NHL
Detroit – Boston 3:5 (kon.) | Ottawa – Buffalo 5:1 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:1 (kon.)
Tampa Bay – Montreal 4:3 (kon.) | Anaheim – Edmonton 2:7 (kon.) | Calgary – Philadelphia 4:3 (kon.)
Colorado – San Jose 3:1 (kon.) | Dallas – Chicago 8:1 (kon.) | Seattle – Vegas 3:0 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Buffalo Sabres
cz Pondelok 01.01.2024, 00:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:25:37)
     
    Statistika
    Střely na bránu: 31 – 46 | Přesilová hra: 1/1 – 0/3 | Trestné minuty: 20 – 16

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Anton Forsberg (OTT) – 45 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,8 %, odchytal 60:00
    Devon Levi (BUF) – 26 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,7 %, odchytal 58:04

    Česká a slovenská stopa
    Dominik Kubalík (OTT) – 1+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 10:42

    Tři hvězdy utkání
    1. Anton Forsberg (OTT) 45 zákroků
    2. Thomas Chabot (OTT) 0+2
    3. Erik Brännström (OTT) 0+1
     
    Buffalo šlo v první třetině do dvougólové ztráty. Tu gólem do šatny zmenšil Thompson a v příštích čtyřiceti minutách dál pravidelně přispíval k obřímu tlaku Sabres, kteří naráželi na fenomenálně chytajícího Forsberga. To Devon Levi moc povedený silvestrovský večer neměl. Od Kubalíka a Kastelice obdržel ve druhé části dva góly z pěti střel a pokračující zoufalou hostující snahu o zdramatizování definitivně utnul Zubův gól do prázdné brány.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Bathersonův lob z obranného pásma dojel Erik Brännström. Kvůli Ryanu Johnsonovi musel provést zakončení z otočky a Levi v nepřehledné situaci v brankovišti šťastně udržel puk před brankovou čarou. Sens se z šestého gólu radovali předčasně.
     
    59:31
    Zemgus Girgensons z vrcholku levého kruhu branku netrefil. Totéž platilo v případě Ryana Johnsona, jemuž stál v cestě Batherson.
     
    58:05
    Norris se pěkně uvolnil u zadní modré čáry. Vzniklý brejk však nevyřešil dobře a po prudké brzdě byl před levým kruhem čistě odzbrojen.
     
    57:27
    Šavle profitovaly z forčekinku v útočném pásmu jen napůl, jelikož Peterkovo zakončení z pravého křídla za Forsberga neprošlo.
     
    56:11
    Cliftonovu hozenou rukavici zvedl Tim Stützle a rovněž se pustil do parádního sóla. Souboj s Johnsonem ho trochu rozhodil a zakončení jednoruč Levi pohlídal.
     
    56:05
    Connor Clifton se prezentoval takřka dokonalým sólem! S pukem na holi přejel skoro celé hřiště, snadno se prohnal kolem Chabota a teprve Forsbergův pravý beton zhatil jeho bekhendový blafák.
     
    55:40
    Potom, co Forsberg pokryl puk za pravou tyčkou, se podrážděný Brady Tkachuk úplně zbytečně pustil do Krebse. Ačkoliv útočník Sabres prakticky nic neudělal, tak rozhodčí udělili desetiminutové osobní tresty oběma zúčastněným.
    55:16 Arťom ZUB - 5:1
     
    55:16
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Powerovu váhavou rozehrávku přečetl ARŤOM ZUB a bekhendem ze středního pásma dal razítko na dnešní vítězství Senators! Bez asistence.
     
    55:03
    Mittelstadtovy plány zhatila noha Zuba. Navzdory nepřesné přihrávce na Girouxe se Ottawa dostala ven z obranného pásma.
     
    54:24
    Forsberg vyrazil Dahlinův volej ke svým spoluhráčům a Girouxovi ani podruhé nevyšel pokus o zásah prázdné kasy. Kvůli icingu Sabres se Levi vrací do brankoviště.
     
    53:58
    Giroux ještě z vlastní poloviny střílel na prázdnou branku. Dahlin zůstal na pozici libera a puk do sítě nepustil.
     
    53:28
    Docela odvážné rozhodnutí hostujících trenérů. Levi zůstal na střídačce a Sabres jsou v pěti proti čtyřem.
     
    53:19
    Krebsova střela z otočky Forsberga z klidu nevyvedla. V přerušené hře se do sebe zase pustilo několik hráčů a v důsledku toho byli na trestnou lavici posláni Okposo a Kastelic.
     
    52:38
    Krebsův propagační pokus nemohl Forsberga zaskočit. Po dalším buly to zleva zkoušel Girgensons, ale neměl k dispozici žádnou mezeru u bližší tyče.
     
    52:21
    Brady Tkachuk se ukázal jako zlý muž i na úkor vlastních spoluhráčů. Při odjezdu na střídačku zasáhl hokejkou do obličeje Sandersona a ten strávil komerční přestávku ve společnosti doktora.
     
    52:21
    Stützle musel jít v rychlém brejku do zakončení, protože se k němu zboku blížil Clifton. Levi očekávanou střelu z levého kruhu komfortně lapil.
     
    51:39
    Domácí v plném počtu.
     
    51:30
    Cozensova střela z voleje na chvilku zůstala před Forsbergem. Benson a Quinn se ho marně snažili dostrkat za brankovou čáru.
     
    51:12
    Frustrovaní hráči Buffala musí pro puk zpátky k Levimu. Několikáté vyhození v řadě měl na svědomí Arťom Zub.
     
    50:35
    Sens drží hru u středního pásma. Dnes rozhodně nejde poznat, že mají nejhorší oslabení v celé soutěži.
     
    49:50
    Mittelstadt z levé části hřiště vystřelil do břicha Forsberga. Švédský gólman si nahlas říká o vyhlášení jednou ze tří hvězd zápasu.
     
    49:39
    Greigovo opakované sekání do hokejky Girgensonse se stalo rozbuškou pro další hromadný konflikt. Ani v tomto případě nemohl chybět Tkachuk, který se vrací na trestnou lavici s "dvojkou" za hrubost.
     
    49:32
    Oba týmy v plném počtu.
     
    49:32
    Forsberg je pro hosty skutečně nepřekonatelnou překážkou. Nyní v jeho lapačce skončila individuální akce Dylana Cozense.
     
    48:45
    Chabot dostal čas na střelu příklepem. Levi ji rukou alespoň vyrazil a pak sledoval úspěšný boj svých spoluhráčů u zadního mantinelu.
     
    48:09
    Jokiharju se díky přihrávce Thompsona podíval na útočný výlet a střelou přes obránce nechal vyniknout Forsbergův zákrok lapačkou.
     
    47:50
    Norris ve středním pásmu přihrál Girouxovi a pokračoval v jízdě k brankovišti, kde po výborné přihrávce svého zkušeného spoluhráče neprotlačil puk za roztaženého Leviho.
     
    47:32
    Důraz Buffala ve Forsbergově pracovišti se domácím hráčům nelíbil. Strhla se velká šarvátka a z té si menší trest odnesl rozzuřený Tkachuk spolu s Dahlinem.
     
    47:32
    Dahlin basketbalově chytil puk na modré čáře a nechal ho Peterkovi. Němcův pokus se odrazil od betonu Forsberga k Okposovi a tomu se zase nepovedlo snížit z několika dorážek.
     
    46:32
    Kellyho nadšení z třetí trefy v sezoně rychle přešlo. Sabres si vzali trenérskou výzvu a správně poukázali na ofsajd, který gólu na 5:1 předcházel.
     
    46:32
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hamonicův bekhend z červené čáry pak hráči Buffala nešikovně zastavili pro PARKERA KELLYHO a ten na ose vypustil parádní střelu zápěstím, která se před cestou do sítě ještě odrazila od tyčky. Bez asistence.
     
    45:08
    Je s podivem, že Senators stále mají na kontě inkasovaných gólu jedničku. Jejich obrana je od neustálým tlakem, nicméně teď přežila i Greenwayovo zakončení z bezprostřední blízkosti. Puk vyplaval vedle Forsbergovy pravé tyčky.
     
    44:29
    Skinnerovu střelu zmařila teč Norrise. Šavle získaly puk zpátky, ovšem průnik Tacha vyvrcholil střelou do Forsbergovy náruče.
     
    44:02
    A zase honem na druhou stranu. Puk tam převezl Kastelic, na jehož finální přihrávku do mezikruží Brännström jen o kousek nedosáhl.
     
    43:48
    Levi vyrazil Chychrunovu vysokou střelu. Na druhé straně Cozens pálil přes beka do Forsberga, kdežto Ryan Johnson poslal dorážku do Chychrunovy hokejky.
     
    43:22
    Krebs příkladně přepl do obrany. Udržel rychlost s Brännströmem a přizvedl jeho zakončení do ochranné sítě.
     
    42:37
    Laxní střelu Mittelstadta odklonil Hamonic na zadní mantinel, kde domácí hokejisté zvládli následné souboje.
     
    41:44
    Tísněný Benson se netrefil do Mittelstadtovy přihrávky. Zpoza branky nic dalšího nevymyslel Greenway, do výšky zvednutý zmizel ve Forsbergově ruce.
     
    40:58
    Zub se přidal k ofenzivní akci a najel si až do pravého kruhu. Po senzačním pasu od Norrise měl hodně místa u bližší tyče, jenže ve finále poslal puk jen do Leviho chráničků.
     
    40:20
    Samostatnou akci Cozense zastavil až třicátý zákrok Antona Forsberga. Quinnovi pak byl kotouč vypíchnut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 23 – 31 (18:12, 5:19).
     
    Druhé dějství mělo pro pro Sabres krutý průběh. Hosté v takřka nekončícím tlaku nedali gól z žádné z devatenácti střel, zatímco jejich gólman Devon Levin z pouhých pěti pokusů inkasoval od Kubalíka a Kastelice. Senators tak odskočili na 4:1 a mají dobře nakročeno k třetí výhře z posledních čtyř zápasů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:44 Mark KASTELIC - 4:1
     
    39:44
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Bekhendový oblouček Chychruna Cozens rukou zpracoval pouze pro Brannströma. Na křídle hrající obránce okamžitě nahodil puk před branku a MARK KASTELIC jej pohotovou tečí poslal nad Devona Leviho. Asistence: Erik Brännström.
     
    39:34
    Projektil z hokejky Hamonica byl Girgensonsem sražen do ochranné sítě. V další akci mířil Chychrun nad břevno.
     
    38:55
    Buffala se drží střelecká nemohoucnost. Jokiharju zprava neobjevil mezeru na přední tyči. Okposo ještě vracel puk do ohně a Krebs pro změnu napálil brankovou konstrukci.
     
    38:41
    Domácí v plném počtu.
     
    38:37
    Thompson hned po buly nastřelil Kellyho. O moc úspěšnější nebyl ani Dahlin. Střela od modré skončila pod Forsbergovou lapačkou.
     
    38:27
    Mittelstadt vyhrál buly na Thompsona. Ten si vybral Dahlina a prudká rána švédské jedničky draftu odletěla až do ochranné sítě.
     
    38:19
    Peterka dostal nabito od Powera. Příklep z pravého kruhu letěl mimo, ale Forsberg ho stejně pohltil krásným semaforem.
     
    38:05
    Po vyražení Dahlinovy střely měl Forsberg trochu času na zorientování se a u pravé tyčky si hravě poradil s dorážkou Bensona.
     
    37:44
    Josh Norris vystihl přihrávku Mittelstadta a vkleče dovezl puk až do brankoviště, kde si ho od něj přebral Forsberg.
     
    37:25
    Claude Giroux obětavě skočil do pomalé přihrávky na Dahlina a vytečoval ji pryč z obranného pásma.
     
    37:06
    Stejně jako v prvním oslabení se domácí rychle osvobodili, jelikož Giroux uspěl na vhazování proti Skinnerovi.
     
    36:41
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Drake Batherson – 2 min., držení.
     
    36:21
    Batherson si při napadání za Levim počínal nedovoleně. Levi prchá na střídačku a pouští do hry šestého hráče Buffala.
     
    35:58
    Kubalík s Kreigem vyvinuli tlak na rozehrávku Sabres. Ti o kotouč přišli, ale díky Kellyho ofsajdu se žádné hrozby obávat nemuseli.
     
    34:55
    Krebs posadil prudkou přihrávku na čepel Samuelssona. Forsberg směr jeho střely zápěstím dobře anticipoval a puk pohodlně vyrazil.
     
    34:25
    Pobyt čtvrté formace Ottawy se obešel bez Leviho intervence. Diváci se přesto baví, slušně zaplněným stadionem obíhá mexická vlna.
     
    33:13
    Už dvanáctý zákrok ve druhé třetině udělal Anton Forsberg se svou vyrážečkou. Autorem dalekonosné střely byl Ryan Johnson.
     
    33:02
    Okposo čistě vyhrál buly za sebe. Profitovat z toho mohl zakončující Krebs, ale to by nesměl přijít další jistý zásah Forsberga.
     
    33:01
    Quinn přenechal kotouč Dahlinovi. Švédský bek neotálel se zakončením a jeho krajan v brance Senators se pořádně zapotil kvůli Bensonově důrazu na brankovišti.
     
    32:52
    Domácí v plném počtu.
     
    32:37
    Ani Quinn neměl dostatečně přesnou mušku. Cozensova nepřesná přihrávka k modré čáře posléze vyhnala Powera do středního pásma.
     
    32:03
    Tuchův slalom skončil střelou hodně vedle. Buffalo u puku ještě setrvalo, jenže Forsberg si s golfákem Dahlina poradil.
     
    31:35
    Senators jsou při hře v oslabení nejhorším týmem v NHL. Přesto se teď dostali k protiútoku a Levi musel být v pohotovosti kvůli Girouxovi a jeho střele z otočky.
     
    30:52
    Za držení Peterky usedl na trestnou lavici Thomas Chabot. Hosty čeká první početní výhoda.
     
    30:42
    Šavle ponechanou výhodu nevyužily. Cozensova střela zápěstím se stala snadnou kořistí pro Antona Forsberga.
     
    29:02
    Sabres propadli kvůli probíhajícímu střídání. Tkachuk to v přečíslení dvou na jednoho vzal na sebe a trefil Leviho do hokejky.
     
    28:38
    Power nedostřelil až k Forsbergovi. Po bloku Hamonica si Greig a Kubalík připravili další rychlý protiútok. Čech tentokrát přihrával a Kelly vysoko přestřelil.
     
    28:13
    Ryan Johnson se nenechal rozhodit soubojem s Tarasenkem a předal puk z druhé vlny přijíždějícímu Thompsonovi, jehož střelu z pravého kruhu Forsberg nadvakrát pokryl.
     
    27:42
    Jeff Skinner je dnes v zakončování hodně aktivní. Nyní si zleva nepřesně dorážel svou vlastní střelu.
    27:18 Dominik KUBALÍK - 3:1
     
    27:18
    Ottawa právě vstřelila branku!
    První střelou v této třetině si Sens berou zpátky dvougólový náskok! Greig bravurně obešel Dahlina a ačkoliv se mu přihrávka na DOMINIKA KUBALÍKA stoprocentně nepovedla, tak český útočník narychlo připraveným bekhendem dostal puk za Leviho. Asistence: Ridly Greig, Thomas Chabot.
     
    27:04
    Šavle už skoro dorovnaly ztrátu ve statistice střel na branku. Z rychlé souhry však Mittelstadt zakončil přímo do Forsbergovy lapačky.
     
    26:12
    Ránu Skinnera pohltil Norris. Sabres úspěšně zaforčekovali, jenže Tkachukova hůl ztečovala Samuelssonovu střelu zápěstím mimo hřiště.
     
    25:49
    Znovu to zpoza pravého kruhu vyzkoušel Clifton. Forsberg toho přes dva hráče nemohl moc vidět, ale přesto se mu povedl velmi spolehlivý zákrok.
     
    25:42
    Bernard-Docker nevyhodil puk z obranného pásma. U modré ho zachytil Clifton a prostřednictvím teče Okposa přidělal další práci švédskému brankáři Ottawy.
     
    24:59
    Forsberg pokryl prostor u své levé tyčky. Quinnův naivní pokus od bočního mantinelu tak neměl šanci na úspěch.
     
    24:36
    Až na Peterkův únik sledujeme hodně vlažný vstup do druhé třetiny. Ani jeden tým není schopen vytvořit konstruktivní útočnou akci.
     
    23:56
    Chychrunovu střelu od modré Power protečoval kousek vedle Leviho klece.
     
    22:39
    Brännström dnes zaskakuje jako křídelník čtvrté formace. Proti ohromné přesile obránců se bez podpory spoluhráčů ale neprosadil.
     
    20:56
    Stützleho chybou se Peterka ocitl v samostatném nájezdu. Bekhendem ztroskotal na betonu Forsberga a pak ještě stihl připravit dorážku Skinnerovi, jenž trefil u brankové čáry klečícího Stützleho! Němec skvěle odčinil vlastní kiks na útočné modré.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
    V Ottawě před zápasem došlo ke změnám v managementu. Generálním manažerem byl jmenován Steve Staios.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 18 – 12.
     
    Ottawa odehrála jednu z nejlepších prvních třetin v sezoně. Na své poměry zaevidovala mimořádných 18 střel a dvě z mnoha šancí také přetavila v góly Chychruna a MacEwena. Za stavu 0:2 Buffalo několikrát podržel Levi a svými zákroky významně přispěl k tomu, že Sabres těsně před sirénou snížili střelou Thompsona.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:46 Tage THOMPSON - 2:1
     
    19:46
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Jacob Bernard-Docker školácky ztratil puk v banální rozehrávce. Nechal se nachytat napadajícím TAGEM THOMPSONEM a ten po přiťuknutí od Skinnera z mezikruží snížil ztrátu Sabres na rozdíl jediného gólu. Asistence: Jeff Skinner.
     
    19:32
    Devon Levi prokázal rychlou reakci na teč Bathersona, které předcházela střela uzdraveného Chabota.
     
    18:02
    V důsledku Girgensonovy krátké zadovky poslal Peyton Krebs tvrdou ránu hodně vedle pravé tyče.
     
    17:31
    Obrana Buffala je v těchto chvílích v naprostém rozkladu! Kelly rozvinul další přečíslení. Na jeho konci byl Chabot a Levi si jeho střelu zleva válem srazil do vlastní branky.
     
    16:35
    Tarasenkova tečovaná přihrávka neplánovaně prošla k Stützlemu. Němec svou šanci ze slotu neproměnil, zatímco Tarasenko v pokračující hrozbě vyprášil Leviho beton.
     
    16:15
    Tuchovo propadnutí znamenalo brejk tří domácích hráčů. Stützle dovezl puk do útočné třetiny, Tarasenko ho od něj dostal do těžké pozice a z rychle se zhoršujícího úhlu vůbec netrefil bránu.
     
    16:04
    Clifton během protahování do pravého kruhu ztratil kontrolu nad pukem. Ten nakonec skončil u Skinnera, který z ostrého úhlu zasáhl Forsbergovu tyč.
     
    15:39
    Levi vykopl Chychrunovu střelu z levého mantinelu. Dělovku Hamonica poté tečoval Kastelic vedle branky.
     
    15:15
    Hned po buly vznikla další těžká situace pro Leviho. Ze závaru u jeho brankoviště nedostrkal puk do branky Kastelic ani Brännström.
     
    15:02
    Giroux elegantně hodil puk kolem Dahlina do kapsy za obranu. Tam se zjevil rozjetý Norris, jenž se neúspěšně snažil Leviho přehodit.
     
    14:40
    Neadresnou přihrávku Bernarda-Dockera odsunula Leviho hokejka do rohu. Protiakci hostujícího mužstva překazil ofsajd.
     
    13:50
    Skinner se staral o zábavu v útočném pásmu Sabres. Forsberg dvě ze tří jeho střel vyrazil, tu poslední zablokoval Sanderson.
     
    13:17
    Girouxovo nahození z poloviny hřiště se ukázalo být pro Leviho docela těžkým soustem, protože se puk před mladým gólmanem nepředvídatelně odrazil od ledu.
     
    13:06
    Greenway nenašel skulinku u bližší tyče. Cliftona poté Forsberg vychytal, ačkoliv před sebou měl několik clonících mužů.
    12:38 Zack MACEWEN - 2:0
     
    12:38
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Krebs bekhendem odevzdal puk Chychrunovi. Bernard-Docker v pokračující rozehrávce našel ZACKA MACEWENA a ten nekompromisním golfákem z vrcholku pravého kruhu zaregistroval svůj první gól v dresu Ottawy! Asistence: Jacob Bernard-Docker, Thomas Chabot.
     
    12:10
    Samuelsson Forsbergovi moc problémů nenadělal. Buffalo ztratilo ofenzivní postavení a teď naopak čelí domácímu napadání.
     
    11:46
    Buffalu se nepovedlo odejít z obranného pásma. Situaci uklidňoval Krebs, který ukradl puk chystajícímu se Greigovi.
     
    11:10
    Dahlin si na modré překážel se spoluhráčem a vysokým obloučkem poslal puk jen do rukavice Jakoba Chychruna.
     
    10:26
    Vladimir Tarasenko nepřekvapil Leviho střelou, jejíž dráha kopírovala brankovou čáru. Následuje reklamní pauza.
     
    09:42
    Norris vyhrál buly a hned zaparkoval před brankou, kde ztečoval nahození Chabota do obránce Dahlina.
     
    09:37
    Brady Tkachuk měl dost prostoru na levé straně, jenomže Levi jeho očekávané zakončení schoval do lapačky.
     
    08:59
    Kubalík si nachystal střelu zápěstím a trefil z ní couvajícího Cliftona. Díky tvrdému hitu Kastelice na Cozense se český útočník k puku vrátil a předal ho právě Kastelicovi, který měl šanci z levého křídla.
     
    08:25
    Kelly dobře vystoupil proti střele Powera, takže Forsbergova horší rozehrávka potrestána nebyla.
     
    07:57
    Jokiharju přispěl i do ofenzivy, byť po přihrávce Thompsona od modré čáry na gólmana Ottawy nevyzrál.
     
    07:43
    Tim Stützle z pěkné souhry s Tarasenkem nevystřelil. Při pokusu o kličku mu puk odjel na hokejku Jokiharja.
     
    07:09
    Bathersonova přihrávka byla sražena směrem k modré čáře, odkud Zub poslal nesmělé nahození do Tucha.
    06:51 Jakob CHYCHRUN - 1:0
     
    06:51
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Levi přichází o čisté konto! Claude Giroux vlevo trpělivě vyhodnocoval situaci kolem sebe a skvělou přihrávkou přes šířku kluziště otevřel branku pro JAKOBA CHYCHRUNA. Bývalý obránce Arizony z jedničky zavěsil pod břevno a připsal si jubilejní 200. kanadský bod v NHL. Asistence: Claude Giroux, Jake Sanderson.
     
    06:31
    Přihrávka na Norrise byla ztečována mezi diváky.
     
    06:08
    Chabot udělal chybu v rozehrávce a Forsberg kvůli němu čelil Cliftonově střele z nulového úhlu, na kterou si počkal u levé tyčky.
     
    05:53
    Kyle Okposo ve středním pásmu podrazil Norrise a Ottawa si na konci šesté minuty zahraje první přesilovou hru.
     
    05:28
    Mittelstadt si předpisově pokryl puk u levého mantinelu a přihrávkou nachystal Greenwayovi střelu bez přípravy, jež letěla k Forsběrgově břichu.
     
    04:23
    Stützle udělal pěknou kličku ve středním pásmu a jako bonus přesně přihrál na Zuba, který si vylámal zuby na Levim.
     
    03:10
    Cozens elegantně předal puk do jízdy Peterkovi. Němcovu střelu z pravého kruhu Forsberg vyrazil a v nelehké situaci si věděl rady i s dorážkou Cozense.
     
    03:02
    Ačkoliv byl Kastelic na pravém křídle zdvojen, tak svou střelou donutil Leviho zasahovat pravým betonem.
     
    02:35
    Dahlin si rozmyslel střelu a rozhodl se pokračovat v kombinaci. Krebs s jeho přihrávkou ale nepočítal a akce Sabres byla přerušena.
     
    02:05
    Dahlin měl možnost nahazovat z levého konce modré čáry bezprostředně po vhazování. Nepříliš rychlý puk Forsberg viděl a odklonil ho do rohu.
     
    02:03
    Ridly Greig o pár centimetrů nedosáhl na přihrávku z vlastní poloviny a nezabránil tak zakázanému uvolnění Senators.
     
    01:06
    Přihrávajícímu Stützlemu sjel puk z hokejky a nechtěně zahnal Sandarsona zpátky do středního pásma.
     
    00:14
    Jen čtrnáct sekund čekal Levi na první zahřívací zákrok proti střele domácího kapitána bradyho Tkachuka.
     
    00:10
    Na zahajovacím vhazování uspěli domácí, kteří nastupují v černých dresech. Buffalo je v bílomodrém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: A. Forsberg (Korpisalo) – Sanderson, Zub, Chabot (A), Bernard-Docker, Chychrun, Hamonic, Brännström – B. Tkachuk (C), Norris, Giroux (A) – Tarasenko, Stützle, Batherson – Kubalík, Greig, Kelly – Kastelic, MacEwen.
    Trenér: Jacques Martin

    Buffalo Sabres: Levi (Luukkonen) – Dahlin (A), Samuelsson, Power, Jokiharju, Ry. Johnson, Clifton – J. Skinner, T. Thompson, Tuch – Peterka, Cozens, Quinn – Greenway, Mittelstadt, Benson – Girgensons (A), Krebs, Okposo (C).
    Trenér: Don Granato

    Rozhodčí: Hebert, Kea – Toomey, Brisebois.
     
    Buffalo má se svým dnešním soupeřem dost společného. Po nadějné předchozí sezóně toužili bojovat o nejlepší osmičku, jenže místo toho se zase zařadili k nejslabším týmům Východní konference. Sabres v ní jsou třetí od konce. Na osmé Capitals sice ztrácí hratelných šest bodů, ale zároveň už mají o tři odehrané zápasy více. V tom včerejším Buffalo zdolalo Columbus 3:2 v prodloužení, přičemž mělo k dispozici kompletně zdravý kádr.

    Nejproduktivnější hráči:
    • C. Mittelstadt – 31 bodů (10+21)
    • R. Dahlin – 29 bodů (10+19)
    • J. Skinner – 26 bodů (15+11).
     
    Ottawa prožívá mizernou sezonu. Místo očekávaného boje o play-off se krčí na dně Východní konference a se sedmi zápasy k dobru má na předposlední Columbus šestibodové manko. V minulém zápase Senators zkoušeli napodobit překvapivý triumf 4:2 nad Torontem, jenže před dvacetitisícovou návštěvou podlehli New Jersey 2:6. Kromě disciplinárně potrestaného Pinta jsou mimo hru zranění útočníci Joseph a Chartier.

    Nejproduktivnější hráči:
    • T. Stützle – 33 bodů (7+26)
    • D. Batherson – 29 bodů (14+15)
    • C. Giroux – 28 bodů (9+19).
     
    Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu základní části kanadsko-americké NHL. Pár minut po silvestrovské půlnoci se můžeme těšit na konfrontaci mezi Ottawou Senators a Buffalem Sabres!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 7. Chychrun (Giroux, Sanderson), 13. MacEwen (Bernard-Docker, Chabot), 28. Kubalík (Greig, Chabot), 40. Kastelic (Brännström), 56. Zub – 20. T. Thompson (J. Skinner)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (Korpisalo) – Sanderson, Zub, Chabot (A), Bernard-Docker, Chychrun, Hamonic, Brännström – B. Tkachuk (C), Norris, Giroux (A) – Tarasenko, Stützle, Batherson – Kubalík, Greig, Kelly – Kastelic, MacEwen.
    Tréner: Jacques Martin

    Buffalo Sabres: Levi (Luukkonen) – Dahlin (A), Samuelsson, Power, Jokiharju, Ry. Johnson, Clifton – J. Skinner, T. Thompson, Tuch – Peterka, Cozens, Quinn – Greenway, Mittelstadt, Benson – Girgensons (A), Krebs, Okposo (C).
    Tréner: Don Granato

    Rozhodca: Hebert, Kea – Toomey, Brisebois

    Diváci: 19 421