Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.) | Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference SK Sigma Olomouc

cz Streda 07.02.2024, 12:00Tlačové konferencie
     
    Slovy Ladislava Mináře dnešní tisková konference Sigmy končí.

    Z mé strany je to vše. Děkuji za pozornost, na počtenou! (12:50:30)
     
    Minář o výkonnosti brankářů Sigmy: Debat bylo strašně moc. Nebudu zakrývat, že jsem byl z toho rozčarovaný. Na druhou stranu je tu trenér, který svým hráčům věří. Přeli jsme se, diskutovali jsme moc, za sezonu těch chyb bylo strašně moc. Každý má právo udělat chybu, ale když jich tam je tolik... Bavili jsme se o tom, jestli někoho získat. Ti kluci nejsou hloupí, ti to čtou, pro ně to taky není jednoduché. Přemýšlím nad tím, jestli to bude stačit, ale jestli to stačilo předtím? Trenéři tomu věří, téma to ale bylo velké.
     
    Jílek o Pospíšilovi: Bavíme se spolu. V přípravě ukázal zápasy, kdy byl velmi dobrý, ale taky ukázal zápasy, kdy byl velmi špatný. Máme tam plno variant, máme velkou konkurenci. Budou hrát ti, kteří budou mít největší výkonnost. Je to o tom, aby měl stabilní výkony. Na začátku udělal nějaké prohlášení, ale uvázal si na sebe bič. Věřím mu, ale musí svůj potenciál prokázat v mistrovských zápasech. Musí přistoupit na věci, které chceme. Nemůžeme mu ulevovat. Má přidané ofenzivní schopnosti, ale musí to ukázat čísly. Jsou to věci, na kterých pracujeme. Určitě na něj nejsem přísnější než na ostatní.
     
    Jílek o Singhatehovi: Je to typologicky jiný typ než Juliš. Otevírá nám to více možností. Je velmi rychlý. Určitě si umím představit varianty, že budou hrát sami, nebo společně. Je to otázka typologie soupeře a taktiky. Když kluci přijdou z druhé ligy, adaptace chvíli trvá, ale Ebrima to zvládá nad má očekávání. Jsem strašně rád, že ho tady máme. Přinese ofenzivní kvalitu.
     
    Minář o afrických hráčích: Sešlo se to. Chtěli jsme ofenzivního hráče... Neřekl bych, že se chceme vydat touto cestou. Ale když jsme měli sezení s fanoušky, někdo na nás křičel, proč tady tyto kluky nemáme, něco jako ve Vyškově. Záměr to není. Přišel Dele, dal krásný gól v Plzni a dostal se do takového stavu, že nohy měl tvrdé a stagnoval. Pokud to zvládnou, v sestavě budou. Trend to ale není. Když nemáme možnosti v Česku nebo na Slovensku, je tam i souvislost s ekonomikou.
     
    Minář o starším kádru: Záměr byl, abychom tuto sezonu byli starší. Věřím, že když je mužstvo delší dobu pospolu, že bychom to předkolo Evropy mohli vytáhnout. Zároveň víme, že pokud se to letos nepovede, trochu razantněji do toho budeme muset vstoupit. Pokud se jaro nebude vyvíjet podle představ, mladší kluci dostanou více příležitostí. Zvolili jsme nějakou myšlenku, s tím jsme do toho šli a uvidíme, co z toho vytáhneme. Po minulé sezoně jsme nebyli úplně nadšení, nemohli jsme říct, že vytáhneme šest hráčů rovnou do áčka. Třeba u Zmrzlého jsme před lety viděli nedostatky, zbrklost, ale pak se vypracoval. Měl výkonnost a v pravý čas odešel.
     
    Radim Breite: Poslední zápasy se nepovedly výsledkově, měli jsme tam dost šancí, ale na kdyby se nehraje. Věřím, že když se nedařilo v přípravě, bude se dařit v lize.
     
    Jílek o hráčích z béčka: Spokojenost tam panuje. Langer, Fiala nebo Moses ukázali přínos. Ukázali, že druhá liga dává smysl. Prověří je to daleko lépe. Adaptaci nejlépe zvládl Štěpán Langer, kterému dobře vyšel turnaj na Maltě. Zvýšil konkurenci, tlačí na další hráče. Rozšiřuje se počet hráčů, kteří jsou schopni přinést změnu herního způsobu. Všichni tři jsou na dobré cestě.

    Jílek o zdravotním stavu Nováka: Filip má určitý problém s rukou, ale věřím, že by jej to k dalšímu zápasu nemělo omezit.
     
    Minář o zahraničním investorovi: Mám akorát informace, že nějaký zájem mají. Ale oslovili více klubů v Česku. Neumím na to odpovědět, protože nemám co říct.
     
    Jílek o náhradě za asistenta trenéra Kerbra: V tuto chvíli to vyřešené není. Bude to dlouhodobější otázka, abychom to dobře zvážili. Je to samozřejmě ztráta. Je to nyní náročnější, ale nemá smysl něco narychlo řešit.
     
    Minář o odchodech do Slavie: Každý by chtěl dělat transfery přímo do zahraničí, ale dneska to vypadá, že cesta vede přes Slavii, Spartu a Plzeň. Na to, aby hráč šel přímo do zahraničí, to chce, abychom hráli předkola evropských pohárů.
     
    Jílek o Liberci: Podpořím slova Radima. Liberec byl schopen doma porazit Plzeň, hrál velmi dobrý zápas na Slavii. Závěr podzimní části měl dobrý, ale pokud chceme hrát nahoře, musíme se pokusit bodovat. Čekám vyrovnané utkání, které rozhodnou maličkosti.

    O přípravě: Chtěli jsme ji zvládnout lépe i výsledkově. Trápila nás finální fáze z hlediska vytváření si šancí a produktivity. Byl jsem zklamaný z generálky i ze zápasu proti Kroměříži. Výsledkově tam jsou rezervy, ale z mužstva mám dobrý pocit. V této chvíli už jakákoliv platnost přípravy je pryč.

    O odchodu Ondřeje Zmrzlého: Ukáží to až další zápasy. Odešel nám hráč, který byl z mého pohledu na této pozici nejlepší v lize. Věřím, že Jirka Sláma tuto příležitost chytne. Věřím, že týmu má co nabídnout. Čekám, že dva nebo tři zápasy se s tím bude rovnat. Snad se nám tu díru podaří zacelit.
     
    Jílek o Jakubu Elbelovi, nové posile: Je to hráč, který je pracovitý. Potřebuje ale čas. Potřebuje jedno nebo dvě přípravné období, aby si navykl.
     
    Breite po přípravě: Snad mám dobře naběháno. Příprav už bylo několik, takže je to o tom, jak začneme.
     
    Radim Breite: Liberec je dobrá prověrka, doma je silný. Hned na začátku nám to ukáže, jak na tom budeme. Klub by si celkově zasloužil poháry. Lidi, kteří tady jsou, pro to dělají maximum. Teď je to jen na nás.
     
    Radim Breite: Už tady zaznělo, že tím, že jsme v horní části tabulky, je nesmysl koukat dolů. Chceme ukázat, že na horní skupinu máme. Je tady velká konkurence, mančaft je kvalitní.
     
    Jílek o Růskovi: Léčba trvá dvanáct měsíců, teď je asi na deseti měsících. Brali jsme ho na Maltu, aby cítil, že je plnohodnotnou součástí týmu. Je ve stavu, že je na nějakých 85 nebo 90 procentech. Stále tam je limit, aby plnohodnotně odehrál utkání. Věřím, že se brzy zapojí do normálního režimu.

    O Navrátilovi: Měl nějaký týden klidový režim. U magnetické rezonance se neukázalo nějaké velké zranění, režim má ale hodně individuální.
     
    Jílek o brankářích: Jediné možné řešení bylo vrátit Macíka do pozice prvního gólmana, potřebujeme tam míru zkušenosti. Je potřeba, aby důvěru měl a aby ji cítil.
     
    Václav Jílek: Příprava nebyla úplně typická. Hned první týden jsme tam měli herní soustředění, nebyl tam klasický prostor na tvorbu kondice. Ve finále to nebylo špatné. Pro nás je důležité, abychom na první zápas byli maximálně nachystaní. Mužstvo se vhodně doplnilo, i z béčka. Nebudu se tady za nic schovávat, mužstvo je připravené. Chceme se porvat o možnost hrát pohárovou Evropu.

    Daniel Fekets