Česko – Island 4:1 (kon.)
koniec
Česko
4:1 (2:0)
Island
cz Utorok 26.03.2024, 17:30 • Malšovická aréna, Hradec Králové • Kvalifikácia na ME U21 • Skupina I
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Sejk, přichází Slončík,
    ze hřiště odchází Koželuh, přichází Prebsl.
     
    87
    Střídání v týmu Island:
    ze hřiště odchází Mikaelsson, přichází Wöhler,
    ze hřiště odchází Róbertsson, přichází Pálsson.
     
    85
    Hosté zachybovali v rozehrávce a Labík šel proti nezformované obraně. Prakticky jenom náznakem kličky zmátl Róbertssona a zakončoval do horní části branky, Petersson jeho pokus vyrazil!
     
    80
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Fila, přichází Kričfaluši,
    ze hřiště odchází Ševčík, přichází Višinský.
     
    79
    Střídání v týmu Island:
    ze hřiště odchází Lúdviksson, přichází K. Jónsson.
    79. INGASON - 4:1
     
    79
    Island právě vstřelil branku!
    KRISTALL INGASON nezaváhal. Počkal si na pohyb Kinského a zakončil přesně k levé tyči. Tím pádem tak zkazil snahu o udržení čistého konta pro domácí barvy – 4:1!
    78. Penaltový zákrok
     
    78
    Penalta pro Island! Nejprve vybojoval míč na půlce Valgeirsson, načež dal prostor pro Lúdvikssona, aby táhl útok do otevřené obrany. Koncovku měl ale na starosti prvně jmenovaný, načež jej skluzem seslal ve vápně na zem Chaloupek.
     
    70
    Důvod, proč hosté propadli při bránění na půlce, spatřoval Ingason v neodpískaném faulu. Protesty směrem k bulharskému rozhodčímu byly natolik velké, že to rovnou schytal za žlutou.
    70. FILA - 4:0
     
    70
    Česko právě vstřelilo branku!
    A právě malý Tomáš dost možná prošvihl čtvrtý gól Česka! Islanďané propadli na půlce, dlouhý nákop si prsy sklepl DANIEL FILA na Ševčíka. Tím aplikoval snadnou poučku nahraj a běž, načež jej ex-záložník Zbrojovky vyslal do samostatného úniku. Fila mohl ještě nahrávat nalevo naprosto volnému Sejkovi, vzal to však na sebe a Petersson byl bez šance – 4:0! Asistence: Michal Ševčík.
     
    65
    Domácí ustoupili od své hry a teď je zachránil Chaloupek! Opět to byl islandský přesun do útoku po pravé straně, načež přišla nahrávka zhruba na úroveň penalty pro zcela volného Ingasona. Ten bral balon z první a přizvednutí míče hlavou budoucího obránce Slavie zřejmě rozhodlo o tom, že Kinský stále neinkasoval!
     
    64
    Podklouznutí Labíka přineslo české obraně poněkud problémy, když měl prostor na postup zprava Valgeirsson. Centrem po zemi hledal spoluhráče na bližší tyči, právě jejich nohy ale trefil míčem s takovou razancí, že se odrazil za čáru.
     
    61
    Střídání v týmu Island:
    ze hřiště odchází Jóhannsson, přichází Djurić.
     
    56
    O chvíli později už to bylo pernější! Velké zmatky ve vápně, kdy Vitík dokonce vykopával hlavičku jednoho z hostí skoro z brankové čáry, nakonec končí nařízením dalšího rohu pro modro-bílé barvy!
     
    53
    Hned záhy ale hosté zahrozili! Mikaelsson si podržel míč, na hranici šestnáctky se odhodlal ke střele, kterou tečoval jeden z bránících hráčů tak, že odskokem od trávníku skoro přelobovala Kinského. Naštěstí pro domácí ale balon padl na vrchní síť. Island tak má roh.
    52. KABONGO - 3:0
     
    52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nakonec z toho Češi vybruslili v podobě třetího gólu a zřejmě je hotovo! Centr z pravé strany propadl přes neúspěšně hlavičkujícího Sejka k CHRISTOPHU KABONGOVI. Toho na první dobrou zradilo zpracování, chvíli to vypadalo i na hru rukou. Jenže se pokračovalo, islandská obrana naprosto nereagovala a Kabongo si navedl míč na střelu. Přesným zakončením na zadní tyč tak potřetí rozjásal Malšák – 3:0!
     
    46
    Žlutá karta pro tým Česko (Kabongo).
     
    46
    Po nepříliš povedené první půli sáhli hosté ke střídání. Křídelního útočníka Sigurgeirssona nahradí Kristjánsson.
     
    43
    Hned o minutu později došlo poprvé k udělení žluté karty. A to rovnou dvakrát. Sigurgeirsson již nemohl být na míči, když mu jej chtěl odebrat Vitík. Proto nadskočil a došlápl na koleno stojícího obránce. To tak vyvolalo vlnu emocí, v nich nejaktivnější Vydra taktéž vidí napomenutí.
     
    39
    Nakonec to s Karabcovým zraněním zřejmě tak dobré nebude. Je totiž střídán za Kabonga, na první dobrou jsem ale v Karabcově pohybu žádnou limitaci neviděl. Je tak možné, že to je čistě preventivní věc trenéra Suchopárka.
     
    35
    Jenže co se pak nestalo! Island zrychlil hru přes střed a Baldursson poslal míč za Vitíka na Mikaelssona, jenž měl zhruba metr náskok. Obránce Sparty mu ale zakončení ve vápně dokázal tečovat tak, že střela mířící na zadní tyč nakonec značí rohový kop!
    20. FILA - 2:0
     
    20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Island nepředvádí lautr nic a „odměnou“ mu je druhý gól v jeho síti! Znovu se potopil vlastní chybou, když krátká přihrávka na středovém kruhu skončila na kopačkách domácích a z hloubi pole přišel přesný pas na Ševčíka, jenž se motal na ofsajdové hraně. Situaci však rozhodčí pustil, současný hráč Sparty táhl míč, co to šlo. A pak to bylo snadné. V příhodný moment přišel přízemní centr na osu, kde byl první DANIEL FILA a Peterssonovi nedal šanci – 2:0! Asistence: Michal Ševčík.
    13. SEJK - 1:0
     
    13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zasloužené vedení Lvíčat po třinácti minutách hry! Přitom to nebyla vůbec žádná složitost. Rychlá rozehrávka autu a Karabec podržel míč na lajně, načež v ideální moment vyslal centr do šestnáctky. Islandská obrana si nedokázala pokrýt kapitána VÁCLAVA SEJKA, který byl ve vzduchu nejvýše a razantní hlavičkou pod padajícího Peterssona otevírá účet zápasu – 1:0! Asistence: Adam Karabec.
     
    1
    A tak se poprvé na útočnou polovinu dostali Češi. Labík si zpracoval míč na centr, který nevyšel, jenže poté se začali dít věci! Míč za obranu dostal Fila a rázem byl sám před Peterssonem, kterého však napálil po zemi jenom do nohou. O dorážku se pokoušel hned záhy Ševčík, trefil však blokujícího Karlssona!

    Tomáš Kalas

    Góly: 13. Sejk, 20. Fila, 52. Kabongo, 70. Fila – 79. Ingason (pen.)

    Karty:   43. Vydra (CZE), 46. Kabongo (CZE) – 43. Sigurgeirsson (ISL), 70. Ingason (ISL)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 0:3. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 15:10.
    Česko: Kinský – Koželuh (90+1. Prebsl), Vitík, Chaloupek, Labík – Vydra – Karabec (39. Kabongo), Icha, Ševčík (80. Višinský) – Sejk (C) (90+1. Slončík), Fila (80. Kričfaluši)
    Náhradníci: Horníček – Kričfaluši, Šín, Křišťan, Kabongo, Slončík, Alijagić, Višinský, Prebsl

    Tréner: Jan Suchopárek

    Island: Petersson – Gudmundsson, Karlsson, Róbertsson (87. Pálsson), Valgeirsson – Lúdviksson (79. K. Jónsson), Baldursson (C), Jóhannsson (61. Djurić) – Sigurgeirsson (46. Kristjánsson), Mikaelsson (87. Wöhler), Ingason
    Náhradníci: Benediktsson – Brynjólfsson, Wöhler, A. Jónsson, Sigurpálsson, K. Jónsson, Djuric, Pálsson, Kristjánsson

    Tréner: Davíd Snorri Jónasson

    Rozhodca: Gidženov – Mitrev, Hadžijski (vš. BUL)

    Diváci: 9 126