Třinec – Plzeň 3:0 (kon.) | Motor ČB – Sparta Praha 5:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 1:4 (kon.)
Litvínov – Pardubice 1:3 (kon.) | Kometa Brno – Hradec Králové 3:2 (po pr.) | Kladno – Olomouc 2:3 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
HC Škoda Plzeň
cz Piatok 26.01.2024, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga (ČR) • 40. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:22
    Cienciala zprava hledal před brankou Vránu, ale jeho lehké usměrnění zamířilo mimo.
     
    58:35
    Hosté ještě tlačili, ale neúnavný Voženílek opět sebral puk a mířil dopředu. Tentokrát se mu z levé strany podařilo prosadit, mířil před Hlavaje a tam byl faulován. Vyloučen David Kvasnička (PLZ) za držení.
     
    50:47
    Sikora na modré čáře zaměstnal Maláka a volného puku ve střední zóně se ujal Nestrašil. Namířil si to přímo na branku a z osy kluziště poslal na Hlavaje tvrdou střelu příklepem.
     
    48:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Za domácí pokračovala v aktivitě první formace. Voženílek se dostal ke z plzeňské strany ztracenému puku v mezikruží a měl celkem dobrou pozici. Posunul puk ještě doleva, kde byl úplně volný MARTIN RŮŽIČKA a ten se střelou z první nemýlil. Asistence: Daniel Voženílek, Andrej Nestrašil. Stav utkání 3:0.
     
    48:05
    Zase nebezpečná dvojice Čacho – Dravecký! Prvně jmenovaný dostal puk před brankou, ale nezkrotil jej pod nohama. Proto poslal kotouč zadovkou a Dravecký z první těsně míjí!
     
    43:47
    Gól nakonec nebyl uznán s odůvodněním, že puk nepřešel zcela za úroveň brankové čáry.
     
    43:47
    Kotouč končí za brankovou čárou! Vrána ve středním pásmu poslal doleva Helewku, ten se natlačil před Hlavaje, ale byl zády k plzeňské brance. Následně z otočky zakončoval, ale dojíždějící obránce s brankářem Hlavajem zválcovali branku a ta skončila mimo správné postavení. Kotouč zůstal stát decimetr za brankovou čárou v místě, kde normálně branka stojí. Rozhodčí Jeřábek ukázal do branky a následně gesto monitoru, to znamená teď s kolegou situaci zkoumají.
     
    42:50
    Obrovský závar tentokrát před Hlavajem! Kundrátek z pravé strany posílal střílenou přihrávku na teč Voženílkovi. Puk skončil těsně vedle a následně se kolem brankoviště aktivní domácí snažili došavlovat puk do branky!
     
    42:00
    Obrovský závěr před Mazancem! Třinecký brankář byl v těžké pozici, pak úplně mimo branku, ale proti aktivitám Poura s Rekonenem nakonec i s pomocí vlastních spoluhráčů uspěl!
     
    37:38
    Dravecký zatáhl puk do třetiny, v rohu se otočil a poslal jej na modrou na z druhé vlny sjíždějícího Marinčina. Ten si ještě udělal kličku, poslal k ledu soupeře a z mezikruží střílel. Kotouč těsně minul hostující branku, možná s přispěním lapačky brankáře Hlavaje.
     
    36:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    Na led šla čtvrtá třinecká formace a ve chvíli, kdy hlasatel oznamoval návrat Mertla na led, došlo k nešťastnému odrazu kotouče z pohledu hostů. Ten se dostal před branku, kde byla zcela volná dvojice Čacho – VLADIMÍR DRAVECKÝ. Domácí matador neměl problém poslat puk do sítě. Asistence: Viliam Čacho. Stav utkání 2:0.
     
    34:07
    Čacho si ve středním pásmu převzal puk a domácím se rýsovala akce dva na jednoho. Ale v této situaci fauloval Čacha Tomáš Mertl (PLZ), provinil se podrážením, a Oceláři budou mít třetí přesilovku v utkání.
     
    33:50
    Vrána zablokoval Piskáčka a dostal puk mimo třinecké obranné pásmo. Tam si jej převzal Helewka a z levé strany se natlačil až k Hlavajovi. Následně se do branky nedostala ani dorážka Ciencialy.
     
    31:18
    Pour projel pásmem a zakončil z levé strany. Lehkou střelu Mazanec vyrazil, ale hosté díky tomu získali pásmo. Po další aktivitě Poura zblízka dorážel Rekonen a Mazanec se musel rychle přesunout k pravé tyči.
     
    28:42
    Ciencialova svižná střela mezi Piskáčkovýma nohama. Brankář Hlavaj vytěsnil nad lemem lapačky.
     
    27:01
    Druhým vyloučeným hráčem na straně Plzně je Jan Schleiss (PLZ), který je vyloučen za podrážení. Hra bude pokračovat po komerční pauze přesilovkou domácích, uvidíme, zda se jim podaří stejně jako ta první.
     
    18:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Uvidíme, zda to bude ještě vyhodnoceno jako přesilovková branka. Ve chvíli, kdy se kotouč dostal do sítě, na světelné tabuli mizel zbývající čas a Rekonen se vracel na led. Střelcem branky je označen ADAM HELEWKA, který tak otevřel svůj střelecký účet jak zápasu, tak u Ocelářů obecně. Domácím se početní výhoda vůbec nepovedla, ale nakonec na to Třinečtí nemuseli žehrat. Asistence: Tomáš Kundrátek, David Cienciala. Stav utkání 1:0.
     
    16:33
    Helewka snesl ještě několik dalších zákroků, ale po následujícím již rozhodčí Jeřábek zvedl pravici. Vyloučen je Aleksi Rekonen (PLZ) za držení. První přesilovka pro Oceláře.
     
    07:25
    Dobrá šance Třince! Voženílek zatáhl kotouč do útočného pásma a vystřelil z nebezpečného prostoru na hraně kruhu. Hlavaj kotouč schoval mezi paži a tělo.
     
    04:25
    Helewka s Ciencialou udělali před Hlavajem zmatek, následně ještě nahazoval od modré Jeřábek. Petr Vrána (TRI) před brankou byl zablokován, soupeř měl jeho hůl pod paží. Když se třinecký kapitán snažil vymanit, podrazil při tom Straku a hosté mají první přesilovku v zápase.
     
    01:11
    Kundrátek poslal puk na Hlavaje a ten se u pravé tyče snažil dorážet Vrána. Hostující brankář musel svižně zasáhnout lapačkou a pak ještě napodruhé přikrýt kotouč.

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 19. Helewka (Kundrátek, Cienciala), 37. Dravecký (Čacho), 49. M. Růžička (Voženílek, Nestrašil)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, J. Jeřábek – M. Růžička (A), Nestrašil, Voženílek – Helewka, Vrána (C), Cienciala – Hrehorčák, Holinka, M. Roman – Sikora, Čacho, Dravecký (A).
    Tréner: Zdeněk Moták

    HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Zámorský, Malák, Piskáček (A), Skok, Kvasnička, Houdek – Pour, Lev (A), Schleiss (C) – Rekonen, Mertl, Holešinský – Matýs, Indrák, Söderlund – Straka, Jansa, Hrabík.
    Tréner: Petr Kořínek

    Rozhodca: A. Jeřábek, Vrba – Lederer, P. Blažek

    Diváci: 4 434