Vigo – Sociedad 1:2 (kon.)
koniec
Celta Vigo
1:2 (0:1)
Real Sociedad San Sebastian
cz Utorok 23.01.2024, 21:30 • Abanca-Balaídos (Vigo) • Španielsky pohár • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze čtvrtfinálového zápasu Copa del Rey. Od jednadvaceti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Celtou Vigo a Realem Sociedad!
     
    Celta de Vigo¨

    Tým z Galicie neměl dobrý podzim a hojně se spekulovalo o tom, zda ho i nadále povede zkušený kouč Rafael Benítez. Až ke konci roku začala Celta pravidelně bodovat a současně sbírala postupy ve španělském poháru. Vigo porazilo 2:1 Sestao, 4:2 druholigovou Amorabietu. V osmifinále si pak připsalo venkovní vítězství 3:1 ve Valencii a poprvé od sezony 2016/17 postoupilo v Copa del Rey mezi nejlepší osmičku.
     
    Real Sociedad

    Baskové mají v této sezoně mimořádně nabitý program. V Lize mistrů si zajistili postup do osmifinále proti PSG a kromě klasických ligových bojů si za poslední měsíc střihli i tři utkání v Copa del Rey. V nich Real Sociedad ani jednou neinkasoval a postupně vyřadil Andratx (1:0), Malagu (1:0) a Osasunu (2:0). Ve čtvrtfinále poháru je aktuálně 6. tým LaLigy popáté v řadě. Minulý rok v této fázi prohrál 0:1 s Barcelonou.
     
    Los si s oběma soupeři trochu pohrál, neboť je proti sobě postavil podruhé během čtyř dní. Během uplynulého víkendu šlo o zápas LaLigy a Vigo ho na domácím hřišti prohrálo 0:1 gólem svého bývalého hráče Braise Méndeze.
     
    Úvodní sestavy:

    Celta de Vigo: Villar – K. Vázquez (C), Starfelt, C. Domínguez, Ristić – Tapia, Jailson – M. Rodríguez, Swedberg, H. Álvarez – Douvikas.
    Náhradníci: Carrillo, Guaita – Beltrán, de la Torre, Dotor, Strand Larsen, Mingueza, Núñez, C. Pérez, M. Sánchez, Sotelo, Aspas.
    Trenér: Rafael Benítez

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Aramburu, Zubeldia, Le Normand, Tierney – Merino, Zubimendi, Méndez – Oyarzabal (C), A. Silva, Becker.
    Náhradníci: Marrero – Elustondo, U. González, Magunazelaia, Marín, Olasagasti, Pacheco, Rupérez, Turrientes, Sadiq, Zacharjan.
    Trenér: Imanol Alguacil

    Rozhodčí: Grado – Fernández, Devís.
     
    Hráči nastupují na trávník, přičemž ti hostující na sobě mají trika věnované Aihenu Muñozovi. Obránce Realu si v sobotu vážně zranil koleno a v této sezoně už si nezahraje.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zahajovací výkop měli na svědomí domácí, kteří nastupují ve svých tradičních světle modrých dresech. Hosté ze San Sebastiánu jsou v tmavém.
     
    2
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Baskové už po osmdesáti sekundách vedou 1:0! Obrana Celty si neporadila s likvidací dlouhého autu a dala Merinovi šanci k přihrávce do malého vápna, odkud se jednoduchou hlavičkou prosadil MIKEL OYARZABAL.
    2. Mikel OYARZABAL - 0:1
     
    4
    Douvikas se ohnal po hlavě Robina Le Normanda, když se snažil dostat s míčem přes půlící čáru. K velké nelibosti publika hraje Real.
     
    5
    Tierneyho dlouhý aut vrátil Tapia do zámezí. Z další akce Basků vzešel centr odpadlý za koncovou čáru.
     
    6
    Merino fauloval Vázqueze v situaci, kdy Real domácím opět komplikoval přechod zahuštěného středu hřiště.
     
    8
    Vigo se poprvé dostalo do soupeřovy šestnáctky prostřednictvím autového vhazování. Z drobných zmatků u Remira žádná střela nevznikla.
     
    9
    Po předchozí situaci zůstává ve vápně ležet Renato Tapia. Penaltové následky to zjevně mít nebude.
     
    10
    Jailson jako další pocítil hostující presink. Merinovi byl opět písknut nedovolený zákrok.
     
    11
    Vigo naopak nenapadá a Le Normand se Zubeldiou mají nekonečno času a prostoru na rozvážnou rozehrávku.
     
    12
    Kieran Tierney byl pozdě v souboji s Miguelem Rodríguezem a je z toho standardka pro tým z Galicie.
     
    13
    Tapiův nákop letěl na Jailsona. Beci Realu však Brazilce obsadili a nenechali brankáře Remira ve štychu.
     
    14
    Becker spolupracoval s Aramburuem a trefením Ristiće získal aspoň aut, který Celta ubránila lépe, než tomu bylo zkraje druhé minuty.
     
    15
    Od prvních minut je utkání docela vyhecované. V souboji s Méndezem u půlící čáry si čistě nepočítal Jailson. Oba se potkali i o pár sekund později a to už bylo pískáno ve prospěch Viga.
     
    16
    Aramburu se neodvážil prchnout po pravé straně. Zastavil se na místě a vrátil míč ostatním členům obrany, kteří se snaží Celtu vylákat z defenzivní ulity.
     
    17
    Stále si Real Sociedad užívá mezihry uprostřed hřiště. Podobný obrázek jsme mohli sledovat i v sobotním vzájemném zápase v rámci LaLigy.
     
    18
    Kolotoč přihrávek se pomalu přiblížil k pokutovému území. Becker rozdělil balon doprava, jenže Aramburu našel jen hlavu stopera Celty.
     
    19
    Kieran Tierney se už poněkolikáté zhotovil k dlouhému vhazování. V tomto případě ho domácí rezolutně odhlavičkovali do klidnějších vod.
     
    20
    Sudím se nezdál způsob, jakým Ristić poslal na zem Braise Méndeze. Real bude kopat z pravé části hřiště.
     
    21
    Méndezova levačka přetáhla centr za všechny nabíhající spoluhráče až do rukavic Ivana Villara.
     
    22
    Miguel Rodríguez pelášil za Villarovým výkopem. Ve středovém kruhu spadl kvůli zatažení Méndeze, ovšem rozhodčí to jako faul neposoudili.
     
    22
    Na zákroky domácích fotbalistů je sudí Grado poněkud citlivější. Nyní pískl faul Ristićovi, kvůli kterému byl zastaven sprint Beckera.
     
    23
    Mendézova druhá standardka během krátké doby byla povedenější: Od domácího hráče se balon odrazil k Merinovi a ten prověřil u bližšího tyče stojícího Villara střelou z levé části vápna.
    23. Merino nenašel volné místo u bližší tyče
     
    25
    Už poněkolikáté domácí fanoušci nelibě brali skutečnost, že se nepíská ve prospěch Celty. Nyní to ve středu hřiště zavánělo rukou.
     
    26
    Nedorozumění domácích hráčů v rozehrávce zůstalo nevyužito. Andrému Silvovi byl balon na hranici vápna čistě vypíchnut.
     
    27
    Nyní už se domácí standardky dočkali. Zubeldia ve vzduchu fauloval Douvikase do hlavy.
     
    28
    Swedberg prodloužil Álvarezovu nízko kopnutou standardku jen do autu, takže je na řadě odkop od branky Álexe Remira.
     
    29
    Rafael Benítez nevěřícně reagoval na Tapiův nedovolený zákrok na Remira. Hosté rozehráli doleva a tam si útočným faulem pomohl Tierney.
     
    30
    Držení míče: 42 % – 58 %.
     
    31
    Hra je opravdu hodně rozkouskovaná. Naposledy skončil na zemi Jon Aramburu. Šlapák Jailsona se rovněž obešel bez karty.
     
    32
    Douvikas se pokusil strhnout spoluhráče aktivním presinkem. Celta díky němu balon skutečně získala, ale v držení ho měla jen do dalšího faulu.
     
    33
    Kevin Vázquez v souboji kapitánu odtlačil Oyarzabala za postranní čáru. Tierney si zase připravil dlouhý aut, jenž odhlavičkoval Tapia. Stejně dopadl i následný Tierneyho centr.
     
    34
    Beckerův nízký pas do přelidněného vápna neměl žádnou šanci na úspěch. V souvislosti s odkopem Celty hrál Zubeldia malou domů na Remira.
     
    34
    Kevin Vázquez bleskurychle dostoupil nabíhajícího Mikela Merina a nepustil ho k Beckerově přihrávce do okolí penaltového puntíku.
     
    35
    Portugalský útočník André Silva zatím není v zápase. Nyní pokazil narážečku a odevzdal míč domácím. Tapia byl kousek za půlkou sestřelen skluzem Merina.
     
    36
    Standardní situace z hloubi pole nepředstavovala žádnou těžkou prověrku pro obranu Realu. Za odkopnutým míčem vystartoval Becker a nadělal nemalé starosti Ristićovi, jenž si nemohl dovolit propadnout.
     
    37
    Villar si rozmyslel vyběhnutí za volným míčem. Becker opět uplatnil svou rychlost, nicméně Méndezovi se po přihrávce svého nového surinamského spoluhráče střela bez přípravy nepovedla.
     
    38
    Na trávníku zůstává sedět Kieran Tierney a s největší pravděpodobností to pro něj znamená konečnou. Pro Real je to docela problém, protože se mu v sobotu na stejném postu zranil Aihen Muñoz.
     
    39
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian:
    ze hřiště odchází Kieran Tierney, přichází Aritz Elustondo.
     
    40
    Na základě rozehrávky z prostoru vedle středového kruhu se hosté prohlavičkovali do malého vápna. Konkrétně tak učinil Zubeldia, jenomže André Silva se ke střele z voleje nedostal.
     
    41
    Mihailo Ristić zajel do Beckera a odrazil míč na úplně první roh tohoto zápasu. Méndez kopal centr těsně před branku, kde to domácí hlavičkáři zvládli.
     
    42
    Celta poprvé aktivovala aktivní presink ve vyšším počtu hráčů. Odměnou byl zisk vhazování, jenže to si Miguel Rodríguez na okraji vápna nepřebral.
     
    43
    Co sekunda, to jeden důrazný osobní souboj uprostřed hřiště. Asi takhle to nyní vypadalo nedaleko od střídaček. Elustondo nakonec doprovodil míč do autu, odkud ho sám bude házet.
     
    44
    Další aut už Elustondo mohl házet do pokutového území. Domácí odhlavičkovali balon kousek před vápno a tam se Aramburu prezentoval mimořádně nekvalitním a nepřesným volejem.
     
    45
    Douvikas se z pozice hrotového útočníka zodpovědně vrátil až k vlastní brance a riskantním skluzem ukopl Méndezovi míč na roh, který Villar vyboxoval do křídla.
     
    45
    Martin Zubimendi navazoval na původní roh okamžitým centrem z levého křídla. Míč opět vypadl před šestnáctku a Oyarzabal svým ambiciózním pokusem branku Villara neohrozil.
     
    45+1
    Nastavují se 4 minuty.
     
    45+2
    Carlos Domínguez k ničemu nepustil Andrého Silvu. San Sebastián pokračoval třetím rohem Méndeze, ovšem Merino na bližší tyči balon nikam neprodloužil.
     
    45+2
    Hodně motivovaný Tasos Douvikas ve vzdušném souboji udeřil Zubimendiho do oblasti hlavy a donutil sudího Grada poprvé vytáhnout žlutou kartu.
     
    45+3
    Renato Tapia zpozoroval náběh Miguela Rodrígueze, nicméně jeden z hostů jeho průnikovou přihrávku z obranné poloviny vystihl.
     
    45+4
    S prvním poločasem jsme se rozloučili další standardkou Mendéze, kterému se „povedlo“ napálit hned první překážku ve světle modrém.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Celta si z první půle moc pozitiv neodnesla. Už ve druhé minutě inkasovala z hlavičky Mikela Oyarzabala a v dalším průběhu si sama nevytvořila ani jeden náznak šance. Vigo takřka nebylo u balonu, neboť rozhodčí Grado byl hodně háklivý na hraniční zákroky jeho hráčů. Navzdory územní převaze ani Real Socieadad moc šancí neměl. Za řeč stojí jen chycený volej Merina.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Celta de Vigo:
    ze hřiště odchází Miguel Rodríguez, přichází Luca de la Torre.
     
    46
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian:
    ze hřiště odchází André Silva, přichází Arsen Zacharjan.
     
    47
    Swedberg ukořistil pro Celtu standardní situaci z levého křídla. Obsahovala dva centry, přičemž z prvního byla jen sražená dalekonosná rána Vázqueze.
     
    48
    Hugo Álvarez byl podražen Elustondem. Real míč rychle získal zpět, ale Aramburu ho přihrávkou poslanou do autu zase vrátil.
     
    49
    Zacharjan se v souboji útočníků s dvanáctkou na dresech uvedl faulem na Douvikase. Hosté jsou zkraje druhé půle dost nedisciplinovaní.
     
    50
    Na druhou stranu domácí standardky moc vzrušení nepřináší. Carlos Domínguez nyní sklepával nakopnutý míč přesně do náruče gólmana Remira.
     
    51
    Méndezův výlet podél pravé postranní čáry zhatil odmávaný ofsajd. Rozehrává Villar.
     
    52
    Tapia přetáhl nákop za Swedberga, což hrálo do karet vybíhajícímu Remirovi.
     
    53
    Jailson byl ve středovém kruhu obětí Zacharjanova šlapáku. Domácí rychle rozehráli a snaží se prokombinovat do palebné pozice.
     
    54
    Oyarzabal absolvoval padesátimetrový sprint, aby trochu znervózněl rozehrávku Villara. Investované síly přišly vniveč.
     
    55
    Jestli se v první půli pískalo hlavně proti domácím, tak po změně stran naskakuje jeden faul za druhým Realu. V posledním případě se proti pravidlům provinil Becker a Ristić kopl standardku až do rukavic Remira.
     
    56
    De la Torreho centr nedoletěl ani do blízkosti pokutového území. Méndezovu protiofenzivu zmařil Tapiův taktický faul.
     
    57
    Zacharjan si parádně zpracoval diagonálu do levého křídla, ale pak se unáhlil s přízemním centrem před branku, kde neměl žádného spoluhráče.
     
    59
    Imanol Alguacil hledí na hřiště s poněkud nervózním výrazem. Real Sociedad ztratil kontrolu nad zápasem a teď je rád, že může chvilku kombinovat na půlce.
     
    60
    Sheraldo Becker nedoručil zásilku Oyarzabalovi. Hostujícího kapitána zakřižoval Kevin Vázquez a vpádu uklidil míč na roh.
     
    61
    Brais Méndez si po špatném centru na bližší tyč roh zopakoval. Kopal ho úplně stejně a znovu bez nároku na ohrožení Villarovy branky.
     
    62
    Renato Tapia byl Méndezem zezadu postrčen do rozběhnutého Zacharjana a jen těžko se teď zvedá ze země ve středovém kruhu.
     
    63
    Vázquezův aut byl hlavou sklepnut do několikametrového ofsajdu. Napravo od pokutového území se v něm zapomněl Jailson.
     
    64
    Aritz Elustondo dal přednost předávce Méndezovi a rezignoval tak na přímočarý útok po volnější pravé straně.
     
    64
    Robin Le Normand na křídle zkušeně zakřižoval Douvikase a ještě si vynutil Řekův zbytečný faul. Následuje střídání.
     
    64
    Střídání v týmu Celta de Vigo:
    ze hřiště odchází Kevin Vázquez, přichází Oscar Mingueza.
     
    64
    Střídání v týmu Celta de Vigo:
    ze hřiště odchází Jailson, přichází Iago Aspas.
     
    65
    Luca de la Torre se nemohl pořádně rozběhnout, protože na něj zezadu dotíral Merino. Záložník San Sebastiánu za to spatřil žlutou kartu.
     
    66
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    SHERALDO BECKER odzdobil svůj debut za Real Sociedad gólem na 2:0! Ještě na vlastní polovině si pohybem řekl o přihrávku od Braise Mendéze a běžel sám na Villara. Surinamský rychlík vystřelil z docela velké dálky a Villarovi prošel balon po levé ruce do sítě.
    66. Sheraldo BECKER - 0:2
     
    68
    Hra je přerušena. V nefotbalové pozici se zdržují hned tři fotbalisté. Kromě Merina a Tapii je to i Sheraldo Becker, u kterého se možná začíná projevovat chybějící zápasová kondice.
     
    70
    V sedmdesáté minutě si Celta vytvořila první šanci! Čerstvý Aspas dal z levé části vápna míč pod sebe a jeden z jeho spoluhráčů z druhé vlny trefil Zubeldiu.
     
    71
    Znovu Aspas cpal míč z levé strany před branku. Douvikas byl těsně bráněn Le Normandem a Remiro opět zůstal bez práce.
     
    72
    Střídání v týmu Celta de Vigo:
    ze hřiště odchází Renato Tapia, přichází Fran Beltrán.
     
    73
    Centr z rohového kopu Remiro suverénně vyboxoval. Vigo to po druhém inkasovaném gólu ještě nebalí a se zvýšenou aktivitou si jde po kontaktní trefu.
     
    74
    Douvikas nemohl běžet na Remira kvůli drobnému ofsajdu. V přerušené hře si za protesty vysloužil žlutou kartu domácí náhradník Unai Núñez.
     
    75
    Na základě Merinova centru se Robin Le Normand neúspěšně snažil hlavičkovat. Kromě bránícího Starfelta dostal ránu i od vybíhajícího brankáře Villara.
     
    77
    Beckerův dobře načasovaný centr proměnil Oyarzabal v nepřesnou střelou z voleje. Bude se střídat na straně San Sebastiánu.
     
    78
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian:
    ze hřiště odchází Sheraldo Becker, přichází Umar Sadiq.
     
    78
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian:
    ze hřiště odchází Brais Méndez, přichází Jon Pacheco.
     
    78
    Střídání v týmu Celta de Vigo:
    ze hřiště odchází Williot Swedberg, přichází Jørgen Strand Larsen.
     
    80
    Ristić se už nemohl dívat na marnou snahu spoluhráčů o proniknutí do pokutového území. V reakci na vypadený míč napřáhl k tvrdé střele, tu otřel o protihráče a získal rohový kop.
     
    81
    Roh kopnutý na přední tyč jednoduše odvracel Zacharjan. Oba týmy se dnes při útočných standardkách docela trápí.
     
    83
    Aramburu házel aut do vápna. Sadiq v něm vybojoval míč pro Zacharjana a ten jen o kousek minul ze svého pohledu levou tyč.
     
    85
    Hugo Álvarez si při zpracování míče na polovině hřiště pomohl rukou. V těchto minutách se už zdá, že má Real koncovku pod kontrolou.
     
    86
    Remiro si po Le Normandově malé domů neporadil s odkopem. Z darovaného rohu se podobně ukopl také frustrovaný Aspas.
     
    87
    Rychle vhozeným autem se Mingueza podepsal pod další roh, na který poslal míč Pacheco. Centr zprava pak žádnou paseku před Remirem nenadělal.
     
    88
    Jon Pacheco si opět nekomplikoval život a Minguezův nákop na Stranda Larsena odvrátil mimo hrací plochu.
     
    89
    Ani v dalším případě se Mingueza se Strandem Larsenem dlouhou přihrávkou nepropojili. Obrana Realu Sociedad nadále pracuje bez jediné chybičky.
     
    90
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian:
    ze hřiště odchází Mikel Oyarzabal, přichází Jon Magunazelaia.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje X minut.
     
    90+2
    Luca de la Torre si nabíhal do otevřeného prostoru ve vápně. Dobře myšlené přihrávky od Aspase si ale nevšiml a míč mu odjel do křídelní destinace.
     
    90+2
    Celta Vigo právě vstřelila branku!
    Další Aspasova akce skončila přihrávkou do Aramburua. Od venezuelského obránce se míč odrazil před volného LUCU DE LA TORREHO a ten křížnou střelou zdramatizoval nastavený čas kontaktním gólem na 1:2!
    90+2. Luca de la Torre - 1:2
     
    90+3
    Žlutá karta pro tým Celta de Vigo (Jørgen Strand Larsen).
     
    90+4
    Jon Magunazelaia dobře vystoupil proti přihrávce letící na osu hřiště. Ristić ho okamžitě zfauloval a jako bonus vyfasoval žlutou kartu.
     
    90+5
    Jon Magunazelaia u středového kruhu takticky seslal k zemi Beltrána a ani on nakonec žluté kartě neunikne. Pro vývoj zápasu je však podstatnější, že Ristićův nákop Douvikas prodloužil jen do autu.
     
    90+6
    Jørgen Strand Larsen přispěchal s ještě jedním útokem. Z pravé části vápna adresoval míč před branku příliš brzy, ostatní hráči z ofenzivy Celty tam nestihli doběhnout.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Real Sociedad je prvním semifinalistou Copa del Rey! Baskové nakročili za postupem už ve druhé minutě díky gólové hlavičce Oyarzabala. Po změně stran hráli více z obrany a to vyhovovalo debutujícímu Beckerovi, který z úniku zvýšil na 2:0. Vigo nesložilo zbraně, jenže de la Torreho kontaktní gól z 92. minuty zkrátka přišel pozdě.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 16:23.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:36:46)

    Michal Břuchanský

    Góly: 90+2. de la Torre – 2. Oyarzabal, 66. Becker

    Karty:   45+2. Douvikas (CVG), 74. Núñez (CVG), 90+3. Larsen (CVG), 90+4. Ristić (CVG) – 65. Merino (RSC), 90+5. Magunazelaia (RSC)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 16:23.
    Celta Vigo: Villar – K. Vázquez (C) (64. Mingueza), Starfelt, C. Domínguez, Ristić – Tapia (72. Beltrán), Jailson (64. Aspas) – M. Rodríguez (46. de la Torre), Swedberg (78. Strand Larsen), H. Álvarez – Douvikas.
    Náhradníci: Carrillo, Guaita – Dotor, Núñez, C. Pérez, M. Sánchez, Sotelo.

    Tréner: Rafael Benítez

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Aramburu, Zubeldia, Le Normand, Tierney (39. Elustondo) – Merino, Zubimendi, Méndez (78. Pacheco) – Oyarzabal (C) (90. Magunazelaia), A. Silva (46. Zacharjan), Becker (78. Sadiq).
    Náhradníci: Marrero – U. González, Marín, Olasagasti, Rupérez, Turrientes.

    Tréner: Imanol Alguacil

    Rozhodca: Grado – Fernández, Devís