Boston – Buffalo 1:3 (kon.) | Detroit – San Jose 5:6 (po pr.) | Montreal – LA Kings 0:4 (kon.)
Ottawa – Toronto 3:4 (kon.) | NY Islanders – Columbus 7:3 (kon.) | Washington – Dallas 4:5 (0:1 po s.n.)
Nashville – Tampa Bay 5:1 (kon.) | Chicago – Anaheim 1:0 (kon.) | Arizona – Philadelphia 1:4 (kon.)
Calgary – Carolina 3:2 (kon.) | Colorado – Winnipeg 2:4 (kon.) | Vancouver – Minnesota 2:0 (kon.)
Seattle – NJ Devils 1:2 (kon.)
koniec
Seattle Kraken
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
New Jersey Devils
cz Piatok 08.12.2023, 04:30 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Ďáblové v napínavém utkání pokořili Seattle
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 38 – 17 | Přesilová hra: 0/2 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Philipp Grubauer (SEA) – 15 zákroků, 2 OG, úspěšnost 88,2 %, odchytal 57:57
    Akira Schmid (NJD) – 37 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,4 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Šimon Nemec (NJD) – 1+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 19:55
    Ondřej Palát (NJD) – 0+0, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:34

    Tři hvězdy utkání
    1. Akira Schmid (NJD) – 37 zákroků
    2. Tye Kartye (SEA) – 1+0
    3. Šimon Nemec (NJD) – 1+0 (07:29:14)
     
    Utkání přihlíželo 17 151 diváků.
     
    Ďáblové z New Jersey potvrdili roli mírného favorita a dobrou formu z posledních dnů, na ledě Seattlu zvítězili těsným výsledkem 2:1.

    Důležitý vedoucí gól obstaral v 18. minutě český útočník Ondřej Palát, na tuto trefu našel o deset minut později odpověď Tye Kartye. Na vítězství Devils měla výrazný podíl nejen česká, ale i slovenská stopa, protože rozhodující branku obstaral ve 30. minutě Šimon Nemec, dvojka loňského draftu podpořila ofenzivu a Grubauera propálila mezi betony. Seattle měl výraznou střeleckou převahu, a to hlavně ve třetí části, avšak soupeř i se štěstím odolal, Schmida v průběhu utkání dvakrát zachránila branková konstrukce, podruhé deset vteřin před koncem po ráně Dunna.

    Svěřenci trenéra Ruffa zvítězili v pátém z šesti posledních zápasů a v tabulce Východní konference se bodově dotáhli na desátý Washington. Seattle na Západě zůstává dvanáctý s mankem osmi bodů na postupové pásmo.
     
    Konec zápasu.
    59:49 K prodloužení chyběly centimetry, Dunn orazítkoval levou tyčku
     
    59:49
    Centimetry dělily Seattle od vyrovnání! Vince Dunn vyslal povedenou dělovku od modré čáry, Schmida a celé New Jersey zachránila levá tyč.
     
    59:27
    Srovnat skóre střetnutí se pokusil Matthew Beniers, jeho střelu z levého kruhu do otevřeného prostoru Akira Schmid bez problémů sebral do lapačky.
     
    58:45
    Ďáblové zatím brání velmi dobře. Do středního pásma prodloužil kotouč Curtis Lazar a vystřídat zvládla kompletní pětice v bílých dresech.
     
    58:12
    Před vhazováním v útočném pásmu Seattlu si vzal domácí trenér Hakstol oddechový čas a po jeho konci zůstává Schmid na střídačce! Kraken zkouší štěstí v šesti.
     
    57:40
    Přesilovka Devils je minulostí. Domácí se okamžitě vrhli do útoku, Oliver Bjorkstrand střelou po ledě nenašel mezeru mezi betony Schmida.
     
    57:14
    Domácí mohli udeřit v oslabení! Jared McCann ujel obráncům pravým křídlem, aby nakonec z kruhu vypálil dělovku do břevna.
     
    56:56
    V levém kruhu si počíhal na přihrávku Tyler Toffoli, forhendovou ránu po ledě na bližší tyč Philipp Grubauer vyrazil betonem.
     
    56:18
    Jack Hughes se od útočné modré vytáhl do levého kruhu, odtud vystřelil na zadní tyč a cílové zařízení o pár čísel minul.
     
    55:36
    Velká komplikace pro Seattle. Menší dvouminutový trest dostal obránce Brian Dumoulin, když ve vlastním obranném pásmu podrazil Ondřeje Paláta.
     
    55:15
    Na modré si počkal Vince Dunn a dočkal se přihrávky, tvrdou dělovku vyslal poměrně výrazně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    54:40
    Curtis Lazar se vydal vysoko napadat Adama Larssona. Švédský obránce si poradil velmi dobře, po mantinelu našel Willa Borgena.
     
    54:16
    Před bránou si počíhal na přihrávku Jack Hughes, ale byla zřejmě příliš prudká, forhendový pokus nasměroval o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    53:53
    Přečíslení dvou na jednoho třetím gólem New Jersey neskončilo. Nico Hischier zkusil bekhendovou nahrávku doleva na Ondřeje Paláta, vystihl ji Vince Dunn.
     
    53:06
    Ovšem Michael McLeod zvládl buly a vyhození potom tečoval mimo hrací plochu jeden z bránících hráčů, střídají oba týmy.
     
    52:59
    Slovenský talent Šimon Nemec pod tlakem vyhazoval přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Ďáblové si neodpočinou, aktuálně pětice už je na ledě přes minutu.
     
    52:25
    Po pravém křídle nabral rychlost i Michael McLeod, ovšem kličkou do středu Adama Larssona nepřekvapil, švédský zadák získal puk.
     
    51:55
    Jako další z řad Devils zaútočil po pravém mantinelu Ondřej Palát, jeden na jednoho však proti Willu Borgenovi neuspěl.
     
    51:29
    Brendan Smith je zpátky na ledové ploše. Pokusil se schovat za defenzivní linií soupeře, ale oblouček na jeho osobu pokryl Dumoulin.
     
    50:30
    Z otočky vypálil od modré čáry Eeli Tolvanen, tvrdou ránu finského forvarda zblokoval jeden z bránících hráčů do ochranné sítě.
     
    50:17
    Spoluhráčům umožnil vystřídat Akira Schmid, jenž mezi betony zpacifikoval ránu Dunna od modré čáry a postaral se o přerušení hry.
     
    49:42
    Domácí okupují útočné pásmo, ale ne a ne vstřelit kýžený vyrovnávací gól. Z pravého kruhu střílel i Oliver Bjorkstrand, leč přestřelil.
     
    49:12
    Vyrovnání měl na hokejce Alexander Wennberg, v pravém kruhu byl sám před gólmanem, nepovedenou střelou však Schmida trefil do výstroje.
     
    48:43
    Faul z kategorie zbytečných udělal Brendan Smith, když se mu při forčekinku přimotal do cesty Devin Shore a hokejista Devils jej podrazil.
     
    48:15
    Ofenzivu podpořil Brian Dumoulin a ve sprintu vypálil z pravého kruhu na zadní tyčku, kterou o pár čísel minul. Schmid si určitě oddechl.
     
    47:48
    Směrem dozadu musel zabrat Devin Shore a poradil si velmi dobře, přes Hischiera bekhendovou zadovkou uvolnil Eberleho.
     
    47:20
    Do brejku vystartoval Jesper Bratt a od pravého mantinelu se natlačil až před bránu, bekhendem ale nezamířil mezi tři tyče.
     
    46:51
    Tlak elitní lajny Seattlu pokračoval. Zápěstím vystřelil z vrcholku levého kruhu Jared McCann a Akira Schmid předvedl zdárný zákrok lapačkou.
     
    46:20
    O pár vteřin později byl Matthew Beniers v o poznání slibnější palebné pozici, avšak střela z pokleku mu vůbec nevyšla, puk pomalou rychlostí doputoval vedle levé tyče.
     
    45:52
    Vince Dunn nahazoval a po zadním mantinelu puk doputoval až k Larssonovi, následoval pas na Benierse, který křižnou ránou minul bránu.
     
    45:24
    A další zákrok pro švýcarského brankáře ve službách Devils, opět vyrážečkou si pokryl s rychlým projektilem Matthewa Benierse.
     
    44:44
    Do útoku vyrazil Oliver Bjorkstrand a dánský forvard zajímavě vystřelil přes osobního strážce, Akira Schmid zasáhl vyrážečkou.
     
    44:24
    Brian Dumoulin nahodil za bránu až po přejetí středové čáry, takže nemohla být řeč o icingu, John Marino následně zvládl rozehrávku na Holtze.
     
    43:55
    Jack Hughes přenesl puk doprava na Tylera Toffoliho, který si věřil individuálně, ale za záda Brandona Taneva se neprobil.
     
    43:11
    Dvakrát v krátkém časovém sledu zkazil rozehrávku Vince Dunn, napodruhé Šimon Nemec hledal před bránou Brendana Smitha, jemuž v poslední chvíli zablokoval hokejku Adam Larsson.
     
    42:55
    Philipp Grubauer si počkal na svižný projektil Erika Hauly ze zápěstí, hrací předmět ztlumil v lapačce a postaral se o přerušení hry.
     
    42:23
    Vysokou rychlost nabral Timo Meier, jenže ve snaze o probojování se před Willa Borgena ztratil stabilitu a skončil na ledě.
     
    41:45
    Po levém mantinelu nabral vysokou rychlost Jack Hughes, který ujel osobnímu strážci, nicméně na Colina Millera recept nenašel.
     
    41:23
    Zpoza pravého kruhu vystřelil zápěstím Oliver Bjorkstrand a Akira Schmid měl velké štěstí, že ho puk trefil do výstroje.
     
    40:52
    Alespoň na chvíli dostal Ďábly z pod tlaku John Marino, nicméně jeho vyhození končí zakázaným uvolněním, takže hosté nemohou střídat.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Rychlým útokem ji zahájili domácí, Matthew Beniers zamířil zápěstím těsně vedle levé tyče.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 6:34.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 22 – 15.
     
    Také po druhé třetině zůstávají hosté o jeden gól napřed, oba týmy vstřelily po jedné brance. Ve 28. minutě se nejprve o srovnání postaral Ty Kartye. Odpověď přišla hned za dvě minuty, premiérové trefy v NHL se dočkal Slovák Šimon Nemec, dvojka loňského draftu. Nadále platí, že jsou domácí střelecky aktivnějším týmem, přesto budou muset v závěrečné dvacetiminutovce dotahovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Přes Nemce nahazoval od levého mantinelu Yanni Gourde, Akira Schmid spatřil hrací předmět včas a touš schoval do výstroje.
     
    39:29
    Střelu po ledě z pravého kruhu vyzkoušel Alexander Wennberg, Akira Schmid dal včas betony k sobě a zabránil vyrovnání.
     
    38:58
    Za bránu soupeře se vytáhl zadák Kevin Bahl, po zadním mantinelu hledal Dawsona Mercera, ale touš zvládl zachytit Brian Dumoulin.
     
    38:14
    Tye Kartye od levého mantinelu přihrál do kruhu Matthewovi Beniersovi, svižný projektil ze zápěstí proletěl těsně vedle protější tyče.
     
    37:45
    Čekání je u konce. Do levého kruhu dostal přihrávku Jack Hughes, následně však vystřelil přímo doprostřed brány, kde byl Grubauer.
     
    37:13
    Už přes osm minut čekají Devils na střelu směřující do prostoru brány. A minimálně pár dalších vteřin se nedočkají, protože útočí domácí, střelu Larssona vytěsnil Schmid vyrážečkou.
     
    36:48
    Kličkou od levého mantinelu do středu se John Marino zbavil Yamamota, následnou střelu švihem zblokoval jiný protihráč do ochranné sítě.
     
    36:22
    Po pravém mantinelu najel do útočného pásma Alexander Holtz, následně švédského mladíka čistě přišpendlil na mantinel Brian Dumoulin.
     
    35:54
    Ránou z ostrého úhlu se Schmida pokusil zaskočit Jordan Eberle, bekhendovou střelu pod břevno gólman vytěsnil ramenem.
     
    35:27
    Už to vypadalo, že by do nadějné příležitosti mohl postupovat Alexander Wennberg, avšak přerušil jej hvizd čárového signalizující ofsajd.
     
    34:51
    Chytře si poradil Eeli Tolvanen, jenž si nevěřil jeden na jednoho a zápěstím vypálil přes obránce, Akira Schmid si s problémy poradil nadvakrát.
     
    34:29
    Šimon Nemec zajímavě nahodil o zadní mantinel, puk se následně odrazil před bránu, kde Will Borgen udržel na uzdě Ondřeje Paláta.
     
    33:55
    Utkání pokračuje v pěti na obou stranách. Útočili Ďáblové, navrátilec z trestné lavice Erik Haula zamířil zápěstím příliš vysoko.
     
    33:16
    Hostující kapitán Nico Hischier dobrovolně vyjel z útočného pásma, neboť si byl vědom blížícího se McCanna e bekhendem puk přenesl doprava na Millera.
     
    32:40
    John Marino se rozhodl neriskovat a pod tlakem Wennberga zacouval do obranného pásma, odtud na jistotu přihrál slovenskému parťákovi Nemcovi.
     
    32:02
    Málem zafungovala souhra obránců! Vince Dunn se zbavil protihráče a před bránou našel najetého kolegu Adama Larssona, který ve slibné pozici mířil o kousek vedle levé tyče.
     
    31:24
    Přesilovka Seattlu trvala pouhých šest vteřin, protože po buly Kailer Yamamoto nešikovně vysekl hokejku z rukou Marina a ani on neunikl dvouminutovému trestu.
     
    31:18
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší Kraken. Na lavici hanby již usedl Erik Haula, když u mantinelu v obranném pásmu podrazil Benierse.
     
    30:28
    Znovu mohlo být srovnáno! Pas středem McCann šikovně protečoval na Alexandera Wennberga, který šel před Schmidem do forhendového blafáku, ve finále ale nezvládl přehodit jeho pravý beton.
     
    30:05
    Domácí v útočném pásmu příliš dlouho nevydrželi. Brendan Smith vyslal vysoý oblouček, na který Will Borgen nedosáhl ani ve výskoku.
    29:08 Šimon NEMEC - 1:2
     
    29:08
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Ďáblové jsou znovu o krok napřed! Ofenzivní složku mužstva podpořil talentovaný slovenský zadák ŠIMON NEMEC, mezi kruhy dostal přihrávku od Bratta a ránou po ledě našel mezeru mezi Grubauerovými betony, čímž zaznamenal první kariérní trefu v nejlepší soutěži světa! Asistence: Jesper Bratt a Jonas Siegenthaler.
     
    28:44
    Colin Miller získal puk na úkor Eberleho a vyzkoušel svižný pas do protiútoku na Alexandera Holtze, toho zradilo zpracování.
     
    28:26
    Psychická výhoda je na straně domácího mužstva. Jared McCann ujel McLeodovi a věřil si i na Nica Hischiera, ten se však obelstít nenechal.
    27:12 Tye KARTYE - 1:1
     
    27:12
    Seattle právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Mizernou rozehrávku Marina vystihl za bránou Wennberg, rychle se zorientoval a před ni přihrál přesně do hokejky TYE KARTYEMU, který uspěl tvrdou forhendovou střelou z první na Schmidovu lapačku. Asistence: Alexander Wennberg a André Burakovsky.
     
    26:40
    Hosté vyrazili do situace dvou proti dvěma. Brandon Tanev příliš dlouho avizoval pas na pravou ruku, vystihl ho John Marino.
     
    26:23
    Přes osobního strážce najel do útočné třetiny Tyler Toffoli, pod tlakem ale vypálil příklepem jenom vedle levé části brány.
     
    25:44
    Na opačnou polovinu kluziště nabral rychlost Timo Meier a zprava se pokusil natlačit před bránu, v čemž mu zamezil Will Borgen.
     
    25:23
    Zásluhou vysunutého forčekinku získal kotouč Oliver Bjorkstrand a nabízel ho před bránu, Alexander Wennberg přiložil hokejku k ledu příliš pozdě.
     
    24:54
    Zpoza levého kruhu vyslal svižný projektil ze zápěstí přes obránce Tye Kartye, Akira Schmid máchl lapačkou a puk v ní schoval.
     
    24:28
    Do přehuštěného prostoru poslal puk Brian Dumoulin, nikdo se jej nedotknul a ten následně doputoval vedle pravé tyče Schmidovy svatyně.
     
    23:55
    Od útočné modré pokusil štěstí Adam Larsson, ještě před Schmidem zblokoval hrací předmět jeden z bránících hokejistů.
     
    23:29
    Zahrozit umí i domácí. Po zmatcích před Schmidovou bránou si puk našel Devin Shore, v nadějném postavení mířil jenom vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    22:59
    Vysokou rychlost nabral Dawson Mercer a z pravého kruhu vyslal dělovku na přední tyčku, Grubauer stihl včas přirazit levou ruku k tělu.
     
    22:29
    Colin Miller parádní kličkou po pravém mantinelu přiblížil hru bráně, načež nahodil do předbrankového prostou a Grubauer tygřím skokem vypíchl puk vyrážečkou před Holtzem.
     
    21:57
    K modré čáře se stáhl Timo Meier, dočkal se nahrávky a střílel z první, Philipp Grubauer s problémy zasáhl pravým betonem.
     
    21:22
    Tlak Devils pokračuje. Nico Hischier žabičkou přenesl puk doleva, odkud Michael McLeod vypálil z první nepřesně.
     
    20:43
    Za levým kruhem napřáhl k ostrému projektilu Erik Haula, tvrdou forhendovou ránu z první poslal vedle levé tyčky.
     
    20:10
    Adam Larsson se z pozice obránce natlačil až před bránu, z poměrně velkého úhlu ale mířil jenom vedle levé tyče.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:41.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 7.
     
    První třetina zápasu mezi Seattlem a New Jersey přinesla jediný gól, o nějž se postaral hostující favorit. Branka padla v 18. minutě, kdy Hischier přenesl puk doprava na Millera a ten perfektním stříleným pasem vybídl ke skórování Ondřeje Paláta, český útočník nepohrdl. Kraken je střelecky aktivnějším týmem, ale zatím mu to není nic platné, Schmid pokryl všech deset puků na něj směřujících.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Hokejisté Seattlu stihli ještě jeden útok, ovšem Akira Schmid neměl moc práce, protože Oliver Bjorkstrand vystřelil zápěstím přímo doprostřed brány.
     
    19:03
    Za pravý kruh povyjel Colin Miller a dostal kotouč přesně do hole, Grubauera zachránila od druhé inkasované branky levá tyč.
     
    18:53
    Zpoza brány vyjel Jesper Bratt a před ní hledal Ondřeje Paláta, toho na jedničku pokryl a tělem odstavil Adam Larsson.
     
    18:27
    Skákavý kotouč napálil bekhendem Jared McCann přímo do gólmana, Akira Schmid i nadále udržuje čisté konto a svůj tým ve vedení.
     
    17:38
    Tlak Devils pokračuje. Na modrou dostal nabito Brendan Smith, dělová rána proletěla poměrně výrazně vedle levé tyče.
    17:14 Ondřej PALÁT - 0:1
     
    17:14
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Důležitý první gól střílí hosté! Hischier vymyslel povedenou žabičku doprava na Marina, který poslal střílený pas před bránu a zde už číhal ONDŘEJ PALÁT, jenž nasměroval kus černé gumy za záda bezmocného Grubauera. Asistence: John Marino a Nico Hischier.
     
    16:49
    Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Brian Dumoulin, tělem přetlačil Brendana Smitha a touš poslal pryč z vlastního obranného pásma.
     
    16:13
    Znovu zkusil střelu od modré Šimon Nemec, napálil však tělo jednoho z bránících konkurentů před Grubauerem.
     
    15:58
    Ve změti hokejek se nejlépe zorientoval Jordan Eberle, žabičkou oslovil Alexandera Wennberga, avšak švédský forvard promáchl naprázdno.
     
    15:21
    Domácí ztratili puk ještě v obranném pásmu, Timo Meier následně odjel za bránu, odkud přihrával na hranu brankoviště a zde úřadoval Dunn.
     
    14:38
    Útok domácího celku zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, po nedorozumění mezi Bjorkstrandem a Gourdem správně odpískal ofsajd.
     
    14:06
    Střelu Jacka Hughese ztlumil jeden z bránících hráčů, čímž výrazně usnadnil práci Grubauerovi, jenž puk sebral do lapačky.
     
    13:44
    Od modré čáry nahodil na teč talentovaný slovenský obránce Šimon Nemec , před bránou však Haulu zpacifikoval Brian Dumoulin.
     
    13:22
    Jeden proti třem vyrazil Eeli Tolvanen a získal útočné pásmo, následně nahál do druhé vlny Beniersovi a Schmid s problémy zakročil vyrážečkou.
     
    12:35
    Vince Dunn je na ledě, Seattle je kompletní! Domácí okamžitě vystartovali do přečíslení, střelu McCanna schytal Schmid do oblasti hrudi.
     
    12:00
    Toffoli se k puku nedostal přes švédského zadáka Adama Larssona, jenž se natočil směrem k soupeřově bráně a postaral se o poslání puku za obrannou modrou.
     
    11:40
    Domácí hala tleská, protože se povedlo středem vyhodit Jamiemu Oleksiakovi. Ďáblové musí začínat od vlastní svatyně.
     
    11:18
    Rychlým švihem poslal puk od modré čáry na bránu nejmladší z bratské trojice Hughesů Luke, Grubauer včas zaklekl a puk skryl.
     
    10:55
    Těžká práce čeká na Seattle, protože soupeř má nejlepší přesilovku v soutěži. Zatím se ovšem brání statečně, po pravém mantinelu úspěšně vyhodil Borgen.
     
    10:29
    První přesilovou hru si zahraje hostující celek. Na trestnou lavici již usedl Vince Dunn, který inkasoval dvě minuty za držení Michaela McLeoda.
     
    09:39
    Tyler Toffoli vystřelil z levého kruhu slabou střelu do prostoru brány, připravený Philipp Grubauer nepřipustil zaváhání a zakročil.
     
    09:21
    Na útočnou modrou čáru dostal pobídku John Marino a Philipp Grubauer s velkými problémy udržel hrací předmět před brankovou čárou.
     
    08:40
    Kapitán Devils Nico Hischier zleva vymyslel křižný pas na krajana Tima Meiera, puk prosvištěl o kousek nad břevnem Grubauerovy svatyně.
     
    08:16
    Tolvanen vymýšlel příliš dlouho, načež přihrál na útočnou modrou přesně mezi oba obránce, takže tlak Seattlu je u konce.
     
    07:55
    V levém kruhu si hledal palebnou pozici Jamie Oleksiak a nakonec skutečně vystřelil na zadní tyč, leč Akira Schmid zasáhl pravým betonem.
     
    07:22
    Za bránou soupeře úřadoval André Burakovsky, aby nakonec nahrál před ni, odkud Tye Kartye vypálil přímo do brankáře.
     
    06:47
    Zpoza pravého kruhu vyprodukoval střelu příklepem Eeli Tolvanen a Akira Schmid kontroloval puk letící vysoko nad břevno.
     
    06:30
    Švédský forvard Jesper Bratt si udělal prostor pro zakončení a vypálil z vrcholku levého kruhu, přičemž rozvlnil jenom boční síť.
     
    05:58
    Will Borgen využil prostoru a o kousek se přiblížil k bráně, ze zápěstí vyslal svižný projektil, který jenom narazil do zadního mantinelu.
     
    05:26
    Ostrou ránou od modré čáry se prezentoval Adam Larsson a Akira Schmid měl velké štěstí, že touš proletěl těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    04:57
    Vine Dunn od pravého mantinelu šikovně nahazoval přes obránce, kvalitním obranným blokem se však prezentoval Colin Miller.
     
    04:20
    Šimon Nemec vyzkoušel oblouček za obranu do prostoru, kde se nacházel Ondřej Palát, českého útočníka ale zradilo zpracování.
     
    03:55
    Další střela Jacka Hughese vypadla z výstroje Grubauera, naštěstí pro Němce do prostoru, kde se pohyboval spoluhráč Borgen.
     
    03:26
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Alexander Wennberg vůbec dobře, příliš dlouho dopředu avizoval nahrávku a tu vystihl John Marino.
     
    02:48
    Dobrou práci odvedl směrem dozadu Brandon Tanev, bez větších problémů přebruslil Tima Meiera a od vlastní modré rozehrál na jistotu za sebe na Adama Larssona.
     
    02:11
    Debutant Ryker Evans obral Holtze a nastartoval po pravém mantinelu Tye Kartyeho, toho ukázkově přišpendlil na mantinel Brendan Smith.
     
    01:39
    O pozornost si řekl Jack Hughes, jenž dostal nahrávku před Philippa Grubauera, střelu mezi betony měl německý gólman pod kontrolou.
     
    01:20
    Se slabým nahozením od mantinelu si Philipp Grubauer poradil bez problémů, kus černé gumy bez problémů skryl ve výstroji.
     
    00:42
    Kraken obsadil útočné pásmo, ale ke střele se zatím nedostal, kličku Olivera Bjorkstranda do středu vystihl nataženou hokejkou John Marino.
     
    00:10
    Zápas mezi Seattlem a New Jersey odstartoval! Mírným favoritem je hostující celek, ale domácí rozhodně nedají nic lacino.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Seattle Kraken: Grubauer (Daccord) – Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, Dumoulin – Eberle (A), Beniers, Kartye – Burakovsky, Wennberg, McCann – Bjorkstrand, Gourde, Tolvanen – Yamamoto, Shore, B. Tanev.
    Trenér: Dave Hakstol

    New Jersey Devils: Schmid (Vaněček) – Nemec, Siegenthaler, Marino, Bahl, C. Miller, L. Hughes, B. Smith – Toffoli, J. Hughes (A), Haula – Bratt, Hischier (C), Palát (A) – Holtz, Mercer, Meier – Lazar, M. McLeod.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: McCauley, Skilliter – Mills, T. Gawryletz.
     
    New Jersey Devils

    Podobně jako Seattle, tak ani New Jersey aktuálně nefiguruje v postupové zóně, na Východě okupuje jedenáctou příčku s mankem tří bodů na osmou Philadelphii. Ďáblové nicméně disponují solidní formou, v předešlých pěti kláních zvítězili hned čtyřikrát, přičemž jediná prohra byla ovšem hodně překvapivá, doma totiž padli se San Jose, ale náladu si spravili výhrou 6:5 po parádní přestřelce ve Vancouveru. Týmové produktivitě vévodí kapitán celku Jack Hughes s třiatřiceti body.
     
    Seattle Kraken

    Hokejisté Seattlu nemohou být s úvodní čtvrtinou základní hrací části spokojení, neboť se nachází s dvaadvaceti body na dvanáctém místě Západní konference s odstupem pěti bodů na postupové pásmo. Svěřenci trenéra Hakstola navíc v posledních dnech nemají vůbec dobrou formu, když prohráli už pětkrát v řadě, postupně s Vancouverem, Chicagem, Torontem, Ottawou a v doposud posledním střetnutí padli 2:4 v Montrealu. Nejproduktivnějším hráčem týmu je jednadvacetibodový obránce Vince Dunn.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování nelepší ligy světa, u zápasu mezi Seattlem a New Jersey.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 28. Kartye (Wennberg, Burakovsky) – 18. Palát (Marino, Hischier), 30. Nemec (Bratt, Siegenthaler)


    Seattle Kraken: Grubauer (Daccord) – Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, Dumoulin, Evans – Eberle (A), Beniers, Kartye – Burakovsky, Wennberg, McCann – Bjorkstrand, Gourde, Tolvanen – Yamamoto, Shore, B. Tanev.
    Tréner: Dave Hakstol

    New Jersey Devils: Schmid (Vaněček) – Nemec, Siegenthaler, Marino, Bahl, C. Miller, L. Hughes, B. Smith – Toffoli, J. Hughes (A), Haula – Bratt, Hischier (C), Palát (A) – Holtz, Mercer, Meier – Lazar, M. McLeod.
    Tréner: Lindy Ruff

    Rozhodca: McCauley, Skilliter – Mills, T. Gawryletz

    Diváci: 17 151