Getafe – Granada 2:0 (kon.)
koniec
Getafe CF
2:0 (2:0)
Granada CF
cz Pondelok 29.01.2024, 21:00 • Estadio Coliseum (Getafe) • Španielska LaLiga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:06:16)
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 0:8. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 17:11.
     
    Getafe vybojovalo první ligovou výhru od 16. prosince. Upevnilo si desáté místo a s jedním zápasem k dobru má na dosah Las Palmas i osmou Valencii. To Granadě se zhoršila zápasová bilance na 2-5-15 a se skóre 22:44 disponuje na předposledním místě LaLigy šestibodovou ztrátou na záchranu.
     
    Granada před dneškem získala z deseti venkovních zápasů jediný bod a možná i tato tristní bilance zapříčinila v první půli její ustrašený výkon. Getafe zúročilo aktivitu ve 21. minutě tečovanou střelou Greenwooda a o čtvrthodinu později díky svému presinku skórovala podruhé. Konkrétně to byl Mayoral, jenž se tímto 14. gólem v sezoně dotáhl na čelo tabulky střelců k Dovbykovi a Bellinghamovi. Se změnou stran se otočily i role obou mužstev. „Azulones“ se rozhodli svůj náskok bránit a to se jim povedlo i přes nařízenou penaltu za ruku Martína. Albánský útočník Uzuni trefil jenom tyč a gólem nakonec neskončila ani největší hostující šance ze hry v podání střídajícího Melenda.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Carles Aleñá příkladně přepl do obrany a v křídelním prostoru se obětavě vrhl do centru Maouassy. Granada bude naposledy vhazovat.
     
    90+6
    Maouassa rychle vrátil míč do pohybu potom, co jej fauloval Ünal. Granada zaútočila přes pravou stranu a Soria byl přinucen k zákroku slabou hlavičkou Villara.
     
    90+5
    V době nákopu z oblasti středového kruhu vystával Enes Ünal v ofsajdu. Jen co na hranici vápna míč přebral, ozval se hvizd. Totéž se stalo na protější straně u Zaragozy.
     
    90+4
    Od nástupu Gastóna Álvareze se domácí kapitán Djené Dakonam přestěhoval z pozice stopera doprostřed zálohy. Nyní to byl právě Álvarez, který s přehledem odmítl centr Zaragozy.
     
    90+3
    V dresu Granady debutující Maouassa centroval z levé strany. Od nabíhajících spoluhráčů vypadl míč do druhé vlny, jenže další volný hráč v červenobílém všechno zadrbal přihrávkou do území nikoho.
     
    90+2
    Puertas to nemyslel zle se svým obloučkem do vápna. Jeho parťáci s podobným řešením ale nepočítali a míč skončil v moci Sorii.
     
    90+1
    Nastavuje se 7 minut.
     
    90
    Mason Greenwood obdržel za řeči žlutou kartu. Asi se mu nelíbilo, že Vendura v předešlé akci nepískl faul na drženého Aleñu.
     
    88
    Střídání v týmu Granada CF:
    ze hřiště odchází Myrto Uzuni, přichází Antonio Puertas.
     
    88
    Střídání v týmu Granada CF:
    ze hřiště odchází Carlos Neva, přichází Faitout Maouassa.
     
    87
    Bryan Zaragoza dal přihrávku mimo dosah Villara. Náznak protiútoku Getafe byl rázně zastaven žlutým faulem Méndeze na otáčejícího se Ünala.
     
    86
    Zaragoza mohl roztáhnou hru doleva k Nevovi. Místo toho si balon navedl na střed a křížným pokusem provětral nachystané Soriovy rukavice.
     
    85
    Ünal podnikl rychlý brejk společně s Greenwoodem. Ten už Turkovi balon nevrátil a zprava vypustil na Batallu ryze propagační zakončení.
     
    84
    Čerstvý Gastón Álvarez přikryl Areza během Nevovy přihrávky z levého křídla. Uruguayský útočník je z vývoje zápasu hodně frustrovaný.

    Michal Břuchanský

    Góly: 21. Greenwood (J. Iglesias), 36. Mayoral

    Karty:   13. Rico (GET), 90. Greenwood (GET) – 87. Bru. Méndez (GRN)

    Nepremenená penalta: 59. Uzuni (GRN), mimo


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 0:8. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 17:11.
    Getafe CF: Soria – J. Iglesias, Dakonam (C), Alderete, Rico – Greenwood, Yellu (81. G. Álvarez), Maksimović, Jor. Martín (71. Angileri) – Mayoral (71. Aleñá), Mata (63. Ünal).
    Náhradníci: Fuzato – D. Duarte, Latasa, Mitrović, Ó. Rodríguez.

    Tréner: José Bordalás

    Granada CF: Batalla – R. Sánchez, Bru. Méndez, Miquel, Neva (C) (88. Maouassa) – S. Ruiz, G. Villar, Gumbau (59. Melendo) – Zaragoza, Arezo, Uzuni (88. Puertas).
    Náhradníci: A. López, M. Martínez – Bello, Callejón, Piątkowski, Rubio, Sangare, Torrente.

    Tréner: Alexander Medina

    Rozhodca: Verdura – Mateo, Julián

    Diváci: 10 382