Zjazd žien, Val d'Isere sk Vítěz: J. Fluryová (SUI) (kon.) | Zjazd mužov, Val Gardena sk Vítěz: D. Paris (ITA) (kon.)
koniec udalosti
SP - Zjazd mužov, Val Gardena

Vítěz: D. Paris (ITA)

cz Sobota 16.12.2023, 11:45 • Val Gardena • Zjazdové lyžovanie
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:45.
     
    Příjemné sobotní dopoledne s alpským lyžováním. Po několika odložených závodech to konečně vypadá, že se jeden díl seriálu odjede plný. Už druhý mužský sjezd v italské Val Gardeně začíná v sobotních 11:45, a tak Vám přeji příjemnou zábavu!
     
    Středisko Val Gardena v italských Dolomitech je šestou zastávkou v letošním Světovém poháru.
    Letošnímu ročníku zatím vůbec nepřeje počasí. V rakouském Söldenu se úvodní obří slalom vůbec nejel, podobně dopadly i dva sjezdy z švýcarsko-italských hranic, které byly vinou špatného počasí také zrušeny. První závod sezony se tak odjel až v rakouském Gurglu, kde měli muži na programu slalom. Jak v prvním, tak v druhém kole zvítězil domácí Manuel Feller. Následovala americká zastávka Světového poháru v Beaver Creeku, ani tam se ale lyžaři na sjezdovku nedostali. Po návratu z třetího největšího světadílu planety se sice podařilo odjet obří slalom z francouzského Val d'Isere, avšak kvůli velkému množství nového sněhu byl zrušen nedělní slalom.
     
    V italské Val Gardeně se už odjely dva závody. Čtvteční závod původně nebyl v kalendáři Mezinárodní lyžařské federace FIS, po zrušení sjezdu v Zermattu ale byl přidán jako náhrada za zrušený závod. Dlouho to v tomto závodě vypadalo na další prvenství Aleksandera Aamodta Kildeho, který už ve Val Gardeně slavil vítězství pětkrát. Z hloubi startovního pole však vystartoval s číslem 34 Američan Bryce Bennet a šokoval celý lyžařský svět. S náskokem tří setin sekundy totiž předjel i Kildeho a zvítězil. Do závodu zasáhl i český lyžař Jan Zabystřan, kterému se sjezd také nadmíru povedl. Obsadil totiž skvělé 20. místo a své maximum v této disciplíně si vylepšil o spoustu míst.

    V pátek se konalo také Super-G, které bylo velmi vyrovnané. Z vítězství se nakonec radoval Rakušan Vincent Kriechmayr, který zvítězil s náskokem pouhých dvou setin sekundy před Hemetsbergerem. O další setinu za druhým rakouským lyžařem skončil Švýcar Marco Odermatt. Jan Zabystřan nezajel špatnou jízdu, ale nakonec obsadil nebodovanou 32. příčku.
     
    Startovní listina

    1. Nils Allegre (FRA)
    2. Adrien Théaux (FRA)
    3. Stefan Rogentin (SUI)
    4. Josef Ferstl (GER)
    5. Adrian Smiseth Sejersted (NOR)
    6. Aleksander Aamodt Kilde (NOR)
    7. Florian Schieder (ITA)
    8. Vincent Kriechmayr (AUT)
    9. Marco Odermatt (SUI)
    10. Mattia Casse (ITA)
    11. James Crawford (CAN)
    12. Dominik Paris (ITA)
    13. Niels Hintermann (SUI)
    14. Daniel Hemetsberger (AUT)
    15. Romed Baumann (GER)
    16. Ryan Cochran-Siegle (USA)
    17. Cameron Alexander (CAN)
    18. Bryce Bennett (USA)
    19. Andreas Sander (GER)
    20. Otmar Striedinger (AUT)
    21. Marco Schwarz (AUT)
    22. Jared Goldberg (USA)
    23. Maxence Muzaton (FRA)
    24. Christof Innerhofer (ITA)
    25. Cyprien Sarrazin (FRA)
    26. Daniel Danklmaier (AUT)
    27. Matthieu Bailet (FRA)
    28. Justin Murisier (SUI)
    29. Miha Hrobat (SLO)
    30. Thomas Dressen (GER)
    31. Simon Jocher (GER)
    32. Alexis Monney (SUI)
    33. Sam Morse (USA)
    34. Christopher Neumayer (AUT)
    35. Josua Mettler (SUI)
    36. Blaise Giezendanner (FRA)
    37. Marco Pfiffner (LIE)
    38. Elian Lehto (FIN)
    39. Brodie Seger (CAN)
    40. Marco Kohler (SUI)
    41. Guglielmo Bosca (ITA)
    42. Franjo von Allmen (SUI)
    43. Stefan Babinsky (AUT)
    44. Martin Čater (SLO)
    45. Ralph Weber (SUI)
    46. Nejc Naraločnik (SLO)
    47. Pietro Zazzi (ITA)
    48. Gilles Roulin (SUI)
    49. Felix Monsen (SWE)
    50. Markus Nordgård Fossland (NOR)
    51. Nicolo Molteni (ITA)
    52. Kyle Negomir (USA)
    53. Arnaud Boisset (SUI)
    54. Jeffrey Read (CAN)
    55. Benjamin Jacques Alliod (ITA)
    56. Nils Alphand (FRA)
    57. Johannes Strolz (AUT)
    58. Kyle Alexander (CAN)
    59. Adrien Fresquet (FRA)
    60. Samuel DuPratt (USA)
    61. Barnabás Szöllös (ISR)
    62. Jan Zabystřan (CZE)
     
    V italské Val Gardeně dnes panuje velmi slušné počasí, slunečno a čtyři stupně pod nulou. Téměr ideální podmínky na sjezdovce Saslong.
     
    Ve startovní bráně už je nachystán Francouz Nils Allegre, který vyjede na trať přibližně za minutu.
     
    Závod odstartoval.
     
    1
    Jako první se na sjezdovku vydal Francouz Nils Allegre, který předvedl solidní jízdu bez žádné větší chybičky a pro ostatní závodníky nastavil čas 2:00,71.
     
    2
    Hned po Allegrovi se na Saslong vydal jeho krajan Adrien Théaux, který sice zajel úvodní sektor rychleji než první závodník, poté ale už začal ztrácet a jeho odstup na Allegreho nakonec činí jednu sekundu a deset setin.
     
    3
    První nefrancouzský závodník na startu Stefan Rogentin začal stejně jako Théaux v horní pasáži velmi dobře, poté sice trochu ztratil a už když to vypadalo, že bude ohrožovat vedoucího závodníka, udělal drobnou chybu a nakonec dojíždí do cíle se ztrátou 0,90 sekundy.
     
    4
    S číslem 4 se na trať vydal Němec Josef Ferstl, který předvedl dobrou střední pasáž, v dolní části sjezdovky ale na Allegreho nestačil a řadí se na průběžné třetí místo.
     
    5
    Prvním norským sjezdařem byl Adrian Smiseth Sejersted, který ztrácel v polovině trati pouze jednu setinu, poté se však dvakrát nechal příliš vynést po skoku a to jej stálo přes sekundu. Jeho konečná ztráta nakonec činí sekundu a 47 setin.
     
    6
    Na startu je jeden z největších favoritů Aleksander Aamodt Kilde.
     
    6
    Aleksander Aamodt Kilde předvedl velmi podobnou jízdu jako Allegre, v průběhu trati však Nor skvěle zrychlil a díky skvělé rychlosti v závěru poráží Francouze o 33 setin!
     
    7
    Prvním domácím lyžařem na startu je Florian Schieder. Italský sjezdař ztratil skoro půl sekundy v horní pasáži, v průběhu jízdy pak také na Kildeho nestačil a nakonec se řadí na průběžné třetí místo.
     
    8
    Už třetím Rakušanem na Saslongu byl vítěz včerejšího Super-G Vincent Kriechmayr, který nezačal úplně ideálně, poté sice dokázal zrychlit, avšak pak se nechal dost vynést při skoku a nakonec dojíždí až na třetím místě. Rakouský lyžař dnes asi nebude příliš spokojený.
     
    9
    S číslem 9 se objevil na trati vedoucí muž celého Světového poháru Marco Odermatt. Švýcarský lyžař zajel velmi dobrou vrchní pasáž, poté však udělal podobnou chybu jako Kriechmayr, závěr závodu se mu ale povedl a končí nakonec se ztrátou necelé půlsekundy na třetím místě.
     
    10
    Úvodní desítku uzavírá domácí Mattia Casse, který zde vybojoval své první stupně vítězů ve Světovém poháru. Italskému sjezdaři vyšla skvěle prostřední část, kde si dobře pohlídal lyže a nakonec dojíždí do cílového prostoru s totožnou ztrátou 48 setin jako Odermatt.
     
    11
    Jako první neevropský lyžař James Crawford předvedl doslova excelentní jízdu nahoře na rovině, v polovině trati měl dokonce na Kildeho náskok skoro padesáti setin sekundy, v závěru však lehce ztratil a nakonec s Norem prohrává o 23 setin.
     
    12
    S číslem 12 se do startovní brány postavil italský lyžař Dominik Paris. Domácí závodník sice ztratil nahoře pár setinek na Kildeho, v dalším průběhu trati však zajel parádní jízdu a nakonec poráží Kildeho o 44 sekund!
     
    13
    Ani švýcarský lyžař Niels Hintermann nezajel špatný závod, při přejezdu přes „velbloudí hrby“ ale udělal několik drobných chybiček a nakonec končí až na průběžné 7. pozici s odstupem 1,13 na Parise.
     
    14
    Včerejší stříbrný medailista z Super-G Daniel Hemetsberger ale s dnešní jízdou nebude spokojený, celá jízda se mu moc nepovedla a jeho průběžným umístěním je prozatím místo na konci první desítky.
     
    15
    S číslem 15 vjel na Saslong německý sjezdař Romed Baumann, který v průběhu celé jízdy průběžně ztrácel cenné desetiny a poráží nakonec pouze posledního Sejersteda.
     
    Pořadí:

    1. Dominik Paris (ITA) 1:59,84
    2. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +0,44
    3. James Crawford (CAN) +0,67
    4. Nils Allegre (FRA) +0,87
    5. Mattia Casse (ITA) +0,92
    5. Marco Odermatt (SUI) +0,92
     
    16
    Jako další se na Saslong vydal americký lyžař Ryan Cochran-Siegle, který předvedl nejrychlejší třetí a čtvrtý sektor a nakonec se s ztrátou 1,27 končí na průběžném osmém místě.
     
    17
    Komu se dnešní závod vůbec nepovedl, byl Kanaďan Cameron Alexander. Už od začátku ztrácel a nakonec se pak ani nedokázal trefit do jedné z branek, takže se stává prvním lyžaře, který dnešní závod nedokončí.
     
    18
    Vítěz čtvrtečního sjezdu Bryce Bennett dokázal, že mu Val Gardena svědčí. Američan sice nepředvedl až tak dobrou jízdu, jako Paris, ale jinak zajel velmi dobrou jízdu a řadí se na průběžné třetí místo, takže ještě může doufat v zisk medaile.
     
    19
    Dalším německým závodníkem v italském středisku je Andreas Sander, který nakonec předvedl nejlepší jízdu z jeho krajanů a řadí se s mankem sekundy a 61 setin na 12. místo.
     
    20
    Druhou desítku závodníku ukončí rakouský sjezdař Otmar Striedinger, kterému nevyšel jeden ze závěrečných skoků, když se dostal do záklonu a nakonec obsadil v cíli jedenácté místo.
     
    21
    S číslem 21 se na trať vydal rakouský univerzál Marco Schwarz, kterýsi není klasický sjezdař, ale v posledních letech zajíždí i tuto disciplínu velmi dobře. Teď to také ukázal, když předvedl skvělou jízdu hlavně v čtvrtém sektoru a nakonec se umístil na solidním osmém místě.
     
    22
    Vítěz tréninku na dnešní sjezd Jared Goldberg ze Spojených států předvedl skoro totožnou jízdu nahoře jak Paris, poté ale začal trochu ztrácet na vedoucího Itala nakonec ztratil sekundu a patnáct setin.
     
    23
    Dalším na startu byl francouzský lyžař Maxence Muzaton, který nezajel na Saslongu špatný závod, když dlouho držel svou ztrátu pod jednou sekundu. V závěru sice nabral asi půl sekundy, ale s průběžným 13. místem bude Muzaton spokojený.
     
    24
    Na domácí sníh se teď vrhnula i italská legenda alpského lyžování Christof Innerhofer. Domácí závodník sice v posledních letech ztratil trochu na rychlosti, avšak i dnes ukázal, že je schopen měřit se s nejlepšími. Dosavadní 18. místo je tomu důkazem.
     
    25
    Číslo 25 dnes dostal Cyprien Sarrazin, který byl dokonce nejrychlejší na prvním mezičase. Svou skvělou jízdu nakonec zaútočil na pódium, jeho útok však nakonec o pět setin nevyšel! Škoda pro francouzského závodníka.
     
    26
    Daniel Danklmaier z Rakouska dnes určitě nevylepší průběžné deváté místo jeho krajana Schwarze, nakonec totiž nestačil ani na Sejersteda a řadí se na zatím poslední 25. místo.
     
    27
    Mathieu Bailet dnešní závod nedokončil, po jednom ze skoků totiž nehezky upadl. Francouzský závodník ale potom dojel do cíle po svých.
     
    28
    S číslem 28 vystartoval ve Val Gardeně Justin Murisier. Švýcarský sjezdař hodně ztratil na horní rovinaté pasáži, v pátém úseku ale dokázali dobře zrychlit a nakonec se umístil se ztrátou necelých dvou sekund na 21. místě.
     
    29
    Dalším na startu byl Slovinec Mina Hrobat. Tento alpský lyžař zajel slušnou střední pasáž, ve které zajel podobný čas jako vedoucí Paris. Ztrátu ze začátku však už nedohnal a se ztrátou sekundy a třičtvrtě obsazuje 20. místo.
     
    30
    První třicítku závodníků ukončil Thomas Dressen. Německý sjezdař, který několikrát laboroval v posledních letech se zraněním, si však dnes příliš bodů do hodnocení nepřipíše, protože končí až na 24. místě.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Dominik Paris (ITA) 1:59,84
    2. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +0,44
    3. Bryce Bennett (USA) +0,60
    4. Cyprien Sarrazin (FRA) +0,65
    5. James Crawford (CAN) +0,67
    6. Nils Allegre (FRA) +0,87
     
    31
    Dalším německým závodníkem na startu byl Simon Jocher, který v celém průběhu sjezdovky na Parise virtuálně ztrácel a nakonec končí na 27. místě se ztrátou přesahující dvě sekundy.
     
    32
    Dnešní dvacátý start ve Světovém poháru si připsal Alexis Monney, který si však dnes body asi nepřipíše. Se ztrátou 2,12 se totiž řadí na průběžné 27. místo.
     
    33
    S číslem 33 se na trať vydal Sam Morse, který předvedl solidní vrchní pasáž, v dolní části ale hodně ztrácel a nakonec končí až na průběžném posledním místě.
     
    34
    Jako další vyjel na Saslong Christopher Neumayer, který porazil pouze Danklmaiera a Morseho a dnes bude také bez bodů.
     
    35
    Švýcarský závodník Josua Mettler první příčky rozhodně neohrozí, jako jediný se totiž dostal se svou ztrátou přes tři sekundy.
     
    36
    Blaise Giezendanner měl na konci po Parisovi druhou nejvyšší rychlost, avšak na body mu to dnes asi také stačit nebude. Se ztrátou přes dvě sekundy obsazuje 27. příčku.
     
    37
    Lichtenštejnský lyžař Marco Pfiffner ani dnes díru do světa neudělá, se ztrátou 3,69 se řadí na poslední pětatřicáté místo.
     
    38
    Avšak dobrou jízdu teď předvedl fisnký lyžař Elian Lehto, který předvedl nejrychlejší pátý sektor, v závěru ale ztratil více než půl sekundy a řadí se na průběžné sedmadvacáté místo.
     
    39
    Číslo 3í dnes bylo přiděleno Kanaďanovi Brodiemu Segerovi, který nedokázal navázat na jízdu svého krajana Crawforda a nakonec sjel celý Saslong nejpomaleji.
     
    40
    Čtvrtou desítku závodu ukončuje Marco Kohler, který zaujmul osmým místem ze čtvrtečního sjezdu. Podobně jako většina lyžařů hodně ztratil nahoře a dole jel na úrovni Parise, ztráta shora jej však stála lepší umístění než průběžné poslední bodované 30. místo.
     
    41
    Domácí Guglielmo Bosca nepředvedl dobrý závod, se ztrátou 4,27 na svého krajana Parise se řadí až na poslední příčku dosavadního hodnocení.
     
    42
    Komu se ale dnešní jízda povedla, to je Franjo Von Almenn, Díky skvělým časům ve třetím a čtvrtém úseku se umístil an skvělém 12.místě, před skvělými lyžaři jako Kriechmayr či Hemetsberger.
     
    43
    Stefan Babinsky z Rakouska nenavázal na dobrý sjezd ze čtvrtka, se ztrátou 2,10 se řadí na 30. místo.
     
    44
    Slovinec Martin Čater nenaváže na své překvapivé vítězství v Val d`Isere, se svým časem se řadí až na 39. místo.
     
    45
    S číslem 45 na dresu se na sjezdovku ve Val Gardeně vrhl Ralph Weber, který však dnes skončí bez bodů. Na vedoucího Parise ztrácí přes tři sekundy.
     
    46
    Jako další sjel Saslong další Slovinec Nejc Naraločnik, který předvedl chybu, kdy se málem nevlezl do jedné z branek. I tato chyba nakonec poznamenala jeho čas, který byl nakonec druhý nejpomalejší.
     
    47
    Pietro Zazzi s číslem 47 dnes také zůstane bez bodů, na domácí sjezdovce totiž obsadil pouze 44. místo se ztrátou přesahující čtyři sekundy.
     
    48
    Švýcar Gilles Roulin nepředvedl zase tak špatnou jízdu, avšak nakonec se do úvodní třicítky o jedenáct setin sekundy nevlezl.
     
    49
    Prvním švédským závodník byl na Saslongu Felix Monsen, který dnes obsazuje s číslem 49 pozici na hraně čtvrté a páté desítky.
     
    50
    Pátou desítku startovní listiny uzavírá Markus Nordgård Fossland, který nezajel horní pasáž špatně, poté však už přeci začal ztrácet a ani on dnes nebude bodovat.
     
    51
    Již několikátý domácí lyžař Nicolo Molteni svého krajana Parise určitě neohrozí, Molteni totiž obsazuje až dvaačtyřicátou příčku.
     
    52
    Velmi rychlý byl v horní pasáží Kyle Negomir, který sice poté hodně ztratil ve středu sjezdovky, v dolní části ale znovu zrychlil a končí na 27. místě. Po posledním skoku však nepříjemně upadl a do cíle dojel po sněhu, tak snad bude v pořádku.
     
    53
    Poslední desítku závodníků začíná Arnaud Boisset, který se se svou konečnou ztrátou 3,36 řadí na průběžnou 42. příčku.
     
    54
    S číslem 54 se vydal na sjezdovku kanadský lyžař Jeffrey Read, který neprojel horní pasáž vůbec špatně, ve zbytku trati ale hodně ztratil a nakonec končí až na čtyřicáté příčce.
     
    55
    Benjamin Jacques Alliod neměl do celou dobu špatné mezičasy, v závěru pak příliš neztratil a nakonec mu chyběly pouze tři setiny sekundy na bodovanou 30. příčku.
     
    56
    Francouzský lyžař Nils Alphand stáhnul neskutečné čtyři desetiny v pátém sektoru, které mu nakonec s číslem 56 pomohly až ke skvělému 15. místu.
     
    57
    Jako sedmapadesátý závodník se na Saslong vydal Johannes Strolz, který je typickým slalomářem, což se také trochu ukázalo, protože končí až v páté desítce.
     
    58
    Kanadský lyžař Kyle Alexander ztratil v každém sektoru přes půl sekundy a nakonec se řadí na šestačtyřicáté místo se ztrátou 3,32.
     
    59
    Adrien Fresquet z Francie nestačil na Parise hlavně v druhé části, kde ztratil přes sekundu. Jeho čas nakonec stačí 2:02,69 nakonec stačí na nebodované 42. místo.
     
    60
    Na startu jsou poslední tři závodníci.
     
    60
    Jako šedesátý se na trať ve Val Gardeně vydal Samuel DuPratt z USA. Svou jízdu neměl rozjetou zase tak špatně, avšak nakonec závod nedokončil.
     
    61
    Jako předposlední se na trať vrhl Izraelec Barnabás Szöllös, který dnes také skončí bez bodů. Před nájezdem na jeden z mnoha skoků udělal chybu, která jej stála rychlost a nakonec dojíždí do cíle s velkou ztrátou přesahující osm sekund.
     
    62
    Posledním lyžařem na startu je Jan Zabystřan.
     
    62
    Jan Zabystřan nepředvedl zase tak špatnou jízdu, v průběhu sice postupně ztrácel pár setin, v závěru ale dokázal dobře zrychlit a se ztrátou 3,14 končí na 47. místě. Takže dnes to pro českého lyžaře body nebudou.
     
    Závod skončil.
     
    Vítězem dnešního sjezdu ve Val Gardeně je domácí italský lyžař Dominik Paris, který s číslem 12 předvedl skvělou jízdu a nakonec vítězí s časem 1:59,84. Druhé místo obsadil asi největší favorit celého závodu, kterým byl Aleksander Aamodt Kilde. Ten na vítězného Parise ztratil 44 setin sekundy. Bronzovou medaili si pak z dnešního sjezdu odnese Američan Bryce Bennett, který navázal na povedený sjezd ze čtvrtka a po vítězství končí také na třetím místě. Jeho odstup na vítěze činil šest desetin sekundy.

    Český lyžař Jan Zabystřan odstartoval do závodu jako úplně poslední. Jízdu nepředvedl špatnou, ale na nejrychlejší nestačil a nakonec ztratil na vítěze 3,14 s. Za 47. příčku tak dnes body nedostal.
     
    Konečné výsledky

    1. Dominik Paris (ITA) 1:59,84
    2. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +0,44
    3. Bryce Bennett (USA) +0,60
    4. Cyprien Sarrazin (FRA) +0,65
    5. James Crawford (CAN) +0,67
    6. Nils Allegre (FRA) +0,87
    7. Marco Odermatt (SUI) +0,92
    8. Mattia Casse (ITA) +0,92
    9. Marco Schwarz (AUT) +0,95
    10. Niels Hintermann (SUI) +1,13
    11. Jared Goldberg (USA) +1,15
    12. Franjo von Allmen (SUI) +1,22
    13. Ryan Cochran-Siegle (USA) +1,27
    14. Vincent Kriechmayr (AUT) +1,31
    15. Nils Alphand (FRA) +1,41
    16. Maxence Muzaton (FRA) +1,43
    17. Florian Schieder (ITA) +1,60
    18. Otmar Striedinger (AUT) +1,60
    19. Andreas Sander (GER) +1,61
    20. Daniel Hemetsberger (AUT) +1,63
    21. Christof Innerhofer (ITA) +1,66
    22. Miha Hrobat (SLO) +1,75
    23. Stefan Rogentin (SUI) +1,77
    24. Justin Murisier (SUI) +1,91
    25. Josef Ferstl (GER) +1,92
    26. Thomas Dressen (GER) +1,94
    27. Adrien Théaux (FRA) +1,97
    28. Romed Baumann (GER) +1,99
    29. Elian Lehto (FIN) +2,03
    30. Kyle Negomir (USA) +2,07
    31. Blaise Giezendanner (FRA) +2,09
    32. Stefan Babinsky (AUT) +2,10
    33. Alexis Monney (SUI) +2,12
    34. Benjamin Jacques Alliod (ITA) +2,12
    35. Marco Kohler (SUI) +2,13
    36. Gilles Roulin (SUI) +2,20
    37. Simon Jocher (GER) +2,23
    38. Adrian Smiseth Sejersted (NOR) +2,34
    39. Christopher Neumayer (AUT) +2,41
    40. Daniel Danklmaier (AUT) +2,52
    41. Sam Morse (USA) +2,61
    42. Adrien Fresquet (FRA) +2,85
    43. Johannes Strolz (AUT) +2,90
    44. Jeffrey Read (CAN) +2,99
    45. Ralph Weber (SUI) +3,07
    46. Josua Mettler (SUI) +3,12
    47. Jan Zabystřan (CZE) +3,14
    48. Kyle Alexander (CAN) +3,32
    49. Arnaud Boisset (SUI) +3,36
    50. Felix Monsen (SWE) +3,38
    51. Nicolo Molteni (ITA) +3,54
    52. Markus Nordgård Fossland (NOR) +3,56
    53. Martin Čater (SLO) +3,65
    54. Marco Pfiffner (LIE) +3,69
    55. Brodie Seger (CAN) +3,73
    56. Nejc Naraločnik (SLO) +4,04
    57. Pietro Zazzi (ITA) +4,14
    58. Guglielmo Bosca (ITA) +4,27
    59. Barnabás Szöllös (ISR) +8,07
    Cameron Alexander (CAN) DNF
    Matthieu Bailet (FRA) DNF
    Samuel DuPratt (USA) DNF
     
    Pořadí SP

    1. Marco Odermatt (SUI) 256 b
    2. Marco Schwarz (AUT) 234 b
    3. Bryce Bennett (USA) 178 b
    4. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 160 b
    5. Vincent Kriechmayr (AUT) 132 b
    6. James Crawford (CAN) 130 b
    7. Dominik Paris (ITA) 124 b
    7. Manuel Feller (AUT) 124 b
    9. Cyprien Sarrazin (FRA) 100 b
    10. Daniel Hemetsberger (AUT) 94 b
    70. Jan Zabystřan (CZE) 11 b
     
    Ode mě je to pro dnešní den vše, přeji hezký zbytek dne a třeba zase někdy na počtenou! (14:15:36)

    Matěj Skula

    ...
    • 1. Marco Odermatt (SUI) 256 b
    • 2. Marco Schwarz (AUT) 234 b
    • 3. Bryce Bennett (USA) 178 b
    • 4. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 160 b
    • 5. Vincent Kriechmayr (AUT) 132 b
    • 6. James Crawford (CAN) 130 b
    • 7. Dominik Paris (ITA) 124 b
    • 7. Manuel Feller (AUT) 124 b
    • 9. Cyprien Sarrazin (FRA) 100 b
    • 10. Daniel Hemetsberger (AUT) 94 b
    • 70. Jan Zabystřan (CZE) 11 b

    ...
    • 1. Dominik Paris (ITA) 1:59,84
    • 2. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +0,44
    • 3. Bryce Bennett (USA) +0,60
    • 4. Cyprien Sarrazin (FRA) +0,65
    • 5. James Crawford (CAN) +0,67
    • 6. Nils Allegre (FRA) +0,87
    • 7. Marco Odermatt (SUI) +0,92
    • 8. Mattia Casse (ITA) +0,92
    • 9. Marco Schwarz (AUT) +0,95
    • 10. Niels Hintermann (SUI) +1,13
    • 11. Jared Goldberg (USA) +1,15
    • 12. Franjo von Allmen (SUI) +1,22
    • 13. Ryan Cochran-Siegle (USA) +1,27
    • 14. Vincent Kriechmayr (AUT) +1,31
    • 15. Nils Alphand (FRA) +1,41
    • 16. Maxence Muzaton (FRA) +1,43
    • 17. Florian Schieder (ITA) +1,60
    • 18. Otmar Striedinger (AUT) +1,60
    • 19. Andreas Sander (GER) +1,61
    • 20. Daniel Hemetsberger (AUT) +1,63
    • 21. Christof Innerhofer (ITA) +1,66
    • 22. Miha Hrobat (SLO) +1,75
    • 23. Stefan Rogentin (SUI) +1,77
    • 24. Justin Murisier (SUI) +1,91
    • 25. Josef Ferstl (GER) +1,92
    • 26. Thomas Dressen (GER) +1,94
    • 27. Adrien Théaux (FRA) +1,97
    • 28. Romed Baumann (GER) +1,99
    • 29. Elian Lehto (FIN) +2,03
    • 30. Kyle Negomir (USA) +2,07
    • 31. Blaise Giezendanner (FRA) +2,09
    • 32. Stefan Babinsky (AUT) +2,10
    • 33. Alexis Monney (SUI) +2,12
    • 34. Benjamin Jacques Alliod (ITA) +2,12
    • 35. Marco Kohler (SUI) +2,13
    • 36. Gilles Roulin (SUI) +2,20
    • 37. Simon Jocher (GER) +2,23
    • 38. Adrian Smiseth Sejersted (NOR) +2,34
    • 39. Christopher Neumayer (AUT) +2,41
    • 40. Daniel Danklmaier (AUT) +2,52
    • 41. Sam Morse (USA) +2,61
    • 42. Adrien Fresquet (FRA) +2,85
    • 43. Johannes Strolz (AUT) +2,90
    • 44. Jeffrey Read (CAN) +2,99
    • 45. Ralph Weber (SUI) +3,07
    • 46. Josua Mettler (SUI) +3,12
    • 47. Jan Zabystřan (CZE) +3,14
    • 48. Kyle Alexander (CAN) +3,32
    • 49. Arnaud Boisset (SUI) +3,36
    • 50. Felix Monsen (SWE) +3,38
    • 51. Nicolo Molteni (ITA) +3,54
    • 52. Markus Nordgård Fossland (NOR) +3,56
    • 53. Martin Čater (SLO) +3,65
    • 54. Marco Pfiffner (LIE) +3,69
    • 55. Brodie Seger (CAN) +3,73
    • 56. Nejc Naraločnik (SLO) +4,04
    • 57. Pietro Zazzi (ITA) +4,14
    • 58. Guglielmo Bosca (ITA) +4,27
    • 59. Barnabás Szöllös (ISR) +8,07
    • Cameron Alexander (CAN) DNF
    • Matthieu Bailet (FRA) DNF
    • Samuel DuPratt (USA) DNF

    ...
    • 1. Nils Allegre (FRA)
    • 2. Adrien Théaux (FRA)
    • 3. Stefan Rogentin (SUI)
    • 4. Josef Ferstl (GER)
    • 5. Adrian Smiseth Sejersted (NOR)
    • 6. Aleksander Aamodt Kilde (NOR)
    • 7. Florian Schieder (ITA)
    • 8. Vincent Kriechmayr (AUT)
    • 9. Marco Odermatt (SUI)
    • 10. Mattia Casse (ITA)
    • 11. James Crawford (CAN)
    • 12. Dominik Paris (ITA)
    • 13. Niels Hintermann (SUI)
    • 14. Daniel Hemetsberger (AUT)
    • 15. Romed Baumann (GER)
    • 16. Ryan Cochran-Siegle (USA)
    • 17. Cameron Alexander (CAN)
    • 18. Bryce Bennett (USA)
    • 19. Andreas Sander (GER)
    • 20. Otmar Striedinger (AUT)
    • 21. Marco Schwarz (AUT)
    • 22. Jared Goldberg (USA)
    • 23. Maxence Muzaton (FRA)
    • 24. Christof Innerhofer (ITA)
    • 25. Cyprien Sarrazin (FRA)
    • 26. Daniel Danklmaier (AUT)
    • 27. Matthieu Bailet (FRA)
    • 28. Justin Murisier (SUI)
    • 29. Miha Hrobat (SLO)
    • 30. Thomas Dressen (GER)
    • 31. Simon Jocher (GER)
    • 32. Alexis Monney (SUI)
    • 33. Sam Morse (USA)
    • 34. Christopher Neumayer (AUT)
    • 35. Josua Mettler (SUI)
    • 36. Blaise Giezendanner (FRA)
    • 37. Marco Pfiffner (LIE)
    • 38. Elian Lehto (FIN)
    • 39. Brodie Seger (CAN)
    • 40. Marco Kohler (SUI)
    • 41. Guglielmo Bosca (ITA)
    • 42. Franjo von Allmen (SUI)
    • 43. Stefan Babinsky (AUT)
    • 44. Martin Čater (SLO)
    • 45. Ralph Weber (SUI)
    • 46. Nejc Naraločnik (SLO)
    • 47. Pietro Zazzi (ITA)
    • 48. Gilles Roulin (SUI)
    • 49. Felix Monsen (SWE)
    • 50. Markus Nordgård Fossland (NOR)
    • 51. Nicolo Molteni (ITA)
    • 52. Kyle Negomir (USA)
    • 53. Arnaud Boisset (SUI)
    • 54. Jeffrey Read (CAN)
    • 55. Benjamin Jacques Alliod (ITA)
    • 56. Nils Alphand (FRA)
    • 57. Johannes Strolz (AUT)
    • 58. Kyle Alexander (CAN)
    • 59. Adrien Fresquet (FRA)
    • 60. Samuel DuPratt (USA)
    • 61. Barnabás Szöllös (ISR)
    • 62. Jan Zabystřan (CZE)