TK Sparta Praha – TK Agrofert Prostějov 1:5 (kon.)
koniec udalosti
TK Sparta Praha – TK Agrofert Prostějov

1:5

cz Utorok 19.12.2023, 09:30Finále OSTRA Tenisové extraligy 2023
     
    15:40
    A máme konec! Vít Kopřiva bere svému soupeři servis a vítězí v této strhující bitvě v poměru 6:3, 7:5! Díky tomuto výsledku se Prostějov potřetí v řadě stává mistrem Tenisové extraligy, když poráží Spartu Praha v celkovém výsledku 5:1! (15:40:37)
     
    15:25
    Tak to bylo něco! Hynek Bartoň využívá svůj pátý brejkbol a vrací se zpět do zápasu! Sparťanský hráč musel odvrátit i několik mečbolů, ale zabojoval a snížil na 4:5! Kopřiva se v tomto gemu dopustil čtyř dvojchyb. Hynek Bartoň půjde podávat na udržení se v zápase.
     
    15:11
    Hynek Bartoň ztrácí svůj servis v osmé hře druhé sady a Prostějov je jeden gem od zisku extraligového titulu! Stačí jen, když Vít Kopřiva dokáže dopodávat tento zápas za stavu 6:3, 5:3!
     
    15:01
    První větší zkouška pro Kopřivu při jeho servisu. Prostějovský hráč prohrával 15-40, a poté měl Bartoň i výhodu, ale Kopřiva všechny tři brejkboly odvrátil a dostal se do vedení 3:2!
     
    14:39
    Kopřiva bere svému soupeři další servis a čtvrtým vyhraným gemem v řadě končí tento set! Prostějov je pouhou jednu sadu od zisku trofeje!
     
    14:31
    A máme tu první brejk tohoto zápasu! Vít Kopřiva bere svému soupeři servis, když parádně doběhl míček a prohodil Bartoně! Kopřiva vede 4:3!
     
    14:10
    Dalibor Svrčina naděluje svému soupeři v rozhodující sadě kanára a získává pro Prostějov čtvrtý bod! Pátý rozhodující bod může získat právě hrající Vít Kopřiva na kurtu 1, kde proti němu stojí Hyněk Bartoň!
     
    14:04
    Dalibor Svrčina odskakuje ve třetí sadě na rozdíl dvou brejků a vede už 4:0! Čtvrtý bod Prostějova je hodně blízko!
     
    13:51
    Dalibor Svrčina začal třetí sadu parádně. Hned v prvním gemu sebral svému soupeři servis a poté dokázal gem na svém servisu otočit ze skóre 15-40!
     
    13:43
    A na kurtu číslo jedna je konec! Jiří Lehečka vyhrává nad Michaelem Vrbenským v poměru 6:1 a 6:1! Prostějov se tak dostává do vedení 3:1!
     
    13:38
    Dalibor Svrčina netrefil při setbolu trestuhodně kurt a Jakub Nicod tak vítězí ve druhém setu 6:4! O vítězi tohoto klání rozhodne třetí sada!
     
    13:34
    Tak to je slušný klepec! Lehečka vede nad Vrbenským v druhém setu už 5:0 a Vrbenský půjde podávat na odvrácení kanára a konce zápasu!
     
    13:27
    Jiří Lehečka pokračuje ve své fazóně i na začátku druhé sady! Jednatřicátý hráč žebříčku sebral Vrbenskému jeden servis a vede 3:0! Nutno podotknout, že Lehečka musel odvrátit ve třetí hře tři brejkbolové šance svého soupeře!
     
    13:14
    Na druhém kurtu sice dokázal Svrčina brejknout Nicoda a dostat se do vedení 2:1 Sparťanský hráč si ale dokázal vzít servis hned zpět a v druhé sadě je srovnáno 2:2!
     
    13:12
    Jiří Lehečka brejknul Michaela Vrbenského i potřetí a dokráčel si pro vítězství v první sadě! Lehečka zvítězil jednoznačně 6:1!
     
    13:00
    Jiří Lehečka zatím Michaela Vrbenského vůbec nešetří! Česká jednička prorazila servis svého soupeře už dvakrát a v první sadě vede 4:0!
     
    12:50
    Na druhý pokus už Svrčina dokázal dopodávat! Prostějovský hráč tak získává první sadu v poměru 6:2 a Prostějov je blíže k dalšímu bodu v tomto finále!
     
    12:48
    Na kurtu číslo jedna se rozehrálo utkání mezi Jiřím Lehečkou a Michaelem Vrbenským. Favorizovanému Lehečkovi se povedlo svému soupeři hned v prvním gemu sebrat servis a jde tak do vedení!
     
    12:31
    A je konec! Prostějov se zásluhou Lindy Noskové dostává do vedení 2:1! Nosková ukončila zápas hrou na servisu své soupeřky a vítězí v poměru 6:2, 6:1!
     
    12:28
    Linda Nosková vzala své soupeřce podruhé servis v tomto setu! Následně se ji podařilo udržet svůj servis a prostějovská hráčka tak vede ve druhé sadě už 5:1!
     
    12:22
    Dalibor Svrčina vletěl do utkání s Jakubem Nicodem jako uragán. Prostějovský hráč dokázal prolomit servis svého soupeře už dvakrát a v první sadě vede 4:0!
     
    12:14
    Dominika Šalkova sice vedla při svém podání 40:15, ale nakonec nedokázala gem dotáhnout do vítězného konce! Nosková ji tak vzala servis, následně udržela a vede na začátku druhého setu 2:0! Nutno podotknout, že Nosková při svém servisu musela odvrátit dva brejkboly.
     
    12:07
    Dalibor Svrčina hned na startu utkání prorazil podání Jakuba Nicoda a dostává se do vedení 1:0!
     
    12:01
    Linda Nosková brejkla svoji soupeřku i po druhé a dokráčela si pro vítězství v první sadě 6:2! Prostějov je tak o krok blíže k zisku druhého bodu!
     
    11:55
    Linda Nosková dokázala prorazit servis Dominiky Šalkové a dostala se do vedení. Následně ale musela na svém servisu odvracet dva brejkboly! Nosková to zvládla a vede 4:2!
     
    11:46
    Linda Nosková dokázala ve čtvrtém gemu první sady odvrátit čtyři brejkboly a vyrovnává skóre na 2:2!
     
    11:44
    Tereza Valentová si připisuje čtvrtý gem v řadě a utkání proti Viktórii Hrunčákové je u konce! Šestnáctiletá česká hráčka vítězí v třetím setu 6:3 a srovnává stav tohoto finále na 1:1!
     
    11:37
    Tereza Valentová využívá svoji třetí brejkovou příležitost v tomto gemu a dostává se ve třetí sadě do vedení 4:3! Sparta je tak blízko k vyrovnání finálové série!
     
    11:18
    Jakub Menšík dokázal na druhý pokus dopodávat toto utkání! Ale ani v tomto gemu to nebyla procházka růžovou zahradou. Menšík totiž otáčel gem z 0:30, ale čtyřmi body v řadě končí tento zápas a díky němu se Prostějov dostává v tomto finále do vedení 1:0!
     
    11:14
    I na kurtu číslo dva je o zábavu postaráno! Tereza Valentová musela ve druhém gemu třetí sady odvracet čtyři brejkboly Hrunčákové, ale povedlo se a česká hráčka srovnává na 1:1!
     
    11:14
    Jakub Menšík teď zabral na returnu a bere svému soupeři znovu servis! Prostějovský hráč tak půjde po krátké chvíli znovu podávat na vítězství v celém utkání!
     
    11:10
    To jsou věci! Patrik Rikl se v desátém gemu druhé sady dostal k vůbec prvním brejkbolům v celém utkání a dokonce se mu ten třetí povedlo využít! Sparťan tak utekl hrobníkovi z lopaty a utkání pokračuje!
     
    11:03
    A máme tu první brejk na kurtu číslo jedna! Jakub Menšík proráží servis Patrika Rikla a prostějovský hráč tak půjde podávat na vítězství v celém utkání za stavu 5:4!
     
    11:01
    Tereza Valentová srovnává skóre zápasu na 1:1! Mladá hráčka bravůrně dopodávala druhou sadu čistou hrou a ovládla ji v poměru 6:4! O vítězce tohoto zápasu tak rozhodne třetí sada!
     
    10:49
    Tereza Valentová poprvé proráží servis své soupeřky a to dokonce čistou hrou! Sparťanka se tak ve druhém dějství dostává do vedení 4:3!
     
    10:43
    Jakub Menšík se dostal k vůbec prvnímu brejkbolu v celém utkání, ale Patrik Rikl si pomohl parádním servisem a udržel si tak svoje podání. Hráč Sparty Praha se ujímá vedení 2:1.
     
    10:32
    Na kurtu číslo dva měla Tereza Valentová tři brejkboly! Ale slovenská hráčka i díky výbornému servisu otočila vývoj třetí hry a ujímá se vedení 2:1!
     
    10:31
    A máme tu konec i první sady na kurtu číslo jedna! Jakub Menšík sice nezačal tiebreak nejlépe, když přišel o servis a prohrával 0:2. Poté se mu ale povedlo sedmi body v řadě otočit vývoj zkrácené hry a Menšík tak vede 1:0 na sety!
     
    10:26
    Patrik Rikl otočil dvanáctý gem první sady proti Jakubovi Menšíkovi z 0:30 a čeká nás tedy tiebreak!
     
    10:15
    Tereza Valentová neustála tento důležitý gem a ztrácí servis v nejhorší možný moment! Viktória Hrunčáková tak bere první sadu v poměru 6:4 a k prvnímu bodu dnešního finále je blíž tým Prostějova!
     
    10:10
    První menší problémy pro Hrunčákovou, která při svém servisu prohrávala 0:30, a také odvracela brejkbol, který ale fantasticky smazala esem z druhého podání a dotáhla gem do vítězného konce! Tereza Valentová tak půjde podávat na udrží se v první sadě!

    Daniel Tichý

    TK Sparta Praha - TK Agrofert Prostějov 1:4
    Patrik Rikl - Jakub Menšík 6:7(2), 5:7.
    Tereza Valentová - Viktória Hrunčáková 4:6, 6:4, 6:3.
    Dominika Šalková - Linda Nosková 2:6, 1:6.
    Michael Vrbenský - Jiří Lehečka 1:6, 1:6.
    Jakub Nicod - Dalibor Svrčina 2:6, 6:4, 0:6.
    Hynek Bartoň - Vít Kopřiva 3:6, 5:7.