Pikes – Trebišov 6:2 (kon.) | Vlci Žilina – Skalica 3:2 (kon.) | Trnava – Rimavská Sobota 4:3 (kon.)
Modré Krídla – Žiar nad Hronom 1:3 (kon.) | Prešov – Topoľčany 4:0 (kon.)
koniec
HC Prešov
4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
HC Topoľčany
Streda 24.01.2024, 18:00 • Zimný štadión Prešov • TIPOS Slovenská hokejová liga (SR) • 34. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 34. kola TIPOS SHL medzi Prešovom a Topoľčanmi.

    HC Prešov


    Domáci hráči vystriedali na druhej priečke hostí. Za Žilinu ich posunulo povinné víťazstvo nad slovenskou osemnástkou 9:3. V dueli sa zvýraznili dvojgóloví strelci Dávid Kohút a Samuel Chalupa. Udalosťou stretnutia bol počet žiakov a študentov, ktorí využili možnosť na chvíľu vymeniť lavicu za zimný štadión. V metropole Šariša sa zišlo až 3548 divákov a k oficiálnemu vypredaniu chýbalo len 52 ľudí.

    HC Topoľčany

    Hostia sa po piatich dňoch predstavia na východe. A budú veriť, že návšteva Prešova dopadne lepšie, ako Popradu. Z výhry nad bývalým zamestnávateľom sa tešil tréner Ľubomír Hurtaj, ktorý doviedol Šťuky k rezultátu 4:2. Topoľčanom už v tejto sezóne prešovský ľad prial. Žochári v októbri uplynulého roka vyhrali 4:2.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Prešov: Sabol – Jerofejevs, Glazkov, Mihalik, Knižka, J. Nemec, Semaňák, Putala – Leščenko, D. Kohút, S. Hrabčák – Chalupa, Toma, Sigarev – K. Jendroľ, Ščurko, Poliaček – Pulščák, Frič, Lamač.

    Tréner: Tibor Tartaľ.

    HC Topoľčany: Šebo – M. Novák, Žabka, Bystričan, J. Štefanka, Pupák, J. Urban, Valent – Legalin, Plochotnik, Šachvorostov – M. Surový, Bečka, H. Ručkay – D. Gergel, Piačka, Matej – Kodhaj, Stránský, Svitač.

    Tréner: Roman Stantien.

    Rozhodca: Tornay, Rojík – Tomáš, Moravčík.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:54
    Topoľčany ubránili vlastnú tretinu. Šachvorostov získal puk a nechal ho za bránou. Hostia striedali.
     
    01:24
    Prešov sa vrátil späť do ofenzívy. Martin Knižka vyslal celkom dobré a presné nastrelenie z modrej čiary. Chalupa sa nezorientoval tak, aby sa pokúsil dorážať.
     
    02:17
    Pekná spolupráca Jendroľa s Ladislavom Ščurkom, ktorý prenikol cez malú medzeru bližšie pred svätyňu súpera. Šebo sa vyznamenal zákrokom vyrážačkou.
     
    02:49
    Adam Matej nič nevymýšľal. Hneď, ako k nemu prišiel puk, vypustil ho smerom na Sabolovu bránku, ktorú minul. Urban ešte vyvinul úsilie na udržanie tretiny, ale to sa mu nepodarilo.
     
    03:43
    Domáci brankár Richard Sabol riešil veľmi náročnú situáciu, ale s úspešným koncom. Mladík Kodhaj predviedol vynikajúce sólo so strelou. Sabol hneď na to zasiahol proti dorážke ďalšieho juniora Svitača.
     
    04:27
    Svoj útok sa pokúšal uzavrieť dobrým streleckým pokusom Legalin. Defenzíva Šarišanov stála na pevných nohách. Na druhej strane sa ukázal Ščurko, ale ani po jeho strele sa nemenilo skóre.
     
    05:33
    Ďalšia práca pre prešovského brankára Sabola. Presne na neho vypálil švihom z ľavého krídla Surový. Prerušená hra.
     
    05:58
    Samuel Hrabčák poriadne preveril Šeba! Mladík v bránke Topoľčian bol v správnom čase na správnom mieste! Pokus z medzikružia pokryl!
     
    06:54
    Veľký priestor ponúkli hostia útočiacemu Sigarevovovi. Ruský forvard v domácich farbách šiel po jeho zužitkovaní, ale nenasadil gólovú strelu.
     
    07:20
    Vylúčenie v tíme HC Prešov:
    Toma – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    Reklamná prestávka.
     
    07:34
    Sabol udržal na uzde nebezpečných útočníkov súpera! Plochotnik zvládol sťahovačku pred bránkou, ale nepretlačil puk medzi betóny gólmana východniarov!
     
    08:20
    Michal Novák spracoval prihrávku. Z jeho hokejky bol vyslaný poriadne tvrdý projektil. Sabol ukázal niečo aj z futbalového umenia. Puk vykopol pravou nohou.
     
    08:59
    Hostia stratili útočnú tretinu. Od brankára Šeba sa snaží doviesť tím dopredu Maroš Surový.
     
    09:20
    Prešov hrá s piatimi hráčmi.
     
    10:06
    Niektorí si mysleli, že domáci inkasovali! Žabkova veľmi kvalitná koncovka zápästím zakývala len bočnou sieťkou!
     
    10:52
    Tím Prešov práve strelil gól! Účinný prešovský brejk. Cez Žabku prešiel Leščenko po pravej strane a zľava zakončil pohotovo DÁVID KOHÚT. Asistencie: Vladislav Leščenko a Samuel Hrabčák.
     
    Reklamná prestávka.
     
    12:15
    Kevin Jendroľ nasmeroval nahrávku pred bránku hostí, ale aj Ščurko aj František Poliaček boli v danej chvíli obsadení.
     
    13:25
    Z nevinného nastrelenia Borisa Žabku sa zrodila ťažšia práca pre brankára Sabola. Puk mu poskočil pred vstupom do lapačky, na ktorý si brúsil zuby Plochotnik, ale všetko dopadlo dobre pre domácu stranu.
     
    13:53
    Vylúčenie v tíme HC Prešov:
    D. Kohút – 2 min., Pád pod nohy.
     
    14:34
    Surový našiel Stránského. Mladý útočník sa vytočil správnym smerom a videl Henricha Ručkaya. Tomu zisk puku prekazil svojou hokejkou Glazkov.
     
    15:08
    Topoľčanom sa nevyplatila kombinácia na jeden dotyk. Šarišania odpálili puk cez všetky čiary.
     
    15:53
    Prešov hrá s piatimi hráčmi.
     
    16:34
    Vylúčenie v tíme HC Topoľčany:
    Valent – 2 min., podrazenie.
     
    17:24
    Glazkov zbúraný po odohratí puku. Hra však pokračovala, Mihalik číhal pred Šebom, ale zakončoval Sigarev, ktorý trafil výstroj hosťujúceho gólmana a od nej smeroval puk na ochrannú sieť.
     
    18:34
    Topoľčany hrajú s piatimi hráčmi.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:01
    Vylúčenie v tíme HC Prešov:
    Pulščák – 2 min., podrazenie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Žochári si prenesú väčšiu časť presilovej hry do druhej tretiny, a tak majú šancu vyrovnať. Richard Sabol doterajšie strely Topoľčian dokázal vychytať, zatiaľ čo jeho náprotivok Erik Šebo bol v jednom prípade prikrátky.
     
    Druhá tretina sa začne o 18:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:01
    Prešov hrá s piatimi hráčmi.
     
    21:09
    Andrej Legalin sa odlepil od pravej žŕdky prešovskej bránky, a tam si našiel pozíciu Michal Novák, ktorý sa však nepresadil po prihrávke ruského kolegu.
     
    21:56
    Tím Prešov práve strelil gól! Topoľčany premrhali príležitosť na založenie kontry. Sigarev odpálil puk do strednej tretiny. JAKUB NEMEC sa rozbehol a delovkou z ľavého krídla napálil puk do ľavej šibenice. Bolo to jednoducho nechytateľné. Asistencia: Andrej Sigarev.
     
    22:50
    Peter Valent nepotešil svojho partnera z obrany Urbana. Ten očakával rozhodne presnejší puk. To sa však nestalo a musel vytiahnuť hru z útočného pásma.
     
    23:49
    Dlhoročná ikona topoľčianskeho tímu Miloš Bystričan vyslal razantný strelecký pokus, ktorý bol zároveň nepresný. Sabol nemusel zasahovať.
     
    24:30
    Šebo videl na slušnú strelu domáceho obrancu Glazkova. Hrabčák už nedostal šancu od Žabku na prípadnú dorážku.
     
    25:08
    Glazkov si dovolil odvážnu kľučku na modrej čiare! Kohút následne naivne v obklopení dvoch hostí dával zadovku Jerofejevsovi! Plochotnik to výborne čítal a vysunul Šachvorostovova! Sabol si ho vychutnal parádnym semaforom!
     
    26:55
    Poriadne dlho avizovaná presilovka Topoľčian. Jakub Nemec pribudne na zoznam potrestaných hráčov v zápase. Šarišania sa ale ešte doteraz nedotkli puku.
     
    27:02
    Vylúčenie v tíme HC Prešov:
    J. Nemec – 2 min., držanie.
     
    27:29
    Prešovské publikum podporuje svojich hráčov pokrikom "bojovať chlapci." Zatiaľ to prináša želaný efekt. Mihalik vyhnal Žochárov z tretiny.
     
    28:17
    Novák zapojil do práce kanoniera Šachvorostovova, ktorý zlyhal v samostatnom nájazde, a teraz po vylepšovaní si pozície nezakončil z pravého kruhu.
     
    29:02
    Prešov hrá s piatimi hráčmi.
     
    29:06
    Lukáš Toma počkal na prihrávku od Nemca a vyskúšal strelecký pokus. Michal Novák pomohol brankárovi Šebovi. Puk končí na ochrannej sieti.
     
    30:13
    Topoľčany zaspali v obrane! Šebo neinkasoval vďaka tomu, že Andrej Sigarev bol prikrátky na nahrávku Kohúta k vzdialenejšej tyčke, kde to zívalo prázdnotou!
     
    31:24
    Vynaliezavý útočník Surový. Krásne si prebral prihrávku Žabku. Sabolovi ale nezmazal čisté konto zápästnou strelou k ľavej žŕdke.
     
    Reklamná prestávka.
     
    32:21
    Viktor Šachvorostov si druhýkrát vylomil zuby na Sabolovi! Gólman Šarišanov tentoraz zabral vyrážačkou proti bekhendovej kľučke!
     
    33:31
    Chalupa spravil chybu vo vlastnej defenzíve. Po ňom sa zmocnil puku Patrik Bečka. Topoľčiansky útočník z osi klziska zrejme hľadal medzierku pod pazuchou Sabola. Brankár Prešova nesklamal.
     
    34:09
    Stránský dokorčuľoval k domácej bránke, ale už netečoval Valentovu strelu po ľade. Sabol chytá vo veľkej pohode.
     
    34:57
    Chalupa pekne nechal za sebou trojicu hosťujúcich korčuliarov. Získal tak potrebný priestor na to, aby sa prepchal medzi kruhy. Šebo sa už zákroku nedočkal, keďže zapli jeho obrancovia.
     
    35:56
    Hostia sa zabudli pri striedaní! Sigarev vyčkával pri Šebovi, ale spolupráca s Mihalikom nebola nositeľom zvýšenia náskoku na tri góly!
     
    36:55
    Erik Šebo mal plné ruky práce a okrem toho čelil nečitateľnej situácii, pretože Leščenkov pokus nebol výrazný, keď sa mu puk zošmykol z čepele. Rukami – nohami to však brankár Topoľčian zlikvidoval.
     
    38:34
    Chalupa neupravil výsledok z bekhendovej snahy. Hneď na to musel zasahovať Sabol, a to dokonca na dvakrát, pretože najprv neudržal puk z hokejky Piačku.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhých dvadsať minút bolo rýchlych. Jakub Nemec poslal Prešov do vedenia 2:0 naozaj výstavnou ranou do šibenice. Topoľčanci mali najväčšie šance cez Rusa Šachvorostovova, s ktorým si ale dva razy vo vyložených príležitostiach poradil brankár Sabol.
     
    Tretia tretina sa začne o 19:34.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:28
    Hosťujúca akcia plynula od obrancu Nováka. Výborné prenesenie hry na Žabku a strela na Sabola, ktorý vytasil pripravenú lapačku.
     
    41:00
    Vylúčenie v tíme HC Topoľčany:
    Bystričan – 2 min., hákovanie.
     
    41:48
    Toma nepracoval rýchlejšie a efektívnejšie. Očakávala sa nahrávka vľavo na Chalupu, no trebišovský rodák to zobral na seba, ale výrazne prestrelil bránku Šeba.
     
    42:29
    Sigarev premýšľal, kam pošle puk. V medzikruží sa ponúkol tiesnený Hrabčák, ktorého teč vyzeral nádejne, ale tam to aj skončilo.
     
    43:00
    Topoľčany hrajú s piatimi hráčmi.
     
    43:12
    Dvojica Stránský – Surový bola azda najbližšie k presnému zásahu v rámci doterajšieho duelu! Ležiaci Sabol z toho vyviazol so šťastím!
     
    44:41
    Hrabčák predviedol individuálnu akciu aj so zakončením spoza brániaceho obrancu. Šebo vytlačil koncovku k zadnému mantinelu.
     
    45:36
    Sabol dnes predstavuje nepriestrelnú stenu v bránke Prešova. Produktívny Plochotnik sa o tom presvedčil na vlastnej koži, keď na neho neplatila ani pohotová strela po ľade.
     
    Reklamná prestávka.
     
    46:45
    Henrich Ručkay slalomovým spôsobom prekonával obranu Šarišanov. Z jeho spoluhráčov sa však nikto nehrnul do spolupráce s úmyslom znížiť.
     
    47:31
    Hostia ostanú na nule aj po ďalšej presnej strele do priestoru prešovských žŕdok. Sabol vykukol spoza Glazkovova a zmocnil sa puku.
     
    48:29
    Vyhodený puk zo strany hostí. Zakázané uvoľnenie sa nekonalo. Obranca Martin Semaňák má priestor na rozohrávku.
     
    49:04
    Neuveriteľný Richard Sabol! Súboj s legionármi Topoľčian mu rozhodne chutí! Na jeho štíte v tejto chvíli ostal i Legalin! Trafil hranu lapačky!
     
    49:49
    Vylúčenie v tíme HC Topoľčany:
    H. Ručkay – 2 min., napadnutie.
     
    Dnešný zápas sleduje 646 divákov.
     
    51:31
    Jerofejevs si vymenil miesto s Kohútom. Prešovský útočník prudko nastreľoval do hradby tiel. Nenastal však želaný odraz puku za nič nevidiaceho Šeba.
     
    51:49
    Topoľčany hrajú s piatimi hráčmi.
     
    53:11
    Žabka držal puk na svojej hokejke. Pred nabehnutým Sigarevom stihol odohrať bez zaváhania.
     
    53:43
    Tím Prešov práve strelil gól! Úplne zaslúžený tretí gól Prešova. Východniari pekne rozložili zadné rady Topoľčian. LUKÁŠ TOMA sa objavil na zadnej žŕdke a bez prípravy skóroval. Asistencie: Ivan Glazkov a Andrej Sigarev.
     
    55:08
    Hostia ešte idú z posledného, no naďalej platí, že streliť gól im nie je súdené. Sabolove betóny sa vysporiadali s pokusom Surového a nič sa nezmenilo ani po snahe Valenta.
     
    55:42
    Samuel Chalupa nepridal ešte jeden zásah do Šebovej svätyne! Topoľčiansky brankár uspel, keď sa zaskvel po strele z medzikružia!
     
    56:34
    Parádičku sa pokúšal vystrúhať Hrabčák! Kohútovu prihrávku však povestnou "demitrovkou" nedostal do bránky Topoľčian!
     
    56:34
    Vylúčenie v tíme HC Topoľčany:
    Žabka – 2 min., sekanie.
     
    57:46
    Vylúčenie v tíme HC Topoľčany:
    M. Novák – 2 min., faul kolenom.
     
    57:46
    Prešov oddychový čas!
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    59:08
    Tím Prešov práve strelil gól! Dlhšie klepal hokejkou Sigarev, ktorý bol úplne voľný. O gól ale nechcel prísť SAMUEL HRABČÁK, ktorý úspešne dobýjal Erika Šeba a upravuje skóre na 4:0. Asistencie: Dávid Kohút a Vladislav Leščenko.
     
    Koniec zápasu.
     
    Prešovská osemnásta výhra za tri body sa dá označiť za čistú prácu celého tímu. Zverenci trénera Tibora Tartaľa hrali zodpovedne a Richard Sabol svojimi zákrokmi privádzal do zúfalstva topoľčianskych hokejistov. Zaslúžene si udržal nulu na konte. Prešov ostáva druhý, hostia spod Tribeča tretí. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:06:45)
    Športové stávky - recenzie, tipy, triky!
    Pridaj sa ku nám aj na Facebooku!

    Ivan Harčár


    Hľadáme spravodajcu pre tím HC Prešov. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HC Topoľčany. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 11. D. Kohút (Leščenko, S. Hrabčák), 22. J. Nemec (Sigarev), 54. Toma (Glazkov, Sigarev), 60. S. Hrabčák (D. Kohút, Leščenko)


    HC Prešov: Sabol – Jerofejevs, Glazkov, Mihalik, Knižka, J. Nemec, Semaňák, Putala – Leščenko, D. Kohút, S. Hrabčák – Chalupa, Toma, Sigarev – K. Jendroľ, Ščurko, Poliaček – Pulščák, Frič, Lamač.
    Tréner: Tibor Tartaľ.

    HC Topoľčany: Šebo – M. Novák, Žabka, Bystričan, J. Štefanka, Pupák, J. Urban, Valent – Legalin, Plochotnik, Šachvorostov – M. Surový, Bečka, H. Ručkay – D. Gergel, Piačka, Matej – Kodhaj, Stránský, Svitač.
    Tréner: Roman Stantien.

    Rozhodca: Tornay, Rojík – Tomáš, Moravčík.

    Diváci: 646.