Česko – Fínsko 8:5 (kon.) | Švédsko – USA 2:6 (kon.)
koniec
Švédsko
2:6 (0:1, 2:2, 0:3)
USA
Piatok 05.01.2024, 19:30 • Scandinavium, Göteborg • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:50
    USA dalo gól!
    Je rozhodnuté. Snuggerud vyviezol puk z obranného pásma, neulakomil sa našiel RUTHERA MCGROARTYHO, ktorý ho doviezol až do prázdnej brány!
    Asistencie: Snuggerud
     
    56:12
    USA dalo gól!
    Perreault naštartoval v ľavom krídle RYANA LEONARDA, ktorý sa pretlačil medzi troch Švédov, hodil si puk na os a presnou strelou nedal šancu Hävelidovi!
    Asistencie: Perreault
     
    41:19
    USA dalo gól!
    Krásne čisté vyhraté buly od Perreaulta smerom dozadu. Puk získal Smith, ktorý na modrej uvoľníl ZEEMA BUIUMA a ten ranou z prvej do protipohybu prinavrátil USA dvojgólové vedenie!
    Asistenci: Smith, Perreault
     
    39:55
    Švédsko dalo gól!
    Hala Scandinaviu, takmer spadla! Östlund z rohu posunul puk na Sandina-Pellikku, ktorý ihneď presunul puk na ľavú stranu, kde už čakal v náprahu JONATHAN LEKKERIMÄKI, ktorý ranou z prvej nedal šancu Augustineovi.
    Asistencie: Sandin-Pellika, Östlund
     
    34:19
    USA dalo gól!
    ISAACA HOWARD je už dvojgólový. Sandin-Pellika prišiel o puk v obrannom pásme. Brindley ho získal za bránou, posunul ho na Howarda, ktorý ho nahodil pred bránu a Hävelid si ho zrazil sám do siete.
    Asistencie: Brindley
     
    29:24
    USA dalo gól!
    Fortescue sa svojou bránou vyhodil puk po mantineli. Ten si v ľavom priestore prevzal na hokejku ISAAC HOWARD, ktorý ušiel obrancom a skúšal bekhendový blafák. Puk poslal pomedzi betóny a USA opäť vedie!
    Asistencie: Fortescue
     
    22:13
    Švédsko dalo gól!
    Pettersson posunul puk po modrej na Hävelida, ten neváhal a poslal nahodenie smerom na bránu. V priestore medzi kruhmi jeho projektil ešte tečoval OTTO STENBERG a puk pomedzi betóny Augustinea končí v sieti!
    Asistencie: Hävelid, Pettersson
     
    16:56
    USA dalo gól!
    USA otvára stav zápasu. McGroarty presunul hru cez roh na modrú čiaru na Smitha, ten poslal krásnu strieľanú prihrávku na GABEA PERREAULTA pred bránu, ktorý puk tečoval až do siete!
    Asistencie: Smith, McGroarty
    Góly a asistencie: 23. Stenberg (M. Hävelid, E. Pettersson), 40. Lekkerimäki (Sandin-Pellikka, Östlund) – 17. Perreault (Smith, McGroarty), 30. Howard (Fortescue), 35. Howard (Brindley), 42. Buium (Smith, Perreault), 57. Leonard (Perreault), 57. McGroarty (Snuggerud)


    Švédsko: H. Hävelid (Thelin) – E. Pettersson, M. Hävelid, Lindstein, Willander, Salomonsson (A), Sandin-Pellikka, Johansson – Wahlberg, Östlund, Lekkerimäki – Öhgren (C), Bystedt, O. Pettersson (A) – Stenberg, Edstrom, Unger Sörum – Born, F. Wagner, Forsfjäll – Rudslätt.
    Tréner: Magnus Hävelid

    USA: Augustine (Fowler) – Hutson, Chesley (A), Fortescue, Casey, Buium, Rinzel, Pohlkamp – Moore, Gauthier (A), McGroarty (C) – Howard, Nazar, Brindley – Perreault, Smith, Leonard – Finley, D. Nelson, Snuggerud – Hayes.
    Tréner: David Carle

    Rozhodca: Hebeisen (SUI), Pearce (CAN) – Durmis (SVK), Gustafson (USA)