Třinec – Liberec 5:1 (kon.) | Motor ČB – Plzeň 4:3 (kon.) | K. Vary – Olomouc 1:3 (kon.)
Vítkovice – Kladno 4:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Hradec Králové 2:1 (kon.) | Pardubice – Sparta Praha 1:3 (kon.)
koniec
BK Mladá Boleslav
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Mountfield HK
cz Piatok 02.02.2024, 17:30 • ŠKO-ENERGO Aréna, Mladá Boleslav • Tipsport extraliga (ČR) • 42. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:25
    Lalancette měl spoustu prostoru u levé tyčky, jeho střelu z nulového úhlu na čáře zastavil jeden z domácích hráčů, byl to nejspíš Skalický!
     
    Hosté to zkusí v šesti, Laurikainen zůstává na střídačce!
     
    50:57
    Šance pro hosty! Při závaru fauloval Sebastián Malát (MBL) a Mountfield si opět zahraje přesilovku.
     
    47:39
    Šťastný se prokličkoval až před branku, dokázal zakončit přes Novotného a puk už plachtil do sítě. Krátce před přechodem brankové čáry ho ale Krivošík dokázal holí odpálit do bezpečí! Skvělý zákrok slovenského útočníka.
     
    42:10
    Další přesilovka pro Bruslaře! Martin Pláněk (MHK) sekl mladoboleslavského hráče a dostane dvojku.
     
    41:27
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři využívají přesilovku a podruhé v zápase vedou! Roman žabičkou za beky našel PAVOLA SKALICKÉHO a ten se před brankou zorientoval na jedničku, po kličce puk poslal bekhendem pod Laurikainenův beton – 2:1. Asistence: Ondřej Roman.
     
    40:34
    Dvě minuty pro Francouze Jordanna Perreta (MHK) za napadení znamenají velkou šanci pro Bruslaře k tomu, aby odskočili do vedení.
     
    35:10
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    HL – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva, odpyká Jan Stránský.
     
    Gól platí a celá situace se zkoumala na popud domácí střídačky, neúspěšná výzva tak znamená dvouminutový trest pro Bruslaře za zdržování hry!
     
    Také tato situace se bude ještě rozebírat na videu, brankáři Novotnému byla totiž královéhradeckým hráčem vyseknuta hůl!
     
    35:10
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovku a vyrovnávají na 1:1! JÉRÉMIE BLAIN vypálil z modré čáry, puk se v předbrankovém prostoru odrazil o Jánošíkova záda a obloučkem zapadl do sítě. Brankář Novotný se rozčiluje, protože mu byla krátce předtím vyseknuta hůl. Asistence: Oliver Okuliar a Patrik Miškář.
     
    34:32
    K nelibosti domácích fandů tu máme další vyloučení na straně Bruslařů. Matti Järvinen (MBL) u střídaček sekl Blaina a rozhodčím to neušlo.
     
    33:52
    Po nepovedené střele Freibergse vyrazil do samostatné akce Lantoši, jeho bekhendový blafák ale nedošel do zdárného konce! Možná i proto, že byl zezadu lehce přidržen hostujícím bekem.
     
    31:29
    Rohdin se z levého útočného rohu procpal až před branku, ale za Laurikainena kotouč neprocpal. A to se nepovedlo ani Dvořáčkovi, který hned záhy před branku dojel a snažil se o dorážku.
     
    30:02
    Před domácí klecí teď byl k vidění velký závar! Hosté ale dlouho vyčkávali se střelou a tu jedinou měl nakonec na svědomí Okuliar.
     
    26:55
    Evan Jasper (MHK) podrazil jednoho z domácích hráčů a Stránský tak bude mít na trestné lavici společnost, čeká nás hra ve čtyřech.
     
    25:51
    Jan Stránský (MBL) si po prohraném vhazování pomohl krátkým háčkem a bude potrestán. Trest za něj ale odpyká Vojtěch Hradec, protože zkušený forvard má asi nějaký zdravotní problém.
     
    17:11
    Švédský útočník se po střele zapisuje do statistik i jako druhý vyloučený hráč zápasu. Joachim Rohdin (MBL) si totiž ve středním pásmu podržel pronikajícího Šťastného.
     
    08:29
    Dvořáček zůstal sám na útočné modré a po Jánošíkově přihrávce najížděl na Laurikainena z levé strany, trefuje vzdálenější tyč!
     
    Gól platí o zjevné kopnutí nešlo!
     
    Celá situace se ještě bude zkoumat! Závora puk do branky dopravil bruslí, půjde o to, zda-li nešlo o úmyslné kopnutí.
     
    06:35
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři jdou do vedení! Lintuniemi posečkal se střelou na modré, ještě si navedl puk na osu a vypálil. Laurikainen puk vytěsnil před sebe a před brankou jej pak úspěšně dorazil JAN ZÁVORA. Pro mladoboleslavského hráče je to třetí gól sezony. Asistence: Alex Lintuniemi a Petr Gewiese.
     
    04:27
    Za Novotným zvonila tyč po Perretově otočce kolem domácí svatyně! Krátce předtím ještě Lalancette rozvlnil boční síť.
     
    02:04
    Alex Lintuniemi (MBL) podrazil Šťastného, který už si to štrádoval před branku. První přesilovka pro Hradec Králové.

    Tomáš Taybner

    Góly a asistencie: 7. Závora (Lintuniemi, Gewiese), 42. Skalický (O. Roman, Lantoši) – 36. Blain (Okuliar, Miškář)


    BK Mladá Boleslav: F. Novotný (J. Růžička) – Pyrochta (A), Bernad, Jánošík (C), F. Pavlík, Gewiese, Lintuniemi, Štibingr – Skalický, O. Roman, Lantoši (A) – Dvořáček, Järvinen, Rohdin – Krivošík, Malát, Závora – Hradec, Pitule, Stránský.
    Tréner: Richard Král

    Mountfield HK: Laurikainen (Pařík) – Kalina, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Jank, Freibergs, Marcel – Perret, Tamáši, Okuliar – Jasper, Lalancette, Jergl (A) – Šťastný, Miškář, Eberle (C) – R. Pavlík, Pilař, A. Novotný.
    Tréner: Tomáš Martinec

    Rozhodca: Šindel, Mejzlík – Hynek, Hnát

    Diváci: 3621