K. Vary – Motor ČB 0:3 (kon.) | Kladno – Třinec 5:2 (kon.) | Liberec – Vítkovice 3:4 (po pr.)
Mladá Boleslav – Pardubice 1:4 (kon.) | Litvínov – Sparta Praha 3:8 (kon.) | Hradec Králové – Olomouc 2:4 (kon.)
Kometa Brno – Plzeň 5:1 (kon.)
koniec
HC Energie Karlovy Vary
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
cz Nedeľa 25.02.2024, 15:30 • KV Arena, Karlovy Vary • Tipsport extraliga (ČR) • 49. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:26
    České Budějovice právě vstřelily branku! Dalimil Mikyska chyboval na modré čáre a do úniku se tak hrnul MARTIN BERÁNEK, před kterým na konci cesty stál jednoduchý úkol. Naděje na energetiků jsou na dně. Asistence: Brant Harris.
     
    55:46
    Ondřej Beránek (KVA) si přímo před sudím počínal nedovoleně, a tak oslabí svůj tým na dvě minuty.
     
    50:45
    Vrátka se otevírají na českobudějovické trestné lavici, kam usedl Jakub Valský (CEB), kterému sudí inkasovali trest za faul loktem.
     
    45:22
    Iikka Kangasniemi mohl z osy snížit manko, když Strmeň ležel na ledě, místo do víka však touš zavítal na plexisklo.
     
    44:41
    Na trestnou lavici míří Ondřej Procházka (KVA) za hrubost a stejný trest inkasoval Martin Beránek (CEB).
     
    43:25
    Dvě minuty za držení Ondřeje Beránka si vyloužil Ondřej Kachyňa (CEB) a Karlovy Vary před sebou mají přesilovou hru.
     
    40:38
    McFadden vypálil od modré čáry, jeho střelu Strmeň vyrazil a kotouče se ujal Dávid Gríger, který zpoza brány ještě našel před gólmanem Kangasniemiho, jenž z těsné blízkosti nedokázal propasírovat kotouč za záda českobudějovického brankáře.
     
    36:13
    České Budějovice právě vstřelily branku! Hosté využívají druhou přesilovku. Kondelík přes osu na brankovišti nabil na JANA ORDOŠE, který doklepl kotouč za bezmocného gólmana Energie. Asistence: Jáchym Kondelík.
     
    35:16
    Nepovedené střídání zapříčinilo hru Karlových Varů se šesti hráči v poli, a tak čeká na domácí dvouminutový trest. Ten odpyká po komerční přestávce Jan Hladonik.
     
    31:28
    Na dvě minuty odchází Pavel Pýcha (CEB), jenž si vysloužil trest za podrážení.
     
    29:35
    Znovu blesková akce Černocha s Beránkem. Kapitán Energie vypíchl kotouč obránci Motoru a vydal se na bránu. Z druhé strany najížděl Ondřej Beránek, který svou pohotovou střelou ale nedokázal srovnat gólové manko.
     
    28:33
    Milan Gulaš získal kotouč ve středním pásmu. Nikým nehlídaný se vydal sám na Frodla, ale v koncovce zamířil vysoko nad bránu Energie.
     
    28:22
    Lehké nahození Milana Doudery Frodl nezastavil a od skórování tak dělily Douderu jen centimetry.
     
    25:47
    České Budějovice právě vstřelily branku! Hosté využívají dvojitou přesilovou hru. JAN ORDOŠ si počkal před Frodlem na Pechovu nahrávku a nasměroval kotouč mezi tři tyče. Asistence: Lukáš Pech a Adam Kubík.
     
    25:22
    A Energie je v problémech. Ihned po vhazování se nedovoleným zákrokem provinil Ondřej Dlapa (KVA), který za velkého nesouhlasu diváků míří na lavici hříchů a Karlovarští budou téměř celé dvě minuty ve třech.
     
    25:18
    A je tu první vyloučení dnešního zápasu. Na trestnou lavici zamířil Dávid Gríger (KVA), který byl přistižen při hákování.
     
    19:15
    Souhra Kružíka s Jiskrou mohla skončit gólově, když Jiskrova střela vypadla hostujícímu brankáři a kotouče se ujal ještě Daniel Kružík, ale ani jeden nedokázal otevřít skóre zápasu v závěru první třetiny.
     
    06:47
    Krásná akce Energie. Iikka Kangasniemi projel s kotoučem mezi dvěma hráči a nabil lépe postavenému Danielu Kružíkovi, jehož střelu z mezikruží však zastavil pohotový zákrok Jana Strmeně. Následuje komerční přestávka.
     
    05:32
    Ondřej Kachyňa byl blízko vstřelení úvodní branky, když operoval s kotoučem přímo před Frodlem, před kterým stál hlouček hráčů, a tak měl znemožněný pohyb. Kachyňa ale nedokázal přemoct bezmocného Frodla.

    Kamila Stříteská Ströer

    Góly a asistencie: 26. Ordoš (Pech, Kubík), 37. Ordoš (Kondelík), 60. M. Beránek (Harris)


    HC Energie Karlovy Vary: Frodl (Habal) – Bartejs, Mikyska, McFadden, Stříteský, Havlín, Plutnar, Dlapa – Hladonik, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, O. Procházka – Kangasniemi, Jiskra, Kružík – Redlich, Kofroň, Koffer.
    Tréner: Václav Eismann

    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Hrachovina) – Štencel, Pýcha, Doudera (A), Kachyňa, Gulaši, Hovorka, Štich – Ordoš, Kondelík, Gulaš (C) – M. Beránek, Harris, F. Přikryl – Kubík, Pech (A), Valský – Toman, Koláček, Vopelka.
    Tréner: Ladislav Čihák

    Rozhodca: Jeřábek, Zeliska – Brabec, Rampír

    Diváci: 3237