NHL
Detroit – Philadelphia 7:6 (2:0 po s.n.) | NY Rangers – Edmonton 3:4 (kon.) | Winnipeg – Boston 5:1 (kon.)
Chicago – Montreal 2:5 (kon.) | Nashville – Dallas 2:3 (kon.) | Florida – Vegas 4:2 (kon.)
koniec
New York Rangers
3:4 (1:0, 0:0, 2:4)
Edmonton Oilers
cz Sobota 23.12.2023, 01:30 • Madison Square Garden, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:31:36)
     
    Statistika
    Střely na bránu: 34 – 28 | Přesilová hra: 1/3 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Jonathan Quick (NYR) – 24 zákroků, 4 OG, úspěšnost 85,7 %, odchytal 55:01
    Stuart Skinner (EDM) – 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,2 %, odchytal 59:36

    Česká a slovenská stopa
    Bez české a slovenské účasti.

    Tři hvězdy utkání
    1. Stuart Skinner (EDM) 31 zákroků
    2. Warren Foegele (EDM) 1+1
    3. Ryan McLeod (EDM) 1+1
     
    Oilers podruhé za sebou otočilli zápas čtyřmi góly ve třetí třetině. V Západní konferenci převzali od Seattlu 12. místo a současně zmenšili ztrátu na play-off na pět bodů. V případě Rangers tato prohra nic nemění. Díky nezdraru Bostonu ve Winnipegu jim na Východě nadále patří první místo.
     
    Minimální náskok vytvořený Wheelerovým gólem z 12. minuty zápasu Rangers ve třetí třetině neudrželi. Dlouho stoprocentní Quick inkasoval třikrát během tří minut a než se Rangers z tref Hymana, Kanea a Foegeleho oklepali, tak jim McLeod zasadil další direkt na 4:1. Domácí díky Zibanejadově gólu z přesilové hry koncovku trochu zdramatizovali, ale kontaktní gól Cuyllea z poslední sekundy už nic neřešil.
     
    Konec zápasu.
    59:59 Will CUYLLE - 3:4
     
    59:59
    Rangers právě vstřelili branku!
    V návaznosti na střelu Trouby a menší závar u brankoviště nevyhodil Ceci přes Lindgrena, který od modré vrátil hru do rohu. WILL CUYLLE po neúspěšném zpracování Wheelera našel puk u hokejky Draisaitla a z pravého kruhu ho nasměroval mezi nohy Skinnera. Gólman Edmontonu trochu zaspal a desetinu před vypršením času obdržel vesměs nedůležitý gól na 3:4. Bez asistence.
     
    59:15
    McDavid propásl šanci na uklidňující pátý gól. Díky rychlé reakci na vyhození Ekholma zabránil icingu, jenže pak z nulového úhlu zakončil do boční brankové konstrukce.
     
    59:10
    Zibanejadova přihrávka projela skrz předbrankovým prostorem k protějšímu mantinelu. Posléze se Panarinova střela vynořila vedle Skinnerovy levé tyče.
     
    58:24
    Navzdory ztracené hokejce Hyman výborně napadal v útočném pásmu. Oilers v něm získali puk, jenže Nugent-Hopkins po přihrávce od McDavida neprostřelil blok Zibanejada.
     
    58:06
    Domácí vyhráli už několik vhazování v útočném pásmu za sebou. Okamžitou střelu Panarina Skinner jen vyrážel a k puku se jako první dostal Hyman.
     
    57:52
    Cuylle poslal křížnou střelu vedle branky. U Skinnera se pak objevil Vesey, ale zblízka za něj puk nezasunul.
     
    57:31
    Po icingu se Rangers dostali do tlaku. Od modré neuspěl Fox a po něm ani Trocheck. Skinner dokázal přerušit hru.
     
    57:01
    Artěmij Panarin nabil k vrcholku levému kruhu Zibanejadovi. Dlouhovlasý Švéd to zkusil z voleje a o kousek minul bližší tyčku.
     
    56:32
    Teď už jsou Rangers opět v šesti, nicméně Kane je vytlačil až k obranné modré čáře.
     
    56:12
    Quick opět čeká na pokyn ze střídačky. Zatím k němu nedochází, jelikož Oilers drží hru dostatečně daleko od Skinnera.
    55:42 Mika ZIBANEJAD - 2:4
     
    55:42
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí snižují na rozdíl dvou gólů! Kreider u tyčky prodlužoval Panarinovu přihrávku za sebe na zakončujícího Lafrenièrea. Skinner se snažil puk zalehnout. Celou dobu ho ale měl vedle sebe a duchapřítomný MIKA ZIBANEJAD ho doslova dotlačil za brankovou čáru. Asistence: Alexis Lafrenière, Chris Kreider.
     
    54:53
    Nurse přes většinu hřiště přestřelil prázdnou branku. Nebyl důvod to nezkusit, když v oslabení nehrozí zakázané uvolnění.
     
    54:27
    Adam Fox se vyhazovaného puku dotkl vysokou holí. Hodně prořídlé ochozy budou sledovat vhazování uprostřed kluziště.
     
    54:20
    Jonathan Quick už opustil brankoviště. Přesilovka Rangers je zesílena o šestého útočníka.
     
    54:07
    Warren Foegele ve středním pásmu zahákoval Zibanejada. Rangers mají možnost vrátit se do zápasu a současně ukázat nejlepší přesilovku v lize.
     
    53:42
    Ačkoliv Will Cuylle vystřelil hodně vedle, tak trochu vylekal Skinnera, kterému přiletěl puk do brankoviště po odrazu od zadního mantinelu.
     
    52:58
    Derek Ryan před Trocheckem zašlapoval puk pod mantinelem tak dlouho, až rozhodčí přerušili hru. Dokonce je to buly v útočném pásmu Edmontonu.
     
    52:44
    Gustafssonovu cestu do útočného pásma zastavil hvizd signalizující přihrávku rukou. Vypadá to, že se Rangers už nevzpamatují.
     
    51:57
    Lindgrenova přízemní střela nemohla Skinnera zaskočit. Foxova už měla leší parametry, ale Skinner precizně zasáhl bez možnosti dorážky.
     
    50:35
    Quick je po senzačních čtyřiceti minutách na ručník. Úplně v klidu teď nečelil ani Bouchardově nesmělé střele od modré.
    49:52 Ryan MCLEOD - 1:4
     
    49:52
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Stejně jako v minulém zápase na ledě New Jersey Oilers zcela otáčí průběh zápasu čtyřmi góly ve třetí třetině! Miller nezaviněně spadl na útočné modré. Foegele vyrazil vpřed a po vyražené střele ještě vyšťoural puk z brankoviště k RYANU MCLEODOVI, jemuž stačilo netrefit u brankové čáry stojícího Zibanejada. Asistence: Warren Foegele.
     
    49:40
    Zibanejad si vyměnil přihrávky s Panarinem. Vpravo se postupně dostával do horšího úhlu a Skinner si jeho střelu u bližší tyčky pohlídal.
     
    48:02
    Dnes nevýrazný Gustafsson napálil prvního hráče Browna a Rangers se musí vracet za pukem na vlastní polovinu.
     
    47:30
    Jimmy Vesey dobře napadal, ale puk mu nakonec odjel za branku, kde už byl jeden z hostů.
    46:36 Warren FOEGELE - 1:3
     
    46:36
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Další šok pro fanouškovskou obec Rangers! Vyhraným soubojem v obranném pásmu založil Ceci protiútok. McLeod na modré čáře nechal puk WARRENU FOEGELEMU a ten ho z mezikruží poslal mimo dosah Quickovy vyrážečky. Zaskočeným obráncům Lindgrenovi a Foxovi nepomohlo ani jištění Zibanejada. Asistence: Ryan McLeod, Cody Ceci.
     
    46:04
    Adam Fox ulehčil Quickovi život zablokováním Foegeleho střely do ochranné sítě. Následuje komerční pauza a úklid ledové plochy.
     
    45:42
    Kanadský tým najednou nemá kam spěchat. Nurse dlouho vyčkává za vlastní brankou, zatímco oba mančafty střídají.
     
    44:52
    Evander Kane si šel pro další gól, jenže z kooperace s Connorem McDavidem tentokrát domácí branku přestřelil.
     
    44:15
    Peter Laviolette si vybral oddechový čas.
    44:15 Evander KANE - 1:2
     
    44:15
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak to je nečekaně rychlý zvrat událostí! Z nepředné mely po vhazování profitoval EVANDER KANE. Quick k němu původní střelu vyrazil a druhý pokus z mezikruží projel pod brankářovou nohou až do branky. Asistence: Derek Ryan.
    43:07 Zach HYMAN - 1:1
     
    43:07
    Edmonton právě vstřelil branku!
    ZACH HYMAN prodlužoval McDavidovu přihrávku na Ekholma. Ten mu puk přihrávkou přes ležícího Troubu vrátil a nejlepší střelec Edmontonu smazal hostující deficit chladnokrevným bekhendem zvednutým nad Quicka. Asistence: Mattias Ekholm, Connor McDavid.
     
    42:40
    Erne viděl volného spoluhráče, jenže hokejka Bonina vytečovala puk do středního pásma. To byl důležitý zákrok domácího útočníka.
     
    42:04
    A další přerušení. Tentokráte v důsledku střely Schneidera a jistém zásahu hostujícího gólmana. Hned po buly neuspěl Schneider ani napodruhé.
     
    41:53
    Vincent Desharnais zůstal před Lafrenièrem a pomohl jeho střele z levého křídla do ochranné sítě. Úvod třetí části je hodně rozkouskován.
     
    41:39
    U červené čáry byl kotouč sražen na střídačku Edmontonu. Hostující členové realizačního týmu museli rychle uhýbat.
     
    40:51
    Zakázané uvolnění Rangers.
     
    40:31
    Ryan Lindgren od modré vyprášil Skinnerův levý beton. Gólman Edmontonu si poradil i přes clonění Kreidera.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 22 – 18 (8:7, 14:11).
     
    Druhá třetina se obešla bez gólů, ačkoliv byla mnohem ofenzivnější než ta předchozí. Její vývoj významně poznamenaly přesilové hry. Mezi 20. a 30. minutou díky nim kralovali Rangers, zatímco fauly Lindgrena a Bonina způsobily velký tlak Edmontonu. Ten postupně sílil, ale skvělý Quick se o čistý štít připravit nenechal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:15
    Fanoušci Rangers svým skandováním oslavují Jonathana Quicka. Před výkonem amerického veterána musí smeknout i Šesťorkin, kterého čeká start zítra proti Buffalu.
     
    39:01
    Domácí v plném počtu.
     
    38:30
    McDavid zase upřednostil přihrávku na Draisaitla. Němec opět pálil z těžkého úhlu. Branku tentokrát trefil, ale Quick před ní předvedl další výstavní zákrok!
     
    38:16
    Draisaitl minul cíl z ostrého úhlu. Kvarteto Rangers je ve velkých problémech a jejich starostí podle všeho jen tak neskončí.
     
    37:50
    Goodrow obětavě lehl do střely Nugenta-Hopkinse, které předcházelo pěkné sólo McDavida. Následně si Quick poradil s dalekonosnou ranou Boucharda.
     
    37:20
    Hyman se hned po buly schoval za hráče Rangers. McDavid si jej všiml a přihrál mu po ose, jenže Quick i tuto ošemetnou situaci vsedě vyřešil.
     
    37:11
    McDavidova přihrávka prošla skrz předbrankový prostor. Do vypadeného puku se opřel Bouchard, ale Quick kontroval dalším sebevědomým zákrokem.
     
    37:01
    McDavid byl při objíždění branky nedovoleně držen Nickem Boninem. Edmonton se pokusí přerušit sérii deseti nevyužitých přesilovek v řadě.
     
    36:56
    V souvislosti s ponechanou výhodou se šestice hostů usadila v útočném pásmu. Jejich nápor přestal až po vyražené dělovce Ekholma.
     
    36:17
    McDavid po menším zaváhání domácí obrany netrefil bránu ze slotu. Proti Bouchardovi se zase zaskvěla Quickova lapačka.
     
    35:45
    Schneider nezpracoval Trocheckovu křížnou přihrávku do levého kruhu. Podobné chybičky ve druhé třetině kazí spoustu takových kombinací.
     
    34:49
    Evander Kane vypustil střelu těsně před blížícím se hitem. Ryan ji ještě tečoval a puk se vynořil těsně vedle Quickovy branky.
     
    34:43
    Jonathan Quick přikryl Hamblinovu přihrávku z krátkého mantinelu a počkal si na přerušení. Pokračovat se bude po reklamní pauze.
     
    33:15
    Domácí v plném počtu.
     
    33:10
    Bouchardově přílkepu se postavil do cesty Bonino. V úplném závěru přesilovky ještě zahrozil McDavid, Quick ho vychytal vyrážečkou.
     
    32:21
    Slušná možnost v oslabení! Zibanejad po zisku Trouby ujížděl ve dvou na jednoho. Přes Boucharda doručil puk doleva na Kreidera a ten nechal vyniknout další důležitý zásah Skinnera.
     
    32:16
    Draisaitl opět spolupracoval s McDavidem. Němcův pokus z pravého kruhu Quick vyrazil a Rangers dostali hru do bezpečí.
     
    31:52
    V návaznosti na přihrávku Draisaitla Connor McDavid z velmi složitého úhlu puk za Quicka nenapasoval.
     
    31:25
    Tým se čtvrtou nejúčinnější přesilovkou v soutěži naráží na páté nejlepší oslabení. Bouchard v úvodu musel vycouvat do středního pásma.
     
    31:15
    Ryan Lindgren docela drsně poslal na mantinel McLeoda. Bez ohledu na následnou potyčku bude následovat první přesilovka Oilers.
     
    30:40
    V polovině zápasu nemají McDavid s Draisaitlem zaevidovanou žádnou střelu na branku. Němcův poslední pokus z nápřahu proletěl vedle vzdálenější tyče.
     
    30:10
    McDavid měl naparavo od sebe Hymana. Nejlepší střelec Edmontonu neváhal se zakončením, jenže branka Quicka mu byla malá.
     
    29:45
    Connoru Brownovi u červené čáry odskočil puk na jednu ze střídaček. Další vhazování se bude konat ve středovém kruhu.
     
    28:45
    Jimmy Vesey se angažoval ještě jednou. Z téměř nulového úhlu však brankáře Skinnera nepřekvapil.
     
    28:36
    Millerovu nenápadnou střelu od modré Stuart pouze vyrážel do nebezpečného prostoru. Pitlick s Veseym se z dorážek neprosadili.
     
    28:20
    Troubův příklep zpoza pravého kruhu zapadl do klína Stuarta Skinnera. Hodně neurovnaný úsek hry končí reklamní přestávkou.
     
    28:10
    Leon Draisaitl v situaci tři na dva přenechával puk Bouchardovi. Ten ho nechal za sebou a ztratil čas na zakončení.
     
    27:56
    Hosté v plném počtu.
     
    27:15
    Zibanejad dal puk daleko od hokejky Trochecka. Foegele vyrazil do protiútoku a zleva dostal do šance Browna, který před Quickem nebyl schopen dosáhnout na svůj první gól v sezoně!
     
    26:55
    Desharnais měl čas na vyhození a přidělal domácím hokejistům další starosti s přechodem do útočného pásma.
     
    26:15
    Zibanejada potrápil neposedný puk. Opakovaně si musel dávat velký pozor, aby u útočné modré fatálně nepropadl.
     
    25:56
    Evan Bouchard zezadu vysekl hokejku Trocheckovi, který se u vrcholku levého kruhu už chystal na zakončení. Je tu druhá přesilovka Ranges.
     
    25:48
    To nezměnila ani další střela Ekholma. Rána golfákem byla zastavena Vincentem Trocheckem. O pár sekund později došlo k faulu.
     
    25:29
    Ekholm si chystal střelu zápěstím tak dlouho, až úplně přestřelil Quickovu branku. Gólman Rangers v této třetině ještě nezasahoval.
     
    24:52
    Zibanejad rozhodil puk doprava. Wheeler byl trochu nerozhodný a nakonec trefil prvního hráče v osobě Ekholma.
     
    24:42
    Lafrenière měl čas na provedení přihrávky z prostoru vedle branky. Vybral si Panarina, jehož střelu Draisaitl přizvedl do ochranné sítě.
     
    24:06
    Nurse rychle dostoupil Panarina a nenechal ho ujet do úniku potom, co přijal přihrávku z obranné poloviny.
     
    23:49
    Fox přihrával podél modré na střídajícího spoluhráče. Edmonton dostal puk zadarmo, jenže Foegele s ním nic nevymyslel.
     
    23:14
    Jonny Brodzinski nabral rychlost a připravil si střelu z pravého mantinelu, jež se zastavila na Skinnerově betonu.
     
    22:25
    Goodrow zůstal chvilku ležet po nepříjemné kolizi s Ekholmem. Naštěstí se sám dostal na střídačku a hra nemusela být přerušena.
     
    21:39
    Hosté v plném počtu.
     
    21:20
    Panarin dal Kreiderovi puk do těžkého úhlu na zakončení. Proto přišla ještě jedna přihrávka na druhou tyč, Zibanejad si ji trochu déle zpracovával a Skinner se díky tomu skvěle přemístil.
     
    20:42
    Situace jako přes kopírák. Fox opět nabíjel doleva Zibanejadovi. Skinner tentokrát zasahoval spodní části těla a Oilers mohli vyhodit.
     
    20:26
    Zibanejadův dělový golfák z levého kruhu připravil Skinnera o masku. Panarinova dorážka do odkryté branky přišla až po přerušení hry, takže gól na 2:0 zákonnitě platit nemůže.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 8 – 7.
     
    O výsledku vyrovnaného úvodního dějství rozhodla jediná branka zkraje dvanácté minuty, kdy Zibanejad povedenou přihrávkou zpoza branky nahrál Wheelerovi na jeho pátý gól v sezoně. Hra se jinak často přelévala z jedné strany na druhou, ale obě obrany velkou část těchto akcí dokázaly přerušit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Adam Fox po své ztrátě chyběl vzadu. Draisaitl ujížděl vesměs sám na Quicka a zprava úplně minul jeho klec.
     
    19:39
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers:
    Ryan Nugent-Hopkins – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    19:29
    Hyman ustál souboj a po objetí branky naservíroval puk na osu, z níž Connor McDavid trefil hodně zataženého Trochecka.
     
    18:36
    Brodzinski si na modré vzal puk od Millera. Nurse jeho nahození zastavil a tím krátký pobyt Newyůrčanů před Skinnerem skončil.
     
    18:12
    Evander Kane se připomněl průnikem po pravé straně. Ke Quickovi se řítil z pravé strany a zkušený gólman zvládl ucpat prostor u bližší tyče.
     
    17:38
    Na druhé straně sebral Kulakem protečovaný puk Schneider Schneider. Hraje se dlouho bez přerušení, aniž by se rodily nějaké převratné šance.
     
    16:55
    Artěmij Panarin už byl na konci střídání a bez podpory odjíždějících spoluhráčů jen vrátil kotouč na hokejky hostujících obránců.
     
    16:25
    Rangers byli ve středním pásmu ve dvou proti čtyřem. Ve finále jim to stačilo k tomu, aby zachytili přihrávku Draisaitla.
     
    15:35
    Nurseho nahození od modré odklonil od branky Miller. Na Quicka pak neprošel ani pokus Hymana. O to se zasloužil Goodrow.
     
    14:38
    Kreider vyhodil puk přes téměř celé hřiště potom, co Edmonton neúspěšně lovil puk po obvodu útočného pásma.
     
    13:45
    Bouchard se jako obránce vysunul až do mezikruží. Odrazem o protihráče dostal puk na Foegela a ten ho zblízka doručil do Quickovy lapačky.
     
    13:03
    Po desetiminutové pauze se do zápasu musel zapojit Quick, ke kterému obránci posunuli zablokovaný pokus pronikajícího Foegelea.
     
    12:50
    Connor Brown se ve středním pásmu nechal vyškolit Lafrenièrem. Ostatní Olejáři střídali, a tak měl bývalý vítěz draftu volnou cestu do zakončení, které Skinner spolehlivě ulovil.
     
    12:11
    Panarinova střela se zastavila o balík těl před brankovištěm. Skinner se rychle zorientoval a pochytal dorážky Lafrenièra i Trochecka.
    11:01 Blake WHEELER - 1:0
     
    11:01
    Rangers právě vstřelili branku!
    Kreider poslal puk k zadnímu mantinelu, kde Zibanejad nachytal všechny hostující protagonisty originální zadovkou mezi nohama. Před brankou objevil BLAKEA WHEELERA a Skinner po rychle provedené koncovce nestihl zavřít prostor mezi nohama. Asistence: Mika Zibanejad, Chris Kreider.
     
    10:48
    První útok Rangers od modré podporoval Miller, kterému Janmark odblokoval nahazovaný puk směrem do středu hřiště.
     
    09:53
    Díky hitu McLeoda na Brodzinského získal Edmonton puk v útočném pásmu. Hrálo se tam jen u mantinelů a ve finále došlo na ztrátu Foegelea.
     
    09:18
    Desharnaisova hokejka překazila dlouhou horizontální přihrávku Lafrenièrea. Protiofenziva Oilers byla přerušena ofsajdem.
     
    08:06
    Connor McDavid z pravého kruhu trefil domácího kapitána Jacoba Troubu, který je v této disciplíně druhým nejlepším v celé NHL.
     
    07:53
    Po reklamní pauze se dlouho nehrálo, jelikož puk v napadané rozehrávce Edmontonu odletěl mimo kluziště.
     
    07:37
    S Hymanovou přihrávkou na McDavida se dobře vrátil Brodzinski. Trouba rozvinul domácí přečíslení přihrávkou na osu, odkud Cuylle vystřelil do Skinnerovy lapačky.
     
    05:57
    Ze souhry mezi Kreiderem a Zibanejadem mohl ve slotu těžit Wheeler. Klečící Skinner vyrážel pravým betonem mimo dosah číhajícího Zibanejada.
     
    05:35
    Zibanejadovi se v přečíslení dvou na jednoho nepovedlo přihrát Foxovi. Až ve druhém případě našel Wheelera a ten poslal puk vedle pravé tyče.
     
    04:38
    McDavid měl vpravo rozjetého Hymana. Ten se dostal blízko k brance Rangers a zprava trefil její vnější síť.
     
    04:25
    Trouba měl hokejku na správném místě a Hymanova přihrávka ze zadního mantinelu díky tomu neprošla na číhajícího McDavida.
     
    03:12
    Stuart Skinner si připsal první zákrok v důsledku příklepu Gustafssona. Domácí bek to zkusil hned po Boninem vyhraném vhazování.
     
    02:28
    Ceciho nesmělou střelu Quick vyrazil a totéž udělal s následným pokusem Nurse. I tomu chyběly reálnější gólové ambice.
     
    01:58
    Gustafsson nabil Panarinovi na střelu z jedné. Rus byl v ostrém úhlu a nečistě trefený puk zasáhl vnější oblouk brány.
     
    01:30
    Desharnais prozkoušel Quicka nahozením od modré čáry. Kanadský gólman dobře viděl a zakročil pravým betonem.
     
    01:12
    Schneiderova rozehrávka vyústila v zakázané uvolnění a vhazování u Jonathana Quicka, který v této sezone ještě neprohrál v základní hrací době.
     
    00:10
    Na zahajovacím vhazování uspěli domácí, kteří nastupují v modročervených barvách. Edmonton hraje v bílých dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Rangers: Quick (Šesťorkin) – Fox, R. Lindgren, Trouba (C), K. Miller, Schneider, E. Gustafsson – Wheeler, Zibanejad, Kreider – Lafrenière, Trocheck, Panarin – Brodzinski, Bonino, Cuylle – Pitlick, Goodrow, Vesey.
    Trenér: Peter Laviolette

    Edmonton Oilers: S. Skinner (Pickard) – Ceci, Nurse, Bouchard, Ekholm, Desharnais, Kulak – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins – Foegele, Draisaitl, E. Kane – C. Brown, R. McLeod, Janmark – Ryan, Hamblin, Erne.
    Trenér: Kris Knoblauch

    Rozhodčí: Brenk, Halkidis – Flemington, Shewchyk.
     
    Vzájemné zápasy 2023/24

    26.10.2023
    Edmonton – NY Rangers 0:3
    Branky a nahrávky:
    24. Fox (Trocheck, Panarin), 33. Schneider (Vesey, Fox), 39. Lafrenière (Panarin, Schneider).
     
    New York Rangers

    Navzdory dlouhodobým absencím útočníků Filipa Chytila a Kaapa Kakka se domácí mužstvo veze na vlně úspěchů. Ve třiceti odehraných zápasech Rangers pouze sedmkrát vyšli naprázdno a ve Východní konferenci se nedávno vrátili na vedoucí příčku, kde mají náskok jednoho bodu na druhý Boston. Do dnešního duelu jdou Newyorčané s cílem získat čtvrtou výhru v řadě. V předešlých zápasech postupně zdolali 5:1 Anaheim, 2:1 už zmíněný Boston a 5:2 Toronto.

    Nejproduktivnější hráči:
    • A. Panarin – 43 bodů (17+26)
    • M. Zibanejad – 28 bodů (11+17)
    • V. Trocheck – 28 bodů (8+20).
     
    Edmonton Oilers

    Oilers se po mimořádně nepovedeném začátku sezony vzedmuli k osmizápasové sérii vítězství. Tři porážky v řadě jejich rozlet pozastavil, nicméně poslední výhra 6:3 na ledě New Jersey jim zase dala naději na lepší zítřky. V Západní konferenci je Edmonton na třináctém místě. Jeho ztráta na play-off přitom činí sedm bodů. Mezi zraněnými se aktuálně nachází jediný muž v osobě útočníka Dylana Hollowaye.

    Nejproduktivnější hráči:
    • C. McDavid – 43 bodů (12+31)
    • L. Draisaitl – 35 bodů (14+21)
    • E. Bouchard – 32 bodů (8+24).
     
    Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu základní části kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi New Yorkem Rangers a Edmontonem Oilers!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 12. Wheeler (Zibanejad, Kreider), 56. Zibanejad (Lafrenière, Kreider), 60. Cuylle – 44. Hyman (Ekholm, McDavid), 45. E. Kane (Ryan), 47. Foegele (R. McLeod, Ceci), 50. R. McLeod (Foegele)


    New York Rangers: Quick (Šestorkin) – Fox, R. Lindgren, Trouba (C), K. Miller, Schneider, E. Gustafsson – Wheeler, Zibanejad, Kreider – Lafrenière, Trocheck, Panarin – Brodzinski, Bonino, Cuylle – Pitlick, Goodrow, Vesey.
    Tréner: Peter Laviolette

    Edmonton Oilers: S. Skinner (Pickard) – Ceci, Nurse, Bouchard, Ekholm, Desharnais, Kulak – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins – Foegele, Draisaitl, E. Kane – C. Brown, R. McLeod, Janmark – Ryan, Hamblin, Erne.
    Tréner: Kris Knoblauch

    Rozhodca: Brenk, Halkidis – Flemington, Shewchyk

    Diváci: 18 006