Philadelphia – Washington 4:3 (2:1 po s.n.) | Toronto – Columbus 5:6 (po pr.) | Detroit – Carolina 1:2 (kon.)
Minnesota – Calgary 3:2 (2:1 po s.n.) | St. Louis – Ottawa 4:2 (kon.) | Edmonton – Tampa Bay 4:7 (kon.)
Seattle – Chicago 7:1 (kon.) | Vancouver – Florida 4:0 (kon.)
koniec
Edmonton Oilers
4:7 (0:2, 3:0, 1:5)
Tampa Bay Lightning
cz Piatok 15.12.2023, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Kdo se postavil do brankoviště?
    Stuart Skinner(EDM) – 17 zákroků, 5 OG, úspěšnost 77,3 %, odchytal 55:51
    Andrej Vasilevskij (TBL) – 51 zákroků, 4 OG, úspěšnost 92,7 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Erik Černák (TBL) – 0+0, +2 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 23:59

    Tři hvězdy utkání
    1. Andrej Vasilevskij (TBL) 51 zákroků
    2. Steven Stamkos (TBL) 4+0
    3. Ryan Nugent-Hopkins (EDM) 1+2 (05:58:45)
    Velké díky hráčů Tampy si zasloužil brankář Vasilevskij.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 55 – 24 | Přesilová hra: 2/4 – 1/2 | Trestné minuty: 4 – 8
     
    Hokejisté Tampy dokázali přerušit osmizápasovou vítěznou sérii Edmontonu a po výsledku 7:4 si z Rogers Place odvážějí velmi cenné dva body. Na nich má obrovskou zásluhu především dvojice mužů. Prvním z nich je brankář Andrej Vasilevskij, který i přes čtyři obdržené góly chytal fantasticky a v podstatě dal Bleskům šanci vyhrát. Pochytal rovných 50 střel soupeře. Druhým je pak Steven Stamkos, který zaznamenal svůj první čtyřbrankový večer v kariéře.

    Hostům vyšel úvod duelu a v 8. minutě vedli 2:0, což byl také stav po první třetině. Ve druhé části se začal velmi aktivně hrající Edmonton prosazovat i střelecky a to Olejářům přineslo dílčí úspěch v podobě obratu na 3:2. Blesky však skvěle zvládly závěrečnou část, kterou ovládly poměrem 5:1. Ve 47. minutě srovnal dorážející Steven Stamkos a v 53. minutě skóroval po parádní individuální akci Nikita Kučerov. Když pak Stamkos překvapil Skinnera ranou přes obránce a dovršil hattrick, vedli Bolts rázem 5:3. Domácí ještě zdramatizovali závěr tečí Ryana Nugenta-Hopkinse, ovšem Anthony Cirelli a opět Steven Stamkos pečetili hostující výhrou trefami do opuštěné klece soupeře.
     
    Konec zápasu.
    59:53 Steven STAMKOS - 4:7
     
    59:53
    Tampa právě vstřelila branku!
    Výhru Tampy pečetí STEVEN STAMKOS, který zaznamenává svou čtvrtou trefu v zápase! Stamkos využil dobrou práci Kučerova, získal puk na červené čáře a zamířil s ním do útočného pásma. Pak už snadno trefil opuštěnou branku. Asistence: Nikita Kučerov a Calvin de Haan.
     
    59:01
    Poslední minuta. Domácí to ještě jednou zkoušejí bez gólmana.
    58:27 Anthony CIRELLI - 4:6
     
    58:27
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté skórují do prázdné branky! ANTHONY CIRELLI dojížděl vyhozený kotouč a donutil k chybě Evana Boucharda, který v závěru neslézá z ledu a už byl asi hodně utavený. Cirelli pak od levého mantinelu na druhý pokus trefil opuštěnou klec. Bez asistence.
     
    57:55
    Branka domácích je už opět prázdná.
    57:38 Ryan NUGENT-HOPKINS - 4:5
     
    57:38
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je tady zápletka! McDavid předal puk na modrou Evanovi Bouchardovi. Ten oslovil cíleným stříleným pasem RYANA NUGENTA-HOPKINSE, který šikovně nastavil čepel hole a usměrnil kotouč za tentokrát bezmocného Vasilevského – 4:5. Asistence: Evan Bouchard a Connnor McDavid.
     
    57:27
    Hosté jsou v plném počtu. Edmonton pokračuje ve hře bez gólmana.
     
    57:22
    McDavid s Kaneem a Draisaitlem bojovali u brankoviště. Vasilevskij si ale zase poradil a pokus posledně jmenovaného zastavil před brankovou čarou levým betonem! Gólman Tampy má dnes play-off formu!
     
    56:48
    Hosté dostali puk alespoň do středního pásma.
     
    56:19
    Neskutečný Vasilevskij! Ten nejprve zastavil levým betonem dvě dorážky Evandera Kanea. Poté pokryl i výjezd Connora McDavida před branku a nakonec se roztáhl i proti dalším dorážkám hráčů Edmontonu!
     
    55:45
    Domácí to navíc zkoušejí s prázdnou brankou!
     
    55:40
    Od modré střílel Evan Bouchard. Následovaly dorážky, ale Vasilevskij zatím drží pro Tampu dvougólový náskok!

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 22. Nurse (Nugent-Hopkins, Ryan), 28. McDavid, 31. Hyman (Bouchard, Nugent-Hopkins), 58. Nugent-Hopkins (Bouchard, McDavid) – 2. Stamkos (Paul, Point), 8. Motte (D. Raddysh, Eyssimont), 47. Stamkos (H. Fleury, Sheary), 53. Kučerov (Point, Sergačov), 55. Stamkos (Sheary), 59. Cirelli, 60. Stamkos (Kučerov, de Haan)


    Edmonton Oilers: S. Skinner (Pickard) – Ceci, Nurse, Bouchard, Ekholm, Desharnais, Kulak – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – C. Brown, Draisaitl (A), E. Kane – Foegele, R. McLeod, Janmark – Ryan, Hamblin, Gagner.
    Tréner: Kris Knoblauch

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (J. Johansson) – Černák, Sergačov, D. Raddysh, de Haan, Perbix, H. Fleury – Kučerov (A), Point, Barré-Boulet – Hagel, Cirelli, Jeannot – Sheary, Paul, Stamkos (C) – Eyssimont, Glendening, Motte.
    Tréner: Jon Cooper

    Rozhodca: Rehman, Skilliter – Mills, Daisy

    Diváci: 18 600