K. Vary – Motor ČB 0:3 (kon.) | Kladno – Třinec 5:2 (kon.) | Liberec – Vítkovice 3:4 (po pr.)
Mladá Boleslav – Pardubice 1:4 (kon.) | Litvínov – Sparta Praha 3:8 (kon.) | Hradec Králové – Olomouc 2:4 (kon.)
Kometa Brno – Plzeň 5:1 (kon.)
koniec
Mountfield HK
2:4 (1:0, 0:2, 1:2)
HC Olomouc
cz Nedeľa 25.02.2024, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga (ČR) • 49. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:50
    Mountfield vycítil šanci a Lukáš Pařík je na střídačce, domácí to zkoušejí v šesti!
     
    57:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    A nakonec gól platí! Hůl Patrika Miškáře sice byla vysoko, jenže to nebyl on, kdo puk sklepl. Pouze svým pohybem možná zmátl brankáře a rána od modré v podání MARTINA PLÁŇKA tak zaplula až pod horní tyč – 2:4. Pláněk se trefil poprvé po svém návratu pod Bílou věž. Asistence: Giorgio Estephan.
     
    57:32
    Hradečtí hokejisté dostali kotouč do branky, ve hře je ale možnost, že Patrik Miškář zasáhl vysokou holí. Jde se tak zkoumat video!
     
    55:39
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Další gól v síti Mountfieldu a vypadá to, že máme rozhodnuto! Jeden z hradeckých ztratil hokejku a v dobré víře hrát dál se snažil ve středním pásmu trefit puk alespoň bruslí. Jenže tím namazal přímo na hůl JIŘÍMU ONDRUŠKOVI, který šel do samostatného úniku. První střelu ještě Pařík širokým rozklekem zneškodnil, na dorážku do horní části klece už ale nestačil – 1:4. Bez asistence.
     
    54:28
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Pět a půl minuty před třetí sirénou jde Olomouc do dvoubrankového trháku! V přečíslení na sebe navázal na pravé straně pozornost Lukáš Anděl, jenž následně předložil puk před prázdnou bránu MICHALU KUNCOVI. Ten se se zakončením nemýlil a gól oslavil tím, že se za pukem poroučel do hradecké brány také on sám – 1:3. Asistence: Lukáš Anděl.
     
    51:32
    A domácí přesilovka nakonec končí dříve. Aleš Jergl totiž sekal a uvidíme chvíli hru ve čtyřech.
     
    47:56
    Z celého incidentu tedy plyne čtyřminutová přesilovka pro domácí tým, po krátkém přerušení jdeme pokračovat ve hře! A dá se očekávat, že emoce (nejen) na ledě budou pracovat.
     
    47:56
    Rozhodčí už mají jasno a tresty jsou uděleny následovně:

    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Kevin Klíma – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Jiří Ondrušek – 2+2, vysoká hůl + 2 min., hrubost.
     
    47:56
    Před udělením jednotlivých trestů si jdou rozhodčí prohlédnout video!
     
    47:55
    Oliver Okuliar se poroučel k ledu po zákroku Jiřího Ondruška u olomoucké brány, na což rozhodčí nereagovali, Kevin Klíma si krátce poté na Ondrušku došlápl a oba se do sebe pustili pěstmi.
     
    47:11
    Dvouminutové tresty si z potyčky odnesli hradecký Christophe Lalancette a olomoucký Jan Knotek, oba shodně za hrubost. Hrát se bude ve stejném počtu hráčů na obou stranách.
     
    46:11
    Tohle byl zákrok do Zlaté helmy! Před Daliborem Řezníčkem byla úplně odkrytá hradecká klec a olomoucký bek do ní také chtěl poslat puk, ale Lukáš Pařík na poslední chvíli skočil z předchozího zákroku a nějakým způsobem dokázal vytáhnout kotouč nad horní tyčku! Následuje komerční pauza.
     
    34:09
    Jan Bambula ujel v přečíslení a Jeremie Blain to hasil držením. Přesilovka Hradce tedy rychle končí a uvidíme hru ve čtyřech!
     
    33:44
    Nejmladší hráč hradeckého kádru Adam Novotný byl podražen Davidem Škůrkem, po komerční pauze si tak Lvi zahrají další početní výhodu.
     
    33:15
    Aron Chmielewski dostal průnikovku do samostatného úniku a tváří v tvář Lukáši Paříkovi se snažil procedit puk mezi betony, tam ale bylo zavřeno!
     
    29:33
    Za zmiňované hákování je vyloučen Silvester Kusko a Hradec má příležitost srovnat z přesilovky.
     
    28:54
    Bojovný hokej s nepřesnostmi na obou stranách teď pročísla hradecká střela od modré, která proskočila mezi Sedláčkovými betony, nezamířila ale do klece!
     
    24:24
    Na druhé straně pomohla Jakubu Sedláčkovi tyčka, když se zblízka snažil zvednout kotouč nad rameno Tomáš Pavelka!
     
    21:55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak tohle je vstup do třetiny jako hrom, Kohouti už jsou ve vedení, k otočení vývoje klání jim stačilo 62 vteřin! Nenápadná akce skončila tím, že Karel Plášček našel hokejku PAVLA MUSILA, jenž zblízka propašoval puk za brankovou lajnu – 1:2. Asistence: Karel Plášek.
     
    20:53
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak ne, dvě minuty Olomouc přesilovku nebude hrát, protože hned po pěti vteřinách ji využila! Z buly putoval kotouč na vrchol levého kruhu na hůl ARONA CHMIELEWSKÉHO, který narýsoval ránu do horního růžku. Máme srovnáno – 1:1! Asistence: Jan Knotek.
     
    20:48
    Mountfield si hned zkraje třetiny nepohlídal střídání a hrál v šesti, následují tedy dvě minuty přesilovky pro Olomouc.
     
    18:20
    Rána Jeremieho Blaina propadla za Sedláčkova záda, k dorážce ale nedošlo, protože puk dostatečně včas odpálili do bezpečí rohu hosté!
     
    11:04
    Lvi si zahrají první početní výhodu utkání, Jakub Orsava se totiž v obranném pásmu provinil sekáním.
     
    09:38
    Kevin Klíma znovu v přečíslení, tentokrát s Alexem Tamášim! V roli zakončujícího byl nyní Klíma na rozdíl od gólové akce, puk mu ale nesedl dobře na hůl a z dobré střely tak sešlo.
     
    06:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Teď už ale hradeckou halou zní Sweet Caroline a domácí jdou do vedení! Kevin Klíma a OLIVER OKULIAR vyrazili do přečíslení dva na jednoho, v němž Klíma zprava posunul žabkou puk na hůl Okuliara. Ten se neunáhlil, položil si brankáře kličkou do bekhendu a následně zasunul touš do prázdného prostoru – 1:0. Asistence: Kevin Klíma.
     
    04:57
    Olomoučtí nevyhodili úplně šťastně a puk se přilepil na hůl přímo Patriku Miškářovi, který pálil z vrcholu kruhů. Mířil ho horního rohu, do sítě se ale netrefil.

    Klára Petrásková

    Góly a asistencie: 7. Okuliar (Kev. Klíma), 58. Pláněk (Estephan) – 21. Chmielewski (Knotek), 22. P. Musil (Plášek), 55. Kunc (Anděl), 56. Ondrušek


    Mountfield HK: Pařík (Lukáš) – Blain (C), Freibergs, Pláněk, Pavelka, McCormack, Kalina – Šťastný, Tamáši, Perret – Jergl (A), Kev. Klíma, Okuliar – Estephan, Lalancette, R. Pavlík – A. Novotný, Miškář, Jasper – Pilař.
    Tréner: Tomáš Martinec

    HC Olomouc: Sedláček (Konrád) – Řezníček, Ondrušek (C), Rutar, Sirota, Škůrek, Rašner, Mareš – Navrátil, Kusko, Kunc – Bambula, Anděl, Káňa – Orsava, P. Musil, Plášek – Klimek, Knotek (A), Chmielewski.
    Tréner: Jan Tomajko

    Rozhodca: Hradil, Ondráček – Lhotský, Špůr

    Diváci: 4 900