Plzeň – Sparta Praha 2:4 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 4:1 (kon.) | Olomouc – Třinec 1:2 (kon.)
Liberec – Kladno 4:8 (kon.) | Hradec Králové – Litvínov 1:5 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 2:5 (kon.)
koniec
Mountfield HK
1:5 (0:3, 1:0, 0:2)
HC VERVA Litvínov
cz Štvrtok 28.12.2023, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga (ČR) • 31. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    54:58
    Hra nahoru dolů vytvořila obrovské šance na obou stranách. Blain vypálil jedovatě do horní tyče a Tomek zázračně udržel puk před brankovou čarou, Laurikainen při protiútoku zase akrobaticky zneškodnil střelu Abdula do odkryté klece.
     
    51:10
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Oliver Okuliar – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    51:10
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Videorozhodčí posvětil pátou branku Litvínova a Verva si s předstihem pojistila dnešní výhru. Přesilová hra hostů trvala přesně 13 vteřin, než DAVID KAŠE střelou od modré rozvlnil síť za Laurikainenem a uštědřil domácím pověstné bůro. Hradečtí navíc neuspěli ani s trenérskou výzvou a tak je čeká další oslabení. Bez asistence.
     
    50:57
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Oliver Okuliar – 5 min., bitka,
    Patrik Marcel – 2 min., podrážení.

    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Radim Šalda – 5 min., bitka.
     
    48:28
    Hradečtí opět vyvinuli velký tlak do branky po nepřesvědčivém zákroku Tomka. Ten ale za pomoci litvínovské obrany odolal důrazným dorážkám a přerušil hru.
     
    46:34
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté se prosazují počtvrté v zápase a suverénně míří k tříbodovému zisku. Jindřich Abdul přehodil hradecké hokejky a dostal do střelecké pozice LIAMA KIRKA, jenž puk skvostně zavěsil pod horní tyč a zapsal si druhou branku v utkání. Asistence: Jindřich Abdul, Lukáš Válek.
     
    42:43
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Christophe Lalancette – 2 min., vysoká hůl.
     
    34:07
    Jícha při přečíslení dvou proti jednomu zakončil, jeho střelu ale včas zblokoval Pláněk. Na druhé straně se v podobné situaci objevil hradecký Kryštof Lang, Tomek ale famózně zakouzlil lapačkou.
     
    31:17
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Liam Kirk – 2 min., hákování.
     
    27:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Šikovná teč posouvá domácí zpět do utkání! Kalina přehrál puk na levý mantinel, kde se nacházel tvořivý Blain. Ten přízemní střílenou nahrávkou našel hokejku GIORGIA ESTEPHANA, jenž parádně poslal puk do protipohybu rozhozeného Tomka. Asistence: Jérémie Blain, Petr Kalina.
     
    25:30
    David Kaše od hrazení vypálil a Ondřej Kaše po zákroku Laurikainena dorážel puk do odkryté sítě. Kotouč jen těsně minul hradeckou svatyni.
     
    22:56
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Radim Šalda – 2 min., držení.
     
    20:01
    Střídání v týmu Mountfield HK:
    ze hřiště odchází Jan Lukáš, přichází Eetu Laurikainen.
     
    18:48
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Evan Jasper – 2 min., podrážení.
     
    17:03
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva přidává třetí branku a dominuje v úvodní třetině utkání! Andrej Kudrna od mantinelu trefil střílenou nahrávku do betonu Lukáše. Po odrazu si pro puk dojel neobsazený PETR KOBLASA a přehodil hrací předmět přes bezmocného brankáře. Asistence: Andrej Kudrna, Patrik Demel.
     
    15:36
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté z dalšího smrtícího protiútoku udeřili a vedou již o dvě branky. Jindřích Abdul při přečíslení dvou proti obránci propasoval přihrávku pod tělem a LIAM KIRK z první uklidil puk do odkryté sítě – 0:2. Asistence: Jindřich Abdul, Lukáš Válek.
     
    08:28
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Lukáš Válek – 2 min., nedovolené bránění.
     
    05:11
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínov se po obrovské hrubce v rozehrávce Mountfieldu dostává do vedení. Pavelka na levém mantinelu příliš dlouho otálel a nakonec vyslal zbrklou nahrávku přes modrou čáru. Tu vystihl pozorný LUKÁŠ VÁLEK a při přečíslení dvou proti brankáři zvolil střelu mezi betony. Bez asistence.

    Dominik Jarka

    Góly a asistencie: 28. Estephan (Blain, Kalina) – 6. Válek, 16. Kirk (Abdul, Válek), 18. Koblasa (Kudrna, Demel), 47. Kirk (Abdul, Válek), 52. D. Kaše


    Mountfield HK: Lukáš (21. Laurikainen) – Kalina, Blain (C), Pavelka, Pláněk, Marcel, Freibergs, Gaspar – Šťastný, Miškář, Estephan – Okuliar, Tamáši, Jergl (A) – Perret (A), Lalancette, Lang – Zachar, Pilař, Jasper.
    Tréner: Tomáš Martinec

    HC VERVA Litvínov: M. Tomek (Klika) – Baránek, Zeman, Zile, Jaks, Czuczman, Demel (A), Šalda – Kudrna, Jícha, Koblasa – Hlava, D. Kaše (A), O. Kaše (C) – Válek, Kirk, Abdul – Urban, Jurčík, Havelka.
    Tréner: Karel Mlejnek

    Rozhodca: Jeřábek, Mejzlík – Bohuněk, Svoboda

    Diváci: 5410