Boston – Toronto 4:1 (kon.) | Carolina – Montreal 4:1 (kon.) | Columbus – Edmonton 4:2 (kon.)
Florida – Philadelphia 1:2 (kon.) | NJ Devils – St. Louis 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Washington 0:6 (kon.)
Tampa Bay – Calgary 3:6 (kon.) | Nashville – Buffalo 4:2 (kon.) | Arizona – Minnesota 2:5 (kon.)
Vegas – Vancouver 1:3 (kon.) | LA Kings – Ottawa 4:3 (po pr.) | San Jose – NY Islanders 2:7 (kon.)
koniec
Tampa Bay Lightning
3:6 (1:1, 1:3, 1:2)
Calgary Flames
cz Piatok 08.03.2024, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:04
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning:
    Victor Hedman – 2 min., hákování.
     
    56:41
    Vyloučení v týmu Calgary Flames:
    Nazem Kadri – 2 min., vysoká hůl.
    54:35 Michael EYSSIMONT - 3:6
     
    54:35
    Tampa právě vstřelila branku! Domácí přece jen ještě skórují a usměrňují výsledek na 3:6. Byla to krásná spolupráce dnes skvěle hrajícího Shearyho, který si sjížděl k levé tyči, ale následně naservíroval puk do výhodné pozice pro dnes velice aktivního MICHAEL EYSSIMONT, jenž ho střelou o beton Markströma dokázal do branky procpat. Asistence: Conor Sheary a Nick Paul.
    52:17 Andrew MANGIAPANE - 2:6
     
    52:17
    Calgary právě vstřelilo branku! No, tak tenhle risk bez brankáře se Tampě opravdu nepovedl. Téměř osm minut před koncem to domácí zkoušeli s odkrytou klecí, ale trvalo to jen pár sekund, než se uvolnil ANDREW MANGIAPANE, který poslal do odkryté branky svůj kotouč. Asistence: Mikael Backlund a MacKenzie Weegar.
     
    52:07
    Branka Tampy je prázdná téměř osm minut před koncem!
    46:04 Blake COLEMAN - 2:5
     
    46:04
    Calgary právě vstřelilo branku! Flames znovu odskakují! Tohle ale byl naprosto parádní počin od BLAKA COLEMANA. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu právě s Tampou nyní svému bývalému týmu vstřelil gól parádní tečí po střele Šarangoviče. Kotouč změnil absolutně směr a Vasilevskij s tím nemohl vůbec nic udělat. Asistence: Jegor Šarangovič a Jonathan Huberdeau.
     
    32:29
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning:
    Brandon Hagel – 2 min., krosček.

    Vyloučení v týmu Calgary Flames:
    Blake Coleman – 2 min., nedovolené bránění.
    32:29 Anthony CIRELLI - 2:4
     
    32:29
    Tampa právě vstřelila branku! Domácí konečně také snižují! Už nehráli v přesilovce, ale i tak našli dost prostoru. Stamkos pálil z levého kruhu, puk se dostal až k zadní tyči, kde zrovna příhodně stál ANTHONY CIRELLI, jenž ho došprtal do branky. Asistence: Steven Stamkos a Nikita Kučerov.
     
    30:23
    Vyloučení v týmu Calgary Flames:
    Nazem Kadri – 2 min., podrážení.
     
    29:25
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning:
    HL – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva, odpyká Michael Eyssimont.
    29:25 Jakob PELLETIER - 1:4
     
    29:25
    Calgary právě vstřelilo branku! Tak toto je absolutní pohroma pro Tampu. Během čtyř minut dokázalo Calgary odskočit o tři branky. I když nyní to bylo trochu kontroverzní, protože Kuzmenko najel do brankoviště a tak trochu znemožnil Vasilevskému orientaci a pohyb, zatímco JAKOB PELLETIER vmetl střelou na bližší tyč kotouč do branky. Bez asistence.
    28:34 Jegor ŠARANGOVIČ - 1:3
     
    28:34
    Calgary právě vstřelilo branku! Flames poprvé v zápase odskakují do dvoubrankového náskoku. Coronato připravil pozici na slotu pro JEGORA ŠARANGOVIČE, který následně vymetl pravou šibenici Vasilevského branky. Asistence: Matt Coronato.
    26:11 Jegor ŠARANGOVIČ - 1:2
     
    26:11
    Calgary právě vstřelilo branku! Hosté se znovu dostávají do mírného náskoku. Huberdeau sei výborně zpracoval vzdušný kotouč, udržel ho i proti obráncům, a následně ho neskutečně přesunul na druhou stranu, kde
    už čekal připravený JEGOR ŠARANGOVIČ, jenž ho parádní střelou poslal do branky. Asistence: Jonathan Huberdeau a MacKenzie Weegar.
     
    16:06
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning:
    Michael Eyssimont – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Calgary Flames:
    Nazem Kadri – 2+2, hrubost.
    14:28 Conor SHEARY - 1:1
     
    14:28
    Tampa právě vstřelila branku! Domácí dokázali docela rychle odpovědět! Nick Paul zatáhl kotouč na pravý kruh. Odtamtud poslal opravdu ukázkový pas bekhendem, a to na zadní tyč, kde se nacházel CONOR SHEARY, který už pouze tečoval touš dovnitř svatyně Calgary. Asistence: Nick Paul a Victor Hedman.
    11:40 Dryden HUNT - 0:1
     
    11:40
    Calgary právě vstřelilo branku! Hosté se ujímají vedení a otevírají střelecké konto dnešního utkání. Šarangovič dokázal udržet kotouč za brankou a najít si prostor pro přihrávku. Puk pak naservíroval před svatyni do prostoru, kde se nacházel DRYDEN HUNT, který už jednoduše doklepl kotouč do branky. Asistence: Jegor Šarangovič.
     
    03:16
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning:
    Erik Černák – 2 min., držení.

    Jiří Polášek

    Góly a asistencie: 15. Sheary (Paul, Hedman), 33. Cirelli (Stamkos, Kučerov), 55. Eyssimont (Sheary, Paul) – 12. Dr. Hunt (Šarangovič), 27. Šarangovič (Huberdeau, Weegar), 29. Šarangovič (Coronato), 30. Pelletier, 47. Coleman (Šarangovič, Huberdeau), 53. Mangiapane (Backlund, Weegar)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (J. Johansson) – D. Raddysh, Hedman (A), Černák, de Haan, Crozier, Lilleberg, Perbix – Kučerov (A), Point, Stamkos (C) – Chaffee, Cirelli, Hagel – Sheary, Paul, Eyssimont – Watson, Glendening, Motte.
    Tréner: Jon Cooper

    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Weegar, R. Andersson, Pachal, Kylington, Hanley, Gilbert – Coronato (A), Šarangovič, Huberdeau – Pelletier, Kadri (A), Kuzmenko – Coleman, Backlund (C), Mangiapane – Dr. Hunt, Rooney, Duehr.
    Tréner: Ryan Huska

    Rozhodca: J. Samuel-Thomas, W. McCauley