Muži HS142, Garmisch-Partenkirchen Anže Lanišek (SLO) (kon.)
koniec udalosti
Muži HS142, Garmisch-Partenkirchen

Anže Lanišek (SLO)

cz Pondelok 01.01.2024, 14:00 • Große Olympiaschanze • Turné štyroch mostíkov
     
    1
    Poslední skokan dnešního závodu je tady! Z lavičky se rozjíždí Rjójú Kobajaši a měl k dispozici zadní vítr. To se mu stalo osudným a doletěl na 135.5 metrů. Anže Lanišek si může hlasitě oddychnout, jelikož v dnešním závodě vítězí o více než tři body.
     
    3
    Na věc jde poslední Slovinec! Je jím Anže Lanišek skočil fantasticky a vzdálenost 137 metrů mu zajistí průběžné vedení a i dokonce stupně vítězů z dnešního závodu.
     
    4
    Začíná se lámat chleba! Domácí Andreas Wellinger zabojoval se zadním větrem a doletěl na dalekých 137.5 metrů a má navíc vysoké známky za styl. O pár bodů předstihl Fettnera.
     
    5
    Manuel Fettner má velice dobré vzpomínky na tento můstek! Teď je potvrdil a svůj skok natáhl na 138 metrů, plus bude připisovat několik kompenzací a dostane se na první flek.
     
    6
    Výrazná osoba skokanského světa šla na věc! Stefan Kraft může být dnes se sebou spokojen, jelikož doletěl v zadní větru na 132 metrů a díky tomu jde do průběžného vedení.
     
    9
    Marius Lindvik může být s druhým pokusem spokojen. Letěl také na 133 metrů, ale bude připisovat více bodů a to ho katapultuje na vedoucí pozici.
     
    12
    Michael Hayböck letěl hodně daleko za zelenou linii! Rakušan doletěl na 141 metrů, což je o tři méně než rekord můstku. Při dopadu mírně zaváhal, proto hodně odečítá. I tak se podívá o bod na první příčku.
     
    14
    Peter Prevc se drží na svém standartu. Tentokrát předvedl velice dobrý skok v zadním větru. Atakuje 133.5 metrů a díky tomu se dostává do průběžného vedení.
     
    19
    Vítr se umoudřil. Philipp Raimund dokonce po kratší pauze chytil přední vítr, který ho vynesl na 139 metrů. K radosti domácích fanoušků míří na
     
    23
    Piotr Żyła byl šťastným poraženým v prvním kole! Se svým pokusem měl obrovské problémy, když o kousek nespadl, ale i tak dopadl na perfektních 137.5 metrů. Díky srážkám za styl jde na třetí místo.
     
    27
    Polák Kamil Stoch předvedl dva vyrovnané pokusy, když tentokrát skočil 133 metrů. Tímto výsledkem se zařadí na druhou příčku.
     
    Pořadí po prvním kole:

    1. Ryoyu Kobayashi 146.4
    2. Jan Hoerl 146.3
    3. Anze Lanisek 144.6
    4. Andreas Wellinger 144.3
    5. Manuel Fettner 142
    6. Stefan Kraft 141.4
    7. Stephan Leyhe 140.2
    8. Timi Zajc 136.3
    9. Marius Lindvik 136.2
    10. Clemens Aigner 136
    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    35. Roman Koudelka 117.3
     
    50
    Posledním skokanem prvního kola byl Anže Lanišek! Slovinec potvrdil své kvality a v zadním větru dopadá na rovných 136 metrů. Po tomto kole se umístí na třetím místě.
     
    48
    Andreas Wellinger za velké podpory fanoušků atakoval stupně vítězů v úvodním kole! Zadní vítr ho zanesl na dalekých 138 metrů. Pro odečet bodů se zařadí těsně na bronzovou pozici.
     
    46
    Jeden z favoritů Turné Manuel Fettner bojoval se zadním větrem! Byl v tomto úspěšný a dopadá na vzdálenost 136 metrů. Průběžně se zařazuje na třetí pozici před Krafta.
     
    38
    Zkušený Slovinec Peter Prevc měl velice obtížné podmínky. Bude mít kompenzace za vítr a dokonce skočil i o dva metry dál než soupeř a s klidem postupuje do druhého kola.
     
    32
    Džunširó Kobajaši šel odhodlán porazit Tandeho. Slabý pokus ho zanesl na 121.5 metrů, proto těsně vyhraje jeho soupeř z Norska a Japonec se dnes se závodem loučí.
     
    28
    Jeho soupeř Philipp Raimund rozjásal domácí fanoušky. Při dopadu měl problémy s dopadem, což mu pokazí body za styl. I tak skočil dlouhým 134 metrů a stačí mu to na postup do druhého kola.
     
    26
    Stephan Leyhe naopak měl velice dobrý vítr. Vynikajícím výkonem atakuje 138 metrů a Čecha jednoznačně porazí a zařadí se na třetí místo průběžného pořadí.
     
    25
    Jdeme na jediného Čecha na startovce! Roman Koudelka měl ze začátku dobrý vítr, což se změnilo v průběhu rozjezdu a pokus dlouhý 126 metrů zřejmě na postup stačit nebude.
     
    18
    Rjójú Kobajaši je jedním z favoritům celého seriálu. Tímto skokem tohle potvrdil a letí na vzdálenost 137 metrů, navíc vše absolvoval v zadní větru, proto jde do těsného vedení.
     
    15
    Na programu je rakouský souboj! Začal Jan Hörl, který se fantasticky položil do svého skoku a zapisuje nejdelší skok dnešního dne. Dlouho se vznášel na 140 metrů. Pravděpodobně se zařadí na první místo pořadí.
     
    8
    I druhý skok v tomto duelu měl výraznou pomoc větru. Kamil Stoch skočil 130 metrů a pouze o pár desetinek postupuje.

    Matyáš Kotlan