Třinec – Motor ČB 4:3 (po pr.) | K. Vary – Pardubice 3:4 (po pr.) | Litvínov – Kladno 4:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Plzeň 1:2 (0:3 po s.n.) | Kometa Brno – Vítkovice 7:1 (kon.) | Liberec – Olomouc 5:2 (kon.)
Hradec Králové – Sparta Praha 2:3 (1:3 po s.n.)
koniec
HC Kometa Brno
7:1 (1:0, 4:0, 2:1)
HC Vítkovice Ridera
cz Piatok 19.01.2024, 18:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga (ČR) • 37. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    43:05
    Kometa právě vstřelila branku! Sedm kulí jako v Sarajevu. Brněnské hody neberou konce. Obránce Ďaloga se natlačil až před bránu, kde ještě Klimeš zasáhl, ale pohotový JAKUB FLEK naprosto nekompromisně odeslal do vítkovické klece další navštívenku. Asistence: Marek Ďaloga, Martin Zaťovič.
     
    41:11
    Kometa právě vstřelila branku! Gólové představení domácích nebere konce. Brňané přežili velkou šanci soupeře a znovu se rozjeli do útoku. MARTIN KOHOUT dlouho čekal na gól a teď mu to tam spadlo. Na pravém kruhu se opřel do střely a trefuje se krásně pod horní tyč Klimešovy svatyně. Asistence: Steve Moses, Lukáš Kaňák.
     
    40:18
    Vítkovice právě vstřelily branku! Tak to byl rychlý úvod do třetí části. Kavana překonává přesnou střelou do šibenice WILLIE RASKOB, který si najel po pravé straně a z pravého kruhu napřáhl parádně. Asistence: Dominik Lakatoš, Petr Chlán.
     
    33:13
    Kometa právě vstřelila branku! Brankostroj domácích pokračuje. I druhý faul Bukartse je potrestaný. ZACH OSBURN napřáhl nechytatelně příklepem z levého kruhu a Klimeš na puk nedosáhl. I druhý vítkovický gólman je velmi rychle překonán. Pro brněnského beka je to první branka od svého příchodu z Mladé Boleslavi. Asistence: Kristián Pospíšil, Steve Moses.
     
    30:06
    Kometa právě vstřelila branku! Domácí hrají v neskutečné pohodě a laufu. JAKUB FLEK si v přesilovce najel na pravý kruh a střelou na zadní tyč vyhnal Machovského z klece. Brňanům to tam dnes padá z každé akce a vedou již o tři branky. Asistence: Jan Ščotka.
     
    27:44
    Kometa právě vstřelila branku! Dalo by se říct tradiční nedáš – dostaneš. Nebo Vítkovice mají šance, Kometa dává góly. Sotva se domácí vymanili z tlaku soupeře, šli do smrtícího brejku. Flek přejel modrou, stáhl puk na JANA ŠČOTKU, který střelou příklepem nad vyrážečku Machovského zvyšuje již na 3:0. Asistence. Jakub Flek, Lukáš Cingel.
     
    22:15
    Kometa právě vstřelila branku! No to jsou věci. Premiérovou trefu v kariéře dává devatenáctiletý JAN EKRT. Okál mu nachystal kotouč, šikovný mladíček si jako pravák nachystal střelu z pravého kruhu, byl hodně blízko Machovského brány, kam si najel a zkušeného brankáře překvapil střelou mezi betony. Asistence: Petr Kratochvíl, Marek Ďaloga.
     
    14:40
    Kometa právě vstřelila branku! Brno pokračovalo ve velkém tlaku. Fanoušci křičeli gól už po střele Osburna, ten ale orazítkoval pouze tyč. Zavaření hosté pak jen přihlíželi situaci, kterou vymyslel Ščotka, když přesnou nahrávkou křížem našel volného KRISTIÁNA POSPÍŠILA a ten pouze uklidil puk do odkryté klece. Asistence: Jan Ščotka, Zach Osburn.

    Roman Zajíček

    Góly a asistencie: 15. Pospíšil (Ščotka, Osburn), 23. Ekrt (Kratochvíl, Ďaloga), 28. Ščotka (Flek, Cingel), 31. Flek (Ščotka), 34. Osburn (Pospíšil, Moses), 42. Kohout (Moses, Kaňák), 44. Flek (Ďaloga, Zaťovič) – 41. Raskob (Lakatoš, Chlán)


    HC Kometa Brno: Kavan (Lukeš) – Ďaloga, Gazda, Ščotka (A), Osburn, Kaňák, Hrbas, Svoboda – Zaťovič (C), Cingel, Flek – Pospíšil, Marcinko (A), Zbořil – Kollár, Kohout, Moses – Okál, Ekrt, Kratochvíl.
    Tréner: Jaroslav Modrý

    HC Vítkovice Ridera: Machovský (31. Klimeš) – Percy, Raskob, Mikuš (A), L. Kovář, Auvitu, Grman, R. Jeřábek – Fridrich, Chlán, Lakatoš (C) – Ro. Bukarts, Barinka, Ri. Bukarts – Kalus, Claireaux, Vondráček – Dej (A), Krieger, Přibyl.
    Tréner: Pavel Trnka

    Rozhodca: Sýkora, Šindel – Lhotský, Hnát.

    Diváci: 7049