Muži 25 km stíhačka voľne, Toblach Vítěz: H. Amundsen (NOR) (kon.) | Ženy 25 km stíhačka voľne, Toblach Vítěz: J. Digginsová (USA) (kon.)
koniec udalosti
Muži 25 km stíhačka voľne, Toblach

Vítěz: H. Amundsen (NOR)

cz Pondelok 01.01.2024, 10:00 • Toblach • Tour de Ski
     
    Cíl
    Adam Fellner se nakonec už více neposunul. Předvedl ale solidní výkon a polepšil si oproti prvním dvěma etapám. Stíhačku dokončil na 40. místě.
     
    Cíl
    Erik Valnes na druhém místě na něho nakonec ztrácí 33 sekund! Dlouho oba Norové spolupracovali, ale pak Amundsen nastoupil a Valnesovi došly síly.
     
    Cíl
    Harald Amundsen má stíhací závod za sebou! Zvítězí s výrazným náskokem a bude novým lídrem Tour de Ski!
     
    17,6km
    Harald Amundsen vjíždí do posledního okruhu s náskokem 14 sekund na Erika Valnese!
     
    15,5km
    Rozestup mezi oběma krajany se zvyšuje na každých sto metrech! Opticky to vypadá už na nějakých deset sekund ve prospěch Amundsena! To je tedy nástup lídra Světového poháru!
     
    15,2km
    Harald Amundsen se utrhl od Erika Valnese! Nástup, který se Valnesovi nepovedlo zachytit!
     
    13,2km
    Tempo vedoucí dvojice buď vadne, nebo naopak řídnoucí stíhací skupiny graduje. Ztráta, kterou mají Lapalus, Poromaa, Schumacher, Nyenget, Moch, Klee, Pellegrino, Jenssen a Burman činí po třetím průjezdu stadionem 66 sekund. Povedlo se ji tedy stáhnout o zhruba deset sekund.
     
    13,2km
    Už do čtvrtého okruhu projíždí Erik Valnes s Haraldem Amundsenem.
     
    8,8km
    Za Nory se pohybuje aktuálně jedenáctičlenná skupina, ze které už odpadli Američan Ogden či Švýcar Fähndrich. Odstup činí stále 1:16.
     
    4,4km
    Ben Ogden a Perttu Hyvarinen projeli stadionem se ztrátou 59 sekund! Děje se přesně to, co se dalo očekávat! Norové spolupracují a snaží se z Tour de Ski udělat sólo závod pro zbytek celé Tour.
     
    4,4km
    Norský tandem má první okruh za sebou. Na trati se Valnes i Amundsen pohybují hodně energicky a opticky výrazně navyšují své vedení na konkurenci.

    Jan Vojkůvka