Frankfurt – Brémy 1:1 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
1:1 (0:0)
Werder Brémy
cz Piatok 05.04.2024, 20:30 • Deutsche Bank Park, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Je tu pátek a s ním tradiční předkrm víkendové várky zápasů německé Bundesligy. V souvislosti s předehrávkou 28. kola se podíváme do Hesenska, kde si Frankfurt střihne konfrontaci s hosty z Brém.

    Werder neprožívá nejpříjemnější období. Od konce února a remízy 1:1 s Darmstadtem nezískal ani bod a s bilancí 8-6-13 se zasekl na 10. místě tabulky, kde je daleko od sestupových i pohárových příček. Nejčerstvější vzpomínky mají fanoušci Brém na domácí duel s Wolfsburgem, jenž byl poznamenán vyloučením Anthonyho Junga. „Die Werderaner“ od konce první půle prohrávali a navzdory tomu, že se poměr sil na hřišti v 76. minutě vyrovnal, inkasovali od Lovra Majera ještě jednou na konečných 0:2. V ofenzivní produktivitě Werderu vévodí Marvin Ducksch (9+5). Mezi zraněnými jsou Stark, Njinmah a Alvero, kdežto brankář Zetterer by měl být po drobných komplikacích schopen nastoupit. Pro českého gólmana Jiřího Pavlenku by to znamenalo další zápas prosezený na lavičce.

    Frankfurt má slušně zaděláno na to, aby se pošesté během sedmi let kvalifikoval do mezinárodních soutěží. Od únorového vypadnutí z šestnáctifinále Evropské konferenční ligy se konečně mohl naplno začít věnovat Bundeslize, což mělo za následek stabilizaci výkonů a pravidelnější přísun bodů. Minulou sobotu Eintracht sahal po třech bodech v zápase s Unionem Berlín. Markantní převahu v žádné góly ale nepřetavil a musel si vystačit s bezgólovou plichtou. V tabulce jsou svěřenci Dina Toppmöllera pevně usazeni na šestém místě, a to 9 bodů za 5. Lipskem a 5 bodů před 7. Augsburgem. Vážná zranění kolen opět nepustí do hry dvojici Rode, Kalajdžič. Stoprocentně fit není ani portugalský obránce Buta a švédský záložník Larsson. Gólová produkce Eintrachtu je letos závislá na Egypťanovi Marmúšovi, jenž se může pyšnit bilancí 10+6.
     
    Úvodní sestavy:

    Eintracht Frankfurt: Trapp (C) – Collins, Koch, Pacho – Tuta, Dina Ebimbe, Götze, Max – Marmúš, Knauff – Šájbí.
    Náhradníci: Grahl – Bahoya, Hasebe, Chandler, Larsson, Ferri, Nkounkou, Smolčić, van de Beek.
    Trenér: Dino Toppmöller

    Werder Brémy: Zetterer – Pieper, Veljković, Friedl (C) – Weiser, Stage, Lynen, Bittencourt, Agu – Schmid, Ducksch.
    Náhradníci: Pavlenka – Deman, Groß, Hansen-Aarøen, Keïta, Kownacki, Malatini, Opitz, Woltemade.
    Trenér: Ole Werner

    Rozhodčí: Hartmann – Leicher, Schüller.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Zahajovací výkop dostaly na starost Brémy, které nastupují v bílých dresech se zelenými detaily. Frankfurt hraje v černočervené kombinaci.
     
    3
    Götze s Maxem a Knauffem se sešli nalevo od pokutového území, ale o centr se nepokusili ani po vhazování Maxe.
     
    4
    Marmúš v záklonu nedosáhl na Götzeho přihrávku vzduchem. Na protější straně Eintracht míč udržel a pokračuje tak v kombinaci nedaleko od půlící čáry.
     
    5
    Maxův nákop na Knauffa měl Zetterer dobře přečtený a před autorem sedmi ligových gólů dokázal stopit balon pro sebe.
     
    6
    Frankfurt získal míč s pomocí aktivního napadání. Marmúš u zadní čáry přihrával pod sebe a podepsal se pod první šanci, ve které Max levačkou vysoko přestřelil.
     
    8
    Agu nenacentroval z levé strany podle svých představ. Nekvalitní pak byl i nákop Weisera, jenž má za následek rozehrávku Trappa.
     
    10
    Ani dnes není hrací plocha na frankfurtském stadionu ve stavu, který by přispíval dobrému fotbalu. Už od prvních minut se trhají obrovské kusy trávy.
     
    11
    Éric Dina Ebimbe odvážně pronikal do pokutového území. Mezi Veljkovićem s Aguem padl k zemi, ovšem pro sudího Hartmanna se o penaltový faul nejednalo.
     
    12
    Na základě nákopu z obranné poloviny se Schmid utrhl za obranu. Collins ho ve vápně na poslední chvíli vyrušil a Trapp střelu doprostřed branky vyrazil. K tomu byl dodatečně odmáván hraniční ofsajd.
     
    13
    Marmúš nenašel společnou řeč s hroťákem Šájbím. Alžírán neměl o Egypťanově přihrávce tušení a balon proletěl do autu.
     
    15
    Éric Dina Ebimbe si naváděl míč do křídla, kde mu ho Agu ukopl na autové vhazování. Poté se Frankfurt dobrovolně vrátil na půlku.
     
    16
    Díky malé domů se do přípravné fáze zapojil i zkušený gólman Kevin Trapp, jenž si nedělal těžkou hlavu z napadání Marvina Ducksche.
     
    17
    Zatím to trochu připomíná poslední zápas SGE, ve kterém Frankfurt nebyl schopen přetavit velkou územní převahu v kvalitní šance. Nakonec z toho byla jen remíza 0:0 s Unionem Berlín.
     
    18
    Umar Marmúš si brilantně zpracoval dlouhý nákop do běhu. V pravé části vápna pohotově vypálil z half-voleje a Zetterer musel po svém zákroku rychle za míčem, aby zabránil dorážce Knauffa.
     
    19
    Kolize mezi Knauffem a Zettererem si vyžádala ošetření brankáře Werderu, který už po minulém zápase řešil drobné zdravotní problémy. Pavlenka to zatím sleduje ze střídačky.
     
    20
    Opět to domácí zkoušeli přímočarým přechodem v podobě jednoho nákopu Maxe. Marmúš míč tentokrát převzít nedokázal a po prohraném souboji skončil v kotrmelcích.
     
    21
    Werder nedokáže podržet míč a často ho ztrácí ještě dříve, než se vůbec přiblíží k brance Kevina Trappa. Prsty v tom má i domácí aktivní presink.
     
    22
    Ani teď Werder půlící čáru s míčem na kopačkách nepřekročil. Schmid od toho nebyl daleko, dokud se mu do cesty nepostavil ekvádorský obránce Pacho.
     
    23
    Umar Marmúš u středového kruhu špatně načasoval souboj a za skluz na Schmida obdržel šestou žlutou kartu v probíhající sezóně.
     
    24
    Standardku hosté kopli velmi zajímavě. Míč se snášel do obranu a šance z toho nebyla jen proto, že si Pieper dal moc dlouhý první dotek.
     
    25
    Díky parádně sehranému ťukesu po autovém vhazování se za obranou Frankfurtu vynořil Jens Stage. Trapp Dánovi zmenšil střelecký úhel a nohou první gólovku Brém zlikvidoval.
     
    27
    Ducksch neprošel velmi zahuštěným prostorem metr před vápnem. Navazoval na něj centrující Weiser a domácí si prošli pořádně horkými chvilkami, než balón do bezpečí konečně odpálil Collins.
     
    28
    Marco Friedl odvrátil Götzeho nebezpečný pas na rohový kop. V opačném případě by to byla velmi zajímavá možnost pro nabíhajícího Šájbího.
     
    29
    Z rohu resultovala srážka mezi Tutou a Pieperem, během které se centrovaný balón poroučel vysoko nad břevno.
     
    30
    Držení míče: 57 % – 43 %.
     
    31
    Marmúš se snažil co nejlépe skloubit náběh za obranu s dalším z centrů. Míč nedostal přesně na hlavu a ve finále ho prodloužil ve prospěch Zetterera.
     
    32
    Hosté trochu podcenili likvidaci Götzeho centru. Veljkovićův nepovedený odkop a nedostatečná hlavička Stageho měly za následek Ebimbeho volej nad bránu.
     
    33
    Romano Schmid u levé lajny srdnatě vzdoroval přesile, nicméně Tuta s Collinsem získali pro domácí barvy aut.
     
    34
    Laxnosti v domácí rozehrávce hodlal využít Bittencourt. Dalekonosná rána autora jediného letošního gólu však ztroskotala na bloku Pacha.
     
    35
    Collinse na útočném výletě doprovázel Agu, na kterém vytěžil alespoň roh. Zprava jej distribuoval Šájbí, jenže Ebimbe se proti přesile k hlavičce neprobil.
     
    36
    Marmúšova akce na křídle byla zastavena za účelem rozehrávky standardní situace. Hosté ji odhlavičkovali k Maxovi a Götze s Pachem pak k nelibosti fandů vrátili míč k Trappovi.
     
    37
    Bittencourtův pokus o uvolnění Schmida znegoval příkladný defenzivní zákrok Kocha. Hosté se musí spokojit s autem Weisera.
     
    38
    Ze série nepřesností na půlce vzešel průnik Schmida. Hostující útočník byl zezadu postrčen, ale píšťalka sudího Hartmanan zůstala němá.
     
    39
    Šájbí roztáhl hru k Maxovi, jehož přízemní centr proletěl asi metr před jediným útočníkem Marmúšem.
     
    40
    Collinsův nákop si Šájbí tělem zpracoval, jenže kvůli signalizovanému postavení mimo hru ho zase musel poslušně odevzdat.
     
    41
    Knauff protáhl krok na levé straně. Navzdory pádu prostrčil přihrávku do kapsy za obranu a tím vytvořil možnost pro Marmúše. Egypťan si v rychlosti nestihl nachystat pravou nohu na zakončení a míč jen protečoval do dobře postaveného Zetterera.
     
    43
    Weiserův slalom utnul Pacho. Frankfurt rychle otáčel hru a zmocnil se rohového kopu, ze kterého Tuta hlavičkoval přesně do náruče Michaela Zetterera.
     
    45
    Éric Dina Ebimbe podťal rozběhnutého Agua za žlutou kartu. Bude z toho standardní situace ve prospěch Brém.
     
    45
    Duckschův centr z levé strany Pieper ze vzduchu prodloužil směrem mezi tyče, nicméně i on víceméně trefil stojícího gólmana Trappa.
     
    45+1
    Nastavují se 3 minuty.
     
    45+2
    Marmúšovy chyběly nějaké dva kroky k převzetí průnikové přihrávky z hloubi pole. První půle spěje k bezbrankovému konci.
     
    45+3
    Friedl se nebál zahrát do těla a Marmúš kvůli němu nebyl schopen přetavit Götzeho přízemní pas z pravého křídla ve střelu na Zettererovu branku.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Frankfurt přesně navázal na remízový zápas s Unionem Berlín. Navzdory územní převaze byl v ofenzivě impotentní a ve finále může být za bezbrankový stav rád, protože v 25. minutě se Werder prokombinoval k neproměněné gólovce dánského záložníka Stageho.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Aktivní presink Frankfurtu dotlačil hosty k odevzdání balonu vysvobozujícím odkopem. Teď je zase na domácích, aby našli cestu skrz organizovaný blok.
     
    48
    Chvíli to z domácího pohledu vypadali slibně. Na levé straně měl k dispozici dost manévrovacího prostoru Knauff, který poslal finální přihrávku mimo dosah obou kolegů v předbrankovém území.
     
    49
    Zásluhou Marmúše a faulujícího Friedla získal Eintracht standardní situaci. Na Šájbího centr u malého vápna reagoval Koch a pod vlivem hraničního držení od Piepera nenapasoval hlavičku mezi tři tyče.
     
    50
    Nějakou dobu se hrát nebude. Amos Pieper si v přerušené hře sedl na trávník a jeho pokračování v zápase je výrazně ohroženo.
     
    51
    Střídání v týmu Werder Brémy:
    ze hřiště odchází Amos Pieper, přichází Julián Malatini.
     
    52
    Jens Stage spáchal útočný faul v cestě za přihrávkou od Agua. Míč se zase rychle vrací do patronátu Eintrachtu.
     
    53
    Éric Dina Ebimbe zezadu seslal k zemi Ducksche a může být hodně rád, že od Hartmanna nevyfasoval druhou žlutou kartu. Devítigólový střelec Werderu se ztěžka zvedá zpět na nohy.
     
    54
    Trapp trochu podcenil Bittencourtův dalekonosný pokus ze standardní situace. Balon zůstal hratelný, nicméně Veljković se přes několik oponentů k dorážce nedostal.
     
    55
    Sbor rozhodčích ještě pozdržel hru, aby se mohla předchozí vřava ve vápně zkontrolovat u videa. Žádná hra rukou však odhalena nebyla a Max už může vhazovat.
     
    57
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Éric Dina Ebimbe, přichází Jean-Matteo Bahoya.
     
    58
    Tuta se dobře vrátil a probíhající přečíslení Werderu čtyř proti třem zmařil odvrácením centru do rukou Kevina Trappa.
     
    59
    Bahoya si po Šájbího centru nevěřil na střelu z okraje malého vápna. Míč dal pod sebe a na řadě byl krátký centr, z něhož sváteční hlavičkář Götze Zettererovu bránu netrefil.
     
    60
    Držení míče: 59 % – 41 %.
     
    61
    Rýsující se únik Brém se vlastně ani nestal, protože u Duckschovy přetažené průnikovky na Schmida byl nejdříve Trapp.
     
    62
    Bahoya nešikovným způsobem poslal na zem Weisera a vysloveně Werderu daroval standardní situaci z pravé části hřiště.
     
    62
    Werder právě vstřelil branku!
    Brémy otevírají skóre! Duckschův nízký centr ze standardní situace si našel Stage. Trapp Dánův volej vyrazil před sebe a spoluhráči ho nechali ve štychu i napodruhé, když pustili ke gólové dorážce MILOŠE VELJKOVIĆE.
     
    64
    Hraniční ofsajdová situace byla posouzena ve prospěch Stageho a celého Werderu, jenž půlhodinu před koncem oficiálně vede 1:0.
     
    65
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Nnamdi Collins, přichází Hugo Larsson.
     
    65
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Philipp Max, přichází Niels Nkounkou.
     
    66
    Mario Götze si neproklestil cestu do pokutového území. Bušení do zformované obrany Eintrachtu zkrátka nechutná.
     
    67
    Ducksch s Weiserem toho proti ohromné převaze domácích obránců moc nevymysleli. Vzhledem k faulu Friedla na Marmúše je míč přisouzen právě domácím.
     
    69
    Znovu bylo pískáno proti Marcu Friedlovi. Kapitán Werderu tentokrát neunikl své páté žluté kartě v probíhajícím ročníku Bundesligy.
     
    70
    Malatini při bránění standardní situace odsunul balon na rohový kop. Šájbí ho kroutil směrem od branky a Brémy si ve vzduchu hravě poradily.
     
    71
    Z nákopu na Marmúše vypadl balon před Tutu. Proti střele brazilského fotbalisty statečně vystartoval Lynen a odklonil ji na další roh. Šájbí ho nekopl zle, ovšem hlavička Kocha proletěla nad šibenicí Zettererovy branky.
     
    72
    Bittencourt zbrzdil přímočarý výpad přihrávkou za paty Weisera. Ten se později ke střele dostal přes Götzeho a levačkou pořádně vyprášil nachystané rukavice Kevina Trappa.
     
    73
    Ansgar Knauff se nepotkal s balonel, když ze druhé vlny spěchal za dalekonosným centrem z levé strany. V zárodku celé akce došlo ke Stageho faulu, za který Hartmann dodatečně udělil žlutou kartu.
     
    74
    Tak změna! Hlavní rozhodčí byl povolán k monitoru. Tam viděl, jak Stage nešetrně atakoval Bahoyovo lýtko, a žlutá karta se tak změnila na červenou. Je tu přesilovka pro Frankfurt!
     
    75
    Hru v deseti si Brémy vyzkoušely už v minulém kole, kdy se proti Wolfsburgu nechal Jung vyloučit ještě v první půli. Dnes má Werder štěstí, že do konce zápasu tolik času nezbývá.
     
    77
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Moc času Eintracht na využití početní výhody nepotřeboval! TUTA si naběhl na excelentní nákop Williama Pacha a brankář Zetterer byl na jeho hlavičku z okraje malého vápna krátký. Klíčový souboj zde nezvládl Veljković.
     
    78
    Domácí uloupili míč hned po rozehrání a centrem zleva se dostali do další šance. Míč propadl na zadní tyč a tam ho Knauff umístil jen do prostoru, kde byl Zetterer připravený.
     
    79
    Na branku Werderu se teď valí jedna ofenzivní vlna za druhou. V tomto případě vpadl do vápna Bahoya a postaral se o zisk rohového kopu.
     
    80
    Bahoya po ubráněném rohu vracel míč do ohně. Před brankou se nacházel Koch, ale hlavou nedávnou trefu Tuty zopakovat nedokázal.
     
    81
    Střídání v týmu Werder Brémy:
    ze hřiště odchází Marvin Ducksch, přichází Nick Woltemade.
     
    82
    Knauff s Tutou hosty přečíslili na pravém křídle. Druhý jmenovaný posílal míč do malého vápna a Kochovi chyběly jen milimetry, aby se dostal k hlavičce z bezprostřední blízkosti.
     
    83
    Tuta si kromě gólového zápasu odnese z tohoto duelu i žlutou kartu. Rozhodčí viděli jeho úder do protihráče během rychlého přechodu Brém.
     
    84
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Fáris Šájbí, přichází Nacho Ferri.
     
    84
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Ansgar Knauff, přichází Timothy Chandler.
     
    85
    Niels Nkounkou využil masy volného prostoru kolem své osoby ke střele z dálky, se kterou Zetterer neměl žádnou práci.
     
    86
    Bahoyův odvrácený centr z levé strany skončil další ambiciózní střelou z dálky. Pacho branku rovněž netrefil.
     
    87
    Tuta dětinsky přišlápl stojnou nohu Agua, který se v danou chvíli nacházel ještě na vlastní polovině. Autor vyrovnávající branky je po druhé žluté kartě vyloučen a dohrávat se bude 10 na 10, což Brémy zažily i před pár dny s Wolfsburgem.
     
    89
    Robert Hartmann se šel podívat na video a svůj původní žlutý verdikt změnil na přímou červenou kartu. Na faktu, že oba týmy budou v deseti, to nic nemění.
     
    89
    Střídání v týmu Werder Brémy:
    ze hřiště odchází Felix Agu, přichází Olivier Deman.
     
    89
    Střídání v týmu Werder Brémy:
    ze hřiště odchází Leonardo Bittencourt, přichází Christian Groß.
     
    90
    Nastavuje se 9 minut.
     
    90+1
    Bídně zahraný rohový kop vrátil domácí fotbalisty do středu hřiště. Další nákop Pacha Ferri jenom přizvedl k Zettererovi.
     
    90+3
    Hosté šli ve třech dopředu. Weiser vzal na sebe přibližovací fázi i zakončení, jenže to mu obrana Eintrachtu k Trappovi nepustila.
     
    90+4
    Během spolupráce s Chandlerem si Marmúš dal míč daleko od nohy. Hosté jej obratem zakopli za postranní čáru.
     
    90+5
    Ferri s Chandlerem čekali na další z mnoha centrů. Druhý jmenovaný se vyšrouboval do vzduchu, ale míč proletěl kolem něj na obránce, který ho předal Zettererovi.
     
    90+6
    Nkounkou nacentroval přes Weisera a podepsal se pod osmý rohový kop Frankfurtu. Hosté doteď neměli ani jeden.
     
    90+7
    Standardky se dnes domácím moc nedaří. Götze u bližší tyče minul Chandlera a Lynen jednoduše odkopl balon do bezpečí.
     
    90+7
    Ferri se přes svého strážce neprobil k centru od Chandlera. Frankfurt v tlaku zůstane i dál, po autu si vyzkouší další rohový kop.
     
    90+8
    Mario Götze ani z pravé strany nic světoborného nevymyslel. Stejně tak Nkounkou, který z levé strany objevil jen nohu Weisera.
     
    90+9
    Bahoyův průnik skončil pádem. Hartmann nereagoval a Woltemade vyrazil do protiakce, která záhy skončila faulem Nkounkoua.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    Se závěrečným hvizdem padli hráči obou týmů na zem s pocitem zklamání. Werder po pěti zápasech bez výhry sahal po třech bodech díky dorážce Veljkoviće ze standardní situace. V 74. minutě však Wernerův tým opět doplatil na nedisciplinovanost a v souvislosti s vyloučením Stageho brzo inkasoval z hlavy Tuty. Po tomto gólu na 1:1 Eintracht vystupňoval svůj souvislý tlak. Před Zetterera létal jeden centr za druhým, nicméně žádná další gólová hlavička se už neurodila. Mezitím domácí o svou přesilovku přišli kvůli vyloučení Tuty.
     
    Frankfurt nevyhrál ve třetím kole za sebou a na šestém místě dál ztrácí na páté Lipsko propastných osm bodů. Brémy po čtyřech prohrách berou aspoň bod a na desáté příčce disponují dostatečným náskokem na sestupové příčky.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 13:3. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:14.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:49:08)

    Michal Břuchanský

    Góly: 77. Tuta (Pacho) – 62. Veljković

    Karty:   23. Marmúš (FRN), 45. Dina Ebimbe (FRN), 83. Tuta (FRN) – 69. Friedl (BRM)   89. Tuta (FRN) – 74. Stage (BRM)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 13:3. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:14.
    Eintracht Frankfurt: Trapp (C) – Collins (65. Larsson), Koch, Pacho – Tuta, Dina Ebimbe (57. Bahoya), Götze, Max (65. Nkounkou) – Marmúš, Knauff (84. Chandler) – Šájbí (84. Ferri).
    Náhradníci: Grahl – Hasebe, Smolčić, van de Beek.

    Tréner: Dino Toppmöller

    Werder Brémy: Zetterer – Pieper (51. Malatini), Veljković, Friedl (C) – Weiser, Stage, Lynen, Bittencourt (89. Groß), Agu (89. Deman) – Schmid, Ducksch (81. Woltemade).
    Náhradníci: Pavlenka – Hansen-Aarøen, Keïta, Kownacki, Opitz.

    Tréner: Ole Werner

    Rozhodca: Hartmann – Leicher, Schüller

    Diváci: 55 000