Nórsko – Slovensko sk 4:8 (kon.) | Lotyšsko – Fínsko 0:4 (kon.) | Česko – USA 3:4 (1:2 po s.n.)
Kanada – Švédsko 0:2 (kon.)
koniec
Nórsko
4:8 (1:2, 0:5, 3:1)
Slovensko
Piatok 29.12.2023, 12:00 • Frölundaborg • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina B
Partner:
     
    54:57
    Nórsko dalo gól!
    Gajan inkasuje ďalší gól. Vesterheim z ľavého kruhu krížnym pasom našiel MICHAELA BRANDSEGGA-NYGARDA, ktorý to vyskúšal strelou na bližšiu tyč. Puk skončil až v sieti.
    Asistencie: Vesterheim, Koch
     
    54:22
    Nórsko dalo gól!
    Nórom vyšlo ďalšie prečíslenie. Brandsegg-Nygard stieľal z osi ihriska spomedzi kruhov. Gajan puk vyrazil na hokejku PETERA VESTERHEIMA, ktorý ho dorazil do odkrytej siete.
    Asistencie: Brandsegg-Nygard, Steen
     
    53:40
    Slovensko dalo gól!
    Slováci prekonávajú Lundberga aj v tejto tretine. DALIBOR DVORSKÝ si prevzal puk v strednom pásme. Dostal sa s ním až medzi kruhy a vypálil strelu k ľavej tyči, ktorá končí až v sieti!
    Asistencia: Mešár
     
    48:34
    Nórsko dalo gól!
    Slováci prepadli v strednom pásme. Nóri vytvorili prečíslenie dvoch proti jednému. Z pravej strany si na ideálny okamih na pas počkal Johnsen a STIAN SOLBERG skóroval do odkrytej brány.
    Asistencie: Johnsen, Wold
     
    34:08
    Slovensko dalo gól!
    Aj táto presilová hra má želaný účinok! Mišiak prenechal puk na modrej čiare LUKOVI RADIVOJEVIČOVI, ktorý si tvrdou ranou z prvej pripisuje prvý gól na turnaji.
    Asistencie: Mišiak, Petrovský
     
    32:30
    Slovensko dalo gól!
    Slováci prekonali aj Lundberga. Dvorský posunul puk z pravého kruhu pred bránu, kde pracoval PETER REPČÍK, ktorý iba nastavil hokejku a umiestnil puk za Lundberga.
    Asistencie: Dvorský, Štrbák
     
    27:10
    Slovensko dalo gól!
    Ďalšia rýchla a blesková akcia našich. Štrbák uvoľnil Sýkoru, ten pripravil pozíciu pre SERVÁCA PETROVSKÉHO, ktorý sa dostal do samotstaného úniku zoči-voči brankárovi a strelou k tyči dosiahol druhý dnešný gól! Asistencie: Sýkora, Štrbák.
     
    26:03
    Slovensko dalo gól!
    Slovensko sa dostáva do trojgólového trháku! Mešár posunul puk Štrbákovi na modrú čiaru, ten pasom pod seba uvoľnil SERVÁCA PETROVSKÉHO, ktorý sa nemýlil sám pred brankárom Aarsundom.
    Asistencie: Štrbák, Mešár.
     
    23:43
    Slovensko dalo gól!
    Využívame aj túto presilovú hru! Repčík posunul puk na DALIBORA DVORSKÉHO, ktorý bekhendovým blafákom medzi betóny prekonal Aarsunda!
    Asistencie: Repčík, Mešár.
     
    14:02
    Slovensko dalo gól!
    Slováci už vedú! Čiernik získal puk, posunul ho Dvorskému, ktorý uvoľnil JURAJA PEKARČÍKA a ten strelou medzi betóny prekonal Aarsunda! Asistencie: Dvorský, Čiernik.
     
    13:35
    Slovensko dalo gól!
    Ideálna robota našich počas presilovej hry. Petrovský adresoval ideálny pas na SAMUELA HONZEKA, ktorý iba nastavil hokejku a vyrovnal! Asistencie: Petrovský, Mišiak.
     
    03:08
    Nórsko dalo gól!
    Kmec prepadol na modrej čiare, k puku sa dostal MICHAEL BRANDSEGG-NYGARD, ktorý potiahol akciu do útočného pásma a nedal šancu Adamovi Gajanovi!
    Góly a asistencie: 4. Brandsegg-Nygård, 49. Solberg (Johnsen, Wold), 55. Vesterheim (Brandsegg-Nygård, Steen), 55. Brandsegg-Nygård (Vesterheim, Koch) – 14. Honzek (Petrovský, Mišiak), 15. Pekarčík (Dvorský, Čiernik), 24. Dvorský (Repčík, Mešár), 27. Petrovský (Štrbák, Mešár), 28. Petrovský (Sýkora, Štrbák), 33. Repčík (Dvorský, Štrbák), 35. Radivojevič (Mišiak, Petrovský), 54. Dvorský (Mešár)


    Nórsko: Aarsund (28. Lundberg) – Koch, Larsen (A), Solberg, Lafton, Lie, Wasenden, Papuga – Steen, Vesterheim (A), Brandsegg-Nygård – Magnussen, Løkkeberg (C), Wold – Bakkevig, Johnsen, Olsen – Dalen, Haugen, Granath – Bah.
    Tréner: Christer Nylund

    Slovensko: Gajan (Urban) – Nátny, Štrbák, Žabka, Kmec, Pišoja, Radivojevič, Moško – Sýkora (C), Petrovský, Mešár (A) – Mišiak, Dvorský, Čiernik – Honzek (A), Repčík, Pekarčík – Kukumberg, Dej, Suchý.
    Tréner: Ivan Feneš

    Rozhodca: Ondráček (CZE), Young (USA) – Gustafson (USA), Schlegel (CZE)

    Diváci: 1985