Športovec roka 2023 (kon.)
koniec udalosti
Športovec roka 2023

Pondelok 05.02.2024, 20:30Spoločenské udalosti
     
    Športovcom roka 2023 sa stala strelkyňa DANKA BARTEKOVÁ!

    Danka Barteková sa prítomným prihovára so slzami v očiach: "Rozhodla som sa, že plakať nebudem, ale odkedy tu bol Jožko Lohyňa, neudržala som sa. Ak by som sem mala pozvať všetkých, čo za mnou stáli počas kariéry, bolo by plné pódium. Ďakujem všetkým, ktorí mi umožnili, že tu môžem stáť a môžem športovať."

    Danka vymenovala trénerov, funkcionárov a všetkých, ktorí jej v živote pomohli. Ďakuje rodine, blízkym a priateľom. Prítomní jej venovali standing-ovation.
     
    Ocenenie Športová legenda získal zápasník JOZEF LOHYŇA.
     
    Najlepším paralympionikom sa stal strelec RADOSLAV MALENOVSKÝ.

    Radoslav Malenovský: "Ďakujem veľmi pekne, že som sa mohol posadiť medzi také veľké mená. Je to úžasný pocit. V prvom rade ďakujem rodičom za všetko, čo so mnou absolvujú. Nie je to jednoduché.

    Ďakujem bratovi, jeho žene a deťom, ktorí mi vždy ochotne pomohli. A takisto ďakujem kolegom, trénerovi a aj Športovému centru polície, že sa môžem športu venovať profesionálne a aj zväzom. Prajem si, aby bol práve šport aktívnejšou súčasťou slovenskej spoločnosti, lebo dokáže zásadným spôsobom zmeniť život, čo som aj ja naplno pocítil."
     
    Kolektívom roka v kategórii Paralympionik roka sa stali úspešní slovenskí hokejisti.

    Martin Joppa, jeden z členov tímu: "Ďakujem všetkým partnerom a sponzorom. Ďakujem tiež rodinám spoluhráčov a členov realizačného tímu. Ako amatéri trénujeme v čase voľna a rodiny nás stále podporujú, takže im patrí tiež toto ocenenie."
     
    Druhou ocenenou je hokejistka NELA LOPUŠANOVÁ. Keďže Nela je v USA, cenu prevzal otec Jozef.

    Jozef Lopušan: "Nela všetkých pozdravuje a ďakuje za prejavenú dôveru. Sľubuje, že bude na sebe naďalej tvrdo pracovať a robiť všetkým radosť."
     
    Letným Talentom roka sa stala PATRÍCIA TOMÁNKOVÁ, ktorá reprezentuje Slovensko v džude.

    Patrícia Tománková: "S džudom som začala už počas škôlky, v našej rodine je tradíciou. Najviac sa mi páči, že džudo je rôznorodé a veľmi ma baví. Mojím snom sú olympijské hry a aj zisk cennej medaily. Ďakujem všetkým za ocenenie, ktoré ma posúva vpred a aj ľuďom, čo sú okolo mňa."
     
    Najlepším športovým kolektívom za rok 2023 sa stala slovenská futbalová reprezentácia, ktorá postúpila na majstrovstvá Európy.

    Ocenenie prevzal bývalý kapitán mužstva Marek Hamšík a tréner Fancesco Calzona.

    Marek Hamšík: "Pocity sú fantastické, som nesmierne šťastný najmä za trénera Calzonu a jeho tím. Odviedli totiž skvelú prácu. Musíme im za všetko poďakovať, dostali Slovensko na EURO, čo je veľká vec. Je to zaslúžené víťazstvo."

    Milan Gončár