Sparta Praha – Liverpool 1:5 (kon.) | AS Rím – Brighton 4:0 (kon.) | Karabach – Leverkusen 2:2 (kon.)
Marseille – Villarreal 4:0 (kon.) | Benfica – Rangers 2:2 (kon.) | Freiburg – West Ham 1:0 (kon.)
AC Miláno – Slavia 4:2 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
1:5 (0:3)
Liverpool FC
cz Štvrtok 07.03.2024, 18:45 • epet Arena, Praha • Európska liga • Osemfinále
Predzápasové kurzy
    90+4. Dominik SZOBOSZLAI - 1:5
     
    90+4
    Liverpool právě vstřelil branku! Liverpool v samém závěru přidává ještě jednu branku! Angelu Preciadovi ve středu hřiště propadl míč pod nohou, čehož DOMINIK SZOBOSZAI využil k rychlému útočnému výpadu a dokázal svoji střelu procedit přes brankáře Vindahla!
    86. Branka nebyla uznána pro ofsajd
     
    86
    Předchozí branka Liverpoolu je odvolána po zásahu videorozhodčího, Mohamed Salah byl v době Maďarovy přihrávky v ofsajdu.
     
    84
    Liverpool právě vstřelil branku! Pátá trefa Liverpoolu! Martin Vitík odehrál nedůsledně míč před vlastním pokutovým územím, Dominik Szoboszlai jej přihrál MOHAMEDU SALAHOVI, jehož střela prošla Vindahlovi pod rukou do sítě.
     
    74
    Střídání v týmu Liverpool FC:
    ze hřiště odchází Luis Díaz, přichází Mohamed Saláh.
     
    74
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Veljko Birmančević, přichází Indrit Tuci.
     
    74
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Kaan Kairinen, přichází Adam Karabec.
     
    74
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Jan Kuchta, přichází Victor Olatunji.
     
    74
    Jaroslav Zelený se dopustil faulu na vlastní polovině, za nějž dostává žlutou kartu.
     
    65
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Lukáš Haraslín, přichází Qazim Laçi.
     
    65
    Střídání v týmu Liverpool FC:
    ze hřiště odchází Alexis Mac Allister, přichází Bobby Clark.
     
    63
    Cody Gakpo se přes Zeleného uvolnil v pokutovém území Sparty a měl další stoprocentní příležitost, skvělým zákrokem ale na něj vyzrál Peter Vindahl!
     
    62
    Ladislav Krejčí se dopustil nedovoleného zákroku ve středu hřiště, za následnou reakci k rozhodčímu Sánchezovi dostává první žlutou kartu zápasu.
     
    55
    Angelo Preciado téměř ze středu hřiště a od postranní čáry málem zaskočil Kellehera, když mířil dobře pod břevno, Kelleher však stačil míč vytáhnout nad branku!
    53. Luis DÍAZ - 1:4
     
    53
    Liverpool právě vstřelil branku! Liverpool znovu vede o tři branky! Bradleyho přihrávku od postranní čáry Harvey Elliott v pokutovém území posunul k LUÍSI DÍAZOVI, jenž mezi Vitíkem a Kairinenem s pomocí Vitíkovy teče prostřelil Vindahla!
     
    51
    Střídání v týmu Liverpool FC:
    ze hřiště odchází Darwin Núñez, přichází Dominik Szoboszlai.
     
    51
    Střídání v týmu Liverpool FC:
    ze hřiště odchází Ibrahima Konaté, přichází Virgil van Dijk.
     
    48
    A bleskově tu byla další šance Sparty! Birmančević dostal další přihrávku do volného prostoru na pravé straně a našel před brankou Lukáše Haraslína, ten zblízka nepřekonal Kellehera!
    46. Conor BRADLEY - 1:3
     
    46
    Sparta právě vstřelila branku! Po čtyřiceti sekundách druhého poločasu Sparta snižuje! Angelo Preciado nákopem po pravé straně vysunul do volného prostoru Birmančeviće, ten pronikl po útočné polovině a hledal před brankou Jana Kuchtu, před ním ale CONOR BRADLEY stačil v plném běhu nasměrovat míč do šibenice vlastní branky!
     
    46
    Střídání v týmu Liverpool FC:
    ze hřiště odchází Joe Gomez, přichází Conor Bradley.
    45+3. Darwin NÚÑEZ - 0:3
     
    45+3
    Liverpool právě vstřelil branku! Liverpool před přestávkou střílí třetí branku! Alexis Mac Allister ze středu hřiště nakopl míč na útočnou polovinu, kde si jej převzal DARWIN NÚŇEZ a další bravurní střelou přes nohu jej trefil přesně ke vzdálenější tyči!
    44. Vindahl a jeho zákrok proti zakončení Gakpy
     
    44
    Cody Gakpo dostal skvělou přihrávku mezi sparťanské zadáky a běžel vstříc Peteru Vindahlovi, ten si připisuje další skvělý zákrok! Andy Robertson pak z dálky pálil výrazně nad branku.
     
    43
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Asger Sørensen, přichází Matěj Ryneš.
     
    42
    Při rychlém útočném výpadu Liverpoolu se v pokutovém území dostal k míči Darwin Núňez a proti jeho prudké ráně z otočky k bližší tyči se musel vytáhnout Peter Vindahl!
     
    40
    A další promarněná tutovka! Při dlouhém nákopu za liverpoolskou obranu si hosté dávali přednost, čehož využil Lukáš Haraslín, vydal se za míčem a běžel na Kellehera, při kličce ale zavrávoral, neudržel stabilitu a nemohl zakončovat do prázdné branky!
    37. Birmančević nedokázal doklepnout míč do prázdné branky
     
    37
    Veljko Birmančević zahodil nezahoditelné! Haraslín výborně uvolnil v pokutovém území Kuchtu, jeho střelu Kelleher vyrazil jen před dobíhajícího Birmančeviće, ten měl před sebou prázdnou branku, ovšem těsně před kopem klopýtl a míč se od něj odrazil vedle odkryté svatyně!
    25. Darwin NÚÑEZ - 0:2
     
    25
    Liverpool právě vstřelil branku! Liverpool střílí druhou branku! DARWIN NÚŇEZ na útočné polovině převzal přihrávku Harveyho Elliotta a z dobrých třiceti metrů se trefil parádně pod břevno! Míč před Peterem Vindahlem ještě trochu zaplaval a dánský brankář byl úplně bez šance!
    21. Kelleher vytěsnil míč nad svou branku
     
    21
    Birmančevićův rohový kop Kelleher nejistě vyrazil, míč se odrazil k Preciadovi, jenž jej hlavou vracel do „ohně“, Martin Vitík jej pak prodlužoval na branku a Kelleher se musel pořádně natáhnout, aby jej vytěsnil nad břevno!
     
    20
    Angelo Preciado si u postranní čáry vyměnil míč s Birmančevićem a prohnal se po pravém křídle, následná přihrávka na Kuchtu se vrátila k Preciadovi, jenž mohl pálit, ovšem rána je sražena na rohový kop.
    15. Joe Gomez na poslední chvíli odvrátil míč mířící do branky
     
    15
    První obrovská tutovka Sparty! Birmančević se prohnal po pravé straně, adresoval přesnou přihrávku před branku na Lukáše Haraslína, jehož střelu Kelleher „pouze“ ztlumil a míč skákal do branky, z brankové čáry jej ale famózním zákrokem odvrátil Joe Gomez!
    7. Alexis Mac Allister - 0:1
     
    7
    Liverpool právě vstřelil branku! Míč si na penaltový puntík postavil sám faulovaný ALEXIS MAC ALLISTER a s přehledem jej po zemi poslal do protipohybu Petera Vindahla.
    5. Penaltový zákrok
     
    5
    Asger Sörensen se dopustil hrozivé chyby při rozehrávce ve vlastním pokutovém území, když si příliš předkopl míč, podrazil Alexise Mac Allistera a José María Sánchez bez váhání ukazuje na penaltový bod!
     
    5
    Penalta pro Liverpool!
     
    2
    První obrovskou příležitost hostům připravili sami sparťané! Lukáš Haraslín totiž přišel o míč před vlastním pokutovým územím, načež se Darwin Núňez objevil naprosto osamocen před Peterem Vindahlem, udělal mu kličku, ale nedokázal dobře zakončit!

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 46. Bradley (vla.) – 7. A. Mac Allister (pen.), 25. Núñez (Elliott), 45+3. Núñez (A. Mac Allister), 53. Díaz (Elliott), 90+4. Szoboszlai

    Karty:   62. Krejčí ml. (SPA), 74. Zelený (SPA)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 7:11. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 12:9.
    AC Sparta Praha: Vindahl – Vitík, Sørensen (43. Ryneš), Krejčí ml. (C) – Preciado, M. Solbakken, Kairinen (74. Karabec), Zelený – Birmančević (74. Tuci), Kuchta (74. Olatunji), Haraslín (65. Laçi).
    Náhradníci: Surovčík, Vorel – Sadílek, Wiesner, Mejdr, Vydra, M. Ševčík.

    Tréner: Brian Priske

    Liverpool FC: Kelleher – Quansah, Jo. Gomez (46. Bradley), Konaté (51. van Dijk), Robertson (C) – Endó, A. Mac Allister (65. Clark), Elliott – Gakpo, Núñez (51. Szoboszlai), Díaz (74. M. Saláh).
    Náhradníci: Adrián, Mrozek – Tsimikas, Gordon, Koumas, McConnell.

    Tréner: Jürgen Klopp

    Rozhodca: Sánchez – Cabañero, Prieto (vše. Španělsko)
    Štvrtok 14.03.2024
    Liverpool - Sparta Praha 6:1

    Góly: 7. Núñez (Szoboszlai), 8. Clark (M. Saláh), 10. M. Saláh (Clark), 14. Gakpo (M. Saláh), 48. Szoboszlai (M. Saláh), 55. Gakpo (Elliott) – 42. Birmančević (Preciado)

    Karty:   65. Quansah (LIV), 65. Klopp - trenér (LIV)

    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 7:4.