Kuopio – Ambri-Piotta 3:5 (kon.) | Davos – Frölunda 4:1 (kon.)
koniec
KalPa Kuopio
3:5 (0:1, 2:1, 1:3)
HC Ambri-Piotta
cz Streda 27.12.2023, 15:10 • Eisstadion Davos (SUI) • Spengler Cup • Skupina 1
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:23 Laurent DAUPHIN - 3:5
     
    58:23
    Ambri-Piotta právě vstřelila branku!
    Další výpad směrem na prázdnou bránu už dotáhl od levého mantinelu nedaleko modré čáry k přesné střele přes posledního zbylého obránce LAURENT DAUPHIN. Asistence: Alex Formenton a Peter Mueller.
     
    58:11
    Znovu byli na buly úspěšnější Finové, jenže puk na modré čáře ztratili. Pokus přes celé kluziště směřuje těsně vedle jejich prázdné klece.
     
    57:56
    Brána Kuopia je prázdná, finský celek se o vyrovnání pokusí v power-play.
     
    55:37
    Vyloučení v týmu HC Ambri-Piotta:
    Daniel Grassi – 2 min., podrážení.
    52:08 Benjamin KORHONEN - 3:4
     
    52:08
    Kuopio právě vstřelilo branku!
    Také Finové rychle trestají soupeřův přestupek. BENJAMIN KORHONEN clonil před bránou a Sissonsova prudká rána se do sítě odráží od jeho brusle. Asistence: Colby Sissons a Juuso Mäenpää.
     
    51:40
    Vyloučení v týmu HC Ambri-Piotta:
    Nando Eggenberger – 2 min., držení.
     
    48:19
    Úplně volný Dauphin pálil prudce z mezikruží a skvělý postřeh brankáře Lekkase umožnil jeho vyrážečce přesměrovat kotouč obloukem za bránu Kuopia.
    44:15 Peter MUELLER - 2:4
     
    44:15
    Ambri-Piotta právě vstřelila branku!
    Rychle využitá přesilovka. PETER MUELLER zamířil z levého kruhu a švihem posílá kotouč i přes lehkou teč Conzovy vyrážečky přesně do šibenice. Asistence: Alex Formenton a Jesse Virtanen.
     
    43:57
    Vyloučení v týmu KalPa Kuopio:
    Kasper Simontaival – 2 min., sekání.
    41:25 Tim HEED - 2:3
     
    41:25
    Ambri-Piotta právě vstřelila branku!
    Z trestného střílení nic zbytečně nevymýšlel TIM HEED a švihem prostřelil Lekkase pod lapačku. Švýcarský klub potřetí vede.
     
    41:25
    Vyloučení v týmu KalPa Kuopio:
    Filip Westerlund – TS, hákování.
     
    37:24
    Heed kouzlil s pukem na čepeli, sérií rychlých přehazovaček obelstil protihráče a pálil švihem z pravého kruhu do šibenice. Lekkas ovšem předvedl efektní semafor.
    36:35 Matyáš KANTNER - 2:2
     
    36:35
    Kuopio právě vstřelilo branku!
    Švýcarský celek za stálého tlaku propadl v útočném pásmu, soupeř se vydal do přečíslení ve dvou na jednoho a MATYÁŠ KANTNER po skvělé přihrávce Klemettiho zleva zvedl kotouč nad padajícího brankáře. Asistence: Aleksi Klemetti a Jaakko Rissanen.
     
    27:50
    Švýcarskému celku se naskytlo přečíslení dvou na jednoho, Eggenberger zakončil sám do vzdálenější šibenice a Lekkas se vyznamenal zákrokem vyrážečkou.
     
    25:29
    Vyloučení v týmu KalPa Kuopio:
    Anton Karlsson – 2 min., faul loktem.
    23:20 Jakob LILJA - 1:2
     
    23:20
    Ambri-Piotta právě vstřelila branku!
    Nakonec to papíroví hosté stihli dvě vteřiny před vypršením trestu. Heed napřáhl ke golfáku, místo něhož vyslal chytrou přihrávku k tyči a JAKOB LILJA z otočky po ledě překonává Lekkase. Asistence: Tim Heed a Michael Špaček.
    22:01 Benjamin KORHONEN - 1:1
     
    22:01
    Kuopio právě vstřelilo branku!
    První přesilovka Švýcarům krutě nevychází. Jeden z obránců si nechal kotouč utéct na modré čáře mezi bruslemi a BENJAMIN KORHONEN ze samostatného nájezdu zakončil zápěstím přesně pod víko. Asistence: Jaakko Lantta.
     
    21:22
    Vyloučení v týmu KalPa Kuopio:
    Kasper Simontaival – 2 min., podrážení.
    18:28 Alex FORMENTON - 0:1
     
    18:28
    Ambri-Piotta právě vstřelila branku!
    Zpoza brány vracel zadovkou kotouč naslepo ALEX FORMENTON a první centr Kuopia Rissanen jej srazil bruslí smolně mezi betony vlastního brankáře. Asistence: Tim Heed a Dominic Zwerger.
     
    15:16
    Honkova nebezpečná rána se od hrany Lekkasovy rukavice odráží rotujícím obloukem přes břevno jeho brány.
     
    12:29
    Vyloučení v týmu HC Ambri-Piotta:
    André Heim – 2 min., podrážení.
     
    4:12
    Francouzský bek Kuopia Gallet se vydal do rozhozené obrany podpořit útok, najel si na přihrávku zpoza brány a z mezikruží prudkou ranou k tyči prověřil Conze, který zasáhl výborně vyrážečkou.

    Karel Jedlička

    Góly a asistencie: 23. Korhonen (Lantta), 37. Kantner (Klemetti, Rissanen), 53. Korhonen (Sissons, Mäenpää) – 19. Formenton (Heed, Zwerger), 24. Lilja (Heed, Špaček), 42. Heed (t.s.), 45. Mueller (Formenton, Virtanen), 59. Dauphin (Formenton, Mueller)


    KalPa Kuopio: Lekkas (Jatkola) – Sissons, Mattila, Westerlund, Gallet, Lappalainen, Elorinne, Immonen, Karlsson – Kantner, Rissanen, Klemetti – Simontaival, Räsänen, Mäenpää – Korhonen, Kapanen, Saarelainen – Tavernier, Lantta, Okany
    HC Ambri-Piotta: Conz (Juvonen) – Honka, Virtanen, Heed, Pezzullo, Fohrler, Jecker, Zündel – Mueller, Dauphin, Landry – Bürgler, Špaček, Lilja – Zwerger, Heim, Formenton – Grassi, Eggenberger, Douay