vhazování se situace opakovala. Slavin tentokrát pálil tvrději a Kuemper si vystačil s vyražením kotouče.
     
    41:48
    Obránci Caroliny dnes jsou střelecky velmi aktivní. Hned po buly se o slovo přihlásil Slavin, jenže Kuemperovi stačilo odpovědět banálním zákrokem.
     
    41:28
    Fehérváryho nahození Kočetkova zajímat nemuselo. Ruský gólman teď bude bez práce, protože se po icingu vhazuje na druhém konci hřiště.
     
    41:03
    McMichael projel středním pásmem a rozhodil puk doleva, odkud vzešla propagační střela běloruského křídelníka Protase.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 31 – 10 (31:10, 18:6).
     
    Obraz hry se po první pauze vůbec nezměnil. Carolina hosty drtila a v souvislosti se skvělým Kuemperem se zoufale snažila o kontaktní gól. Canes ho paradoxně dali těsně potom, co Kočetkov nadvakrát zlikvidoval jedinou pořádnou šanci Washingtonu. V čase 34:30 konkrétně Kuempera překonal Jake Guentzel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Sebastian Aho ještě stihl vypracovat jednu možnost před druhou sirénou. Byl to Jarvis, který pálil nad Kuemperovu klec.
     
    39:44
    Pesceho rozehrávky využil Skjei k jednoduchému přesunu do útočného pásma. Střela domácího beka moc kvalitní ale nebyla a Kuemper spolehlivě přerušil hru.
     
    38:35
    Jensen si musel pospíšit se zakončením od modré, protože to zase zavánělo nepříjemným propadnutím. Pro Kočetkova to neznamenalo žádné nebezpečí.
     
    38:17
    Domácí v plném počtu.
     
    37:40
    Křížná střela Ovečkina z vrcholku kruhu proletěla kolem vzdálenější tyče a kotouč se po mantinelech svezl až do středního pásma.
     
    37:22
    Sandin u modré nepočítal s přihrávkou od Milana. Aho díky tomu ujel do úniku a bekhendovým blafákem nechal vyniknout Kuemperův zákrok lapačkou!
     
    36:40
    Okamžitě po vhazování se zase opřel do střely Ovečkin. Kočetkov mu hattrick nedovolil a pak sledoval nedotažený protiútok Hurricanes.
     
    36:23
    Tradiční přesilovková souhra Capitals. Z jednoduché přihrávky od modré chtěl tvrdě vypálit Ovečkin. Jarvis před něj vložil hokejku a přizvedl puk do ochranné sítě.
     
    36:17
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Jaccob Slavin – 2 min., držení.
    34:30 Jake GUENTZEL - 1:2
     
    34:30
    Carolina právě vstřelila branku!
    Smůla Hurricanes byla prolomena z jubilejní třicáté střely na branku! Slavin vzduchem přehodil střední pásmo. Zpoza obránců mezitím vyjel JAKE GUENTZEL a zblízka šikovně zvedl puk ke střeše Kuemperovy branky. Hostující gólman si hlídal hlavně spodek. Asistence: Jaccob Slavin, Jesper Fast.
     
    33:46
    Wilson uloupil puk na obranné modré čáře. Kočetkov mu v úniku zneškodnil bekhendový blafák a po Wilsonově centru z levého mantinelu se blýskl neskutečným zákrokem lapačkou proti McMichaelovi!
     
    33:28
    Hosté v plném počtu.
     
    32:56
    Je to velký zmar, co se koncovky Caroliny týče. Ze souhry na jeden dotek neuspěl ani Sebastian Aho. Kuemper chytá famózně!
     
    32:20
    Guentzel dvakrát vypálil zhruba z osy hřiště. Aho mu přihrál na dorážku, po které puk skončil u Teräväinena a ani ten nebyl schopen zvednout bekhend mimo dosah ležícího Kuempera!
     
    31:48
    Dlouhá přihrávka přes šířku hřiště k Teräväinenovi nedorazila. Burns byl poté donucen opustit útočné pásmo.
     
    31:28
    Vyloučení v týmu Washington Capitals:
    Trevor van Riemsdyk – 2 min., podrážení.
     
    31:17
    Martinook vedl puk po levém křídle. Kuemper propagační střelu jenom vyrazil a hru přerušil až potom, co to na něj z protější strany stejně slabě zkoušel Chatfield.
     
    30:27
    Maritn Fehérváry rozchytal Kočetkova od modré čáry. Burns si poté vystačil s odhozením puku kousek za půlku.
     
    29:51
    Noesen předával puk ze zadního mantinelu k Drurymu, jehož okamžitá střela z nulového úhlu měla jen malou šanci na úspěch.
     
    29:10
    V přechodové fázi Washingtonu se puk ocitl v ochranné síti. Ve snaze protečovat rozehrávku Alexejeva ho tam poslal Protas.
     
    28:46
    Nečas na levé straně zabrzdil a posunul puk pod sebe. Orlov měl tentokrát hodně vychýlenou mušku a puk se odrazil od hrazení do středního pásma.
     
    28:20
    Také Aho využil podpory z druhé vlny. Orlov se pěkně vyhnul ležícímu protihráči, ale v koncovce si zase vylámal zuby na brankáři Capitals.
     
    28:04
    Guentzelova přihrávka do druhého sledu měla za následek Slavinovu jedovatou ránu. Kuemperovi naskočil už čtyřiadvaceti zákrok, zatímco Kočetkov jích má pouze pět.
     
    27:29
    Po icingu Washingtonu vyhrál Aho vhazování směrem k modré čáře, jenže Mirošničenko vychýlil Burnsovo nahození dostatečně daleko od brankoviště.
     
    27:11
    Na nulové úspěšnosti domácí střelby nic nezměnil ani Drury. Prudký pokus z levého mantinelu ani nevyžadoval Kuemperovu odpověď.
     
    26:17
    Nečas se pečlivě chystal na vypuštění puku z levého kruhu. Sandin ho na branku nepustil a stejně tak byla do ochranné sítě odkloněna střela Skjeie.
     
    25:33
    Ani z masivního přečíslení čtyř proti jednomu Carolina Kuempera překonat nedokázala. Chatfield v koncovce vůbec netrefil bránu.
     
    24:26
    Pěkná souhra mezi Fastem a Staalem měla gradovat střelou Martinoka, která však skončila nalevo od Kuemperovy klece.
     
    23:59
    Hosté v plném počtu.
     
    23:58
    Martin Nečas vracel puk z rohu k modré čáře. Kuemper domácímu týmu radost neudělal a dělovku Skjeie hravě chytil.
     
    23:41
    Kuzněcov využil prostorou na pravé straně ke střílené přihrávce, kterou se neúspěšně snažil tečovat do prostoru branky Noesen.
     
    22:53
    Skjei to rovněž zkusil z voleje. Kuemper vyrazil puk před sebe a díky včasné reakci spoluhráčů se nemusel bát žádné dorážky. Washington naopak vyhodil.
     
    22:36
    Teuvo Teräväinen dostal od Brenta Burnse nabito na ránu z prvního doteku. Darcy Kuemper s ní počítal a udržel puk na vestě.
     
    21:59
    Vyloučení v týmu Washington Capitals:
    Max Pacioretty – 2 min., držení hole.
     
    21:57
    Nečasův pokus zablokoval Carlson. Teräväinen dorážel zády brance, nicméně ani tento puk do branky Washingtonu nepropadl.
     
    21:23
    Domácí navázali na první třetinu a zase začali ostřelovat Kuempera ze všech pozic. Slavin, Guentzel ani Burns však smůlu v zakončení neprotrhli.
     
    20:32
    Pesce poslal puk od modré vedle pravé tyče. Staal po návratu Canes do útočného pásma zase pálil vedle té levé.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 18 – 6.
     
    Washington vede po dvaceti minutách 2:0, a to hlavně zásluhou Alexandra Ovečkina a Darcyho Kuempera. Ruský kanonýr dvakrát prokázal gólový instinkt v předbrankovém prostoru, zatímco Kuemper v souvislém tlaku Hurricanes pochytal všech osmnáct střel na branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:15 Alexandr OVEČKIN - 0:2
     
    19:15
    Washington právě vstřelil branku!
    V důsledku zakázaného uvolnění Caroliny se konalo buly u Kočetkova. Strome ho nad Staalem vyhrál a přispěl ke Carlsonově ráně od modré čáry. ALEXANDR OVEČKIN během ní prokázal dobrý přehled v předbrankovém prostoru a drobnou tečí zaevidoval svůj druhý gól večera. Asistence: John Carlson, Dylan Strome.
     
    19:01
    Martinook si pokryl puk za brankou a přihrávkou o mantinel se podílel na střele Skjeie. Kuemper na nic moc neviděl, ale vkleče ji stejně vyrazil.
     
    18:48
    Kuemper vyřešil závar na brankovišti. Nejaktivnějším hráčem Caroliny tam byl s třiadvacítkou hrající Stefan Noesen.
     
    18:18
    Van Riemsdyk na modré prováhal nejlepší moment na střelu. Puk si ještě jednou upravoval na hokejce a pak ho vypustil jen do blížícího se Aha.
     
    17:08
    Podruhé v zápase to Nečas zkoušel bezprostředně po objetí branky. Gólem to neskončilo, což platilo i o razantní střele zápěstím Teuva Teräväinena.
     
    16:57
    Teräväinen tečoval Burnsovu jedovku do Kuemperova betonu. Burns si ještě najel na přihrávku od Kuzněcova, ale gólman Washingtonu byl i v tomto případě ve střehu.
     
    16:33
    Sonny Milano obdržel od Stromea přihrávku do jízdy. Puk si rychle narovnal na forhendu a střelou skrz Burnse připravil Kočetkovovi další jistý zákrok.
     
    15:33
    Od inkasovaného gólu nebyl Kočetkov skoro vůbec v provozu. Po výborné přihrávce Ovečkina ho nyní z voleje pořádně prověřil Mirošničenko.
     
    14:47
    Fehérváryho blok přizvedl Skjeiův letící projektil vysoko nad tvrzené sklo. Komerční brejk znamená dvouminutovou pauzu.
     
    14:31
    Icing Washingtonu byl proložen dalšími strkanicemi. Ty byly důsledkem Ahova tvrdého hitu, kterým Fin poslal na mantinel McMichaela.
     
    14:02
    Burns je při střelecké chuti. Během těchto sekund vyzkoušel Kuemperovu pozornost hned dvakrát. Ve druhém případě ztroskotal na jeho vyrážečce.
     
    13:42
    Osekávání mezi Ahem a Carlsonem vzňalo hromadnou potyčku. Rozhodčí nechali její útočníky vyblbnout a pak vše přešli bez vyloučení.
     
    13:42
    Protas nebojácně vstoupil do dráhy Pesceho střely. Zakázané uvolnění vrátilo hru před Kuempera a ten si připsal další zákrok proti dalekonosné ráně Brenta Burnse.
     
    13:20
    Kuemper se po vyražení Pesceho střely zpoza kruhu musel rychle zkoncentrovat na další test, kterým bylo Kotkaniemiho nahození z pravého mantinelu.
     
    12:45
    Hurricanes ukázali, že ne náhodou mají v oslabení nejlepší čísla ze všech účastníků NHL. Caps se vůbec k ničemu nedostali.
     
    12:24
    Domácí v plném počtu.
     
    11:59
    Šestadvacet sekund před vypršením trestu Jevgenije Kuzněcova byl postup Washingtonu ukončen hvizdem signalizujícím postavení mimo hru.
     
    11:36
    Aho v oslabení překonal střed pásmo a krátkou přihrávkou nabil na volej Teräväinena, který Kuemper jistě vykopl.
     
    11:03
    Strome z krátkého mantinelu hledal ve slotu Wilsona. Ten se snažil pálit z první, ale puk otřel jen o Skjeie.
     
    10:24
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Jevgenij Kuzněcov – 2 min., držení.
     
    10:12
    Kuzněcov uspěl na buly nad Dowdem. Nečas se dlouho nenechal pobízet ke střele a prudkou ranou vyprášil Kuemperův beton.
     
    10:04
    Kočetkov urychlil rozehrávku. Ve středním pásmu byl puk posunut do jízdy Kuzněcova a ten se bekhendem neúspěšně snažil zakončit do sítě týmu, ve kterém před pár týdny ještě působil.
     
    09:49
    Až na gólovou dorážku Ovečkina se toho na ledě moc neděje. Do paměti fanoušků se nevryje ani tento ofsajd Caroliny.
     
    08:18
    Z hromadného souboje u střídačky Capitals odlétl puk mimo kluziště, což byl další důvod k přerušení hry.
     
    07:49
    Projektil bývalého spoluhráče Orlova nenadělal Kuemperovi vážnější komplikace. Je čas na první komerční pauzu.
     
    05:53
    Kuemperovi se sbírka tří zákroků nerozrostla. Kotkaniemiho nahození skončilo v bezpečí za jeho brankou.
     
    05:20
    Nesrovnalosti v rozehrávce Hurricanes neměly žádné následky, hostům byl okamžitě zapískán ofsajd.
     
    05:08
    Martinu Nečasovi se po vyjetí zpoza branky nepodařilo zasunout puk za klečícího Kuempera.
    03:31 Alexandr OVEČKIN - 0:1
     
    03:31
    Washington právě vstřelil branku!
    Dylan Strome vyhrál buly a hned potom nebezpečně tečoval střelu van Riemsdyka. Tu Kočetkov vyrazil, kdežto dorážka ALEXANDRA OVEČKINA byla nad jeho síly. Asistence: Dylan Strome, Trevor van Riemsdyk.
     
    03:26
    Nick Jensen se na modré pokoušel vystřelit skrz Kotkaniemiho. Branku ale netrefil a lépe se nedařilo ani Sandinovi, jemuž překážel Noesen.
     
    02:22
    Kočetkov byl jako první v permanenci. Propagačně ho z levého mantinelu rozchytal krajan Alexandr Alexejev.
     
    01:49
    Z opatrného začátku utkání nevybočilo ani zakázané uvolnění. Vhazuje se u zkušeného brankáře Darcyho Kuempera.
     
    00:20
    Pesceho první střelecký pokus ke Kuemperovi nedoletěl, zatímco protiofenziva týmu z hlavního města USA dopadla ofsajdem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Kočetkov (S. Martin) – Slavin, Burns, Skjei, Pesce, Orlov, Chatfield – Guentzel, S. Aho II, Jarvis – Teräväinen, Je. Kuzněcov, Nečas – Martinook, J. Staal, Fast – Kotkaniemi, Drury, Noesen.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Fehérváry, Carlson, Sandin, Jensen, Alexejev, T. van Riemsdyk – Ovečkin, D. Strome, Wilson – Sgarbossa, McMichael, Protas – Pacioretty, Lapierre, Milano – Malenstyn, Dowd, Mirošničenko.
    Trenér: Spencer Carbery

    Rozhodčí: Rooney, Syvret – Daisy, O'Quinn.
     
    Vzájemné zápasy 2023/24

    18.12.2023 Carolina – Washington 1:2 sn.
    06.01.2024 Washington – Carolina 2:6
    23.03.2024 Washington – Carolina 7:6 sn.
     
    Carolina Hurricanes

    Domácí tým může dohrávat základní část v naprostém klidu. Vzhledem k pětibodové ztrátě není pravděpodobné, že se z třetího místa Východní konference dotáhne na vedoucí Rangers. V rámci Metropolitní divize jsou Canes pevně ukotveni na druhém místě, díky čemuž budou za dva týdny začínat play-off na domácí půdě. Dnes se Carolina bude snažit odčinit včerejší prohru 1:4 s Bostonem, který měl v jedenácté minutě už třígólový náskok. Hlavní kouč Rod Brind'Amour nemá k dispozici nemocného útočníka Andreje Svečnikova.

    Nejproduktivnější hráči:
    • S. Aho – 85 bodů (33+52)
    • J. Guentzel – 69 bodů (25+44)
    • S. Jarvis – 62 bodů (29+33).
     
    Washington Capitals

    Pro Washington bude každý ze zbývajících sedmi zápasů základní části klíčový. Hosté se nedávno vydrápali mezi osmičku nejlepších týmů Východní konference a v boji o play-off začali tahat za delší konec. To se během uplynulého týdne opět změnilo. Capitals postupně prohráli s Torontem, Bostonem, Buffalem i s Pittsburghem a propadli se zpět na desáté místo, z něhož ztrácí na divoké karty jeden bod. Z důvodu účasti v asistenčním programu NHL není k dispozici obránce Ethan Bear, kdežto zranění limitují zkušené útočníky Bäckströma a Oshieho.

    Nejproduktivnější hráči:
    • D. Strome – 62 bodů (26+36)
    • A. Ovečkin – 60 bodů (27+33)
    • J. Carlson – 47 bodů (8+39).
     
    Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu základní části kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na konfrontaci mezi Carolinou Hurricanes a Washingtonem Capitals!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 35. Guentzel (Slavin, Fast), 52. Nečas (Skjei, Je. Kuzněcov), 59. S. Aho II (Burns, Guentzel), 60. Guentzel (Slavin) – 4. Ovečkin (D. Strome, T. van Riemsdyk), 20. Ovečkin (Carlson, D. Strome)


    Carolina Hurricanes: Kočetkov (S. Martin) – Slavin (A), Burns, Skjei, Pesce, Orlov, Chatfield – Guentzel, S. Aho II (A), Jarvis – Teräväinen, Je. Kuzněcov, Nečas – Martinook, J. Staal (C), Fast – Kotkaniemi, Drury, Noesen.
    Tréner: Rod Brind'Amour

    Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Fehérváry, Carlson (A), Sandin, Jensen, Alexejev, T. van Riemsdyk – Ovečkin (C), D. Strome, Wilson (A) – Sgarbossa, McMichael, Protas – Pacioretty, Lapierre, Milano – Malenstyn, Dowd, Mirošničenko.
    Tréner: Spencer Carbery

    Rozhodca: Rooney, Syvret – Daisy, O'Quinn

    Diváci: 18 724