Tlačová konferencia MŠK Žilina (kon.) | Tlačová konferencia MFK Ružomberok (kon.)
Tlačová konferencia MFK Dukla Banská Bystrica (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencia MFK Ružomberok

Pondelok 05.02.2024, 13:00Tlačové konferencie
     
    Káder MFK Ružomberok pre jarnú časť 2023/2024
    Brankári: Dominik Ťapaj, Branislav Sokol, Tomáš Frühwald.

    Obrancovia: Alexander Mojžiš, Ján Maslo, Mário Mrva, Gabriel Šimon, Antonio Giuliano Marek, Alexander Selecký, Matúš Malý, Juraj Kotula.

    Stredopoliari: Oliver Luterán, Timotej Múdry, Kevin Švehla, Kristóf Domonkos, Samuel Šefčík, Samuel Lavrinčík, Adam Tučný, Marián Chobot, Marek Zsigmund, Martin Chrien.

    Útočníci: David Jackuliak, Jan Hladík, Štefan Gerec, Martin Boďa. (17:51:44)
     
    S priebežným postavením v tabuľke nie sú v Ružomberku spokojní a v jarnej časti by ho radi vylepšili. „Máme väčšiu stratu na prvú šestku, no taká je realita. Urobíme všetko pre to, aby sme sa dostali do skupiny o titul a uvidíme, ako to dopadne. Nemalé očakávania máme v Slovenskom pohári,“ priznal kapitán Marek Zsigmund k štvrťfinálovému zápasu v Dunajskej Strede.
     
    Jeho zverenci odohrali šesť prípravných zápasov, v ktorých dosiahli bilanciu štyri víťazstvá a dve prehry. V generálke na ligovú jar prehrali s poľským Górnikom Zabrze 0:4. Ružomberčania sú po jesennej časti na 8. mieste Niké ligy, na prvú šestku strácajú sedem bodov. „Som rád, že aj z kabíny od hráčov cítiť, o čo hráme a že chcú urobiť maximum. Druhý náš spoločný cieľ musí byť progres jednotlivých hráčov i celého tímu. Zmyslom našej práce je, aby sme sa posúvali a zlepšovali,“ zdôraznil Smetana. V kádri už po jesennej časti nefiguruje brankár Ivan Krajčírik, ktorý prestúpil do poľského klubu Widzev Lodž. Do tímu sa vrátil obranca Alexander Mojžiš z hosťovania v Debrecíne.
     
    Ružomberčania začali so spoločnou prípravou na jarnú časť najskôr zo všetkých tímov – už 3. januára. Súčasťou nedávneho obdobia bolo aj týždňové sústredenie v Turecku, počas ktorého odohrali tri prípravné zápasy. „Kvitujem, že sme na niekoľko dní mohli naše zimné podmienky zameniť za perfektné trávnaté ihriská v Turecku. To, ako sme pripravení, však ukáže až prvý majstrovský zápas v sobotu proti Trnave a následne aj celá jarná časť,“ poznamenal tréner Ondřej Smetana.
     
    Futbalisti MFK Ružomberok vstúpia do jarnej časti Niké ligy s cieľom prebojovať sa do prvej šestky. Podľa trénera Ondřeja Smetanu sa v klube budú naďalej snažiť aj o napredovanie jednotlivých hráčov a jednou z ambícií je aj úspech v Slovenskom pohári.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:00.

    Dávid Švec