NHL
Minnesota – Boston 3:2 (kon.) | Columbus – Toronto 1:4 (kon.) | NJ Devils – Detroit 3:2 (kon.)
Ottawa – Pittsburgh 5:4 (po pr.) | Washington – Tampa Bay 1:2 (1:2 po s.n.) | Carolina – NY Islanders 4:5 (kon.)
NY Rangers – Buffalo 4:3 (po pr.) | Anaheim – Seattle 2:3 (kon.) | St. Louis – Chicago 7:5 (kon.)
Colorado – Arizona 4:1 (kon.) | LA Kings – Calgary 5:3 (kon.) | Vancouver – San Jose 7:4 (kon.)
koniec
Vancouver Canucks
7:4 (2:2, 3:1, 2:1)
San Jose Sharks
cz Nedeľa 24.12.2023, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Hezké brzké ráno přeji všem příznivcům hokeje, zejména toho zámořského. Před vánočními svátky se odehraje další kolo NHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Vancouver Canucks a San Jose Sharks.
     
    Vancouver Canucks

    Hokejisté Vancouveru se v Západní konferenci nacházejí na prvním místě se ziskem sedmačtyřiceti bodů. Sezónu tak zatím mají velmi dobře rozjetou. Osm zápasů v řadě za sebou bodovali. Šestkrát vyhráli a dvakrát prohráli, ale vždy získali alespoň bod. V posledním utkání před Štědrým dnem se tak doma budou snažit tuto bodovou sérii natáhnout.
     
    San Jose Sharks

    To hosté ze San Jose jsou na tom úplně opačně. Ve stejné konferenci je najdeme na posledním šestnáctém místě se ziskem jednadvaceti bodů. A pokračují tak v další sezóně v nepřesvědčivých výkonech a koledují si o to, aby opět ve vyřazovacích bojích chyběli. Nyní mají nepříznivou šňůru čtyř prohraných zápasů za sebou, kdy dokonce nezískali ani bod. Zastaví ji proti rozjetým Kosatkám?
     
    Vzájemná utkání

    V probíhající sezoně se oba celky utkaly už třikrát. Dvakrát vyhrál Vancouver, jednou pak Žraloci.
     
    Česká a slovenská stopa

    Filip Hronek (VAN)

    Tomáš Hertl (SJS)
    Jan Rutta (SJS)
    Filip Zadina (SJS)
    Radim Šimek (SJS) nyní farma
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Demko (DeSmith) – Hronek, Q. Hughes (C), T. Myers, Zadorov, Juulsen, Cole – Kuzmenko, E. Pettersson (A), Michejev – Boeser, J. Miller (A), Höglander – Garland, Blueger, Joshua – Lafferty, P. Suter, Aman.
    Trenér: Rick Tocchet

    San Jose Sharks: Blackwood (Kähkönen) – Burroughs, Ferraro (A), Rutta, Ochoťuk, M. Vlasic, Thrun – Zadina, Hertl (A), Eklund – Zetterlund, Granlund, Duclair – Labanc, Kunin, Hoffman – Bailey, Studnicka, MacDonald.
    Trenér: David Quinn

    Rozhodčí: Skilliter, Kozari – Toomey, Knorr.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Do akce se hned hnali domácí hokejisté, ale vystavili se ofsajdové pasti a hra se rychle stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    00:57
    Nyní se už dostali Canucks ke střele, ale tu zastavil pozorný Mackenzie Blackwood a hru přerušuje, za chvíli se tak bude vhazovat před jeho brankou.
     
    01:34
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Velmi brzy se domácí ujímají vedení a otevírají účet zápasu. Petterson zatáhl puk do útočného pásma, poté ho poslal do prostoru mezi kruhy, kde se odrazil od Michejeva a poté si ho převzal ANDREJ KUZMENKO, jenž vystřelil mezi kruhy a jeho pokus se zastavil až za zády MacKenzieho Blackwooda – 1:0. Asistence: Ilja Michejev a Elias Pettersson.
    01:34 Andrej KUZMENKO - 1:0
     
    03:25
    Domácí jsou hodně aktivní a znovu zatápěli obraně San Jose i brankáři Blackwoodovi.
     
    04:03
    Autor úvodní branky Andrej Kuzmenko se dostával do další akce, ale sudí viděli ofsajd a je pískáno. Buly ve středním pásmu.
     
    05:12
    Hosté se zatím pořádně ještě nedostali k žádnému vážnějšímu zakončení a více spíše operují ve svém obranném pásmu, kde hrozí naopak domácí aktivní hráči Vancouveru.
     
    05:37
    Navíc mohou nyní navýšit svůj náskok, když se faulem provinil Mike Hoffman a putuje na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    06:02
    Domácí se usadili v pásmu Sharks a jsou tak v první akci přesilové hry. Hosté se ale drží a po zákroku MacKenzieho Blackwooda vyhazují puk až před branku Demka.
     
    06:51
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tady má někdo velmi brzy zaděláno na hattrick. Využitá přesilová hra a domácí mají dvoubrankový náskok. Po hezky sehrané kombinaci nabil nad levý kruh Miller a poté svižnou ranou nedal Blackwoodovi šanci ANDREJ KUZMENKO – 2:0. Asistence: J. T. Miller a Elias Pettersson.
    06:51 Andrej KUZMENKO - 2:0
     
    08:38
    Domácí nedávají hostům moc prostoru k ohrožení brankáře Thatchera Demka a naopak mnohdy hrozí na opačné straně.
     
    09:23
    V prostoru neutrální zóny Sharks ztratili puk a hned ho zavezli domácí zase před MacKenzieho Blackwooda, ten čelil dalšímu tlaku, nyní ho ale ustál. Nicméně stále se hostům nepovedlo vyhodit puk ven.
     
    10:20
    Nyní je v přerušené hře na řadě první komerční přestávka.
     
    11:08
    Fabian Zetterlund se dostal na pravé straně ke střele, proti ní ale zakročil pozorný Thatcher Demko a udržel tak nulu na svém kontě a také dvoubrankový náskok svého týmu.
     
    11:26
    Další komerční přestávka.
     
    11:49
    Mike Hoffman nevypíchl puk soupeři a ten se jal k další útočné akci, nakonec ji ale Sharks zastavili a nyní otáčejí hru před branku Thatchera Demka.
     
    13:32
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté se také prosazují a dostávají se tak soupeři na dostřel jediné branky. Sharks vybojovali puk v obranném pásmu a uháněli dopředu, když akci táhl Mikael Granlund. Ten poté touš posunul na Duclaira, který střílel z pravého kruhu, ovšem puk se ještě otřel o šikovně postaveného MIKAELA GRANLUNDA, jenž je autorem snižující branky – 2:1. Asistence: Mikael Granlund a Mario Ferraro.
    13:32 Mikael GRANLUND - 2:1
     
    14:52
    Žraloci ožili a znovu se dostali do šance před Demkem, ten ale své brankoviště zavřel a posílá puk svým spoluhráčům, aby mohli vyrazit zase před Blackwooda.
     
    16:22
    San Jose právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Domácí nevyhodili puk z pásma a hosté se tak stále drželi před Demkem. Nakonec pak po nahození Ferrara tečoval puk před domácí brankou Filip Zadina, ale ten se jen odrazil od domácího gólmana až k TOMÁŠI HERTLOVI, který ho poté pohotově poslal za brankovou čáru – 2:2. Asistence: Filip Zadina a Mario Ferraro.
    16:22 Tomáš HERTL - 2:2
     
    17:31
    Filip Zadina zabrzdil střelu Nikity Zadorova a pomohl tak coby útočník obraně a poté se hosté znovu dostávali do akce, beci Vancouveru jim však znemožnili skórovat.
     
    18:29
    Žraloci se dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před MacKenzieho Blackwooda, buly po jeho pravé ruce.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:16
    Anthony Duclair byl ve velké šanci před Demkem, ale v jeho těsné blízkosti pak trefil pouze jeho beton.
     
    19:45
    Puk je v pásmu Sharks, ti ale akci soupeře nečelili, ten se totiž vystavil ofsajdové pasti a hra jde do středního pásma, kde se ještě bude vhazovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina tohoto duelu je u konce. A bylo na co koukat. Nejdříve úřadovali domácí, kteří se brzy zásluhou Andreje Kuzmenka dostali do dvoubrankového náskoku. Ovšem Sharks se povedlo vyrovnat a byli zpět ve hře. Nakonec pak lídr hostujícího týmu Tomáš Hertl vyrovnal na 2:2 a začínalo se opět od začátku. Do druhé třetiny tak oba celky nastoupí za nerozhodného stavu.
     
    Střely na branku: 6 – 5
     
    Další třetina začne přibližně v 5:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Nils Höglander svižnou ranou na levé straně zaměstnal MacKenzieho Blackwooda, který zasáhl holí a podržel tým.
     
    20:52
    Hned na druhé straně zahrozil po Hertlově přihrávce z levého kruhu Filip Zadina, ovšem proti jeho tvrdé střele zakročil Thatcher Demko.
     
    21:09
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks:
    Nikita Ochoťuk – 2 min., podrážení.
     
    21:32
    Domácí mají po faulu Ochoťuka k dispozici přesilovou hru a mají tak šanci jít znovu do vedení, které v závěru první třetiny ztratili.
     
    22:11
    Hosté se ale zatím dobře brání a vyhazují puky do bezpečí, čímž šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    22:45
    Další výhoz puku až před branku soupeře a vypadá to, že tohle oslabení Žraloci zvládnou bez úhony.
     
    23:09
    Hosté v plném počtu.
     
    23:59
    Filip Hronek napřáhl ke střele na modré čáře a do akce betonem šel hostující brankáře MacKenzie Blackwood. Hra je přerušena a před jeho brankou poté vznikla menší potyčka mezi oběma tábory.
     
    23:59
    Nakonec z toho vzešlo vyloučení na straně domácích, když celé akci předcházel faul, kterého se dopustil Dakota Joshua. Přesilovka pro Sharks.
     
    24:42
    Domácí začali oslabení dlouhým výhozem puku až před Mackenzieho Blackwooda.
     
    25:59
    Domácí v plném počtu.
     
    26:03
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hned co domácí ubránili oslabení, udeřili a znovu jdou do náskoku. Po špatném nahození puku od Ferrara ho zachytil Blueger, jenž poté jel do akce se spoluhráčem. Puk pak poslal na hůl NILSE AMANA, jenž zakončoval do odkryté Blackwoodovy klece – 3:2. Asistence: Teddy Blueger.
    26:03 Nils AMAN - 3:2
     
    26:30
    Další komerční přestávka.
     
    26:30
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks:
    Luke Kunin – 2 min., vysoká hůl.
     
    28:19
    Domácí mají v další přesilovce tlak, ale zatím se parta okolo Tomáše Hertla drží a vyhazuje puky do bezpečí.
     
    28:36
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Už když byli hosté kompletní, přeci jen inkasovali. Cole střílel od modré čáry a jeho dalekonosná střela se dostala na hůl SAMA LAFFERTYHO, který svou tečí dostal kotouč za Blackwooda a domácí mají zpět dvoubrankový náskok – 4:2. Asistence: Ian Cole a Conor Garland.
    28:36 Sam LAFFERTY - 4:2
     
    30:05
    Jsme za polovinou řádné hrací doby a nyní je na řadě další komerční přestávka.
     
    31:08
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Přestřelka pokračuje, hosté jsou znovu svému soupeři na dostřel jediného gólu. Z otočky nabil Ferraro FABIANU ZETTERLUNDOVI a ten střelou k bližší tyči nedal Demkovi šanci – 4:3. Asistence: Mario Ferraro a Mikael Granlund.
    31:08 Fabian ZETTERLUND - 4:3
     
    32:19
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks:
    Teddy Blueger – 2 min., hákování.
     
    32:58
    Hosté hrají přesilovou hru a svého soupeře sevřeli v jeho pásmu. Tomáš Hertl pak vystřelil před Demkem, ale ten dalším zákrokem svůj tým podržel.
     
    34:02
    Domácí se dostali na kotouč a vyhodili ho až před klec Sharks. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    34:19
    A nyní jsou už v plném počtu.
     
    34:52
    Další komerční přestávka.
     
    Střely na branku: 12 – 11
     
    36:26
    Hosté se snaží za každou cenu vyrovnat, podle toho také před chvílí vypadal jejich tlak před Thatcherem Demkem, který zatím odolává.
     
    37:00
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks:
    Filip Hronek – 2 min., podrážení.
     
    37:36
    Hosté mají šanci na vyrovnání, při podražení Hronka putuje český obránce na trestnou lavici a bude si přát, aby tam setrval celé dvě minuty.
     
    38:18
    Domácí se ubránili a vyhazují puk až před branku Blackwooda. Tím šetří další vteřiny ze svého oslabení.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny a zároveň jsou domácí hráči v plném počtu.
     
    39:13
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Sharks nevyužili přesilovou hru a poté to trestají domácí, jenž mají opět dvoubrankový náskok. Conor Garland poslal na levou stranu přihrávku, kde se poté před odkrytou klecí prosadil DAKOTA JOSHUA. Asistence: Conor Garland a Teddy Blueger.
    39:13 Dakota JOSHUA - 5:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je u konce a v něm opět došlo na přestřelku, když padly opět čtyři góly. Vancouver se dostal zpět do vedení a nakonec má znovu dvoubrankový náskok. Sharks tak do třetí třetiny půjdou s cílem dorovnat své manko. Uvidíme, co nám ještě poslední dvacetiminutovka nabídne.
     
    Střely na branku: 16 – 15
     
    Další třetina začne přibližně v 6:08.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:39
    Sharks ve svém pásmu vybojovali puk a otočili hru, ale před Demkem nezahrozili.
     
    42:20
    Na druhé straně proti střele Jacka Studnicky zakročil Thatcher Demko a přerušil hru. Vhazovat se bude za chvíli po jeho pravé ruce.
     
    42:30
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks:
    Jack Studnicka – 2 min., podrážení.
     
    42:38
    Hrozba pro Sharks, kteří hrají opět v oslabení. Domácí se už usadili před Blackwoodem a kombinují před jeho brankou.
     
    43:17
    Ten nyní zakročil, ale jeho spoluhráči nedokázali vyhodit touš ven a stále tak čelí tlaku svého soupeře.
     
    43:34
    Až nyní letí puk až před Demka a hosté se osvobozují.
     
    43:58
    Kuzmenko pálil z levého kruhu, na hattrick po svém zakončení zatím nedosáhl. Následně pak se Žraloci opět osvobozují.
     
    44:30
    Hosté v plném počtu.
     
    45:14
    Proti střele Zadorova u své pravé tyče zakročil Mackenzie Blackwood a přikryl puk pod lapačku. Následně hru přerušil a buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    45:24
    Tyler Myers jedovkou z levého kruhu prověřil pozornost Blackwooda, který znovu zaskročil.
     
    46:19
    Kuzmenko si mezi kruhy klepl o přihrávku, ale nedostal ji. Poté zblízka střílel Elias Pettersson, ale s jeho dorážkou si poradil Mackenzie Blackwood.
     
    47:13
    Filip Zadina operoval před Demkem, ale jeho pokus nakonec končí jen vedle jeho branky.
     
    48:37
    Kevin Labanc nahodil puk před domácí branku, kde ale nebyl nikdo z hostů, kdo by ho před Demkem tečoval.
     
    49:17
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    49:25
    Demko nyní zakročil, po dvou střelách soupeře udržel dvoubrankový náskok a následně pak přerušuje hru.
     
    50:36
    Domácí se na druhé straně dostali do zakončení, ale jejich pokus končí jen vedle tyče Blackwoodovy branky. Následně pak Sharks otáčejí hru.
     
    52:10
    Vancouver drží puk co nejdále od své branky a stále se drží před hostující klecí. Mackenzie Blackwood tak měl opět plné ruce práce.
     
    53:10
    Henry Thrun po přihrávce od Anthonyho Duclaira zakončoval těsně před Demkem, ale domácí brankář zapsal další přesný zákrok a přerušuje hru. Následuje také další komerční přestávka.
     
    53:16
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté snižují na rozdíl jediné branky a jsou zpět ve hře o body. Po vyhraném buly od Tomáše Hertla rozjeli akci jeho spoluhráči, Zadina pak poslal puk před branku, kde ho pohotově za brankovou čáru dostal JACOB MACDONALD – 5:4. Asistence: Filip Zadina a Jan Rutta.
    53:16 Jacob MACDONALD - 5:4
     
    54:33
    Další komerční pauza.
     
    55:43
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí znovu odskakují Žralokům na rozdíl dvou branek. Po vhazování dostal puk k modré čáře PIUS SUTER, jenž hned vystřelil a kotouč zapadl za záda Blackwooda – 6:4. Asistence: Quinn Hughes a J. T. Miller.
    55:43 Pius SUTER - 6:4
     
    57:17
    Hosté mají puk a spěchají s ním před domácí klec. Rádi by se svému soupeři znovu dostali na kontakt.
     
    57:47
    Thatcher Demko zakročil proti nebezpečné střele na pravé straně a má puk v lapačce. Následně pak přerušuje hru.
     
    57:47
    Hosté jsou bez brankáře a v šesti hráčích v poli.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:06
    Po akci Žraloků vyhazují domácí hráči puk na zakázané uvolnění a jdou střídat.
     
    59:00
    Hosté si berou oddechový čas.
     
    59:25
    Hosté se stále snaží o kontaktní branku, ale domácí jsou pozorní a znovu vyhazují puk do neutrální zóny.
     
    59:47
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Naopak na druhé straně skórují domácí. Po vyhraném buly se ve vlastním obranném pásmu dostal na puk QUINN HUGHES a v pádu pak obloučkem zakončil až do prázdné branky Sharks – 7:4. Bez asistence.
    59:47 Quinn HUGHES - 7:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí porážejí Sharks 7:4 a v posledním utkání před vánoci tak vítězí, naopak hosté se budou domů vracet bez zisku jediného bodu.

    Díky za pozornost a přeji Vám krásné vánoční svátky a zase někdy u dalších přenosů z hokeje na počtenou.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 26 – 25 | Přesilová hra: 1/4 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Thatcher Demko (VAN) – 21 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84 %, odchytal 60:00
    Mackenzie Blackwood (SJS) – 19 zákroků, 7 OG, úspěšnost 76 %, odchytal 58:00

    Česká a slovenská stopa
    Filip Hronek (VAN) – 0+0, 2 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 20:03
    Tomáš Hertl (SJS) – 1+0, 1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 21:35
    Filip Zadina (SJS) – 0+2, -2 účast, 5 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 16:32
    Jan Rutta (SJS) – 0+1, 2 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 17:45

    Tři hvězdy utkání
    1. Andrej Kuzmenko (VAN) 2+0
    2. Teddy Blueger (VAN) 0+2
    3. Mario Ferraro (SJS) 0+3 (06:59:26)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 2. Kuzmenko (Michejev, E. Pettersson), 7. Kuzmenko (J. Miller, E. Pettersson), 27. Aman (Blueger), 29. Lafferty (Cole, Garland), 40. Joshua (Garland, Blueger), 56. P. Suter (Q. Hughes, J. Miller), 60. Q. Hughes – 14. Granlund (Duclair, Ferraro), 17. Hertl (Zadina, Ferraro), 32. Zetterlund (Ferraro, Granlund), 54. MacDonald (Zadina, Rutta)


    Vancouver Canucks: Demko (DeSmith) – Hronek, Q. Hughes (C), T. Myers, Zadorov, Juulsen, Cole – Kuzmenko, E. Pettersson (A), Michejev – Boeser, J. Miller (A), Höglander – Garland, Blueger, Joshua – Lafferty, P. Suter, Aman.
    Tréner: Rick Tocchet

    San Jose Sharks: Blackwood (Kähkönen) – Burroughs, Ferraro (A), Rutta, Ochoťuk, M. Vlasic, Thrun – Zadina, Hertl (A), Eklund – Zetterlund, Granlund, Duclair – Labanc, Kunin, Hoffman – Bailey, Studnicka, MacDonald.
    Tréner: David Quinn

    Rozhodca: Skilliter, Kozari – Toomey, Knorr