NHL
Minnesota – Boston 3:2 (kon.) | Columbus – Toronto 1:4 (kon.) | NJ Devils – Detroit 3:2 (kon.)
Ottawa – Pittsburgh 5:4 (po pr.) | Washington – Tampa Bay 1:2 (1:2 po s.n.) | Carolina – NY Islanders 4:5 (kon.)
NY Rangers – Buffalo 4:3 (po pr.) | Anaheim – Seattle 2:3 (kon.) | St. Louis – Chicago 7:5 (kon.)
Colorado – Arizona 4:1 (kon.) | LA Kings – Calgary 5:3 (kon.) | Vancouver – San Jose 7:4 (kon.)
koniec po predl.
Ottawa Senators
5:4 (2:1, 2:1, 0:2 - 1:0)
Pittsburgh Penguins
cz Nedeľa 24.12.2023, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    61:10 Tim STÜTZLE - 5:4
     
    61:10
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Song 2 od Blur nakonec hraje popáté a Senators vítězí po šesti porážkách! Jakob Chychrun zahájil celou gólovou akci obrovským vabankem na modré čáře, kde s velkým štěstím udržel kotouč proti Jevgenijemu Malkinovi. Drake Batherson následně před bránou našel TIMA STÜTZLEHO, který skóroval střelou mezi betony a opět rozhodl prodloužení, stejně jako ve Švédsku proti Detroitu. Asistence: Drake Batherson.
    57:34 Kris LETANG - 4:4
     
    57:34
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci nepotřebovali ani hru v šesti a je srovnáno, a to zaslouženě! Ottawa totiž ve třetí periodě výrazně zpomalila a nyní za to platí. Nakonec se ujala střela KRISE LETANGA, který vystřelil přímo mezi nohy Joshe Norrise, jenž smolně zabránil svému brankáři ve výhledu. Asistence: Marcus Pettersson, Jevgenij Malkin.
    41:51 Drew O'CONNOR - 4:3
     
    41:51
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Bude to ještě drama, je to o jeden gól! Sens přežili mnohem horší šance soupeře, nyní ale smolně inkasují. Nahození Marcuse Petterssona totiž skončilo přímo na hokejce DREWA O'CONNORA, který ani příliš nesledoval puk a od ní se odrazilo přímo pod horní tyč. Asistence: Marcus Pettersson, Kris Letang.
    27:30 Erik BRÄNNSTRÖM - 4:2
     
    27:30
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Chybu při bránění udělali také hosté a Sens zase vedou o dva góly! ERIK BRÄNNSTRÖM si řekl o přihrávce na modré čáře a díky tomu mohl jít do přečíslení s Bradym Tkachuk, se kterým se vyměnil kotouč a následně zakončil nad rameno bezmocného Alexe Nedeljkovice. Asistence: Brady Tkachuk, Jake Sanderson.
    24:59 Rickard RAKELL - 3:2
     
    24:59
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci snižují po chybě domácích obránců! Senators si totiž vůbec nepohlídali svou modrou čáru, čehož ukázkově využil RICKARD RAKELL, který si vyměnil puk se Sidneyem Crosbym a následně bekhendem zakončil do odkryté klece. Připisuje si tak první gól v sezoně. Asistence: Sidney Crosby, Reilly Smith.
    22:10 Brady TKACHUK - 3:1
     
    22:10
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Penguins nevyužili přesilovku a teď za to pykají! Protiútok rozjel Jakob Chychrun, ten kotouč posunul k levému mantinelu na Clauda Girouxe, který odtud vytasil parádní bekhendovou přihrávku před bránu. Tu si na poslední chvíli našel BRADY TKACHUK, který i pod tlakem přehodil kotouč nad betonem Alexe Nedeljkovice. Asistence: Claude Giroux, Jakob Chychrun.
    15:01 Josh NORRIS - 2:1
     
    15:01
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Vyrovnaný stav dlouho nevydržel, Sens si berou vedení zpět nádhernou brankou! Brady Tkachuk udržel puk u zadního mantinelu a posunul ho před bránu, avšak jeden z bránících hráčů ho zvedl do vzduchu. To však vůbec nevadilo JOSHU NORRISOVI, který baseballovým způsobem rozvlnil síť. Asistence: Brady Tkachuk, Erik Brännström.
    14:31 Lars ELLER - 1:1
     
    14:31
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Touto přesilovkou hosté už nepohrdli a vyrovnávají krok! Pěkná kombinace se urodila na modré čáře, odtud našel Reilly Smith u pravé tyče LARSE ELLERA, který bleskovým zakončením nedal brankáři šanci k přesunu. Asistence: Reilly Smith, Kris Letang.
    11:07 Jakob CHYCHRUN - 1:0
     
    11:07
    Ottawa právě vstřelila branku!
    JAKOB CHYCHRUN dnes zatím odvádí excelentní práci a je za to odměněn úvodním gólem! Domácí bek si udělal útočný výlet a na zakončení vyčkával v levém kruhu. Odtud pálil rovnou dvakrát, na první pokus mu to sice nevyšlo, ale na druhý už procpal puk do sítě zakončením k bližší tyči. Asistence: Claude Giroux, Josh Norris.

    Lukáš Mihal

    Góly a asistencie: 12. Chychrun (Giroux, Norris), 16. Norris (B. Tkachuk, Brännström), 23. B. Tkachuk (Giroux, Chychrun), 28. Brännström (B. Tkachuk, Sanderson), 62. Stützle (Batherson) – 15. Eller (R. Smith, Letang), 25. Rakell (Crosby, R. Smith), 42. D. O'Connor (M. Pettersson, Letang), 58. Letang (M. Pettersson, Malkin)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (Korpisalo) – Sanderson, Zub, Chychrun, Hamonic, Brännström, Bernard-Docker – B. Tkachuk (C), Norris, Giroux (A) – Tarasenko, Stützle (A), Batherson – Kubalík, Greig, Crookshank – Smejkal, Kastelic, Kelly.
    Tréner: Jacques Martin.

    Pittsburgh Penguins: Nedeljkovic (Jarry) – M. Pettersson, Letang (A), Graves, E. Karlsson, Ludvig, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Rakell – R. Smith, Malkin (A), Puustinen – Zohorna, Eller, D. O'Connor – Harkins, Acciari, Carter.
    Tréner: Mike Sullivan.

    Rozhodca: Markovic, Furlatt – Daisy, Cormier

    Diváci: 19 286