Slovensko – Švajčiarsko sk 3:0 (kon.) | Fínsko – Nemecko 3:4 (kon.) | Nórsko – Česko 1:8 (kon.)
Lotyšsko – Kanada 0:10 (kon.)
koniec
Fínsko
3:4 (1:1, 2:3, 0:0)
Nemecko
Streda 27.12.2023, 14:30 • Scandinavium, Gotebörg • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Partner:
     
    34:38
    Nemecko dalo gól!
    Hauf predviedol výborný prehľad a ihneď posunul puk smerom dopredu, kde si nabehol VEIT OSWALD, ktorý nachytal Kokka strelou na bližšiu tyč!
     
    33:07
    Nemecko dalo gól!
    Nemci pokračujú vo vyrovnanej partii! Elias získal puk a posunul ho na ROMANA KECHTERA, ktorý z neprehľadnej situácie dokázal dostať puk do siete Kokka! 3:3!
     
    23:05
    Fínsko dalo gól!
    Prestrelka pokračuje. Hemmingovu strelu síce Dietl vyrazil do rohu, tam však bol pripravený SAMU BAU, ktorý strelou z otočky po ľade nachytal nemeckého gólmana na hruškách!
     
    22:12
    Nemecko dalo gól!
    Opäť je tu veľmi rýchlo vyrovnané! Nemci začali rýchlu akciu, Bicker posunul puk na NIKLAS HÜBNERA, ktorý dal teplomer Kokkovi!
     
    21:27
    Fínsko dalo gól!
    Nedáš – dostaneš teraz platilo v úplnom znení. Po šanci Nemcov sa na puk pri mantineli dostal KASPER HALTTUNEN, ktorého delovka na bližšiu tyč končí až v bránie Dietla!
     
    08:11
    Fínsko dalo gól!
    Fíni z ničoho nič udreli na opačnej strane! Obrana Nemcov prepadla na modrej čiare. TOMMI MÄNNISTÖ si prevzal puk a prefrčal okolo všetkých, aby vyrovnal na 1:1.
     
    05:58
    Nemecko dalo gól!
    Ďalšia chyba Fínov! Väisanen zaváhal v obrannom pásme, na puk sa dostal Hördler, ktorého prácu dokončil napokon VEIT OSWALD a posiela svoj tím do vedenia!
    Góly a asistencie: 9. Männistö (Hemming), 22. Halttunen, 24. Bau (Hemming) – 6. Oswald (Hördler), 23. Hübner (Bicker), 34. Kechter (Elias), 35. Oswald (Hauf, Hördler)


    Fínsko: Kokko (Vali) – Pulkkinen, Kulonummi, Pieniniemi, Salin, Kärki, Väisänen, Kangas – Naukkarinen, Helenius, Hämeenaho – Kaskimäki, Lassila, Halttunen – Kumpulainen, Keskinen, Nyman – Männistö, Bau, Hemming – Koskipirtti.
    Tréner: Lauri Mikkola

    Nemecko: Dietl (Bittner) – Hübner, Schindler, Sinn, J. Weber, Panocha, Reich, Niehus – Oswald, Hauf, Hördler – Lutz, Kechter, Elias – Bicker, Sumpf, Rollinger – Assavolyuk, Schreiner, Brandl – Nieleck.
    Tréner: Tobias Abstreiter

    Rozhodca: Heibesen (SUI), Young (USA) – Durmis (SVK), Rozitis (LAT)