Luton – Chelsea 2:3 (kon.) | Aston Villa – Burnley 3:2 (kon.) | Crystal Palace – Brentford 3:1 (kon.)
Manchester City – Sheffield Utd. 2:0 (kon.) | Wolverhampton – Everton 3:0 (kon.) | Nottingham – Manchester United 2:1 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
3:2 (2:1)
Burnley FC
cz Sobota 30.12.2023, 16:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+8
    John McGinn naběhl hokejovým způsobem do Brownhilla a vyfasoval za to žlutou kartu.
     
    90+6
    Domácí brankář Emiliano Martínez nepospíchal s výkopem a inkasoval žlutou kartu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Aston Villa FC:
    ze hřiště odchází Leon Bailey, přichází Leander Dendoncker.
    89. Douglas LUIZ - 3:2
     
    89
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Pokutový kop proměnil DOUGLAS LUIZ! Měl ale štěstí! Domácí záložník totiž napálil břevno, od něhož se míč odrazil pár decimetrů za brankovou čáru – 3:2.
     
    88
    A další z bratrů Ramseyových v akci. Tentokrát ten z Aston Villy Jacob, který dostal žlutou kartu za strčení do protihráče.
     
    86
    Penalta pro Aston Villu! Tu sudí Attwell odpískal po pádu Jhona Durána. Provinil se Aaron Ramsey, který domácímu útočníkovi brnkl o nohu.
     
    82
    Střídání v týmu Aston Villa FC:
    ze hřiště odchází Moussa Diaby, přichází Jhon Durán.
     
    77
    Álex Moreno to udělal dobře. Na levé straně si našel prostor k centru a našel hlavu Ollieho Watkinse. Ten mířil z dobré pozice nad bránu!
     
    74
    Střídání v týmu Burnley FC:
    ze hřiště odchází Jóhann Gudmundsson, přichází Mike Trésor,
    ze hřiště odchází Wilson Odobert, přichází Connor Roberts.
    71. Lyle FOSTER - 2:2
     
    71
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Trest za neproměněné šance domácích! Nákop brankáře Trafforda prodloužil Jóhann Gudmundsson hlavou pro LYLEA FOSTERA. Ten s míčem dosprintoval až do pokutového území, a ač křižován, trefil se z pravé strany k bližší tyči Martínezovy brány – 2:2.
     
    71
    Další šance Moussy Diabyho. Ten přestřelil po nabídce Watkinse!
     
    69
    Po akci Jacoba Ramseyho na levé straně se dostal k míči v pokutovém území Moussa Diaby. Ten si ho ještě přehodil na pravačku a vypálil nad! Další dobrá možnost Aston Villy.
     
    64
    Parádní kombinace domácích vedla ke zpětné přihrávce Konsy a zakončení Jacoba Ramseyho decimetry vedle bližší tyče!
     
    62
    Domácí mohli navýšit svůj náskok! Proti byl ale James Trafford. Brankář Clarets vychytal Johna McGinna a poté také Moussu Diabyho. Dorážka Douglase Luize skončila vedle!
     
    62
    Střídání v týmu Aston Villa FC:
    ze hřiště odchází Clément Lenglet, přichází Pau Torres.
     
    60
    Lyle Foster při napadání vyvinul tlak na Diega Carlose. Domácí stoper to chtěl hrát fotbalově, ale zavařil si a Foster se nakonec dokázal v šestnáctce k balónu dostat a zakončit. Zamířil vedle levé tyče. Martínez by asi nereagoval!
     
    59
    Střídání v týmu Burnley FC:
    ze hřiště odchází Zeki Amdouni, přichází Aaron Ramsey.
     
    58
    Domácí zkusili signál. Po rozehrávce nakrátko přišla zpětná přihrávka Johna McGinna na hranici šestnáctky, odkud pálil celkem těsně nad břevno Moussa Diaby!
     
    56
    Velký problém pro Burnley! Sander Berge, který už měl žlutou kartu, totiž chytil za dres Douglase Luize, za což je karetně potrestán podruhé. A to znamená také červenou kartu a vyloučení! Clarets budou dohrávat o deseti.
     
    44
    Sander Berge dostal žlutou kartu zřejmě za řeči.
    42. Moussa DIABY - 2:1
     
    42
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Domácí jdou dnes podruhé do vedení! Na krásný pas Ezriho Konsy si naběhl Ollie Watkins. Ten se s balónem dostal z pravé strany do pokutového území, odkud ho předložil před bránu MOUSSOVI DIABYMU, který se z nějakých šesti metrů nemýlil – 2:1.
     
    37
    Lyle Foster přebral míč u půlící čáry a utíkal sám na Martíneze. Chladnokrevně ho překonal, ale pomezní zvedl praporek na znamení ofsajdu! Muselo to být hodně těsné, protože Foster přebíral přihrávku téměř na čáře.
    31. Zeki AMDOUNI - 1:1
     
    31
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Hosté potřebovali na odpověď dvě minuty! Charlie Taylor rozehrál standardní situaci centrem na zadní tyč. Tam se dostal k hlavičce Dara O'Shea, který balón sklepl pro ZEKIHO AMDOUNIHO a ten ho zblízka usměrnil do sítě. Martínez byl bezmocný.
     
    28
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení! Diego Carlos našel dlouhým pasem Ollieho Watkinse, který se dostal z levého křídla do šestnáctky. Tam našel LEONA BAILEYHO, který se jedním dotykem směrem do hřiště zbavil obránce Taylora a druhým dotekem vypálil do levé šibenice z pohledu Trafforda.
     
    26
    Kontr hostí. Na pravé straně unikl protihráči Lyle Foster. Ten pak poslal do šestnáctky přihrávku, po níž si balón našel zleva nabíhající Josh Brownhill. Ten zamířil po zemi vedle levé tyče!
     
    23
    Moussa Diaby byl faulován Charliem Taylorem, který dostal žlutou kartu. Navíc z toho bude přímý kop už z dobré vzdálenosti pro některého ze střelců.
     
    18
    Po rohovém kopu se míč odrazil do zámezí od zad Joshe Brownhilla. Měl z toho být další roh, ale rozhodčí ukázal na odkop od brány. To se nelíbilo Ezrimu Konsovi, jenž vyfasoval žlutou kartu za protesty.
     
    17
    Střídání v týmu Burnley FC:
    ze hřiště odchází Jordan Beyer, přichází Hannes Delcroix.
     
    13
    První výraznější šance Villans! Álex Moreno vlétl neohroženě mezi obránce a v šestnáctce dokázal posunout míč na Ollieho Watkinse. Jeho nízké zakončení dokázal zastavit brankář James Trafford!

    Martin Augustin

    Góly: 28. Bailey (Watkins), 42. Diaby (Watkins), 89. Luiz (pen.) – 31. Amdouni (O'Shea), 71. Foster (Gudmundsson)

    Karty:   18. Konsa (ASV), 88. J. Ramsey (ASV), 90+6. E. Martínez (ASV), 90+8. McGinn (ASV) – 23. Taylor (BLY), 44. Berge (BLY)   56. Berge (BLY)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 9:14.
    Aston Villa FC: E. Martínez – Konsa, Carlos, Lenglet (62. Torres), Moreno – Bailey (90+3. Dendoncker), McGinn (C), Luiz, J. Ramsey – Diaby (82. Durán) – Watkins.
    Náhradníci: Marschall, Proctor – C. Chambers, Zaniolo, Iroegbunam.

    Tréner: Unai Emery

    Burnley FC: Trafford – Vitinho, O'Shea, Beyer (17. Delcroix), Taylor – Odobert (74. Roberts), Brownhill (C), Berge, Gudmundsson (74. Trésor) – Foster, Amdouni (59. A. Ramsey II).
    Náhradníci: Murić – Redmond, Rodriguez, Bruun Larsen, Obafemi.

    Tréner: Vincent Kompany

    Rozhodca: Attwell – Mainwaring, Hopton