Slovensko – Fínsko 3:4 (po pr.) | Kanada – Česko 2:3 (kon.) | USA – Lotyšsko 7:2 (kon.)
Švédsko – Švajčiarsko 3:2 (po pr.)
koniec
Kanada
2:3 (0:2, 2:0, 0:1)
Česko
Utorok 02.01.2024, 14:30 • Scandinavium, Göteborg • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:49
    Česko dalo gól!
    Obrovský šok zo Švédska! JAKUB ŠTANCL sa dostal na puk medzi kruhmi. Vyslal strelecký pokus z vrcholu kruhov, ktorý sa obtrel o Bonka, výrazne zmenil smer a zaskočil Rousseaua. Česi vedú 3:2!
    Asistencie: Becher, Rymon
     
    36:40
    Kanada dala gól!
    Obrovský nápor kanadského celku. Geekie ani Savoie ešte nedokázali spomedzi kruhov nájsť recept na Hrabala. Následne sa ale puk dostal na modrú čiaru, kde bol pripravený JAKE FURLONG, ktorého nahodenie skončilo pod hornou tyčou!
    Asistencie: Poitras
     
    23:43
    Kanada dala gól!
    Kanaďania na dve prihrávky spravili rýchly brejk. Z obranného pásma puk posunul smerom dopredu Yager, tam ho prisunul ešte Cowan do jazdy MATTHEWOVI WOODOVI, ktorého delovka končí v šibenici.
    Asistencie: Cowan, Yager
     
    18:01
    Česko dalo gól!
    Šok pre Kanadu číslo dva! Kulich posunul puk na modrú čiaru, kde bol pripravený TOMÁŠ CIBULKA a jeho rana letela tesne nad ľadom, ale skončila až v sieti!
    Asistencie: Kulich, Šapovaliv
     
    07:51
    Česko dalo gól!
    Nečakaný okamih. Rymon posunul v strednom pásme puk na JAKUBA ŠTANCLA, ktorý zodvihol hlavu a strelou na bližšiu tyč otvára stav stretnutia.
    Asistencie: Rymon
    Góly a asistencie: 24. Wood (Cowan, Yager), 37. Furlong (Poitras) – 8. Štancl (Rymon), 19. Cibulka (Kulich, Šapovaliv), 60. Štancl (Becher, Rymon)


    Kanada: Rousseau (St-Hilaire) – Lamoureux (A), Mateychuk, Warren, Furlong, Bonk, Donovan, T. Nelson – Dumais, Celebrini, Minten (C) – Savoie (A), Poitras, Geekie – Danielson, Beck, Allard – Rehkopf, Yager, Cowan – Wood.
    Tréner: Alan Letang

    Česko: Hrabal (Vondraš) – Alscher, Hamara (A), Čech, Cibulka, Galvas, Prčík, Kočí – Kulich (C), Šapovaliv (A), Bareš – Redlich, Melovský, Šalé – Štancl, Becher, Rymon – Židlický, Přibyl, Maštalířský – Hujer.
    Tréner: Patrik Augusta

    Rozhodca: Bjork (SWE), Hebeisen (SUI) – Durmis (SVK), Nyqvist (SWE)