Tisková konference hokejové reprezentace do 20 let (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference po příletu hokejové reprezentace do 20 let

cz Sobota 06.01.2024, 23:45Tlačové konferencie
     
    Oficiální část tiskové konference tímto končí. Děkuji vám za pozornost a přeji dobrou noc. (00:10:43)
     
    Robert Reichel o úspěšnosti přesilovek: Je to dobré číslo. Kluci byli připravení, měli jsme hodně schůzek a trénovali jsme to v Příbrami i ve Švédsku. Našli jsme střelce a přesilovky byly úžasné. Pomohlo nám to k tomu, že jsme pověsili medaili na krk.
     
    Otakar Černý: Když to porovnám loni s Halifaxem, kde to bylo výborně organizované, tak Švédové se jim vyrovnali. Nemuseli jsme měnit hotel, mezi halami jsme se stěhovali jen jednou. Byl to výborně zorganizovaný turnaj.
     
    Jiří Šlégr: Je obrovské plus, že tam trenér národního týmu byl. Vyhodnotil vše velmi dobře. Velké překvapení je v obranných řadách, Jiří Ticháček na Kladně a Jakub Galvas v Liberci vracejí klubům to, že dostali šanci. Dlouhé roky jsme mluvili o tom, že nemáme ofenzivní obránce a za poslední dobu se ukázalo, že je máme. Pojďme i dalším klukům dávat šanci a budeme si dělat radost.
     
    Patrik Augusta: Na nominace na Mistrovství světa bude čas. Byli jsme rádi, že tam Radim Rulík byl. Velice citlivě nám předával informace. Bylo to dobré, další oko z hlediště, ale nebyl čas se starat o něco jiného než hokej. Během turnaje jsme nominaci na MS v Praze vůbec neřešili.
     
    Matyáš Šapovaliv o vyloučení v zápase s Finy: Hráče jsem vůbec neviděl, on mi tam vjel a strčil mi tam hlavu. Věděl jsem, jak to bude vypadat na videu, ale naštěstí to bylo jen za dvě minuty.
     
    Tomáš Hamara: Viděli jsme, jak Finsko hrálo den před tím s Amerikou, kdy ztratilo vedení 2:0. Věděli jsme, že když na ně zatlačíme, tak mohou to utkání ztratit.
     
    Patrik Augusta: Proti těžkým soupeřům tolik vhazování v útočném pásmu není, proto Robert Reichel rozhodl, že odvoláme brankáře. Bylo to správné rozhodnutí.
     
    Patrik Augusta: Klukům pomohlo, že si zkusili hru bez brankáře už v utkání se Švédskem, kde to byl ještě větší risk. Ovlivnilo to, že jsme dokázali skórovat proti Finům.
     
    Robert Reichel: Byli jsme rozhodnutí, že si vezmeme timeout a odvoláme brankáře, protože jsme chtěli zápas zvládnout a nejít do prodloužení. Bylo to správné rozhodnutí, jelikož padl gól a ihned další. Psychika Finů byla na bodě nula. Věděli jsme, že Finové jsou v prodloužení silní, takže jsme chtěli zápas rozhodnout v základní hrací době.
     
    Tomáš Hamara: Přejít přes Kanadu ve čtvrtfinále bylo něco nádherného, ale poslední třetinu s Finskem si budu pamatovat celý život. Oslavy v kabině jsme si užili více, protože jsme poslední utkání vyhráli a nezakončili turnaj porážkou jako loni.
     
    Pavel Trnka: Bylo řečeno, že momentů bylo hodně. Zápas s Kanadou si budeme pamatovat hodně dlouho. Poslední utkání byl také obrovský boj a budeme na to vzpomínat.
     
    Patrik Augusta: S Robertem Reichelem už máme nějaký věk a hráli jsme spolu v roce 1992. Dělal jsem si legraci, že už si Albi ani nepamatuje, kdy jsme spolu hráli. Byla to nadsázka.
     
    Robert Reichel o oslavách: My jsme byli hodně mladí, takže jsme nemohli pít. Myslím si, že u těchto kluků, kteří nejsou plnoletí, too bylo podobné. Ti dospělí už si mohli dělat, co chtějí. My jako trenéři jsme to oslavili a užili si to.
     
    Patrik Augusta: My jsme s Robertem pracovali už u předchozích mládežnických reprezentací a byli jsme u mnoha utkání, která se nevyvíjela dobře. Chtěli jsme hráče povzbudit a povedlo se to.
     
    Marek Vosátka: Dobrý večer i za komerční banku, my jsme nesmírně šťastni, že jsme partnerem juniorského hokeje a české reprezentace. Myslím si, že se nám společně daří, ale nechtěl bych to zakřiknout. Velké poděkovaní české dvacítce za výkon proti Kanadě a hlavně infarktový závěr proti Švédsku. Oceňujeme každý dobrý výsledek a rád bych asistentům kapitána předal šek ve výši sta tisíc korun na podporu českého hokeje.
     
    Na tiskovou konferenci dorazili asistenti kapitána Tomáš Hamara a Matyáš Šapovaliv, manažer dvacítky Otakar Černý, hlavní trenér Patrik Augusta, asistenti trenéra Robert Reichel a Pavel Trnka, člen Výkonného výboru ČSLH Jiří Šlégr, manažer rozvoje mládeže Petr Jonáš a výkonný ředitel retailového bankovnictví komerční banky Marek Vosátka.
     
    Začátek tiskové konference bude přibližně o 45 minut opožděn kvůli pozdějšímu příchodu reprezentantů z letiště.
     
    Tiskové konference se zúčastní hlavní trenér národního týmu U20 Patrik Augusta, prezident Českého hokeje Alois Hadamczik a další vybraní z řad hráčů a realizačního týmu české dvacítky.

    Matyáš Kainz