Slovácko – Bohemians 5:2 (kon.) | Liberec – Zlín 5:3 (kon.) | Sparta Praha – Jablonec 3:0 (kon.)
Hr. Králové – Ostrava 2:3 (kon.)
koniec
1.FC Slovácko
5:2 (2:2)
Bohemians 1905
cz Sobota 09.12.2023, 15:00 • Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště • Chance Liga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne z Uherského Hradiště, vítám vás u sledování 18. kola FORTUNA:LIGY, 1. FC Slovácko se představí naposled v tomto roce před svými fanoušky a jeho protivníkem budou Bohemians Praha 1905.
     
    1. FC Slovácko

    Slovácko je v tabulce na čtvrté pozici se ziskem 29 bodů a nutno dodat, že má formu, jelikož pět zápasů neprohrálo. Naposledy remizovalo v Olomouci, zápas se hrál na velice těžkém terénu, který ublížil fotbalu, oba dva celky chtěli tento duel odložit, ale hlavní rozhodčí uznal hřiště za způsobilé. Sigma si vytvořila ze začátku zápasu slibnou příležitost Breitem, který z první ideálně netrefil vyboxovaný balon Hečou. Slovácko kontrovalo povedou střelou Havlíka, která rozezvučela břevno za zády brankáře Olomouce. Sigma se přeci jen ujala vedení ještě do přestávky. Centr Chvátala odvrátil Kadlec k Benešovi, jenž z voleje trefil přesně šibenici. Do druhého poločasu nastoupili modrobílí aktivně, střelu Jurošky vytáhl Digaňa, další pokus tentokrát od Havlíka srazil Vraštil rukou, sudí Kvítek nechal hru plynout, byl však upozorněn VARem, který jej poslal si prohlédnout situaci a po shlédnutí hlavní sudí nařídil pokutový kop, ten proměnil s přehledem Daníček. Slovácko bylo blízko druhé brance, ale v pokutovém území Kohút ani Cicilia nepřekonali domácího golmana. To se nepodařilo ani v nastaveném čase Mihálikovi.
     
    Bohemians Praha 1905

    Bohemians jsou na deváté pozici, když mají o osm bodů méně než domácí celek, v minulém kole se Klokanům odložil duel se Slovanem Liberem pro nezpůsobilý terén. Když se ještě podíváme do staršího data, tak fotbalisté Bohemians si dovezli jeden bod z Teplic. Skláři si do vedení v prvním poločase Chaloupkem, jednobrankové vedení však neudrželi a hosté z Ďolíčku vyrovnali tři minuty před koncem Kozákem.
     
    Slovácko se střetlo s Bohemians Praha 1905 celkem v 37 zápasech, má na svém kontě 15 výher, 11x skončilo utkání remízou a ve stejném počtu duelů se radovala Bohemka. Rozhodčí rozdali celkem 139 žlutých karet, což dělá necelé čtyři karty na zápas. Nejvíce branek v duelu padlo 6 a to v posledním domácím zápase Slovácka. Nakonec se z výhry radovali Klokani výsledkem 4:2.
     
    Kouč Svědík udělal oproti zápasu v Olomouci dvě změny, od začátku začne Petržela místo Siňavského a Holzer nahrazuje Jurošku. Jeho protějšek udělal o jednu změnu více. Na lav išku posadil Dostála, Berana a Puškáče a místo nich budou hrát Vondra, Kovařík, který se vrací po zranění a Kozák.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FC Slovácko: Heča – Reinberk, Daníček, M. Kadlec (C), Doski – Trávník, Valenta – Petržela, Havlík, Holzer – Cicilia.
    Náhradníci: Fryšták – Hofmann, Srubek, Vecheta, Kohút, Brandner, Mihálik, Kim, Kalabiška, P. Juroška, Siňavskij.
    Trenér: Martin Svědík

    Bohemians Praha 1905: Jedlička – Hůlka (C), Vondra, Hybš – Köstl, R. Hrubý, Smrž, Kovařík – Hála, Prekop, M. Kozák.
    Náhradníci: Valeš, Reichl – Shejbal, Jindřišek, Beran, Mužík, Jánoš, Ad. Kadlec, Puškáč, M. Dostál.
    Trenér: Jaroslav Veselý

    Rozhodčí: D. Starý – K. Hájek, J. Šimáček | VAR: T. Kocourek | AVAR: K. Rouček.
     
    -25
    Trávník z tribuny vypadá skvěle připravený, v Uherském Hradišti nyní sněží, ale zatím mokrý sníh nezůstává na hřišti, ale podklad trávníku jej stačí absorbovat.
     
    -22
    Zatím to vypadá, že utkání budou sledovat v tomto počasí jen skalní příznivci. I hosté jsou nachystaní v sektoru, odhadem je jich slabá třicítka.
     
    -22
    Samozřejmě, že obě mužstva se rozcvičují na zeleném pažitu.
     
    -2
    Trojice rozhodčích přivádí základní sestavy na hrací plochu. Slovácko bude hrát modrých dresech , Bohemka ve své tradiční zelené barvě.
     
    -1
    Michala Kadlece dnes zdobí na obličeji karbonová maska, který mu bude chránit obličej při soubojích.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Marek Havlík se jako první dotknul míče a rozehrál dnešní zápas.
     
    2
    Hála šel středem hřiště a po kontaktu upadl, sudí Starý hru nechal plynout.
     
    2
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Slovácko ukázalo, jak je fotbal jednoduchý. Milan Heča balon vykopl, Holzer vyhrál hlavičkový souboj a přihrál MARKU HAVLÍKOVI, který z hranice vápna posílá domácí celek do vedení. Pro domácího špílmachra to byla sedmá branka v sezoně.
     
    6
    Doski byl dohrán u lajny Kozákem, pomezní avizoval hlavnímu přestupek proti pravidlům.
     
    7
    Trávník poslal míč na Petrželu, který s ním pronikl až do vápna, odkud přihrával, odražený míč se dostal k Reinberkovi, jehož přihrávka byla sražena.
     
    7
    Petr Reinberk fauloval u lajny a sudí Starý mu ukazuje žlutou kartu.
     
    8
    Centr sice putoval do šestnáctky, ale domácí obrana dobře zareagovala, poté ještě svěřenci trenéra Svědíka vyvezli míč.
     
    9
    Také se žlutí na druhé straně, Erik Prekop už podruhé dohrál souboj, nyní to už bylo za napomenutí.
     
    11
    Slovácko mohlo jít do dvoubrankového vedení, Cicilia šel s míčem na branku Bohemky, přihrál do pokutového území Reinberkovi, který z první nezakončoval, ale míč zasekl a poté vystřelil skoro z osy vápna, balon však šel nad branku i díky brankáři Jedličkovi.
     
    11
    Ze standardní situace se domácí neprosadili.
     
    13
    Bohemka měla velice nadějnou akci po levé straně, míč ve vápně odcentroval nebezpečně Hrubým před dobíhajícím Kozákem odvrátil skluzem na hranici malého vápna Kadlec.
     
    16
    Hosté nyní převzali aktivitu do svých rukou a snaží se kombinovat na polovině Slovácka.
     
    16
    Míč se nakonec dostal po odkopu Kadlece na polovinu Bohemky, kde hosté kombinovali, skluzem chtěl balon vypíchnout Rigino Cicilia, ale fauloval, rozhodčí Starý mu bez pardonu ukazuje žlutou kartu.
     
    18
    Hostující hráč Vondra byl ošetřen a bude pokračovat. Na levé straně byl volný Holzer, který hned dostal přihrávku a odcentroval do náruče Jedličky.
     
    19
    Prekop zezadu strčil do Doskiho, který následně upadl, sudí odpískal nedovolený zákrok.
     
    21
    Trávník obětavě vybojoval míč a byl při tom faulovaný, následně Slovácko kombinovalo na pravé straně, Petržela prošel do středu hřiště, přihrál však nepřesně, následně balon odkopl Köstl.
     
    23
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Hosté vyrovnávají po brejkové situaci. Kadlec na polovině šel do souboje s Prekopem, balon však mimo tuto dvojici, ten převzal Kozák, a jelikož se před ním otevřel volný prostor, tak šel s míčem až do vápna, kde přihral MARTINU HÁLOVI, jenž prostřelil Heču.
     
    24
    Jak Prekop, tak Hála potřebovali ošetřit, jelikož na střelce spadl dobíhající Kadlec.
     
    26
    Jeden z domácích hráčů se nyní ocitl v dobré pozici, ale branku netrefil.
     
    28
    Kadlec vyhrál hlavičkový souboj s Prekopem, do kterého se tělem opřel, hostující útočník upadl a sudí Starý zapískal faul.
     
    30
    Po centru do vápna hlavičkoval Hůlka, po přihrávce střílel nebezpečně Kovařík, dobře zasáhl Reinberk, od něhož se balon odrazil, následně raději Daníček balon odhlavičkoval na roh.
     
    31
    Ze standardní situace se hosté neprosadili.
     
    32
    Hála vhodil míč za autu až do vápna Slovácka, kde nastala hlavičkovaná, poslední hlavičku měl Köstl do prostoru branky. Heča chytá.
     
    33
    Slovácko bude zahrávat pokutový kop! Havlík s míčem se otočil v pokutovém území a vystřelil, rána byla sražena, poté ještě to zkusil Cicilia a nastřelil ruku hostujícího hráče.
     
    34
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    VLASTIMIL DANÍČEK proměňuje i dnes penaltu. Zkušený exekutor si počkal na pohyb Jedličky a posílá míč do protipohybu brankáře po jeho levé ruce.
     
    37
    Matěj Hybš udělal na polovině hřiště chybu, balon mu vypíchl Cicilia a hned jej přihrál Trávníkovi, který s ním šel až do vápna, kde ovšem nevystřelil, našel Reinberka, který vyprášil rukavice Jedličky, další střela Cicilii byla sražena na roh.
     
    38
    Ze standardní situace domácí nezahrozili, nicméně přiletěl zajímavý míč z pravé strany, na který nedosáhl na protější tyči Daníček.
     
    41
    Hála při kontaktu s Havlíkem upadl, následně Starý přerušil hru, hostující hráč bude v pořádku.
     
    42
    Daníček po střetu s Prekopem upadl a držel se za obličej, nakonec nebude potřebovat lékařskou pomoc.
     
    43
    Z pravé strany centroval hostující hráč, Kadlec byl faulovaný, což viděl rozhodčí Starý.
     
    44
    Po výkopu brankáře Heči, dostal míč Kozák a prohnal domácí obranu, zakončil akci střelou k protější tyči. Rána šla metr a půl vedle tyče.
     
    45
    Kadlec centroval z hloubi pole, balon prodloužil Cicilia na Havlíka, který byl tělem odstaven, ale stačil balon přihrát do vápna Holzerovi, který byl čistě zastaven.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    45+1
    Reinberk ve vápně hledal zpětnou přihrávkou Havlíka, který balon dostal na paty. Hosté následně balon dostali do bezpečí.
     
    45+3
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Bohemka dobře presovala zadní řady Slovácka a dokázala z toho dát branku, úplně nepochopitelně domácí hráči hráli míč přes vápno, kde si jej Michal Kadlec pustil, netušil, že je blízko DANIEL KÖSTL, který toho maximálně využil a prostřelil Heču.
     
    45+4
    Po rozehrání ještě po centru hlavou zakončoval Cicilia nad branku Bohemky.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase padly čtyři branky, na každé straně dvě, Slovácko šlo dvakrát do vedení, které však nedokázalo udržet. Hned v úvodu se prosadil Havlík, hosté srovnali krok Hálou, znovu se domácí příznivci radovali po proměněné penaltě Daníčka, jenže domácí obrana prakticky darovala vyrovnávající branku, když Kadlec si pustil míč v pokutovém území, ale nevěděl, že blízko je Köstl, ten toho dokázal využít.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Zprava centroval Petržela jemným obloučkem, balon byl prodloužen až na zadní tyč, kde se nacházel Doski v ofsajdu.
     
    47
    Michal Kadlec neměl kolem sebe nikoho, zbytečně míč zakopl do autu, klidně mohl jej přihrávat vybíhajícímu Hečovi.
     
    48
    Po autovém vhazování zakončoval Prekop vedle tyče.
     
    49
    Slovácko se nyní dostalo na dostřel branky Jedličky, Valenta pálil ze střední vzdálenosti, rána byla tečována na roh.
     
    50
    Trávník zakroutil míč do klubka hráčů, kde byl Valenta, ale ten byl dobře přikrytý hostujícím hráčem.
     
    52
    Domácí hráči kombinují na polovině Bohemians, domácí aktivitu zastavil hvizdem sudí Starý, který viděl přestupek proti pravidlům.
     
    53
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Slovácko jde potřetí do vedení. Reinberk posunul míč do středu hřiště, MAREK HAVLÍK měl kolem sebe hodně prostoru, tak šel s míčem proti brance Bohemky a krásnou ranou ze střední vzdálenosti prostřelil Jedličku, balon šel pod břevno. MAREK HAVLÍK má obrovskou formu, do čeho kopne, to končí v brance.
     
    56
    Jedlička není ve své kůži, nyní ho prověřil Reinberk z pravé strany, hostující golman balon jen vyrazil, volej Cicilii byl sražen na roh.
     
    56
    Z rohového kopu balon směřoval na Petrželu, který jej vrátil do ohně, kde hlavičkoval slabě Cicilia.
     
    59
    Martin Hála viděl žlutou kartu, když při odkopu fauloval Doskiho.
     
    60
    Holzer si narazil se spoluhráče, jenže pak zpomalil a už tak dobře neodcentroval, protože byl dohraný hostujícím hráčem.
     
    63
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Erik Prekop, přichází David Puškáč,
    ze hřiště odchází Vojtěch Smrž, přichází Adam Jánoš,
    ze hřiště odchází Jan Kovařík, přichází Jan Shejbal.
     
    63
    Po kombinaci střílel Havlík levou nohou vedle branky Bohemky.
     
    65
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Hattrick je dokonán! Střídající Shejbal udělal před pokutovým územím chybu, Reinberk mu sebral míč a předložil jej MARKU HAVLÍKOVI, který levačkou utáhl míč přesně k tyči.
     
    67
    Michal Trávník je po střetu ošetřován, nebude to nic vážného.
     
    70
    Bohemka sice kombinovala kolem vápna Slovácka, ale nevyšla ji finální přihrávka ve vápně.
     
    71
    Valenta fauloval Hrubého, stejný hráč centroval do vápna, kde hlavičkoval Köstl doprostřed branky.
     
    73
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Pavel Juroška,
    ze hřiště odchází Daniel Holzer, přichází Jan Kalabiška.

    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Martin Hála, přichází Ladislav Mužík.
     
    74
    Hosté sice kombinují na polovině Slovácka, domácí jím ale moc prostoru k zakončení nedávají.
     
    76
    Teď snahu hostů zastavil ofsajd.
     
    76
    Kalabiška střílel levou nohou, Hůlka mu míč srazil, na hrací ploše jej ještě zastihl. Jedlička, jinak by to byl roh.
     
    77
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Kdo vstřelil pátou branku? Nechám Vás hádat... Kdo jiný, než MAREK HAVLÍK, který se dnes pyšní čtvrtým přesným zásahem. Cicilia mu balon posunul mezi nohami hráče Bohemky a domácí středopolař prostřelil Jedličku.
     
    81
    Hosté oblékají pokutové území, ale zatím se nemohou dostat do šance.
     
    82
    Ta přišla nyní, Puškáč se zjevil za zády obrany Slovácka, jenže jej vychytal brankář Heča.
     
    82
    PO faulu zahrával Hrubý volný přímý kop, balon poslal nad branku Slovácka.
     
    85
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Rigino Cicilia, přichází Filip Vecheta,
    ze hřiště odchází Michal Kadlec, přichází Stanislav Hofmann,
    ze hřiště odchází Merchas Doski, přichází Michal Kohút.

    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Matyáš Kozák, přichází Michal Beran.
     
    85
    Matěj Hybš poslal do vápna, Havlík hlavou jej odvrátil, nicméně Bohemka byla na míči, akci zakončila střelou Hrubého vedle levé tyče.
     
    87
    Havlík se snažil najít obloučkem za obranou Bohemky Vechetu, který ale se rozběhl později.
     
    89
    Utkání pomalu končí, dnes to byl z obou stran velice dobrý fotbal, ke kterému přispěl i dobrý terén.
     
    90
    Köstl si míč zavezl do vápna, kde odcentroval na vrchní síť branky Heči.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    90+1
    Reinberk mohl střílet ještě, nakonec šel do tří hráčů, domácí poté špatně kombinovali.
     
    90+2
    Z tribun zní potlesk domácích diváků.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Slovácko se rozloučilo s diváky vítězstvím 5:2 nad Bohemians Praha 1905. Čtyři branky vstřelil MAREK HAVLÍK! Domácí celek rozhodl zápas ve druhém poločase, 7 minut po jeho zahájení vrátil potřetí Slovácku vedení Marek Havlík po přihrávce Reinberka, čtvrtá branka padla po kombinaci opět Reinberka s Havlíkem, účet zápasu uzavřel kdo jiný, než Marek Havlík, když mu balon posunul Cicilia. Hosté sice obléhali branku domácího celku, ale dostali se jen do jedné šance Puškáčem, který ji neproměnil. Slovácko do posledního zápasu roku 2023 v Boleslavi půjde nejhůře ze čtvrté pozice. (17:01:13)

    Tomáš Kučera

    Góly: 2. Havlík (Holzer), 34. Daníček (pen.), 53. Havlík (Reinberk), 65. Havlík (Reinberk), 77. Havlík (Cicilia) – 23. Hála (M. Kozák), 45+3. Köstl

    Karty:   7. Reinberk (SLO), 16. Cicilia (SLO) – 9. Prekop (BOH), 59. Hála (BOH)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:4. Rohy: 4:1. Fauly: 12:17.
    1.FC Slovácko: Heča – Reinberk, Daníček, M. Kadlec (C) (85. Hofmann), Doski (85. Kohút) – Trávník, Valenta – Petržela (73. P. Juroška), Havlík, Holzer (73. Kalabiška) – Cicilia (85. Vecheta).
    Náhradníci: Fryšták – Srubek, Brandner, Mihálik, Kim, Siňavskij.

    Tréner: Martin Svědík

    Bohemians 1905: Jedlička – Hůlka (C), Vondra, Hybš – Köstl, R. Hrubý, Smrž (63. Jánoš), Kovařík (63. Shejbal) – Hála (73. Mužík), Prekop (63. Puškáč), M. Kozák (85. Beran).
    Náhradníci: Valeš, Reichl – Jindřišek, Ad. Kadlec, M. Dostál.

    Tréner: Jaroslav Veselý

    Rozhodca: D. Starý – K. Hájek, J. Šimáček | VAR: T. Kocourek | AVAR: K. Rouček

    Diváci: 3379