Colorado – Florida 4:8 (kon.) | San Jose – Toronto 1:4 (kon.) | Boston – Tampa Bay 7:3 (kon.)
Columbus – Minnesota 3:4 (po pr.) | Montreal – NY Rangers 4:3 (1:0 po s.n.) | NJ Devils – Vancouver 4:6 (kon.)
Pittsburgh – Buffalo 1:3 (kon.) | Carolina – St. Louis 1:2 (1:2 po s.n.) | Dallas – Nashville 3:4 (kon.)
Vegas – NY Islanders 5:2 (kon.) | Edmonton – Ottawa 3:1 (kon.) | Chicago – Calgary 4:3 (kon.)
Washington – LA Kings 4:3 (kon.)
koniec
Vegas Golden Knights
5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
New York Islanders
cz Nedeľa 07.01.2024, 04:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    48:24
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights:
    Tobias Björnfot – 2 min., vražení na hrazení.
    44:20 Nicolas ROY - 5:2
     
    44:20
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Akce domácích nicméně pokračovala a končí pukem za zády Sorokina! NICOLAS ROY se trefil mezi betony hostujícího brankáře, kterému jeho střela propadla branky. Asistence: Keegan Kolesar.
    42:42 Matt MARTIN - 4:2
     
    42:42
    Islanders právě vstřelili branku!
    Vegas nebylo před brankovištěm dostatečně důrazné, za což domácí platí inkasovaným gólem. Přestože byli Rytíři před brankou ve čtyřech, pustili MATTA MARTINA k dorážce Cizikasovy střely. Thompson se po puku marně natahoval. Asistence: Casey Cizikas.
    40:31 Jack EICHEL - 4:1
     
    40:31
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a dostávají se do vedení už 4:1! JACK EICHEL vypálil z pravého kruhu a Sorokinovi se nepovedlo výborně umístěnou prudkou střelu zachytit. Asistence: Lukas Cormier.
     
    38:41
    Vyloučení v týmu New York Islanders:
    HL – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva, odpyká Matt Martin.
     
    38:41
    Gól platí, výzva úspěšná nebyla. A Islanders kvůli tomu půjdou do oslabení!
     
    38:41
    Islanders si berou trenérskou výzvu kvůli možnému nedovolenému bránění brankáři. Je pravdou, že Kolesarova brusle byla částečně v brankovišti.
    38:41 Nicolas ROY - 3:1
     
    38:41
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Domácí velmi rychle odskakují do dvoubrankového vedení! Sorokin vůbec nic neviděl před clonícího Kolesara a dokonale toho dokázal střelou z levého kruhu využít NICOLAS ROY. Asistence: Brett Howden, Keegan Kolesar.
    37:11 Pavel DOROFEJEV - 2:1
     
    37:11
    Vegas právě vstřelilo branku!
    PAVEL DOROFEJEV se výborně postavil na levé straně brankoviště, nastavil hokejku a dočkal se přesného pasu Stephensona. Tomu se povedlo mezi nohama bránícího Mayfielda najít Dorofejeva, jenž protečoval za záda přesouvajícího se Sorokina. Asistence: Chandler Stephenson, Mark Stone.
     
    34:05
    Vegas se dostali do útoku, ale Martinezovi na modré čáře ujel puk, čímž byl založen protiútok Islanders. Hosté šli do přečíslení a Anders Lee z pravého kruhu prudkou ránou z voleje trefil levou tyč Thompsonovy brány!
     
    28:00
    Okamžitý protiútok Islanders, Palmieri se dostal za obranu, Thompson však zachránil svůj tým parádním zákrokem!
     
    27:49
    Eichel zavezl puk do útočného pásma, dostal se k pravému kruhu a počkal si, až jej doplní Marchessault. Pak mu vyslal přihrávku, ale tomu se nepovedlo trefit střelu na branku.
     
    18:11
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights:
    Ivan Barbašev – 2 min., podrážení.
     
    17:10
    Amadio nabral ve středním pásmu rychlost a dostal se až před brankoviště Sorokina. Tomu se povedlo zakončení útočníka Vegas vytěsnit mimo brankoviště a zachránit situaci.
    11:13 Mathew BARZAL - 1:1
     
    11:13
    Islanders právě vstřelili branku!
    Zatímco probíhala komerční přestávka, rozhodčí zamířili k videu, kde kontrolovali jednu z akcí Islanders. A jak video ukázalo, MATHEW BARZAL dokázal dostat puk za záda brankáře Thompsona o jeho rameno v čase 11:13 po střele z nulového úhlu. Hra následně pokračovala a původně to na gól nevypadalo. Zpětně ale rozhodčí branku uznali a vrací čas. Asistence: Bo Horvat, Anders Lee.
    06:25 Jack EICHEL - 1:0
     
    06:25
    Vegas právě vstřelilo branku!
    První střela na bránu, první gól! JACK EICHEL se trefil z okraje pravého kruhu pod horní tyč Sorokinovy klece a otevírá skóre zápasu! Asistence: Jonathan Marchessault, Alex Pietrangelo.

    Jan Vojkůvka

    Góly a asistencie: 7. Eichel (Marchessault, Pietrangelo), 38. Dorofejev (Stephenson, Stone), 39. N. Roy (Howden, Kolesar), 41. Eichel (Cormier), 45. N. Roy (Kolesar) – 12. Barzal (Horvat, Lee), 43. M. Martin (Cizikas)


    Vegas Golden Knights: L. Thompson (Patera) – Martinez, Pietrangelo (A), McNabb, Cormier, Hague, Björnfot – Barbašev, Eichel, Marchessault (A) – Dorofejev, Stephenson, Stone (C) – Howden, N. Roy, Kolesar – Cotter, Amadio, Děnisenko.
    Tréner: Bruce Cassidy

    New York Islanders: Sorokin (Appleby) – Romanov, Dobson, Bolduc, Mayfield, Reilly, S. Aho I – Lee (C), Horvat, Barzal – Engvall, Nelson (A), Palmieri – Holmström, Pageau, Gauthier – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A).
    Tréner: Lane Lambert

    Rozhodca: Rank, Luxmore – Apperson, Murray

    Diváci: 18312