Boston – Pittsburgh 5:6 (kon.) | Montreal – Buffalo 1:6 (kon.) | NY Rangers – Chicago 4:1 (kon.)
Philadelphia – Columbus 2:3 (0:1 po s.n.) | Dallas – Colorado 4:5 (po pr.) | Minnesota – Tampa Bay 1:4 (kon.)
Nashville – Calgary 3:6 (kon.) | St. Louis – Vancouver 2:1 (kon.) | Arizona – NY Islanders 1:5 (kon.)
Seattle – Ottawa 4:1 (kon.) | Vegas – Florida 1:4 (kon.) | LA Kings – Detroit 3:4 (0:2 po s.n.)
San Jose – Winnipeg 1:2 (kon.)
koniec
Vegas Golden Knights
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Florida Panthers
Piatok 05.01.2024, 04:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Vegas a Floridou.
     
    Vegas Golden Knights

    Ještě nedávno Golden Knights vládli Západní konferenci, ale protože v předešlých šesti střetnutích hned pětkrát prohráli, tak postupně klesli na momentální čtvrtou příčku za Vancouver, Colorado a Winnipeg. Svěřenci trenéra Cassidyho přerušili sérii čtyř proher v řadě těsným vítězstvím 3:2 nad Los Angeles, ovšem nenavázali na něj a v rámci Winter Classic prohráli v Seattlu 0:3. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je čtyřicetibodový americký forvard Jack Eichel.
     
    Florida Panthers

    Na rozdíl od dnešního soupeře disponují Panteři parádní formou, neboť zvítězili pětkrát za sebou, postupně si poradili s Vegas, Tampou Bay, New Yorkem Rangers, Montrealem a v doposud posledním klání vyhráli po velmi dobrém výkonu 4:1 v Arizoně. Mauriceho družina se díky povedené sérii přiblížila čelu Východu, z třetí příčky vzhlíží s tříbodovým odstupem na New York Rangers a se čtyřbodovým na vedoucí Boston. Týmové produktivitě vévodí Sam Reinhart se ziskem pětačtyřiceti bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    Vegas Golden Knights: L. Thompson (Patera) – Pietrangelo (A), Hague, Whitecloud, McNabb, Pachal, Martinez – Marchessault (A), Eichel, Barbašev – Stone (C), Stephenson, Dorofejev – W. Carrier, N. Roy, Cotter – Howden, Amadio, Děnisenko.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Florida Panthers: Bobrovskij (Stolarz) – Ekblad (A), Forsling, Montour, Mikkola, Kulikov, Ekman-Larsson – Reinhart, Barkov (C), Rodrigues – M. Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Lomberg, Lundell, Luostarinen – Lockwood, Stenlund, Gadjovich.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: Rank, South – T. Gawryletz, Daisy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Vegas a Floridou odstartovalo! Úvodní buly patřilo hostujícímu Samu Bennettovi, po nahození Montoura k puku nejrychleji dojel Zach Whitecloud.
     
    00:42
    Hokejisté Panthers postupovali dva na dva. Sam Reinhart si vyměnil touš s Evanem Rodriguesem, načež stříleným pasem našel pouze hokejku McNabba.
     
    01:31
    Pokus Golden Knights o rychlý protiútok zhatil svým hvizdem čárový rozhodčí, v ofsajdovém postavení se nechal nachytat Chandler Stephenson.
     
    01:58
    Pod tlakem hrající Alec Martinez si poradil velmi dobře, když se nenechal rozhodit dotírajícím Gadjovichem a po levém mantinelu vyhodil do střední třetiny.
     
    02:29
    Zakázané uvolnění hostujícího celku. Matthew Tkachuk ještě zabojoval, ovšem velkou ztrátu na Braydena McNabba se mu smazat nepovedlo.
     
    02:52
    V předbrankovém prostoru dobře zafungoval Zach Whitecloud, jenž správně očekával nahrávku před bránu na Aleksandera Barkova a pas zastavil bruslí.
     
    03:27
    Alex Pietrangelo vyvezl puk a ve finále nahrával k levému mantinelu Williamu Carrierovi, s jehož slabým pokusem neměl Sergej Bobrovskij žádné starosti.
     
    03:59
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Důležitý první gól střílí domácí! Aktivně napadající Mark Stone se dočkal puku a z levého kruhu střílel na zadní tyč. Bobrovskij střelu betonem vyrazil, ovšem jenom do místa, kde už byl s nechytatelnou dorážkou připravený PAVEL DOROFEJEV. Asistence: Mark Stone.
    03:59 Pavel DOROFEJEV - 1:0
     
    04:27
    Florida se pokusila o rychlou odpověď. Vysokou rychlost nabral po levém křídle Sam Reinhart, avšak za záda Alexe Pietrangela se nedostal.
     
    04:52
    Fantastický Sergej Bobrovskij udržuje rozdíl na jediné brance! Ruský brankář se přemístil proti křižné nahrávce Eichela na Jonathana Marchessaulta a u levé tyče vykouzlil parádní zákrok lapačkou.
     
    05:21
    A Vegas si může odškrtnout další spálenu šanci. V levém kruhu dostal moře volného času kapitán Mark Stone, jenž vyslal křižný projektil těsně vedle cílového zařízení.
     
    05:55
    Domácí jsou při chuti. Chandler Stephenson vyslal žabičku těsně před brankoviště, Nicolas Roy skákavý puk promáchl.
     
    06:23
    Jonathan Marchessault se zbavil Gustava Forslinga, ale přitom se vytlačil z dobré palebné pozice, z úhlu následně nic zajímavého nevymyslel.
     
    06:58
    Tentokráte si Jonathan Marchessault počínal ještě o něco lépe, když přes Ekblada protlačil přihrávku na Jacka Eichela, ten vypálil přímo do Bobrovského.
     
    07:15
    Nemohlo se pískat zakázané uvolnění, protože Anton Lundell vyhodil přímo na bránu. Hosté se však vydali střídat, takže Logan Thompson bez problémů posunul touš k Martinezovi.
     
    07:54
    Brayden McNabb přihrál po modré čáře Zachu Whitecloudovi, který svou střelou zápěstím napálil prvního clonícího konkurenta.
     
    08:20
    Na odvážný výlet proti třem se vydal William Carrier. Nechal se zatlačit k levému mantinelu, odkud nahrávkou našel protihráče Kulikova.
     
    08:32
    První přesilovou hru si zahraje domácí mužstvo. Důvodem není faul, nicméně skutečnost, že Sam Reinhart vyhodil puk z vlastního obranného pásma mimo hru bez doteku tvrzeného skla.
     
    09:01
    V mezikruží se uvolnil Mark Stone a po převzetí nahrávky vypálil z druhého doteku těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    09:19
    Sergej Bobrovskij se na utkání evidentně vyspal dobře. Předvedl další výborný přesun proti Jonathanu Marchessaultovi, v tomto případě k pravé tyčce a střelu bez přípravy podržel ve výstroji.
     
    10:06
    Zpoza levého kruhu vypálil dělovou ránu Jack Eichel, obětavý blok předvedl těsně před Bobrovským obránce Dmitrij Kulikov.
     
    10:49
    Přesilovka Golden Knights je minulostí. Tlak ještě chvíli pokračoval a Brayden McNabb vypálil vysoko nad břevno.
     
    11:23
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Nicolas Roy dobře. Věřil si individuálně a forhendem puk namířil o kousek nad horní tyčku.
     
    11:55
    Na druhé straně si o pozornost řekl Anton Lundell, avšak po kvalitním těžkém zpracování natáhl k ráně zápěstím mimo tři tyče.
     
    12:06
    Bezpochyby zatím nejtěžší zákrok právě musel předvést Logan Thompson, když zvládl přemístění k pravé tyči a lapačkou si poradil se zakončením Tkachuka.
     
    12:21
    Početní převahu si vyzkouší také Panteři. Na trestnou lavici nedobrovolně usedl William Carrier, důvodem je podrážení Eetu Luostarinena.
     
    13:25
    Minuta z přesilovky je pryč a hosté ještě nic kloudného nevymysleli. Poměrně dlouho kombinovali v útočné třetině, aby nakonec nahrávku Reinharta vystihl Martinez.
     
    13:51
    Domácí dokonce vystartovali v oslabení do protiútoku, ovšem Nicolas Roy vyslal příliš dlouhou nahrávkou, na kterou Brett Howden nedosáhl.
     
    14:03
    Za levým kruhem napřáhl k zakončení Sam Bennett, Logan Thompson měl dobrý výhled a kus černé gumy bez problémů vyrazil před sebe.
     
    14:15
    Florida právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, je vyrovnáno! Od modré čáry napřáhl Ekman-Larsson a puk se po příhodném odrazu od zadního mantinelu odrazil k SAMU BENNETTOVI, Thompson se v poslední chvíli betonem marně snažil ucpat prostor u levé tyče. Asistence: Oliver Ekman-Larsson a Aaron Ekblad.
    14:15 Sam BENNETT - 1:1
     
    15:00
    Před bánu obdržel Grigorij Děnisenko těžkou přihrávku na brusle, s jejímž zpracováním si poradil, následně vypálil těsně vedle brány.
     
    15:19
    Panteři si zahrají druhou početní převahu v krátkém časovém sledu, budou opět úspěšní? Zbytečný dvouminutový trest obdržel Grigorij Děnisenko, který si počínal nedovoleným způsobem vůči gólmanovi.
     
    16:02
    Na druhý gól v zápase měl políčeno Sam Bennett, střelu zápěstím z pravého kruhu na zadní tyč však Logan Thompson skryl v lapačce.
     
    16:40
    Golden Knights se zatím brání bez problémů. Chandler Stephenson vystihl nahrávku středem a právě středem vzápětí i zdárně vyhodil.
     
    17:06
    Carter Verhaeghe nahrával do přehuštěného prostoru, kde číhal Matthew Tkachuk, toho bezpečně podržel na zádech Brett Howden.
     
    17:31
    Už při hře pět na pět vypálil od modré čáry domácí obránce Alec Martinez a Sergej Bobrovskij včas srazil betony k sobě, čímž udržel vyrovnaný stav.
     
    18:20
    Na střelu od modré čáry měl Sergej Bobrovskij dobrý výhled, pokus Alexe Pietrangela vyrážečkou vyrazil k pravému mantinelu.
     
    18:49
    Do pravého kruhu dostával nahrávku Kevin Stenlund, avšak kotouče se nedočkal, protože svou hokejkou zapracoval Jack Eichel a touš zvedl do ochranné sítě.
     
    19:11
    Spíše z nouze zvolil Brandon Montour nahození směr brána a byl to obránce Alec Martinez, od nějž se puk odrazil mimo hrací plochu.
     
    19:39
    Hosté mohli udeřit z přečíslení dvou na jednoho, avšak nezadařilo se jim, vysokou nahrávku Reinharta sklepl Lundell jenom do brankáře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu mezi Vegas a Floridou přinesla dva góly, po jednom na každé straně. Vedoucí trefu obstaral domácí forvard Pavel Dorofejev úspěšnou dorážkou, načež s odpovědí přispěchal Sam Bennett v 15. minutě, kdy využil přesilovou hru poté, co se k němu šťastně odrazil puk od zadního mantinelu a vypálil do volného prostoru u levé tyče. Skóre střetnutí odpovídá dění na ledě, o vítězi zřejmě budou rozhodovat maličkosti.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 13 – 12.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:08.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Domácí se rozhodli hned zahrozit, Jack Eichel střílel z nadějné pozice těsně vedle levé tyče.
     
    20:35
    Brzké vyloučení do hostujících řad v rámci druhé části. Fauloval finský zadák Niko Mikkola, když smolně zvedl hokejku až do obličeje Carriera.
     
    21:21
    Po pravém mantinelu pronikl do útoční třetiny Jonathan Marchessault a v levém kruhu našel Jacka Eichela, ten z první mířil vedle levé tyče.
     
    21:56
    Vegas má k dispozici přesilovku pět na tři, ta může trvat lehce přes půl minutu! Spoluhráče doplnil na lavici hanby Dmitrij Kulikov, který podrazil Stonea.
     
    22:36
    Komplikace Floridy pokračují! Jen vteřinu po návratu Mikkoly totiž došlo k dalšímu faulu, Aaron Ekblad zahákoval rozjetého Stephensona.
     
    22:55
    Hráči domácího celku zatím kombinují a čekají na vhodnou příležitost ke střele. Defenziva Panthers odolává zuby nehty.
     
    23:26
    Z pravého kruhu vypálil bez přípravy Jonathan Marchessault, avšak střeleckou listinu nerozšířil, mířil příliš vysoko.
     
    23:26
    Oddechový čas pro tým Vegas Golden Knights.
     
    23:50
    Alex Pietrangelo dostal přihrávku na brusle, takže nemohl pálit bez přípravy, následně sjel do levého kruhu a zápěstím trefil clonícího Mikkolu.
     
    24:10
    Hosté jsou ve čtyřech! Zvládli přes dvě minuty trvající oslabení ve třech, ale nesmí usnout na vavřínech, stále probíhá klasická početní převaha soupeře.
     
    24:40
    Florida je kompletní. Na led už naskočil i Aaron Ekblad a hned se zapojil do plnění defenzivních povinností, když vystihl pas na Roye.
     
    25:26
    Po skvělém bránění ve třech si nyní Florida sama vyzkouší přesilovou hru. Za potyčku mezi sebou dostali dvě minuty za hrubost Zach Whitecloud a Sam Bennett, přičemž domácí zadák dostal navíc ještě trest za úder loktem, ten celé situaci předcházel.
     
    25:45
    I na kolenou Aaron Ekblad zvládl přenést puk doprava na Aleksandera Barkova, jenže tomu nevyšlo zpracování, takže vůbec nezakončoval.
     
    26:15
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři příkladně ukazují soupeři, jak nakládat s početní převahou. Montour vymyslel perfektní střílený pas do místa, kde se pohyboval MATTHEW TKACHUK a americký forvard lehkou tečí usměrnil puk k pravé tyčce mimo Thompsonův dosah. Asistence: Brandon Montour a Sam Reinhart.
    26:15 Matthew TKACHUK - 1:2
     
    27:14
    Psychická výhoda je teď samozřejmě na straně hostujícího týmu. Dmitrij Kulikov si nyní počínal velmi dobře v defenzivě, vyhození mimo hru otřel o dotírajícího Stonea.
     
    27:55
    Vegas nelze upřít snaha. Alex Pietrangelo nastartoval po pravém mantinelu Nicolase Roye, jemuž se nepovedlo natlačit tělo za Montoura.
     
    28:30
    Alec Martinez vyzkoušel dlouhou přihrávku středem na Chandlera Stephensona, jenž na puk čekal marně, získal ho Niko Mikkola.
     
    28:57
    Nepískalo se zakázané uvolnění, protože Aaron Ekblad musel hrát ještě před červenou čárou. Poradil si na jedničku, přes Dorofejeva přihrál osamocenému Bennettovi.
     
    29:21
    Zpoza levého kruhu vyprodukoval svižný projektil ze zápěstí Brett Howden, do chráněných míst schytal střelu Dmitrij Kulikov.
     
    29:59
    Pravým křídlem nabral velkou rychlost Matthew Tkachuk a unikl i osobnímu strážci, zápěstím potom vypálil příliš vysoko.
     
    30:20
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Na druhé polovině kluziště Jack Eichel vybídl Bretta Howdena, který mířil nepřesně.
     
    30:57
    Tlak Golden Knights přerušil Brayden McNabb, jenž se příliš dlouho pral se zpracováním a povedlo se mu až za modrou čárou. Ofsajd.
     
    31:18
    K Thompsonem vyražené střele od modré čáry se hnal Ryan Lomberg, v poslední chvíli před ním odpálil hrací předmět do bezpečí Zach Whitecloud.
     
    31:52
    Do tří najel Nicolas Hague a situace dopadla dle očekávání, ofenzivu podpořivší zadák kus černé gumy na hokejce neudržel.
     
    32:01
    Právě Hague následně chyběl v obraně a hosté vystartovali do přečíslení, kdy Matthew Tkachuk našel Cartera Verhaegheho a ten vystřelil těsně vedle.
     
    32:52
    Zakázané uvolnění domácího mužstva. Brett Howden se pokusil zabránit přerušení hry, leč ztráta na Aarona Ekblada už byla příliš velká.
     
    33:22
    Od pravého mantinelu vystřelil Will Lockwood. Logan Thompson zasahovat nemusel, práci za něj odvedl dobře postavený Zach Whitecloud.
     
    33:55
    S nahozením z ostrého úhlu neměl domácí brankář velké starosti, nastavil lapačku a puk v ní sebevědomě ukryl. Florida tlačí a usiluje o pojistku vedení.
     
    34:03
    Po vyhraném buly se do ofenzivy dostal Chandler Stephenson a v plné rychlosti pálil zápěstím z levého kruhu, Sergej Bobrovskij zasáhl pravým betonem.
     
    34:40
    Florida bude usilovat o třetí přesilovkový úspěch v zápase. Proti pravidlům hrál William Carrier, krosčekem atakoval Antona Lundella.
     
    35:22
    Ve snaze o zastavení nahození hrál Brayden McNabb vysokou holí, a protože se jako další dotknul puku Zach Whitecloud, tak rozhodčí musel přerušit hru.
     
    35:41
    Příliš dlouho váhal Sam Bennett, až nakonec došlo k jeho ztrojení, středem posléze úspěšně vyhazoval Nicolas Hague.
     
    36:28
    Poměrně dlouho hosté kombinovali v útočném pásmu, ovšem Thompsona nezaměstnali, střílenou přihrávku Montoura kontroloval Whitecloud.
     
    36:52
    Už při hře pět na pět zaútočil Pavel Dorofejev, z pravého kruhu zakončil bekhendem příliš vysoko, krajanovi Bobrovskému moc vrásek na čele nepřidělal.
     
    37:25
    Pod tlakem dvojice forčekujících protihráčů nevymýšlel Dmitrij Kulikov žádné složitosti a přes všechny čáry odpálil puk na zakázané uvolnění.
     
    37:47
    Do levého kruhu dostal slibnou přihrávku Chandler Stephenson, jenže zpracování mu trvalo příliš dlouho a obral jej Niko Mikkola.
     
    38:14
    Aaron Ekblad vyprodukoval tak vysoké vyhození, že trefil kostku nad ledem. Muži v pruhovaném přerušili hru a vrátili ji před Bobrovského.
     
    38:38
    Florida právě vstřelila branku!
    Nevyužitá dlouhá přesilovka pět na tři musí domácí zatraceně mrzet, neboť ztrácí už dvě branky! Forslingovu střelu po ledě vyrazil Thompson na hokejku CARTERA VERHAEGHEHO, který byl v pozoru a pohotovou dorážkou rozvlnil síť. Asistence: Gustav Forsling a Brandon Montour.
    38:38 Carter VERHAEGHE - 1:3
     
    39:22
    Protože neměl komu nahrát, tak se Zach Whitecloud rozhodl vystřelit, nepovedený pokus prosvištěl o kus vedle levé tyče.
     
    39:53
    Závěrečné vteřiny prostřední části trávili domácí hokejisté v útočné třetině, z níž nakonec Alex Pietrangelo vyjel pod tlakem Luostarinena.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Panteři v prostřední části zadělali na šesté vítězství v řadě, když odskočili obhájci titulu z Vegas na rozdíl dvou gólů. Florida nejprve ubránila přes dvě minuty trvající oslabení ve třech, aby následně ve 27. minutě skóroval Matthew Tkachuk a současnou podobu dal výsledku o dvanáct minut později přesnou tečí Carter Verhaeghe.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 18 – 26.
     
    Další třetina začne přibližně v 6:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Závěrečná dvacetiminutovka odstartovala a brzy se dostal ke střele Carter Verhaeghe, jenž svižným pokusem trefil Thompsona do masky.
     
    40:39
    Další útočnou akci Panthers přerušil svým hvizdem čárový rozhodčí, protože Aaron Ekblad hrál kus černé gumy o kousek za modrou čárou.
     
    41:24
    Zatím to nevypadá, že by se mělo konat drama. Florida pokračuje v aktivním pojetí hry a obhájce titulu má velké problémy se soupeři rychlostně vyrovnat.
     
    41:56
    Po přejetí útočné modré čáry vyslal Eetu Luostarinen střelu zápěstím od levého mantinelu, Logan Thompson zaznamenal snadný zákrok lapačkou.
     
    42:16
    Evan Rodrigues poslal touš za bránu soupeře, kde statečně bojoval proti dvěma Sam Bennett, puk nakonec neudržel.
     
    42:31
    K protiútoku zavelel Grigorij Děnisenko, avšak k ohrožení Bobrovského svatyně nedošlo, protože ruského útočníka vystavil ofsajdu Brett Howden.
     
    43:00
    Natřikrát, ale přece se Floridě povedlo dostat puk alespoň do středního pásma, rukavicí jej do tohoto prostoru nasměroval Aaron Ekblad.
     
    43:40
    Za nahozením Alexe Pietrangela spěchal Pavel Dorofejev a u puku skutečně byl jak první, vzápětí nabil na modrou McNabbovi a ten trefil výstroj brankáře.
     
    44:09
    Do pravého kruhu povyjel Nicolas Hague a dostalo se mu ideální přihrávky přesně do hokejky, ostrý projektil z první zamířil vedle protější tyčky.
     
    44:27
    Domácímu celku komplikuje honbu za vymazáním dvoubrankového manka Zach Whitecloud, obránce totiž podrazil Tkachuka a rozhodčím tato skutečnost neunikla.
     
    45:23
    Florida právě vstřelila branku!
    S obhájcem titulu to nevypadá vůbec dobře, potřetí inkasuje v oslabení a prohrává už o tři zásahy. Soupeř předvedl pohlednou, svižnou kombinaci, kdy Verhaeghe nahrál k bráně Tkachukovi, následoval pas mezi kruhy na SAMA REINHARTA a gólová střela z první k levé tyči. Asistence: Matthew Tkachuk a Carter Verhaeghe.
    45:23 Sam REINHART - 1:4
     
    45:48
    Do domácích řad míří další vyloučení. Brayden Pachal neustál čistý hit Lomberga na svou osobu a soka trefil hokejkou do obličeje.
     
    46:15
    Na tvrdou střelu Brandona Montoura od modré čáry neměl Logan Thompson úplně dobrý výhled, přesto puk dokázal vyrazit těsně vedle levé tyče.
     
    46:47
    Vegas osvobodil Mark Stone, který obral Cartera Verhaegheho a přes všechny čáry vyhodil suverénně po levém mantinelu.
     
    47:18
    Na pomalou střelu od modré čáry Logan Thompson od počátku velmi dobře viděl a kus černé gumy bez problémů podržel ve výstroji.
     
    47:39
    Eetu Luostarinen naznačil střelu, aby následně ještě posouval na modrou čáru, odkud Oliver Ekman-Larsson vypálil jenom do clonícího protihráče.
     
    48:12
    Utkání pokračuje v pěti na obou stranách. Ivan Barbašev nahazoval od pravého mantinelu na teč, Jonathan Marchessault na puk nedosáhl.
     
    48:45
    Alex Pietrangelo vyslal zajímavou přihrávku o mantinel a adresátem byl znovu Jonathan Marchessault, který neuspěl jeden na jednoho proti Ekbladovi.
     
    49:11
    Individuálně si věřil Carter Verhaeghe, jenže zamotal se do vlastních kliček, proto byl nucen vycouvat do středního pásma a na jistotu nahrával za sebe Montourovi.
     
    49:35
    Už podruhé Florida pyká za nedovolené vyhození puku mimo hrací plochu, tímto způsobem posílá spoluhráče do čtyř produktivní forvard Sam Reinhart.
     
    50:12
    Ze středního pásma nahazoval Jack Eichel přímo na bránu, Bobrovskij vyrazil puk k Mikkolovi a finský obránce z první vyhodil.
     
    50:42
    Opět v akci Jack Eichel, který se zleva pokusil nahrávat před bránu Jonathanu Marchessaultovi, touš vychýlil obětavě padající Dmitrij Kulikov.
     
    51:13
    Zpracování v levém kruhu Pavlu Dorofejevovi nevyšlo ideálně, proto nemohl střílet a volil jenom přihrávku za sebe k Pietrangelovi.
     
    51:48
    Pokračuje se pět na pět, vyloučení Sama Reinharta nebylo potrestáno. Právě Reinhart se zkusil schovat za obranou soupeře, avšak oblouček na jeho osobu kontroloval Brayden Pachal.
     
    52:06
    S přečíslením dvou na jednoho se Matthew Tkachuk vůbec nemazal a z levého kruhu vypálil dělovou ránu na přední tyč, právě ta Thompsona zachránila od pátého inkasovaného gólu.
     
    52:39
    Zakázané uvolnění hostujícího týmu. Brayden McNabb měl cleou situaci pod kontrolou a nenechal se předjet blížícím se Evanem Rodriguesem.
     
    53:07
    K ostrému projektilu od modré čáry natáhl Zach Whitecloud a Sergej Bobrovskij měl štěstí, že kotouč zamířil o pár čísel vedle levé tyče.
     
    53:38
    Na druhé polovině kluziště se o nahození od modré postaral Aaron Ekblad, eden z protihráčů puk zblokoval vysoko nad břevno.
     
    54:08
    Podruhé v utkání usedá za katr kanadský obránce Aaron Ekblad. S rozhodnutím vůbec nesouhlasí, každopádně dvě minuty za sekání Barbaševa již nezvrátí.
     
    54:45
    Domácí se usadili v útočném pásmu, aby nakonec vystřelil od modré čáry Alec Martinez a Sergej Bobrovskij předvedl úspěšný zákrok pravým betonem.
     
    55:21
    Po pravém mantinelu se do útočného pásma prosmýkl Ivan Barbašev a vyzkoušel křižnou nahrávku na Chandlera Stephensona, toho zradilo zpracování.
     
    55:53
    Florida se brání bez výraznějších problémů. Sam Reinhart získal kotouč u pravého mantinelu a uspěl vyhozením o mantinel.
     
    56:29
    Zápas pokračuje pět na pět. Nicolas Roy podnikl ofenzivní výlet po pravém křídle, čistým způsobem soka zastavil Dmitrij Kulikov.
     
    56:55
    Hosté jeli dva na dva. Kevin Stenlund vyzkoušel přihrávku po levé ruce, načež Ryanu Lombergovi nevyšla klička na Braydena McNabba.
     
    57:18
    Ke vstřelenému gólu chtěl Sam Reinhart přidat i asistenci, ale v tomto případě neuspěl, po dobře myšlené nahrávce totiž Matthew Tkachuk promáchl.
     
    57:48
    Hokejisté Vegas si jsou moc dobře vědomi, že ze zápasu odejdou jako poražení. I proto se závěr dohrává už jenom z povinnosti.
     
    58:27
    Zakázané uvolnění způsobil Aleksander Barkov. Evan Rodrigues vzal snahu stíhat Pietrangela, nechal jej daleko před sebou.
     
    58:35
    Na střelu od modré čáry ruský gólman Sergej Bobrovskij velmi dobře viděl a kotouč bez problémů uschoval ve své výstroji.
     
    59:03
    Po přerušení hry došlo k potyčce mezi Nicolasem Haguem a Ryanem Lombergem, oba končí v zápase předčasně z důvodu trestu za hrubost.
     
    59:44
    V závěru si ještě s pukem zahrál také Sergej Bobrovskij, za bránou zastavil pomalé nahození a hrací předmět přenechal Forslingovi.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Floridy potvrdili skvělou formu z posledních dní, na půdě obhájce titulu z Vegas zvítězili po výborném výkonu 4:1.

    Do vedení se přitom dostali domácí zásluhou Pavla Dorofejeva, ale od té doby stříleli do černého už jenom hosté. O vyrovnání se postaral Sam Bennett, na spoluhráče v prostřední části navázali Matthew Tkachuk s Carterem Verhaeghem a v závěrečném dějství se prosadil rovněž nejproduktivnější hráč mužstva Sam Reinhart.

    Svěřenci trenéra Mauriceho vyhráli pošesté v řadě a v tabulce Východní konference se z třetího místa přiblížili druhému Bostonu na rozdíl dvou bodů. Vegas si na Západě pohoršilo na pátou příčku za Dallas.
     
    Utkání přihlíželo 18 044 diváků.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 27 – 36 | Přesilová hra: 0/6 – 3/6 | Trestné minuty: 16 – 16

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Logan Thompson (VEG) – 32 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,9 %, odchytal 60:00
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 26 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,3 %, odchytal 59:57

    Česká a slovenská stopa
    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání
    1. Matthew Tkachuk (FLA) – 1+1
    2. Carter Verhaeghe (FLA) – 1+1
    3. Sergej Bobrovskij (FLA) – 26 zákroků (06:59:34)
    Panteři zaznamenali šesté vítězství v řadě

    Dávid Švec

    Góly a asistencie: 4. Dorofejev (Stone) – 15. Bennett (Ekman-Larsson, Ekblad), 27. M. Tkachuk (Montour, Reinhart), 39. Verhaeghe (Forsling, Montour), 46. Reinhart (M. Tkachuk, Verhaeghe)


    Vegas Golden Knights: L. Thompson (Patera) – Pietrangelo (A), Hague, Whitecloud, McNabb, Pachal, Martinez – Marchessault (A), Eichel, Barbašev – Stone (C), Stephenson, Dorofejev – W. Carrier, N. Roy, Cotter – Howden, Amadio, Děnisenko.
    Tréner: Bruce Cassidy

    Florida Panthers: Bobrovskij (Stolarz) – Ekblad (A), Forsling, Montour, Mikkola, Kulikov, Ekman-Larsson – Reinhart, Barkov (C), Rodrigues – M. Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Lomberg, Lundell, Luostarinen – Lockwood, Stenlund, Gadjovich.
    Tréner: Paul Maurice

    Rozhodca: Rank, South – T. Gawryletz, Daisy

    Diváci: 18 044