Přerov – Sokolov 3:0 (kon.) | Vsetín – Frýdek-M. 3:1 (kon.) | Litoměřice – Zlín 2:1 (kon.)
Poruba 2011 – Znojmo 4:1 (kon.) | Slavia – Prostějov 4:2 (kon.) | Pardubice B – Jihlava 3:2 (kon.)
koniec
HC Zubr Přerov
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
HC Baník Sokolov
cz Streda 21.02.2024, 17:30 • ZS Přerov • Chance Liga (CZ) • 49. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Přerov vs. Sokolov
    Hokejisté Přerova měli velkou šanci posunout se mezi nejlepších šest mužstev Chance ligy. Jenže v pondělní dohrávce 44. kola nedokázali na svém stadionu porazit Frýdek-Místek, prohráli 2:3 a v tabulce zůstali sedmí s jednobodovou ztrátou na šestý Zlín. Nyní se svěřenci trenérů Mikesky a Dočkala představí podruhé za sebou doma. Opět přitom narazí na soupeře, který se v soutěžním pořadí nachází pod nimi. O co nejlepší pozici do vyřazovacích bojů usiluje také Sokolov. Hanáci s ním počtvrté v sezoně zabojují o body od středečních 17:30 hodin.

    Sokolov se dlouho nacházel v první šestce, po výsledcích z posledních zápasů ale klesl na průběžné deváté místo. V únoru zatím vyhrál jediný ze čtyř duelů, když v prodloužení uspěl na ledě Třebíče (3:2). Následně doma podlehl Kolínu, v pondělní dohrávce Litoměřicím (v obou případech shodně 3:5) a na Lapači Vsetínu (2:6). Na Zubry ztrácí Baník čtyři body, v případě rovnosti bodů mezi oběma týmy po základní části má už nyní lepší bilanci ze vzájemných utkání v této sezoně (3:0, 2:1p a 3:1 z pohledu Sokolova).
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Postava (Schnattinger) – R. Černý, Kudělka (A), Chroboček, J. Adámek, Krisl (C), F. Němec, Cubo – Březina, Pechanec, Mácha – Chludil, Hejcman, Pospíšil – Ministr, Pšurný, Indrák – Goiš, Zembol, Jak. Svoboda.
    Trenér: M. Mikeska

    HC Baník Sokolov: Hamalčík (Michajlov) – M. Rohan, Tureček, Rulík, Weinhold, Mlčák, Klejna, Dorot – Vracovský, Kverka (A), Tomeček – Bernovský, Vrdlovec, Csamango – Přikryl, Osmík, V. Polák I (A) – Křemen, T. Rohan (C), D. Novotný.
    Trenér: T. Mariška

    Rozhodčí: Horák, Micka – Peluha, Augusta.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Za svojí brankou mají kotouč domácí, ti se nyní pokusí rozjet první útočnou akci.
     
    00:40
    A první střelu si z ní hned připisuje Hecjman. Ten šikovně vystřelil zpoza obránce, Hamalčík musel reagovat levým betonem.
     
    01:51
    Hru teď přerušuje na opačné straně Michal Postava. Ten schoval do výstroje od mantinelu letící ránu Křemena.
     
    02:11
    Ofsajd Přerova.
     
    02:56
    Adam Rulík chtěl rychle nahodit kotouč na bránu soupeře, do trajektorie se ovšem vložila brusle jednoho z přerovských. Puk tak končí na střídačce, buly v pásmu Přerova.
     
    03:36
    Baník dobře napadal přerovskou rozehrávku. Zubři se nakonec pouze zbavili kotouče vyhození, s pukem tak nyní hrají hosté.
     
    04:20
    Cubo zkusil využít clony před Hamalčíkem, bránu však netrefil. Vzápětí se po odrazu dostal do dobré pozice Indrák, tomu ale kotouč při zakončení sjel z hole.
     
    04:42
    Puk opět končí mimo kluziště, tentokrát se nebude vhazovat v pásmu domácích, nýbrž před ním.
     
    04:58
    Do velmi dobré pozice se v mezikruží dostal Tomáš Rohan, rána mířená na horní rožek Postavovy branky však letěla o něco výše, než bylo třeba!
     
    05:47
    Postava vytěsnil sokolovské nahození od modré vyrážečkou do ochranné sítě. Buly v pásmu Přerova.
     
    06:33
    Hejcman shodil kotouč na modrou Kudělkovi, jeho příklep zneškodnil Hamalčík ramenem.
     
    07:02
    Sokolov odolal prvnímu náznaku přerovského tlaku, ten se nyní může rozjet nanovou rozehrávkou zpoza Postavovy klece.
     
    07:12
    To se ovšem neděje, domácí rozehrávka končí zakázaným uvolněním.
     
    07:40
    Sokolov má v úvodních minutách více ze hry. Nelze sice říct, že by téměř osm uplynulých minut překypovalo nějakou hokejovou krásou a ofenzivní smrští, minimálně co do aktivity vyvíjené na soupeřovu branku jsou však hosté ve vedení.
     
    08:10
    Goiš si dobře pokryl kotouč u mantinelu ve středním pásmu, čtvrtá formace po nahození Zembola do lapačky Hamalčíka vybojovala pro první, která půjde na led, buly v útočné třetině.
     
    08:51
    Martin Weinhold, který u Zubrů působil před čtyřmi/pěti lety, zkoušel udržet útočné pásmo u mantinelu, puk se od něj ovšem odrazil na domácí střídačku. Další přerušení hry.
     
    09:38
    Němec vyslal prudkou ránu zápěstím od modré, Hamalčík si ji pohlídal vyrážečkou.
     
    09:53
    Icing hostů.
     
    11:15
    Pechanec pěknou křížnou přihrávkou našel Krisla, ten ale se střelou nemohl pospíšit, jelikož mu před výhledem projel jeden ze spoluhráčů.
     
    11:19
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    Adam Rulík – 2 min., nedovolené bránění.
     
    11:51
    Sokolov se zatím prezentuje velmi dobrým napadáním a aktivním pohybem, který mu právě forčeking usnadňuje. Zubři se nicméně o pásmo připravili sami nepřesnou přihrávkou. Nyní byl navíc odpískán ofsajd.
     
    12:17
    Domácí přesilovka postrádá kvalitu prakticky celou sezonu a totéž platí i nyní. Tureček vyhazuje.
     
    12:50
    Tomáš Rohan odvedl dobrou práci na kotouči, pozdržel hru v útočném pásmu a puk poté vrátil přes půl kluziště obráncům.
     
    12:58
    Hra Sokolova posouzena jako úmyslný ofsajd. Buly před Hamalčíkem.
     
    13:19
    Hosté hrají v plném počtu, za celou přesilovku nevyslali jedinou střelu na bránu.
     
    14:05
    Modrožlutým se podařilo mírně zatlačit až po skončení Rulíkova trestu, na rozdíl od hráčů v černých dresech jim ale schází vyšší frekventovanost zakončení. Krislova střela z dálky vyletěla obloučkem nahoru a padala někam k tyči, zde ji ovšem pohlídal Jan Mlčák.
     
    15:42
    Přerov teď dvakrát po sobě špatnými přihrávkami v útočném pásmu vybídl Sokolov k rychlému brejku, jeho hráči v zadních řadách ale nebezpečí dokázali odrazit. Za 16 minut hry toho příliš k vidění nebylo.
     
    16:41
    Útoky obou stran často končí pouze v rozích kluziště.
     
    17:10
    Hosté teď přispěchali s přečíslením tři na dva, to však končí po přerovském bloku hokejkou pouze rozvlněním ochranné sítě za zády Michala Postavy.
     
    18:00
    Tomáš Vracovský se dostal na střelu z levého kruhu a zkusil trefit bližší šibenici, Postava ji ale dobře utěsnil ramenem.
     
    18:40
    Chludil předal kotouč po mantinelu za bránu Pšurnému, který pohotově zkoušel najít na brankovišti Indráka, zajímavá akce ovšem ničím zajímavým nekončí.
     
    19:00
    Indrákovu střelu si Hamalčík pohlídal ve stoje. Vhazováním po jeho pravé ruce se rozeběhne poslední minuta první třetiny.
     
    19:03
    Kudělka vypálil ihned po buly, jeho prudká rána ale nebyla dostatečně přesná.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Souboj 49. kola přinášel od první minuty poměrně opatrnou hru, která toho pro oči diváků mnoho nenabízela. Nic se nezměnilo prakticky po celých dvacet minut, které úvodní branku zápasu nepřinesly, vypíchnout však lze zpočátku mírně větší aktivitu Sokolova, který se snažil kotouče jednoduše nahazovat na Postavu. Poblíž ale vždy byla přerovská obrana. Baník se zároveň prezentoval dobrým napadáním, díky kterému Zubrům nic nepovolil v jediné přesilovce. Druhá třetina začne přibližně v 18:20, doufejme, že už nám nabídne více zajímavých momentů.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Na buly ve středovém kruhu uspěl Baník.
     
    20:49
    Mácha obdržel dobrou průnikovou přihrávku, v pásmu se ale Přerov nedokázal usadit. Hosté rozehrávají od vlastní brány.
     
    22:10
    Mácha dojížděl kotouč v rohu kluziště a byl by u něj jistě dřív, přesto hru přerušil hvizd sudích. Ti se za špatně odpískaný icing omluvili, pokračovat se bude ve středovém kruhu.
     
    22:58
    Ondřej Dorot se pustil mezi tři obránce a nezbylo mu nic jiného než zkusit vystřelit ze zákrytu. Postava kryje.
     
    23:25
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Darek Hejcman – 2 min., hákování.
     
    23:36
    Postava si při prvním oslabení v zápase připisuje první zákrok. Vyrážečkou odklonil kotouč mimo kluziště.
     
    24:14
    Sokolov drží Zubry v jejich pásmu.
     
    24:28
    Tomečkova rána teď ale byla příliš prudká a navíc nepřesná. Kotouč letí podél hrazení ven z pásma.
     
    25:36
    Sokolovská přesilovka nebyla špatná. V samotném závěru přišla nebezpečná rána Přikryla, z ní se ale ovšem urodil rychlý útok Hejcmana, který naskočil zpátky na led. V souboji jeden na jednoho se dostal k rovněž dobrému zakončení, po kterém Hamalčík musel přerušit hru.
     
    26:50
    Ledová plocha zatím nabízí stejnou podívanou jako v první třetině, a rovněž jako v takřka všech letošních střetech Přerova se Sokolovem. Čili nemastný neslaný hokej plný soubojů o střední pásmo s minimem šancí.
     
    28:35
    Štěpán Csamango zachytil špatný pokus o přerovské vyhození a vypracoval si tvrdou ránu z osy kluziště. Postava zakročil vyrážečkou.
     
    29:15
    Sokolov Zubry dokázal zatlačit v jejich pásmu, kteří se však pod tlak dostali vlastní kostrbatou hrou. Nyní ovšem přichází zakázané uvolnění hostů.
     
    29:45
    Pro změnu je nyní icing odpískán na opačné straně.
     
    30:16
    A do třetice ještě ofsajd domácího celku.
     
    30:25
    Hra neběžela ani deset vteřin. Ze středního pásma se pro další buly nikam neposunula.
     
    31:32
    Přerov právě vstřelil branku!
    V zápase, který nic zajímavého nenabízí, přichází zničehonic úvodní branka! Daniel Indrák se odvážil jít s pukem mezi tři soupeře a málem se i dostal do gólové šance. Namísto kotouče však skončil v brance on, přičemž rozhozená sokolovská obrana nedala pozor na DANIELA MINISTRA. K němu se odrazil kotouč, Indrák rychle vyjel z branky bez toho, aniž by Hamalčíkovi jakkoli bránil, a Ministr přesnou ranou do odkryté části branky otevřel skóre! Asistence: Daniel Indrák.
    31:32 Daniel MINISTR - 1:0
     
    33:12
    Zubři po úvodní brance ožili a soupeře teď slušně zavřeli v jeho pásmu! Na Hamalčíkovu branku (či těsně mimo ni) letělo několik nebezpečných kotoučů, hosté ale druhou branku v krátkém sledu odmítají!
     
    34:19
    Zubři si teď dávali na kotouči zbytečně přednost a zaútočit tak mohl Sokolov. Martin Rohan si všiml skrumáže před Postavou, do které poslal kotouč, domácí brankář si jej ale velmi dobře našel.
     
    35:27
    Ofsajd hostů.
     
    37:28
    Herní projev obou mužstev se nicméně zase vrátil do původních kolejí. Velmi intenzivní přetahovaná o kotouč hlavně po mantinelech, rozích a navíc s množstvím nezakončených akcí, diváky v ochozech rozhodně příliš nebaví.
     
    38:45
    Hře, dle mého skromného názoru, rozhodně chybí jednoduchost. Oba celky zkoušejí ve své útočné fázi různě kombinovat, to je ovšem taktika, kterou zároveň obě defenzivy zvládají poklidně bránit.
     
    39:06
    Poslední minuta druhé třetiny je v plném proudu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhém dějství si oslabení vyzkoušel zase Přerov, který byl sice pod tlakem, po nebezpečné Přikrylově ráně se ale do brejku dostal navrátilec z trestné Hejcman. V souboji jeden na jednoho dokázal vyprodukovat rovněž dobré zakončení, ne ovšem úvodní branku zápasu. Ta přišla poměrně zničehonic až v čase 31:32. Indrák se nebál projít do tří hráčů v černém a málem se dostal k zakončení. V brance sice skončil on sám, Hamalčík ale vyrazil puk pouze před sebe, navíc byl sražen vlastním obráncem, a tak se ke střele do odkryté části horní části branky dostal Daniel Ministr. Žádné další za zmínku stojící momenty ovšem opět nepřišly. Třetí dějství začne přibližně v 19:07.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Buly ve středovém kruhu dopadlo lépe pro hosty.
     
    40:40
    Po smolném odrazu od přerovských bruslí se ke střele dostal Tomeček, Postava opět jistí.
     
    43:09
    Zrovna jsem chtěl informovat o tom, že se hraje dlouho bez přerušení, vzápětí ale přišel sokolovský icing. V nastoleném trendu dnešního zápasu se pokračuje dál.
     
    43:16
    Další zakázané uvolnění hostujícího celku.
     
    45:07
    Osobně bych vás rád informoval o dění na ledě trochu častěji, ono ale, popravdě řečeno, není příliš o čem. Oba celky uplatňují proti druhému obdobnou strategii, jejímž výsledkem je urputný a nezáživný hokej.
     
    46:11
    V útočném pásmu se na chvíli usadili domácí, z čehož přišla tvrdá rána Krisla příklepem, postrádala ovšem přesnost.
     
    46:20
    Černý střílel po buly do hradby těl před Hamalčíkem, puk však vyplaval mimo ohrožení sokolovské branky.
     
    47:07
    Puk se dobře odrazil pro Daniela Vrdlovce, který okamžitě vypálil z levého kruhu, Postava však pohotově vytasil lapačku.
     
    48:23
    Zubrům se teď nepodařilo vyčistit zahuštěný předbrankový prostor, čehož zkoušel využít Rulík od modré čáry, Postava ale opět skvěle zakročil.
     
    49:01
    Hrubice Krisla mohla Baník vrátit zpátky do ofenzivní činnosti, ani ten se s ní ale dnes neumí přílišně popasovat.
     
    49:40
    Chyba zase na opačné straně. Chludil předložik puk Hejcmanovi, který bleskově vystřelil z prvního doteku, povyjetý Hamalčík zasáhl.
     
    50:34
    Přerov právě vstřelil branku!
    Tak to je obrovská smůla pro hosty, jelikož doslova z ničeho rázem ztrácejí o dvě branky! Hamalčík vyrazil za branku sebrat kotouč nahozený Pšurným, ten se mu ale odrazil nečekaně od zadního mantinelu, doklouzal až ke Goišovi a ten hbitě našel před odkrytou brankou JAKUBA SVOBODU! Asistence: Jiří Goiš.
    50:34 Jakub SVOBODA - 2:0
     
    51:06
    Baník nicméně zbraně neskládá, Postava měl teď problémy s tvrdou ranou od modré, kterou do lapačky nezachytil, opět lze ale pochválit jeho schopnost udělat si na puk výhled i přes clonící hráče.
     
    53:01
    Nahození Martina Rohana tečoval jeden z hráčů před brankou, puk ale proletěl pouze do rohu kluziště.
     
    54:32
    Postava raději puk přidržel v lapačce, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    55:00
    Přesně pět minut zbývá Sokolovu na to, aby s výsledkem něco udělal. Jinak s Přerovem poprvé v aktuální sezoně prohraje.
     
    55:45
    Ofsajd Západočechů.
     
    56:20
    Mlčákova letmá střela od modré doskákala až před domácí branku. Z toho se ještě mohla urodit velká šance, poblíž ale byli domácí obránci.
     
    56:36
    Na opačné straně se urodilo přečíslení dvou na jednoho, ve kterém Pechanec našel Březinu, ten ale z ostrého úhlu rozvlnil Hamalčíkovu síť pouze zvenčí!
     
    57:40
    Třetí dějství se velmi rychle blíží ke konci. Hostující celek si vyžádal oddechový čas a uvidíme, zda Hamalčík zůstane na střídačce.
     
    57:40
    Je to tak, Sokolov zkusí na Přerov vyrukovat se závěrečným tlakem v šesti mužích bez brankáře.
     
    57:51
    Zubrům se daří vyhodit podél mantinelu až k brance soupeře, zakázané uvolnění se nepíská.
     
    58:15
    Michal Postava si teď vysloužil velmi hlasité ovace domácího stadionu. Zachytil nahození, na nic nečekal a lobem zkusil trefit odkrytou branku přes celé kluziště. Scházelo mu snad dvacet centimetrů!
     
    58:44
    Vracovského prudká rána se odrazila od zadního mantinelu do zad Postavy a proskákala podél brankové čáry ven z brankoviště!
     
    59:09
    Přerov právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, tři body v dnešním urputném zápase uzmou domácí hokejisté! LUKÁŠ CHLUDIL se ujal kotouče poblíž střídaček a v poklidu jej zametl do prázdné brány. Asistence: Jiří Krisl, Tomáš Pospíšil.
    59:09 Lukáš CHLUDIL - 3:0
     
    Konec zápasu.
     
    Oba celky na sebe uplatňovaly prakticky stejnou strategii také ve třetí třetině, jejímž výsledkem byl urputný a oku velmi málo lahodící hokej s minimem šancí. V 51. minutě se však Hanáci přesto dostali do dvoubrankového vedení. Velký podíl měl na ní Hamalčík, kterému se za brankou smolně odrazil kotouč o zadní mantinel, načež Goiš pohotově našel Jakuba Svobodu a ten neměl se zakončením do prázdné branky žádné problémy. Do ní se při sokolovské powerplay zkoušel trefit brankář Postava a nescházelo mu mnoho, vydřenou tříbodovou výhru Přerova ale nakonec pečetil až Lukáš Chludil. Třešničkou na dortu je šestá nula nejlepšího brankáře ligy Michala Postavy! Já se s vámi pro dnešek z Přerova loučím a budu se těšit zase příště. Na počtenou! (19:41:17)

    Daniel Doležal

    Góly a asistencie: 32. Ministr (Indrák), 51. Jak. Svoboda (Goiš), 60. Chludil (Krisl, Pospíšil)


    HC Zubr Přerov: Postava (Schnattinger) – R. Černý, Kudělka (A), Chroboček, J. Adámek, Krisl (C), F. Němec, Cubo – Březina, Pechanec, Mácha – Chludil, Hejcman, Pospíšil – Ministr, Pšurný, Indrák – Goiš, Zembol, Jak. Svoboda.
    Tréner: M. Mikeska

    HC Baník Sokolov: Hamalčík (Michajlov) – M. Rohan, Tureček, Rulík, Weinhold, Mlčák, Klejna, Dorot – Vracovský, Kverka (A), Tomeček – Bernovský, Vrdlovec, Csamango – Přikryl, Osmík, V. Polák I (A) – Křemen, T. Rohan (C), D. Novotný.
    Tréner: T. Mariška

    Rozhodca: Horák, Micka – Peluha, Augusta