Empoli – AC Miláno 0:3 (kon.) | Turín – Neapol 3:0 (kon.) | Udinese – Lazio 1:2 (kon.)
Salernitana – Juventus 1:2 (kon.) | AS Rím – Bergamo 1:1 (kon.)
koniec
US Salernitana 1919
1:2 (1:0)
Juventus Turín
cz Nedeľa 07.01.2024, 18:00 • Stadio Arechi, Salerno • Talianska Seria A • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dlouho to vypadalo, že Salernitana obere favorita o body. Velmi dlouho domácí celek výborně bránil a nedovoloval Juventusu žádná ohrožení branky. Jenomže klíčovým mužem byl Giulio Maggiore, který sice vsítil vedoucí gól, ale ve druhém poločase byl vyloučený. Optický tlak staré dámy rostl a v nastaveném čase jí vystřelil tři body Dušan Vlahović.

    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (19:57:55)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Centr z levé strany mířilo před branku Juventusu, kde si útočným faulem vypomohl Chukwubuikemi Ikwuemesi. Salernitana už moc času na vyrovnání nemá.
     
    90+3
    Další žlutou kartu uviděl Adrien Rabiot (Juventus), který nejprve fauloval soupeře a poté mu ukopl balon v přerušené hře.
     
    90+2
    Při gólové radosti skončil dres Dušana Vlahoviće (Juventus) na hrací ploše. A tak hlavní rozhodčí musel vytáhnout znovu žlutou kartu.
    90+1. Dušan VLAHOVIĆ - 1:2
     
    90+1
    Juventus právě vstřelil branku!
    Je tu obrat ve výsledku! Danilův centr mířil na malé vápno, kde mezi obránci naskakoval DUŠAN VLAHOVIĆ, jenž zamířil do bližšího spodního rohu branky. Stará dáma už je pouze kousíček od dalšího vítězství – 1:2. Asistence: Danilo.
     
    90
    Po dlouhé kombinaci vyplul za vápnem Arkadiusz Milik, který měl kolem sebe hodně prostoru. Ovšem jeho zakončení z dálky mířilo nad branku. Dušan Vlahović se hodně zlobí na svého spoluhráče.
     
    89
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Junior Sambia, přichází Agustín Martegani.
     
    88
    Federico Fazio se hodně zlobí na hráče Juventusu, protože nezakopli míč, když se jejich hráč kácel na hrací plochu. Salernitana už chystá další střídání.
     
    87
    Zatímco Junior Sambia má křeče, tak Juventus se hnal na útočnou polovinu. Jenomže Samuel Iling nepřešel přes soupeře, který míč poslal za postranní lajnu.
     
    86
    Weston McKennie ze stoje rozebíhal situaci k brankové lajně, jenomže cestu mu zamezil Domagoj Bradarić, a tak se bude rozehrávat pouze od branky.
     
    84
    Hráči v bílých dresech kombinují na útočné polovině, ale stále daleko od branky. Po chvíli sice přišel centr, ovšem Dušan Vlahović měl proti sobě přesilu soupeřů.
     
    82
    Kombinace střídajících hráčů na levé straně nevyšla. Joseph Nonge byl odstavený soupeřem a Salernitana se odkopem osvobozuje.
     
    81
    Střídání v týmu Juventus FC:
    ze hřiště odchází Timothy Weah, přichází Joseph Nonge.
     
    80
    Daniele Rugani se na levé straně zbavil dvojice soupeřů, ovšem přihrávka na hranici vápna byla zachycená soupeřem.
     
    79
    Juventus se znovu musel bránit rychlému protiútoku, který opět zastavil nedovoleným zákrokem. Centr před branku poslal Junior Sambia, avšak míč byl odvrácený na hranici vápna, odkud byl zablokovaný Mateusz Łęgowski.
     
    77
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Simy, přichází Chukwubuikemi Ikwuemesi.
     
    77
    Z hranice vápna se napřáhl autor vyrovnávací trefy, který ale placírkou mířil vedle vzdálenější tyče. Hra se na chvíli přeruší, protože Salernitana bude střídat.

    Michal Luxa

    Góly: 39. Maggiore (Tchaouna) – 65. Iling (Vlahović), 90+1. Vlahović (Danilo)

    Karty:   19. Gyömbér (SAI), 32. Maggiore (SAI) – 43. Gatti (JUV), 69. McKennie (JUV), 73. Rugani (JUV), 90+2. Vlahović (JUV), 90+3. Rabiot (JUV)   53. Maggiore (SAI)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:9. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:15.
    US Salernitana 1919: Costil – Daniliuc, Fazio (C), Gyömbér – Sambia (89. Martegani), Maggiore, Łęgowski, Candreva, Bradarić – Tchaouna (56. Bronn), Simy (77. Ikwuemesi).
    Náhradníci: Fiorillo, Ochoa – Stewart, Sfait, Botheim, Lovato.

    Tréner: F. Inzaghi

    Juventus Turín: Szczęsny – Gatti (46. Rugani), Bremer, Danilo (C) – Weah (81. Nonge), McKennie, Nicolussi Caviglia (59. Milik), Rabiot, Kostić (46. Iling) – Vlahović, Yildiz (68. Miretti).
    Náhradníci: Pinsoglio, Perin.

    Tréner: Allegri

    Rozhodca: Guida – Imperiale, Bresmes