Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FC Zbrojovka Brno

cz Streda 28.02.2024, 12:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference je u konce. (12:22:48)
     
    Tomáš Polách o Pernicovi: "Trénuje s námi čtvrtý týden, jak sejm říkal. Teď hrál první celé utkání, předtím hrál poločas. Zvyšuje zátěž a sám se cítí lépe, je na tom lépe kondičně a je suverénnější v rozehrávce. Dělá pomalu věci, co dělat nemohl. Věřím, že bude taktéž neschystaný, jak má být."
     
    Tomáš Polách o brankářské jedničce: "Jasno mám, gólmani to vědí. Ale vám to zatím neřeknu."
     
    Jakub Řezníček o koruně krále střelců: "Tady se mi to nějak nepočítá, už to nijak nehoním a už jsem to jednou vyhrál. Hráči, co byli se mnou nahoře odešli, ale mým cílem je Zbrojovka, ne já sám. Chtěl bych se dostat do ligy a dát ty dva góly, ale to je daleko. Věřím, že postoupíme a ta možnost ještě bude. Smlouvu mám pak ještě na rok."
     
    Jakub Řezníček o síle mužstva: "Jsme silnější než na podzim, doufám, že nám posily pomůžou. Je znát, že jsme spolu, věnovali jsme se přípravě celou zimu. Věřím v to."
     
    Zdeněk Psotka o rekonstrukci: "Věříme, že bude a že je to přiklepnuté. Architekti a projektanti už si tady byli různé věci měřit, takže... Považujeme to za nezbytnost, protože jinak by se tu nemohla hrát ani druhá liga. Už během jara by se to měla připravovat. Snad bude náš stadion mnohem víc splňovat podmínky, které nám dává FAČR nebo UEFA."
     
    Tomáš Polách o Dukle: "Viděl jsem je o víkendu v Opavě. Vzali zajímavé hráče z ligy, jejich kvalita se asi zvedla. My se ale soustředíme na sebe a chceme předvést věci, co jsme trénovali."
     
    Tomáš Polách doplňuje: "Kuba to vzal skvěle, dokonce říkal, že by si klidně troufnul na levého beka (úsměv)."
     
    Jakub Řezníček dál o přípravě: "Teď se mi stalo poprvé, že jsem trénoval s vědomím, že první zápas jara nemůžu hrát. Je to tak, jak to je, počítal jsem s tím. Ke konci už se dělaly věci směrem k zápasu beze mě, já si musím o týden déle počkat. Pojedu s klukama normálně a budu jim držet palce."
     
    Tomáš Polách o sobotě proti Dukle: "Závěr přípravy jsme chystali tak, že víme, že Kuba Řezníček nemůže první zápas jara hrát. Věřím, že budeme dobře nachystaní, dobrá organizace hry, dokážeme být nebezpeční a utkání zvládneme."
     
    Zdeněk Psotka o posilách: "Máme tady ještě na zkoušku mladého stopera z Chorvatska, s jedním hráčem z Belgie jsme se dnes rozloučili."
     
    Tomáš Polách o přípravě: "Byla dlouhá, jak jsem říkal. Dostali jsme do hráčů věci, co jsme chtěli dostat. Na každém tréninku i v zápase jsem viděl herní zlepšení, i když nám to třeba výsledkově nevyšlo. Prezentovali jsme se fotbalem, co chceme hrát. Ať už zápasy s Komárnem nebo Olomoucí B splňovaly parametry, co chceme."
     
    Zdeněk Psotka o Vyškovu: "Máme informace, že přišli ze Španělska čtyři další hráči, co jsou ještě kvalitnější. Už poslední přestupová období se vždy příchody do Vyškova násobí kvalitou. Tři hráči odešli do první ligy, kvalitu mají velikou. Třeba Metsoko přišel v létě čtrnáct dní před prvním zápasem a byl famózní. To jsou hráči se zkušenostmi ze druhé francouzské nebo španělské ligy, a to je na naše poměry velká kvalita."
     
    Jakub Řezníček o ambicích: "Bodový rozdíl je velký, ale když to nevyjde, tak proč nezkusit být prvním týmem, co projde baráží?"
     
    Tomáš Polách o ambicích: "Jen to doplním. Vyškov je daleko, má náskok. Osobně mě mrzí poslední podzimní zápas s olomouckým béčkem, který jsme prohráli, takže tyto tři body nám určitě chybí. Hodně napoví začátek jara, kde se to dost vytluče mezi sebou a ta mužstva, co posbírají víc bodů, se dokážou vytáhnout vzhůru a udělat si náskok."
     
    Zdeněk Psotka o ambicích: "Když jsme na podzim měnili trenéra, tak jsme řekli narovinu, že je pro nás první místo daleko. Vyškov má kvalitu a je daleko, protože těch 11 bodů, co má na čele, je pro nás těžké dohnat. Ale baráž je reálná, sílu na ni máme a chceme se o ni poprat."
     
    Zdeněk Psotka o Falettem: "Už v létě jsme s jeho agenturou, která působí v německé Bundeslize, řešili v létě dva příchody. Během podzimu jsme dostali nějaké tipy. Odpadly nám příchody dvou obránců během zimy, tak jsem oslovil tuhle agenturu a ta nám nabídla tohoto hráče, ale je to hotový hráč, a tak to stojí dost prostředků. Ale rozhodli jsme se, že ho angažujeme."

    " Sám měl v Turecku problém, kde odehrál osm zápasů, pak se změnil trenér a... To bych vám mohl vyprávět, ale to není na tuhle tiskovku. V Turecku hráči tímto způsobem často vypadávají, že při střídání trenérů, majitelů a tak dále vypadne každý měsíc pět top hráčů, co jsou bez smlouvy. Stojí nás to ale dost prostředků na platu, odměnách, bonusech atd. Dnes už je to tak, že agenturám platíte pomalu víc než klubu."
     
    Tomáš Polách o stoperech: "Nemyslím si, že jich máme moc. Je důležité vždy vybrat vhodné dva nebo tři, co budou hrát zápas. Pernica má navíc za sebou dlouhé zranění, plnohodnotně s námi trénuje asi čtvrtý týden. Věřím, že zvládne dobře zátěž mistráků, samozřejmě nikde není napsané, že se nikdo na jaře nezraní. Někdy to tak je, že když někdo vypadne, tak musíme mít adekvátní náhrady."
     
    Tomáš Polách o Simonovi Falettem: "Má pestrý životopis. Už od prvního tréninku je na něm vidět, že je schopen řídit hru, vidí fotbal před sebou, diriguje spoluhráče, je silný v soubojích a má silnou levačku. Je to pro nás stoprocentně posílení. Je možné, že bude hrát už o víkendu."

    Daniel Kinc