Tlač. konferencia k vysielaniu F1 na Nova Sport 5 (kon.)
koniec udalosti
Tlač. konferencia k vysielaniu F1 na Nova Sport 5 a 6

cz Štvrtok 15.02.2024, 14:05Tlačové konferencie
     
    Pro fanoušky ještě doplním informaci, že se diváci do studia budou vybírat podle soutěží na instagramovém profilu Nova Sport. (15:30:14)
     
    15:03
    Za pozornost z online přenosu z tiskové konference k vysílání F1 na stanicích Nova Sport 5 a 6 vám děkuje Vlastimil Mourek.
     
    15:02
    Tisková konference je oficiálně ukončena. Hlavními zprávami pro fanoušky královny motorsportu jsou, že na stanici Nova Sport 5 uvidí nejen F1, ale i všechny doprovodné série a na každý závod se sejdou tři komentátoři Števo Eisele, Josef Král a Pavel Fabry. Horkou novinkou je také zapojení fanoušků do samotného studia, které se bude nově vysílat i po skončení závodu. Také bude pokryto pět velkých cen přímo komentátory na okruhu.
     
    14:58
    „Ve studiu budeme čtyři, všechny podniky ale budeme komentovat tři,“ dodává Eisele.
     
    14:57
    „V první řadě velmi rádi vidíme Romana Staňka na roštu F2. Jeho snaha budí opravu veliký respekt a je to tahoun pro fanoušky. Je tam zkrátka to domácí želízko v ohni. Budeme moci nahlédnout přímo k němu do italského týmu Trident, také zapojíme samotného Staňka do vysílání, aby se s fanoušky setkal tváři v tvář.“
     
    14:56
    „Přineseme také přímý přenos z naší komentátorské kabiny, takže divák s námi může sdílet veškeré emoce, jako třeba skákání ze židle, a tak dále,“ dodává Eisele.
     
    14:54
    U Vista Resortu, místa konání tiskové konference, je také vystaven monopost Red Bullu z minulé sezony. „Člověk na to kouká s chutí, že by se rád svezl. Byla by to pro mě obrovská výzva, ale od mých formulových let to už je nějaký pátek. Nyní jsem rád, že zprostředkovávám informace z druhé strany a člověk se v tomto oboru toho spoustu dozví. Samotného mě to velmi posouvá,“ rozplývá se Josef Král.
     
    14:52
    „Být na velkých cenách osobně je opravdu velká věc. Nějakých 12 let zpátky se na Slovensku ani nevysílala kvalifikace. Nyní přineseme exkluzivní rozhovory a budeme se snažit přenést emoci z paddocku pro diváky. Přineseme informace už z testů v Bahrajnu! Chceme také aktivně komunikovat s fanouškovskou obcí. A nesmíme zapomenout na Romana Staňka ve Formuli 2!“ dodává Števo Eisele.
     
    14:50
    „Sociální sítě nyní informují mnohem víc, než kdy jindy. Divák se může také vrátit do historie a hlavně nahlédnout do zákulisí.“
     
    14:49
    „Na sociálních sítích budeme řešit vše, co se mezi závodními víkendy událo, abychom pokryli vnímání diváků a my na to přineseme také vlastní pohled,“ pokračuje Jitka Poláková.
     
    14:48
    „Budeme vysílat úplně všechno! Budeme vysílat kromě F1 také F2, F3, ženskou Formula Academy a také závody Porsche Super Cup, prostě kompletní pokrytí víkendu, jak má být. Na kanál Nova Sport 5 nasypeme opravdu všechno,“ hlásí Pavel Fabry.
     
    14:47
    „Bude tradiční studio před závodem a konečně i po tom závodě. Můžeme si vše v klidu rozebrat a budeme mít dostatek času se zaměřit na veškeré kuriozity, které byly bezprostředně po konci nejisté. Budeme mít 20 fanoušků přímo ve studiu i po závodě a velmi se na to těším. Pro mě je vždycky lepší mluvit před nimi, už to nebude sterilní mluvení do čočky kamery,“ pokračuje Josef Král.
     
    14:44
    „Budeme komentovat ve třech a velmi se na to těším. Také konečně divákům přineseme i studio po skončení velké ceny. Další novinky si zatím nechám pro sebe,“ dodává Eisele.
     
    14:43
    „Člověk by tomu ani nevěřil, ale zájem o F1 opravdu vzrostl o třetinu včetně ženského publika.“
     
    14:43
    „Pozdravuji všechny fanoušky motorsportu a F1 zvlášť,“ zdraví přítomné novináře Števo Eisele, kterého velmi těší komentátorská sestava.
     
    14:42
    Jitka Poláková v minulosti testovala monopost Ferrari a doufá, že své zkušenosti dokáže předat i divákům jakožto prostředník mezi studiem a diváky.
     
    14:41
    Slovo už dostávají budoucí komentátoři F1, Jitka Poláková, Števo Eisele, Josef Král a Pavel Fabry.
     
    14:39
    „Do F1 jsem se zapojil už před dávnými časy, kdy jsem pomáhal tehdejšímu pilotu Super Aguri, Anthonymu Davidsonovi, který také testoval pro tým BAR Honda. Tehdy mohli piloti testovat každý týden, nejen v Bahrajnu před sezonou.“
     
    14:37
    „Pro mě je nejlepší jezdec všech dob Ayrton Senna, myslím si, že nikdo nebude tak rychlý jako on. Nyní mám rád Charlese Leclerce, ten má skvělé kvalifikace a řídí Ferrari, které chce řídit každý, včetně Lewise Hamiltona. Má také neuvěřitelně silnou osobnost, když dokázal odjet své závody pouhých několik dní po smrti vlastního otce a kmotřence,“ odpovídá Stoessel na dotaz o nejoblíbenějším pilotu a týmu v F1.

    Vlastimil Mourek