Modré Krídla – Pikes 2:4 (kon.) | Žiar nad Hronom – Trebišov 4:2 (kon.)
koniec
MŠK Žiar nad Hronom
4:2 (2:0, 1:2, 1:0) Stav série: 2:0
HK STEEL TEAM Trebišov
Štvrtok 07.03.2024, 18:00 • Slovalco Aréna Žiar n. Hronom • Slovenská hokejová liga predkolo play-off • 2. kolo
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 2. kola kvalifikácie o play-off TIPOS SHL medzi Žiarom nad Hronom a Trebišovom.

    MŠK Žiar nad Hronom


    Indiáni sa rozlúčili so základnou časťou prehrou 0:4 na ľade Prešova, na ktorú však ale rýchlo dali zabudnúť. Do boja o štvrťfinále vstúpili ako víchor. Hostí zo Zemplína rozniesli na kopytách. O všetkom bolo jasné už v druhej tretine. Ukazovateľ skóre sa napokon zastavil na čísle 11. Brankár Roman Petrík ale neodišiel zo stretnutia s čistým kontom. Inkasoval trikrát.

    HK STEEL TEAM Trebišov

    Trebišovčania sa potrebujú poriadne vyspať a rýchlo pustiť z hlavy stredajšiu nakladačku. Pred príchodom do Žiaru avizovali do istej miery uvoľnenosť a zdá sa, že sa ňou prejavili až príliš prehnane. Majú teda čo naprávať a stále je na to čas. Horšie to bude, ak nezvládnu ani druhý zápas. To by znamenalo nôž na krku a v sobotu bezpodmienečne domáce víťazstvo, keď budú chcieť zotrvať v sérii.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žiar nad Hronom: Petrík – Rais, Kobolka, Kuboš, M. Šeliga, Pač, Čulík, Jamrich, Kremnický – M. Šramaty, V. Fekiač, N. Gašpar – Suľovský, Nazarov, L. Lunter – Rajčan, P. Halama, Tatár – A. Mišiak, Brumerčík, K. Gábor.

    Tréner: Jerguš Bača.

    HK STEEL TEAM Trebišov: Jurčák – Valečko, Farkaš, Jacko, Marián Štec, Bdžoch, Béreš, Z. Novák, Komorovský – Babeliak, Šimčák, Matis – S. Nagy, Romanov, Chismatullin – Matej Komloš, R. Šechný ml., I. Novák – Kiss, Barna, Matas.

    Tréner: Dušan Kobeľa.

    Rozhodca: Adamec, Krajčík – Hajnik, Hanko.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:33
    Vylúčenie v tíme HK STEEL TEAM Trebišov:
    Romanov – 2 min..
     
    02:17
    Žiarčania zatvorili útočné pásmo. Zo svojej strely sa nepresadil obranca Pač, no na druhej strane mu ten pokus ideálne nesadol.
     
    02:27
    Trebišov hrá s piatimi hráčmi.
     
    02:53
    Vyhodený puk od Zemplínčanov nedokázal nikto zachytiť. Po prečkaní oslabenia prichádzajú domáci pred brankára Jurčáka.
     
    03:41
    Príležitosť hostí! Chismatullin si prerazil cestičku na bránku Petríka! Na žiarskeho gólmana neplatil bekhendový blafák! Petrík nechal na ľavej žŕdke upevnený betón!
     
    04:35
    Menšie zmätky v obrane domáceho mužstva. Pač to aj so šťastím ustál, východniari napádali dvomi, ale nevznikol priestor na ohrozenie Petríka.
     
    05:20
    Šramatyho kľučky neboli úspešné, a tak to musel servírovať na modrú čiaru Raisovi, ktorého tvrdý príklep nemal potrebnú presnosť.
     
    06:09
    Petrík opustil bránu a vstúpil do domácej rozohrávky. Bekhendom zahnal Šeligu, ktorý mu prichádzal na pomoc. Trebišov z tohto zaváhania neprofitoval.
     
    Reklamná prestávka.
     
    06:33
    Výborný strelecký pokus. Patrik Jurčák pozorne sledoval puk. Pri ľavej žŕdke ho zneškodnil rukou.
     
    07:21
    Lukáš Lunter patrí medzi technických hráčov druhej najvyššej súťaže. Ako pravák to mal na ideálnu stranu a črtal sa súboj jeden proti jednému. Vo finále však nevymiešal obrancu.
     
    08:06
    Richard Šechný mladší vypálil švihom. A smerom na Petríkovu lapačku. Žiarsky brankár si nechal puk pri sebe. Nasleduje buly po jeho pravej ruke.
     
    08:23
    Indiáni akosi prepadávajú v zadných radoch! Kiss založil protiútok s Čechom Matasom! Trebišovský mladík mieril pod pazuchu Petríkovi, ktorý sa nedal prekonať!
     
    09:01
    Dominik Šimčák mal za chrbtom domácich obrancov. Dostal sa do komplikovanej situácie. V rýchlosti vymyslel koncovku na druhú tyčku a nebolo to vôbec zlé.
     
    09:10
    Vylúčenie v tíme HK STEEL TEAM Trebišov:
    Matis – 2 min., hrubosť.
     
    09:49
    Žiar nad Hronom dáva gól! Kubošova strela zápästím narobila šarapatu brankárovi Jurčákovi, ktorý stratil prehľad o puku. Ani Nazarov nebol na tom lepšie, no ADAM KOBOLKA ho upratal do siete. Asistencie: Lukáš Lunter a Petr Kuboš.
     
    10:21
    Žiar sa dopúšťal chýb v defenzíve, ktoré Zemplínčania nechali bez gólového povšimnutia. Domácim teda určite odľahlo po využitej presilovej hre.
     
    11:24
    Šanca pre Kevina Gábora. Pravý krídelník posledného útoku domácich si však nedal väčšiu námahu so zakončením. Jurčák pozorný v strede brány.
     
    Reklamná prestávka.
     
    12:31
    Šeliga nestihol zastaviť puk pri mantineli, a to znamenalo pre hostí otvorený priestor do útoku. Hráči v dresoch s Indiánom na hrudi si napokon urobili svoju robotu na vlastnej polovici.
     
    13:40
    Cez Béreša s ľahkosťou prešiel Suľovský. Následne sa vymanil od ďalších prenasledovateľov v rohu klziska. Presný puk na bránu schmatol Jurčák.
     
    14:40
    Jamrich s Brumerčíkom sa predviedli v útočnej kombinácii. V poslednej chvíli udržal puk v chráničoch Jurčák a radšej už neurobil pohyb navyše pre prípad, žeby sa mu to skotúľalo za čiaru.
     
    16:00
    Gašpara si dvakrát po sebe vychutnali hosťujúci hráči. Kapitán Žiaru si nedal skákať po hlave. Do rany mu padol Šimčák a nasledovala drobná šarvátka. Rozhodcovia museli prerušiť hru.
     
    16:39
    Predchádzajúcu roztržku arbitri extra neriešili. Hokejovejším spôsobom sa chcel blysnúť Romanov, no strelou na prvú žŕdku nevyrovnal.
     
    17:51
    Bdžoch nasadil tvrdú, ale čistú hru telom na Tatára. Poriadne sa pri tom zatriaslo plexisklo. Hra pokračuje ďalej.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:27
    Lunter nečakal na zmenu postavenia Suľovskému. Valečko mierne dezorientovaný medzi kruhmi nestihol odstaviť strieľajúci súpera. Hostí ale podržal brankár Jurčák.
     
    19:56
    Žiar nad Hronom dáva gól! Farkaš absolútne Trebišovu nepomohol. Z buly presunul puk priamo na hokejku JAKUBA TATÁRA. Jurčák očakával strelu do lapačky, ale koncovka skončila v sieti. Bez asistencie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Žiar nad Hronom je nasmerovaný za druhou výhrou v kvalifikačnej sérii proti nováčikovi. Strelcami v prvej tretine boli Kobolka a Tatár.
     
    Druhá tretina sa začne o 18:51.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:23
    Pač absolvoval neúspešný pretláčací súboj s trebišovským protihráčom, ktorý bránil vzadu zubami – nechtami a nedal mu šancu na strelu.
     
    21:02
    Samuel Nagy bol potenciálny strelec východniarov. Petrík sa zahnal lapačkou za pukom, no toho sa však nezmocnil.
     
    21:26
    Vylúčenie v tíme MŠK Žiar nad Hronom:
    Čulík – 2 min., držanie.
     
    22:11
    Valečko zakladal útok hostí. Ivan Novák bol nedostihnuteľný v strednom pásme. Po ňom Babeliak sa nepresadil, ale ešte prišlo zakončenie z druhej vlny. Žiar blokoval.
     
    22:32
    Trebišov dal gól! Dôrazný a umiestnený strelecký pokus vyháňa Čulíka z trestnej lavice a tento gól MATÚŠA MATISA dramatizuje vývoj. Asistencie: Ivan Novák a Boris Babeliak.
     
    23:29
    Zemplínčania mohli prehrávať o dva góly. Jakub Tatár však svoj druhý presný zásah v zápase nepridal. Neuspel pokusom k ľavej tyčke Jurčáka.
     
    24:25
    Gáborovi sa podarilo prejsť cez útočnú modrú čiaru. Ale už prvotný pohľad dal jasne poznať, že to bude ofsajd. Hvizd čiarového rozhodcu.
     
    25:08
    Vylúčenie v tíme HK STEEL TEAM Trebišov:
    Valečko – 2 min., podrazenie.
     
    25:16
    Dravý Boris Babeliak. Mal šancu na to, aby zavaril Indiánom. Svoju streľbu však nezvládol lepšie, a to i kvôli dobrému tiesneniu protihráča.
     
    26:43
    Gašpar bol naplno obsadený pri bránke Trebišova. Šramaty mal dobré čítanie hry. Zadovku na modrej čiare získal Pač, ale presnou strelou nepochodil. Jurčák si pripísal zákrok.
     
    27:02
    Vylúčenie v tíme HK STEEL TEAM Trebišov:
    I. Novák – 2 min., sekanie.
     
    27:08
    Trebišov hrá so štyrmi hráčmi.
     
    27:32
    Viackrát pálili Žiarčania na Jurčáka, ale ani v jednom prípade to neboli vyložené strelecké príležitosť. Skôr treba povedať, že každým zákrokom rastie sebavedomie brankára hostí.
     
    27:51
    Matúš Matis sa určite neuspokojí s jedným dosiahnutým gólom! Teraz vystrčil rožky! Petrík musel byť prítomný!
     
    28:26
    Žiar nad Hronom dáva gól! Na presilové hry je to 2:0. Kuboš poslal pokus zápästím, ktorý vo vzduchu sklepol za Jurčáka ADAM KOBOLKA. Asistencie: Lukáš Lunter a Petr Kuboš.
     
    29:53
    Mišiak katastrofálne prihrával Gáborovi v prečíslení. Vlastné mužstvo obral o šancu ešte viac odskočiť hosťom.
     
    Reklamná prestávka.
     
    30:48
    Vylúčenie v tíme HK STEEL TEAM Trebišov:
    Marián Štec – 2 min., podrazenie.
     
    Reklamná prestávka.
     
    31:06
    Matisovi sa darí odoberať puky nielen v oslabeniach, ale aj v rovnovážnej hre. Avšak nemá pri sebe niekoho do partie, aby to malo pre Zemplínčanov zmysel.
     
    32:08
    Oslabenie nováčikovi vychádza. Šermovaním, búchaním, dohrávaním súbojov drží súpera viac-menej v strednej tretine.
     
    32:48
    Trebišov hrá s piatimi hráčmi.
     
    33:59
    Trebišov dal gól! Dlhšie to smrdelo gólom v bránke Romana Petríka. Valečko mal blízko k zápisu, ale ešte nemal na svedomí trebišovskú radosť. Tú zabezpečil zakončením z uhla GADEL CHISMATULLIN. Bez asistencie.
     
    34:55
    Hostia jasne povzbudení dvomi gólovými momentmi. Roman Petrík v tejto chvíli likvidoval strelecký pokus Bdžocha.
     
    35:04
    Gašpar vedel, že vpredu veľa nezmôže. Jurčák vybavil strelu Šramatyho, žiarsky kapitán ostal následne bez príležitosti na dorážanie.
     
    36:11
    Východniari dostávajú druhý dych. Jurčák z veľkej vzdialenosti sleduje vysokú útočnú aktivitu. Petrík sa potí pri viacerých zákrokoch.
     
    38:02
    Zakázané uvoľnenie trebišovských hráčov. Na buly do útočného pásma prišiel Viktor Fekiač, ktorý nevyhral nad Dominikom Šimčákom.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:39
    Petrík s veľmi neistým zákrokom! Neudržal puk v náručí! Nakoniec sa mu podarilo zaľahnúť ho pred čiarou!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Žlto-modrí Zemplínčania sa osmelili počas prostredného dejstva a vyhrali ho 2:1. Je to úplne iný výkon ako v stredu. Žiarčania párkrát nahnevali trénera Baču svojimi rozhodnutiami, no sú ešte vo vedení.
     
    Tretia tretina sa začne o 19:47.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:54
    Domáci zvierali protivníka. Valečko zohral dôležitú úlohu pri bránení a ďalej to mohol rozvíjať Matúš Matis. Hostia sa pozreli pred Petríka, ale nechali ho vyniknúť vo svojej práci.
     
    41:49
    Trebišovčania vyhadzovali puk o plexisklo. Hráči v útočnom pásme čakali, čo na to arbitri. Povel znel jasne – hrajte ďalej.
     
    42:18
    Tatár sa jednoducho pretlačil k puku na malú vzdialenosť pred gólmanom Jurčákom. Mladík z Košíc zotrval na betónoch a pravým vytesnil koncovku po ľade, ktorá nebola dôrazná.
     
    43:51
    Mišiakovi poslali tréneri do útoku skúseného Viktora Fekiača. Práve on pribehol pomáhať z druhej vlny, ale nasledovalo preliatie hry na druhú stranu.
     
    44:05
    Vylúčenie v tíme HK STEEL TEAM Trebišov:
    Marián Štec – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    44:53
    Pač nepracoval dobre na útočnej modrej čiare. Ivan Novák sa zmocnil puku, no akýkoľvek náznak veľkej príležitosti bol vopred odsúdený na neúspech. Skúsil to teda nastrelením zo stredného pásma bez výraznejšieho ohrozenia Petríka.
     
    46:05
    Trebišov hrá s piatimi hráčmi.
     
    47:16
    Jurčákova lapačka smerovala do výšky, ale to ešte netušil, že mu obrana pomôže zablokovaním strely z hokejky Kremnického.
     
    Reklamná prestávka.
     
    47:56
    Vylúčenie v tíme MŠK Žiar nad Hronom:
    M. Šramaty – 2 min., hákovanie.
     
    49:32
    Toto bude strata pásma. Matej Jacko poriadne ďaleko od pravej strany, po ktorej súper vyhadzoval puk do bezpečia.
     
    49:56
    Žiar nad Hronom hrá s piatimi hráčmi.
     
    Reklamná prestávka.
     
    50:44
    Veľký kus roboty odviedol Komloš! Šechnému ponúkol možnosť vypáliť z uhla! Puk sa objavil pred otvorenou Petríkovou bránkou, ale Novákovi chýbal krôčik k dorážke!
     
    52:00
    Petrík výraznou postavou Žiaru. Nováčik zo Zemplína už mohol oslavovať, ale Jackovo zakončenie skončilo na betónoch domáceho ochrancu svätyne.
     
    52:51
    Vo vysokej rýchlosti viedol puk do ofenzívnej zóny Nazarov. Čiarového rozhodcu prinútil dať si píšťalku do úst nedočkavý Súľovský. Ten bol ešte rýchlejší. Postavenie mimo hry.
     
    53:44
    Dvojgólový strelec domáceho mužstva Kobolka vyhadzoval iba do strednej tretiny, kde si to spracoval nebezpečný Romanov.
     
    54:12
    Indiáni potrebujú dosiahnuť tzv. poisťovací gól, no musia k tomu prispôsobiť herný prejav, ktorý je v ostatných sekundách lepší z hosťujúcej strany. Avšak Pač sa postaral o zákrok Jurčákovi dôraznou delovkou.
     
    54:25
    Vylúčenie v tíme HK STEEL TEAM Trebišov:
    Chismatullin – 2 min., podrazenie.
     
    54:58
    Časovanie Fekiača bolo prehnané. Vyčkával na vrchole kruhov Raisa, ktorý sa len poriadne natiahol a utekal po puk do stredného pásma.
     
    56:21
    Lunter nechal puk Suľovskému. Podarilo sa mu vylepšiť si pozíciu a zrodil sa strelecký pokus. Presne medzi svojimi žŕdkami bol nachystaný Jurčák.
     
    56:25
    Trebišov hrá s piatimi hráčmi.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    Dnešný zápas sleduje 486 divákov.
     
    59:06
    Žiar nad Hronom dáva gól! Zemplínčania sa nedostali k power-play a hrali ešte s brankárom Jurčákom, ktorému prestrelil nohy VIKTOR FEKIAČ. Asistencie: Nicolas Gašpar a Marek Pač.
     
    Koniec zápasu.
     
    Odlišný výkon podali Trebišovčania oproti včerajšku, no ten nestačil na vyrovnanie série. Hostia mali smolu, že domáci využili presilové hry, čo bolo rozhodujúce. Čo sa týka z hľadiska ďalšieho vývoja sezóny, Zemplínčania musia v sobotu doma vyhrať, keď nechcú sa rozlúčiť s prebiehajúcim ročníkom. Visí nad nimi povestný Damoklov meč. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:19:55)

    Ivan Harčár


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK STEEL TEAM Trebišov. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 10. Kobolka (L. Lunter, Kuboš), 20. Tatár, 29. Kobolka (L. Lunter, Kuboš), 60. V. Fekiač (N. Gašpar, Pač) – 23. Matis (I. Novák, Babeliak), 34. Chismatullin


    MŠK Žiar nad Hronom: Petrík – Rais, Kobolka, Kuboš, M. Šeliga, Pač, Čulík, Jamrich, Kremnický – M. Šramaty, V. Fekiač, N. Gašpar – Suľovský, Nazarov, L. Lunter – Rajčan, P. Halama, Tatár – A. Mišiak, Brumerčík, K. Gábor.
    Tréner: Jerguš Bača.

    HK STEEL TEAM Trebišov: Jurčák – Valečko, Farkaš, Jacko, Marián Štec, Bdžoch, Béreš, Z. Novák, Komorovský – Babeliak, Šimčák, Matis – S. Nagy, Romanov, Chismatullin – Matej Komloš, R. Šechný ml., I. Novák – Kiss, Barna, Matas.
    Tréner: Dušan Kobeľa.

    Rozhodca: Adamec, Krajčík – Hajnik, Hanko.

    Diváci: 486.
    Žiar nad Hronom 3 0 Trebišov
    #1 Streda 06.03.2024 • 18:00
    Žiar nad Hronom - Trebišov 11:3
    #2 Štvrtok 07.03.2024 • 18:00
    Žiar nad Hronom - Trebišov 4:2
    #3 Sobota 09.03.2024 • 18:00
    Trebišov - Žiar nad Hronom 2:3 koniec po predl.