Montreal – Pittsburgh 3:4 (4:3 po s.n.) | NJ Devils – Boston 2:1 (po pr.) | NY Islanders – Anaheim 4:3 (kon.)
Colorado – Buffalo 5:1 (kon.) | LA Kings – Winnipeg 2:5 (kon.)
koniec
New York Islanders
4:3 (0:0, 2:2, 2:1)
Anaheim Ducks
cz Štvrtok 14.12.2023, 01:30 • UBS Arena, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:27 Simon HOLMSTRÖM - 4:3
     
    58:27
    Islanders právě vstřelili branku!
    Všechno je ale úplně jinak! Islanders vyrazili v oslabení do útoku a z levého kruhu prostřelil SIMON HOLMSTRÖM na vzdálenější tyč brankáře Gibsona! A najednou musí Anaheim v přesilovce dotahovat, nikoliv útočit na vítězství. Asistence: Jean-Gabriel Pageau.
    47:46 Mathew BARZAL - 3:3
     
    47:46
    Islanders právě vstřelili branku!
    Dobson zachránil na modré čáře útočné pásmo, když zachytil vyhození, přihrál do levého kruhu MATHEWOVI BARZALOVI, ten si narazil s Bo Horvatem a následně prudkou ránou prostřelil brankáře Gibsona. Islanders využívají přesilovku. Asistence: Bo Horvat, Noah Dobson.
    45:07 Sam CARRICK - 2:3
     
    45:07
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Aktivita Islanders ale není nic platná, když se jim nedaří vsítit gól. Oproti tomu Anaheim z protiútoku vyslal teprve čtrnáctou střelu na branku a SAM CARRICK se z mezikruží trefil do levého horního růžku kolem vyrážečky Varlamova. Dokonalá lekce z produktivity. Bez asistence.
    33:29 Adam HENRIQUE - 2:2
     
    33:29
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ducks se daří vyrovnat! Další neskutečně šťastný gól! Vaakanainenovi se při střele z levého kruhu zlomila hokejka, puk nabral pomalou rychlost, ale odrazil se od jednoho z bránících hráčů před brankoviště, kde jej pohotově trefil bekhendem ADAM HENRIQUE a dostal za záda brankáře. Asistence: Urho Vaakanainen, Brett Leason.
    27:47 Troy TERRY - 2:1
     
    27:47
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté poměrně rychle využívají přesilovou hru. TROY TERRY nestřílel, chtěl křížem přihrávat do protilehlého kruhu pro vhazování, puk si ale bruslí srazil bránící Bortuzzo do vlastní branky. Varlamov nestihl zareagovat na nečekaný odraz. Asistence: Pavel Mintjukov, Leo Carlsson.
    26:32 Casey CIZIKAS - 2:0
     
    26:32
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí vyhráli buly ve svém pásmu a předvedli bleskový protiútok, na jehož konci si CASEY CIZIKAS narazil s Calem Clutterbuckem a jakmile se mu puk vrátil, prostřelil z levého kruhu přesouvajícího se Gibsona. Asistence: Cal Clutterbuck, Noah Dobson.
    20:40 Kyle PALMIERI - 1:0
     
    20:40
    Islanders právě vstřelili branku!
    Výborná práce Hudsona Faschinga, který napadal rozehrávku soupeře za brankou a nakonec v levém kruhu obral soupeře o puk. Před Brocka Nelsona se pak puk dostal do pravého kruhu ke KYLOVI PALMIERIMU, jenž prostřelil brankáře Gibsona a otevírá skóre zápasu. Asistence: Brock Nelson, Hudson Fasching.

    Jan Vojkůvka

    Góly a asistencie: 21. Palmieri (Nelson, Fasching), 27. Cizikas (Clutterbuck, Dobson), 48. Barzal (Horvat, Dobson), 59. Holmström (Pageau) – 28. Terry (Mintjukov, Carlsson), 34. Henrique (Vaakanainen, Leason), 46. Carrick


    New York Islanders: Varlamov (Sorokin) – Romanov, Dobson, Bolduc, Bortuzzo, Reilly, S. Aho I – Lee (C), Horvat, Barzal – Engvall, Nelson (A), Palmieri – Holmström, Pageau, Gauthier – Fasching, Cizikas, Clutterbuck (A).
    Tréner: Lane Lambert

    Anaheim Ducks: Gibson (Dostál) – Fowler (A), LaCombe, Mintjukov, Ljubuškin, Vaakanainen, Gudas – Killorn, Carlsson, Terry – Vatrano, R. Strome, Leason – Max Jones, Henrique (A), Silfverberg (A) – R. Johnston, Carrick, McGinn.
    Tréner: Greg Cronin

    Rozhodca: Dunning, Lambert – Cherrey, Nansen

    Diváci: 14207