Futbalista roka 2023 sk (kon.)
koniec udalosti
Futbalista roka 2023

Utorok 19.03.2024, 20:30Spoločenské udalosti
     
    To je odo mňa z tohto prenosu všetko a s konštatovaním, že víťaz talianskej ligy v minulej sezóne s Neapolom Stanislav Lobotka sa premiérovo stal víťazom ankety futbalista roka pre rok 2023, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (22:33:27)
     
    Slávo Jurko sa rozlúčil s divákmi a posledná pieseň "Po schodoch" patrí Richardovi Müllerovi.
     
    Krátke poďakovanie od Lobotku, ktorý si zaželal, aby sa slovenskej reprezentácii zadarilo aj na blížiacom sa európskom šampionáte v Nemecku a to, či sa mu podarí víťaztvo v tejto ankete obhájiť aj v budúcom roku podľa neho nie je až tak dôležité.
     
    Naposledy strieborný Stanislav Lobotka to konečne dokázal a je futbalistom roka pre rok 2023, takže Dávid Hancko sa musí uspokojiť s druhým miestom!
     
    Na pódium už prišli Stanislav Lobotka aj Dávid Hancko, jeden z nich sa už bude o chvíľu tešiť z premiérového triumfu v ankete Futbalista roka, pričom obaja si umiestnenie na prvých dvoch miestach absolútne zaslúžia, pretože v minulej sezóne obaja získali titul so svojimi klubmi.
     
    Milan Škriniar musel nahrať svoje poďakovanie len na video, pretože sa pre zranenie nemohol zúčastniť dnešného večera osobne.
     
    V tejto chvíli je jasné, že víťaz posledných štyroch ročníkov a kapitán slovenskej reprezentácie Milan Škriniar dnes nepridá piaty triumf, pretože definitívne obsadil len bronzovú priečku!
     
    Slávo Jurko začína postupne predstavovať umiestnenia od 10. miesta v nasledujúcom poradí: 10. Ondrej Duda, 9. Róbert Polievka, 8. Vladimír Weiss ml., 7. Denis Vavro, 6. Martin Dúbravka, 5. Lukáš Haraslín, 4. Juraj Kucka. Je tak jasné, že o víťazovi sa bude rozhodovať medzi trojicou Milan Škriniar, Stanislav Lobotka a Dávid Hancko!
     
    Ďalšiu legendárnu českú pesničku "Žal se odkládá" prišiel zaspievať Jiří Korn a následne by sme už mali prejsť k hlavnej kategórii futbalista roka.
     
    Po reklamnej prestávke do siene slávy pribudli ďalší traja bývalí skvelí slovenskí futbalisti. Ako prvý Ivan Hrdlička, ktorý najdlhšie pôsobil v Slovane Bratislava a s ním získal aj Pohár víťazov pohárov po legendárnom víťazstve 3:2 nad Barcelonou. Druhým je Vojtech Masný, ktorý najväčšie úspechy dosiahol v drese Trenčína a získal striebornú medailu pre Československo na olympijských hrách v roku 1964. Posledným je nitriansky talent Ľubomír Moravčík, ktorý pôsobil aj v slávnom Celticu Glasgow a zahral si za reprezentáciu Československa aj Slovenska. V tomto prípade si mohli prísť všetri traja prebrať ocenenie osobne.
     
    Opäť krátka prestávka, ktorú vyplní svojím speváckym vystúpením Richard Müller.
     
    Cenu Jozefa Vengloša pre najlepšieho trénera roka získava už piatykrát v rade tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss starší, pre ktorého je to celkovo siedmy triumf v tejto ankete, ktorá sa vyhlasuje od roku 2009.
     
    Teraz sa pri kategórii trénera roka otvoril priestor aj na spropagovanie pripravoveného filmu na poctu prvému zahraničnému trénerovi v Anglicku, ktorým sa stal Jozef Vengloš v roku 1990 ako manažér Aston Villy a film Joe the first by mal byť v slovenských kinách možno už o rok, ako na pódiu povedal režisér Branislav Cap.
     
    Symbolicky do siene slávy slovenského futbalu vstupuje aj bývalý hráč Realu Madrid Peter Dubovský, ktorého ocenenie každoročne dostáva najlepší hráč do 21 rokov a jeho kariéru zastavilo nešťastné tragické úmrtie vo veku 28 rokov. Okrem neho tiež Pavol Molnár, ktorý je napríklad držiteľom striebornej medaily pre Československo z Majstrovstiev sveta 1962 v Čile.
     
    Slávo Jurko sa opýtal Dávida Hancka aj ako to v skutočnosti bolo s jeho možným prestupom do Liverpoolu, ale ten sa radšej vyhol priamej odpovedi a odpovedal, že viac by o tom vedel povedať jeho agent.
     
    Tamara Morávková a Dávid Hancko sa stali víťazmi kategórie, v ktorej mali prvýkrát možnosť hlasovať iba diváci, a preto dostávajú špeciálnu cenu fanúšikov!
     
    Leo Sauer sa na pódiu vyjadril aj o svojom bratovi Máriovi, ktorý momentálne stále hrá v Žiline a Leo samozrejme dúfa, že ak bude pokračovať v podobných výkonoch, tak tiež ho čaká svetlá budúcnosť a bude mať možnosť zahrať si aj v zahraničí.
     
    Cenu Petra Dubovského získava žilinský odchovanec a v súčasnosti talentovaný hráč Feyenoordu Rotterdam Leo Sauer, ktorý ako prvý v histórii triumfoval v kategórii najlepšieho hráča do 17, 19 a teraz už aj 21 rokov!
     
    Už prechádzame ku kategórii najlepšieho futbalistu do 21 rokov a na pódium prišiel cenu odovzdať aj bývalý slovenský reprezentant Samuel Slovák.

    Filip Kosnáč