Leverkusen – Mainz 2:1 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
2:1 (1:1)
1. FSV Mainz 05
cz Piatok 23.02.2024, 20:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Ale pozor na to! Mohuč se vydala do nenápadného brejku, při němž byla dobře zastavena prudká střela Onisiwa, po níž pálil I Čä-song pálí vysoko nad.
     
    90
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Florian Wirtz, přichází Adam Hložek.
     
    85
    Nastartovaný brejk Leverkusenu musel uhasit v zárodku faul Phillippa Mweneho (MAI), který je logicky odměněn žlutou kartou.
     
    85
    Velkou šanci měl střídající Krauss, ke kterému ve vápně propadl centr z levé strany, jenže na poslední chvíli mu míč uskočil a k zakončení tak nedošlo. Škoda pro hosty!
     
    83
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Amine Adli, přichází Piero Hincapié,
    ze hřiště odchází Jeremie Frimpong, přichází Nathan Tella.

    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Karim Onisiwo, přichází Tom Krauß.
     
    79
    Xhaka byl u postranní čáry dohrán velice neohrabaně. Ačkoliv dostal střídající Jessic Ngankam (MAI) jen žlutou kartu, možná i díky protestům domácí střídačky došlo ke změně a rozhodčí po zhlédnutí videa upravil verdikt na červenou – za mě v pořádku.
     
    68
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Obrovská minela Zentnera znamená druhé vedení domácích! ROBIN ANDRICH se dostal k míči ve středu útočné poloviny, a přestože byl třicet metrů od branky a gólman Mohuče jeho střelu dobře viděl, trestuhodně ji neudržel a míč se mi odrazil za brankovou čáru. Asistence: Florian Wirtz.
     
    66
    Centr na přední tyč domácí úspěšně odvrací a vydávají se do brejku, který zastavuje na polovině hřiště žlutý faul Anthonyho Caciho (MAI).
     
    65
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Brajan Gruda, přichází Jessic Ngankam.
     
    63
    Na levé straně útočné poloviny se dostal k míči Wirtz, jenž si ho šikovně potáhl více do středu a poslal utaženou střelu vedle přední tyče!
     
    62
    Moc nechybělo! Chytrý centr na přední roh malého vápna si našel Adli, jehož hlavička letí jen těsně vedle zadní tyče.
     
    60
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Silvan Widmer, přichází Josuha Guilavogui.
     
    56
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Jonas Hofmann, přichází Patrik Schick.
     
    55
    Další obrovská příležitost Mohuče! Leverkusen mizerně rozehrál, jmenovitě Tapsoba poslal míč přes celé vápno, před nímž doběhl míč I Čä-song, jenže v rychlosti neusměrnil prudkou střelou do odkryté branky.
     
    54
    Mohuč si dala s rozehrávkou na čas, což se domácím divákům nelíbilo a Robin Zentner (MAI) vidí žlutou kartu. Tady už musela přijít.
     
    52
    A Dominik Kohr (MAI) vzápětí vidí žlutou kartu. Zajímalo by mě, za co ji dostal, protože ve zmíněném souboji dostal naloženo Adliho loktem právě autor první branky Mohuče.
     
    50
    Obrovská šance pro Mohuč gólem nekončí! Amiriho zakroucený míč dokázal Widmer od zadní tyče vrátit na malé vápno, ale naštěstí pro domácí ho dokázal Tah srazit k Hrádeckému.
     
    47
    Velmi nebezpečná akce Mohuče! Onisiwo vyslal přetažený centr od pravé čáry, na který si naskočil Gruda, ale přes Frimponga hlavičkoval jen vedle levé tyče.
     
    45+1
    Hlavní sudí si nenechal komické protesty Jeremieho Frimponga (LEV) líbit a dává mu žlutou kartu, kterou vzápětí vidí také trenér Xabi Alonso.
     
    43
    Už se dalo střílet, i proto Grimaldo vypálil prudkou střelu do levého horního rohu, kam se vyšvihl Zentner a usměrnil míč nad branku!
     
    42
    Frimpong skvěle vyvezl míč do středu útočné poloviny, kde ho musel zastavit Karim Onisiwo (MAI), který vidí první žlutou kartu utkání.
     
    40
    Tohle smrdělo gólem! Leverkusen rozehrál nakrátko, načež Grimaldo zakroutil míč na malé vápno, a kdyby ho Zentner nevyškrábl, dva hráči domácích by mohli zakončovat do odkryté branky.
     
    40
    Mohuč na své levé straně mizerně rozehrála, což korunoval pád van den Berga ve vápně, ale Hofmannovo zakončení vyrazil Zentner na rohový kop!
     
    35
    Obrovská chyba Zentnera! Gólman Mohuče špatně rozehrál na rohu velkého vápna, kde byl obrán domácími hráči, ale těm nakonec i přes prázdnou branku nevyšla finální přihrávka do zahuštěného vápna.
     
    28
    Mohuč si z následného brejku vybojovala rohový kop, po němž se na malém vápně dostal k hlavičce Kohr, ale jeho pokus do středu branky dokázal Hrádecký pokrýt!
     
    20
    Velká šance Leverkusenu! Wirtz dostal míč na hranici vápna, odkud ho zády k brance přiťukl Xhakovy, jehož prudkou ránu Zentner jen vyrazil! Vzápětí šel ještě do souboje s dobíhajícím Frimpongem, ale k nespokojenosti domácích se penalta nepíská.
     
    16
    Frimpong hezkou přihrávkou za obranu našel ve vápně Hofmanna, který zkoušel zaskočit Zentnera střelou na přední tyč, leč neúspěšně!
     
    15
    Kossounou si u postranní čáry musel pomoci faulem na van den Berga, po níž Mohuč rozehrála přímý kop. Z centru nezahrozila, jenže se udržela u vápna a prudká střela Caciho nadělala Hrádeckému potíže!
     
    7
    Mohuč právě vstřelila branku!
    Máme rychle vyrovnáno! Mohuč udržela míč a vybojovala si faul, po němž rozehrála do strany a Widmerův centr na penaltu si našel DOMINIK KOHR, jenž hlavičkou usměrnil míč do sítě – 1:1! Asistence: Silvan Widmer.
     
    7
    Velká šance Mohuče! Hezkou přihrávku za obranu dostal na levé straně Widmer, jehož přízemní centr na malé vápno hledal dva spoluhráče, ale ai jeden nedokázal míč usměrnit do sítě.
     
    3
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Bleskový úder domácího týmu! Rozehrávku nakrátko dostal GRANIT XHAKA, jehož rozehrávku do strany dostal Grimaldo. Centr od lajny však srazil I Čä-song právě k prvnímu jmenovaného, jenž z rohu velkého vápna technickou střelou do protějšího rohu zaskočil Zentnera.

    Daniel Ryl

    Góly: 3. Xhaka, 68. Andrich (Wirtz) – 7. Kohr (Widmer)

    Karty:   45+1. Frimpong (LEV) – 42. Onisiwo (MAI), 52. Kohr (MAI), 54. Zentner (MAI), 66. Caci (MAI), 85. Mwene (MAI)   79. Ngankam (MAI)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 11:9. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:16.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Kossounou, Tah, Tapsoba – Frimpong (83. Tella), Andrich, Xhaka, Grimaldo – J. Hofmann (56. Schick), Wirtz (90. Hložek) – Adli (83. Hincapié).
    Náhradníci: Kovář – Iglesias, Mbamba, Puerta, Stanišić.

    Tréner: X. Alonso

    1. FSV Mainz 05: Zentner – Kohr, van den Berg, Caci – Widmer (60. Guilavogui), Barreiro, Amiri, Mwene – Gruda (65. Ngankam), Onisiwo (83. Krauß), Lee Jae-sung.
    Náhradníci: Rieß – Papela, Richter, Dal, Ti. Müller.

    Tréner: B. Henriksen

    Rozhodca: Gerach – Heft, Wessel